×
فرهنگی
شناسه خبر : 53029
تاریخ انتشار : جمعه 1399/05/24 ساعت 13:38
توضیحات فرمانده قرارگاه خاتم درباره بزرگترین پروژه آبرسانی به غرب کشور

توضیحات فرمانده قرارگاه خاتم درباره بزرگترین پروژه آبرسانی به غرب کشور

گرمسیری یکی از سه حوزه آب گیر در غرب کشور است. در کنار حوزه های آب گیر سیروان و زاب است . حوزه ای که مناطق مختلفی از استان‌های کرمانشاه تا غرب استان ایلام را در بر می گیرد. منطقه ای به وسعت 400 کیلومتر .

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: «گرمسیری» این نام یکی از مهمترین پروژه‌های توسعه پایدار آب و خاک در استان‌های غربی کشور است. پروژه‌ای که رهبر انقلاب به دلیل اهمیت بالایش دستور تامین اعتبار آن را از صندوق توسعه ملی صادر کردند و ماموریت ساختش به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپرده شد.

ابرپروژه ای که برای افتتاح فاز نخست آن حسن روحانی، رئیس جمهور صبح روز چهارشنبه در جلسه ستاد ملی کرونا گفت: «همین فردا طرحی را افتتاح می کنیم که ۲۳ هزار هکتار زمین بایر را تبدیل به زمین‌های کشاورزی مدرن با شیوه های آبیاری قطره ای در اختیار هموطنان مان قرار می دهد. پروژه ای که با هزینه ۸ میلیارد دلار از منابع و اعتبارات صندوق توسعه ملی و با دستور مقام معظم رهبری از سال ۱۳۹۳ آغاز شده است و باعث ایجاد رونق و اشتغال زایی و حل مشکل آب در مناطق مرزی کشور می شود. برای این پروژه ۳۷ کیلومتر تونل احداث شده و ۵۰۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شده است.»

روحانی این دستاورد بزرگ را که صبح پنجشنبه ۲۳ مرداد ماه افتتاح می شود به عنوان نماد ایستادگی کشور در دل فشارها برای ایجاد توسعه پایدار معرفی کرد ، طرحی که با ثبت رکوردهای بی سابقه در اجرای عملیات های بزرگ توسط مهندسین و متخصصان قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء ، حالا فاز نخست آن به بهره برداری رسیده است.

پروژه انتقال آب گرمسیری چیست و کجاست؟

گرمسیری یکی از سه حوزه آب گیر در غرب کشور است. در کنار حوزه های آب گیر سیروان و زاب است . حوزه ای که مناطق مختلفی از استان‌های کرمانشاه تا غرب استان ایلام را در بر می گیرد. منطقه ای به وسعت ۴۰۰ کیلومتر .

از صبح پنجشنبه ۲۳ مرداد ماه با افتتاح سد ازگله در کرمانشاه و آب گیری فاز نخست پروژه خط لوله گرمسیری ، گامی بزرگ در زندگی مردم مناطق وسیعی از استان های غربی کشور بخصوص کشاورزان استان های کرمانشاه و ایلام برداشته می شود. آنها که در یک دهه گذشته بی آبی و خشکسالی ، باعث کوچ شان از اراضی آباء و اجدادی‌شان شده بود.

مهندس محمد رستمی مدیر اجرایی پروژه طرح گرمسیری می گوید:«می توانیم با افتخار بگوییم که به لطف خدا یکی از مهمترین پروژه‌های ملی کشور انشالله به بهره برداری می رسد. »

آنچه امروز به بهره برداری رسیده پیشینه ای نزدیک به ۱۰۰ ساله دارد. مطالعات اولیه اش بر اساس اسناد موجود برای سال ۱۳۱۸ بوده و در ادوار مختلف برای انجامش بحث هایی شده بوده است. 

رستمی توضیح می دهد:« از سال ۱۳۸۹ استارت عملیاتی کار به طور رسمی زده شد. از سال ۱۳۹۳ با عنایت مقام معظم رهبری و اختصاص بودجه ۸ میلیارد دلاری، این پروژه توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء آغاز شد و فردا فاز نخست آن افتتاح می شود و حدود ۱۶ هزار هکتار از ۱۱۰ هزار هکتار کل پروژه ، به بهره برداری می رسد.»

