×
سیاسی
شناسه خبر : 53077
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

وقتی نقاب‌ها از چهره شیوخ تزویر فرو می‌افتند

امارات متحده عربی با علنی کردن روابط پنهان خود با رژیم صهیونیستی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آبروی نداشته خود را به پای ترامپ ریخته تا به زعم خود با معامله‌ای به ظاهر برد ـ برد، در صورت انتخاب مجدد ترامپ جایگاه خود را به عنوان ژاندارم منطقه‌ای کاخ سفید قطعی کرده باشد.

نورنیوزـ گروه بین الملل: توافق صورت گرفته میان امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی که «دونالد ترامپ» از آن به عنوان توافقی تاریخی یاد کرد، پرونده فلسطین و رابطه اعراب و اسرائیل را وارد دور جدیدی از تحولات کرده است.

امارات با انجام این توافق که با واسطه‌گری آمریکا انجام شد، بعد از مصر و اردن در جایگاه سومین کشور جهان عرب قرار گرفت که با رژیم صهیونیستی توافقنامه صلح و همکاری دوجانبه امضا کرده است.

البته نگاهی به سرگذشت مصر پسا ناصری و بعد از امضای توافقنامه «کمپ دیوید» گویای این نکته است که کشوری که پیش از امضای توافقنامه با رژیم اسرائیل، نقش پیش رو در جهان عرب داشت حالا بعد از ۴۰ سال نه آن اقتدار را دارد و نه حرفی برای گفتن.

در واقع؛ امارات باید بداند که دستپخت مشترک «کارتر، سادات و بگین» آنچنان آش دهان‌سوزی برای مصر نبود که اکنون مدل «ترامپ، بن‌زاید و نتانیاهو» بعد از چهل سال بخواهد همان مسیر طی شده را تکرار کند. زندگی دست‌کم دو میلیون بی‌خانمان مصری در قبرستان‌های قاهره، اسکندریه و پورت سعید که فقط برای زنده ماندن چشم به راه دلارهای خارجی و گندم‌های وارداتی هستند، شاهدی بر این مدعاست.

بیشتر کشورهای مدعی اقتدار در جهان عرب از عربستان سعودی گرفته تا امارات متحده عربی، قطر و حتی بحرین در این سال‌ها تلاش کردند تا با نزدیکی بیشتر به آمریکا در عیان و ارتباط پنهانی با رژیم صهیونیستی برای جلب حمایت غرب گوی سبقت را از یکدیگر بربایند، اما نه تنها به عاملی تاثیرگذار در روند تحولات منطقه‌ای تبدیل نشدند که ناخواسته در جایگاه مزدوری برای اهداف آمریکا و اسرائیل در منطقه قرار گرفتند.

فهرست بلند ایفای نقش‌های ضدمردمی این رژیم‌ها در تحولات منطقه نشان می‌دهد که تا چه حد در انتخاب مسیر خود اشتباه کرده‌اند، به گونه‌ای که اقدامات آنها از تشویق صدام برای حمله به ایران و پشتیبانی از رژیم اسرائیل در جنگ ۳۳ روزه علیه حزب‌الله گرفته تا نقش‌آفرینی در تاسیس گروهک‌های تروریستی در عراق و سوریه و کشتار ملت مظلوم یمن، همه و همه تنها به ذلیل‌تر شدن آنها نزد ملت‌های منطقه منجر شده است.

حالا امارات متحده عربی با علنی کردن روابط پنهان خود با رژیم صهیونیستی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آبروی نداشته خود را به پای ترامپ ریخته تا به زعم خود با معامله‌ای به ظاهر برد ـ برد، در صورت انتخاب مجدد ترامپ جایگاه خود را به عنوان ژاندارم منطقه‌ای کاخ سفید قطعی کرده باشد.

از سوی دیگر؛ عادی‌سازی روابط با رژیم‌های متحجر عربی یکی از تکه‌های پازل طرح موسوم به «معامله قرن» است که کلید اجرای آن از انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی زده شد و در کنفرانس شکست خورده منامه با محوریت «جرد کوشنر» ادامه پیدا کرد و به سرکوب سردمداران سازش یعنی تشکیلات خودگردان فلسطینی منجر شد.

بر این اساس؛ در یک نگاه کلی می‌توان این توافق را در ادامه مسیری به حساب آورد که ذیل کلان پروژه «تجزیه منطقه» و طرح «خاورمیانه جدید» از سال ۲۰۰۶ و با جنگ 33 روزه رژیم صهیونیستی علیه لبنان آغاز شد ولی پس از شکست مفتضحانه در آن جنگ و سپس بروز انقلاب‌های عربی، مسیر خود را در جنگ نیابتی در سوریه و عراق جستجو کرد.

حمایت همه‌جانبه از شبه‌نظامیان تروریستی ـ تکفیری علیه دولت سوریه و سپس تاسیس داعش و حمله به عراق در فاصله سال‌های 2011 تا 2014 سناریوی جامعی بود که به طور همزمان، هم بهار عربی را به خزان مبدل ساخت و هم می‌خواست با تجزیه عراق کمر محور مقاومت را بشکند.

محاصره همه جانبه اقتصادی ایران پازل بعدی این طرح بود که در سال ۲۰۱۵ با اعلام تحریم‌های جدید پسابرجامی از سوی «باراک اوباما» کلید خورد و با خروج ترامپ از برجام در ۲۰۱۷ و تکمیل سنگین‌ترین رژیم‌های تحریمی علیه جمهوری اسلامی ایران به اوج خود رسید تا نقطه اتکاء «محور مقاومت» را به زمین بزند، نقشه شومی که در برابر راهبرد «مقاومت فعال» مردم ایران شکست خورد.

اکنون و در فضای غبارآلود انفجار مشکوک بندر بیروت، همه تکه‌های پازل معامله قرن همچون قطرات جیوه در حال پیوند با یکدیگر است؛ امارات روابط سیاسی خود را با اسرائیل علنی می‌کند، ناوگان دریایی به همراه هواپیماهای جنگی و نیروهای نظامی فرانسه و انگلیس در بندر بیروت پهلو می‌گیرند، فشارها برای استعفای رئیس جمهور لبنان و برگزاری انتخابات زود هنگام پارلمانی تشدید می‌شود و بالاخره حذف حزب‌الله از ساختار سیاسی لبنان و خلع سلاح آن به عنوان اصلی‌ترین شرط اعطای کمک‌های بین‌المللی برای بازسازی اقتصاد لبنان تعیین می‌شود.

اصلی‌ترین ثمره این تحولات البته به اعتقاد دبیرکل حزب‌الله لبنان، افتادن نقاب از چهره حکام عرب بود تا چهره دروغگوها و خائنان و کسانی که از پشت خنجر می‌زنند برای مردم روشن شود و مردم، دوست را از دشمن تشخیص دهند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
جمهوری اسلامی استحکام بی‌نظیر پایه‌های نظام و کشور خود را به دنیا نشان داد+ فیلم کامل
پرتاب یک بمب دست‌ساز به داخل کابین یک خودروی نظامی اسرائیلی+ ویدیو
«رفع محاصره غزه»؛ شرط جدید مجلس برای مذاکره با غرب
سرگردانی بازنشستگان نیروهای مسلح برای دریافت کارت حساب پشتیبان
خدمات‌رسانی مواکب اربعین در مرز خسروی از 10 مرداد آغاز می‌شود
وزن سنگین سیاست
نوراینفو | نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه
ابعاد طرح کریدور داوود
تغییر نام 9 معبر به نام شهدای اقتدار
زلزله مدیریتی در استقلال؛ یک عضو دیگر از هیئت مدیره رفتنی شد
نقد درون‌ گفتمانی در حکمرانی
مرکز فرماندهی راهبردی؛ موتور آینده حکمرانی پسا جنگ
هشدار موج گرمای شدید در تهران؛ دما از مرز 40 درجه هم می‌گذرد
آخرین تحولات مربوط به انتقال پایتخت + فیلم
وزیر خارجه پاکستان: هیچ برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن اسرائیل نداریم
سرلشکر موسوی: به قول‌های آمریکا و اسرائیل اعتماد نداریم
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404+ جدول قیمت‌ها
X
آگهی تبلیغاتی