ویژگی های منحصر به فرد پروژه گرمسیری

گرمسیری یکی بزرگترین پروژه های عمرانی انجام گرفته در حوزه آب کشور است . تنها توجه به تعدادی از آمار مربوط به پروژه ، بزرگی این طرح ویژه ملی را نمایان می کند.طرحی که در میان تحریم های ظالمانه علیه کشور با بیش از ۹۵ درصد استفاده از تولیدات ملی در تامین مصالح و تجهیزات به بهره برداری رسیده است.

رستمی در این باره می گوید:«برای این پروژه بیش از ۴۹۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شده و ۳۶ هزار متر تونل حفر شده است . بیش از ده میلیون متر مکعب حجم خاکب داری انجام گرفته بوده و بیش از یک میلیون متر مکعب بتن ریزی انجام گرفته است. این اعداد را وقتی در مقایسه با ساخت مثلا یک سد عظیم بسنجید پی به ابعاد و وسعت کار می برید. مثلا یک سد عظیم در نهایت چیزی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن بتن ریزی دارد اما اینجا به اندازه ساخت ۵ ابر پروژه کار ساخت سد، تنها بتن ریزی انجام گرفته است.»

او ادامه می دهد که بی ۶ هزار نفر از همکارانش در تکمیل پروژه تا این مرحله فعالیتی شبانه روزی داشتند و کل پروژه تا پایان فاز ۴ ، بیش از ۸۵ درصد پیشرفت داشته که در صورت تامین اعتبار لازم تا قبل از سال ۱۴۰۰ می تواند ۱۱۰ هزار هکتار مزارع کشاورزی را آماده بهره برداری کند.

توضیحات فرمانده قرارگاه خاتم درباره بزرگترین پروژه آبرسانی به غرب کشور

فاز نخست پروژه عظیم تامین آب پایدار استان های غربی کشور با نام  «گرمسیری» فاز نخست  آن صبح پنجشنبه ۲۳ مرداد ماه به بهره برداری می رسد. 

دکتر سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء درباره طرح گرمسیری می گوید: «بی تردید همان طور که قبلا هم بیان شده این پروژه هدیه مقام معظم رهبری به مردم عزیز مان است. افتخار بزرگی نصیب من و همکارانم شد که توانستیم با توانمندی های کاملا بومی ، این طرح را به مرحله افتتاح برسانیم. حتما مطلع هستید ساماندهی آب های منطقه غرب کشور دستاوردهای مهمی در طرح توسعه پایدار کشور هم از جنبه های اقتصادی و هم زیست محیطی دارد که اثر مستقیم بر زندگی مردم دو استان کرمانشاه و ایلام  خواهد داشت. با احیای این ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی انشالله چیزی حدود ۵۰ هزار شغل مستقیم و صدها هزار شغل با واسطه برای مردم این استان‌ها ایجاد خواهد شد . جمعیتی بیش از ۲/۵ میلیون نفر از این طرح منتفع خواهند شد. بازگشت مردمی که به دلیل خشکسالی ناچار به مهاجرت شده بودند یکی از این دستاوردهاست. جلوگیری از هدررفت منابع آبی، تامین آب شرب و بهره وری کشاورزی با آبیاری مکانیزه از مزایای این طرح است.»

او در ادامه توضیح می دهد: «یکی از دیگر مزایای این طرح جلوگیری از فرسایش خاک در مناطق وسیع غرب کشور است. بازگشت امید به مردم خوب مان در این مناطق اتفاقی بزرگ است که به لطف الهی در شرایط سخت تحریمی، دست در دست هم و به همت جوانان متخصص ایرانی به بهره برداری رسیده است. این پروژه یکی دیگر از نشانه های شکست دشمن در به بن بست کشاندن ایران عزیز است. »

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء همچنین با قدردانی از همکاری های دولت اشاره داشت: «انشالله فردا از نگاه ما آغاز مسیر پروژه گرمسیری است. این پروژه سه فاز دیگر هم دارد که در صورت حمایت دولت و تامین اعتبار ، قابلیت بهره برداری از آن در فاصله زمانی کوتاهی قابلیت انجام خواهد داشت. در فاز اول کمتر از ۲۰ درصد از اراضی مورد نظر طرح را به بهره برداری رسیده است اما با توجه به تکمیل گام های زیربنایی چون حفر تونل ها، انجام پروژه های حفر ، خاکبرداری و خاکریزی پروژه اگر این مسیر به سرعت ادامه پیدا کند ، در فاز بعدی با تکمیل زنجیره انتقال آب ، می توان قبل از پایان سال تمام این ۱۱۰ هزار هکتار زمین را برای کشاورزان این دو استان ، آماده بهره برداری کرد.امیدوارم دوستان در دولت با توجه به اهمیت پروژه ، هرچه زودتر با انجام همکاری های لازم این امر را محقق کنند تا شیرینی اجرای این طرح کام مردم تمام این دو استان را شیرین کند. »


خبرآنلاین
نظرات

آخرین اخبار
«مرگ تدریجی» سازمان ملل از زبان گروسی
نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا 2 معرفی شد؛ AFC حضور سیرجانی‌ها را تأیید کرد
ایرانیان اندازه چند کشور برق مصرف می کنند؟
انهدام 2 هسته‌ عملیاتی گروهک تروریستی تکفیری در جنوب‌شرق کشور
واکنش مجلس به بنزین 87 هزار تومانی ؛چرا فروش به قیمت فوب خلیج فارس متوقف شد؟
بن‌گویر تشنه اخراج فلسطینی‌ها از نوار غزه است
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات سپاهان امروز 22 مرداد؛ رونمایی از نسخه جدید کادرفنی محرم
خشونت نتانیاهو صدای 300نظامی صهیونیست را درآورد
بختیاری‌زاده: نمی‌توانیم به خاطر پنجره بسته گریه کنیم؛کاش رامین رضاییان کمی تخفیف می‌داد
قیمت مرغ امروز پنج شنبه چقدر شد؟+جدول قیمت کالاهای اساسی
عمان میزبان بازی‌های آسیایی تراکتور می شود
تصادف مرگبار در جاده ساوه 2قربانی گرفت
قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه 22 مرداد / جدول نرخ دینار
جنایت جدید صهیونیست ها؛ آتش سوزی با فسفر سفید
تهران زیر آتش؛ دیوارها روایتگر چیزی فراتر از جنگ
از «گوشمالی» تا قتل؛ جزئیات تازه از جنایت در خانه یک زن در یافت آباد
کودکستان‌های بدون مجوز زیر ذره‌بین آموزش و پرورش
بازداشت 3 کارمند شهرداری گلوگاه به اتهام اختلاس
قیمت نفت امروز پنج شنبه 22 مرداد/ سقوط آزاد قیمت نفت پس از 6 روز صعود
راز مرگ مرد جوان در مازندران فاش شد؛ اختلافات خانوادگی انگیزه جنایت
ثبت‌نام مدارس شاهد آغاز شد
ادعای تهدید ترور ترامپ، طرح اسرائیل برای تاثیر بر سیاست آمریکا بود
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس پنجشنبه 22 مرداد/این ستاره گران‌ترین خرید لیگ می‌شود؟
باند جعل گذرنامه در تهران منهدم شد
اکبر عبدی با سریال «پرانتز باز» میهمان مردم می‌شود
کشف شبکه سازنده پهپاد در عراق
تیراندازی دانش‌آموز 14 ساله در امریکا و یک مصدوم
زمان پایان حضور نظامی آمریکا در عراق مشخص شد
49 زندانی جرایم غیرعمد در ایلام آزاد شدند
نورنما | آمدم تا برایت بگویم رازهای بزرگ دلم را ...
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 22 مرداد 1405+جدول پخش
دختر نوجوان ایرانی قهرمان وزنه‌برداری آسیا شد
عراقچی خطاب به امریکا: مراقب اخبار جعلی و اشتباه محاسباتی باشید
پاسخ منفی سیتی به بارسلونا برای «رودری»
واکنش ایران به ادعاهای نتانیاهو درباره فلسطین و جولان؛ محکومیت اقدام کلمبیا
200 نفر از آتش سوزی مشهد نجات یافتند
ژاوی سرمربی هلند شد؛ شروعی سخت برابر آلمان
تنش تازه روسیه و ژاپن بر سر جزایر کوریل
ترکیب احتمالی استقلال برای اولین بازی فصل اعلام شد
پشت پرده خروج سخنگوی ترامپ؛ پای یک افشای امنیتی در میان است
خواب‌آلودگی راننده حادثه آفرید؛ 11 مصدوم در محور بجنورد-آشخانه
هشدار درباره پیش‌خرید خودرو در مازندران
14 میلیون مجرد در سن ازدواج؛ چرا جوانان ایرانی ازدواج نمی‌کنند؟
افغانی گران شد
10 تعرض اسرائیل به سوریه در 24 ساعت
بقائی: کشتی فله‌بر خارجی عامل آلودگی نفتی قشم است
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 22 مرداد 1405 / اونس روی 4400 دلار ماند
هوای تهران نمره قبولی گرفت
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
جدول جدید قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 22 مرداد