×
فرهنگی
شناسه خبر : 53006
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/05/22 ساعت 22:26
چرا داستان پر ماجرای کرونا و کنکور این‌گونه رقم خورد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا داستان پر ماجرای کرونا و کنکور این‌گونه رقم خورد؟

آنچه از پس بحث و جدل‌ها پیرامون چگونگی برگزاری کنکور همگان را آزرده خاطر ساخت و موجب تشدید فشار بر خانواده‌ها و فرزندان آنان شد، نه اصل ماجرا که حواشی ناشی از ناهماهنگی‌ها و سوء مدیریت‌ها در رابطه با اعلام تصمیم قطعی دولت برای برگزاری کنکور بود.

نورنیوز ـ گروه جامعه: فرآیند تصمیم‌گیری و اعلام نهایی زمان برگزاری آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها، در حالی خاطر مردم را آزرده کرد که شاید از ابتدای شیوع ویروس کرونا در ایران کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد که این ماجرا آنقدر ادامه یابد که اتفاق مهمی چون کنکور سراسری را هم درگیر خود کند.

به همین دلیل هم بود که تا اواخر اردیبهشت ماه و خصوصا با سفید شدن وضعیت کرونایی بسیاری از شهرهای کشور، موضوع لغو یا تعویق کنکور مطرح نبود.

ماجرا اما از آنجا اوج پیدا کرد که اصطلاحا پیک دوم کرونا شروع شد و رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا که تا حدودی رو به کاهش بود، با هشدارهای مجدد، جدی‌تر گرفته شد.

از طرفی اصل «لزوم همزیستی با کرونا» به عنوان سرلوحه سیاست‌ها و تصمیمات دولت و ستاد ملی، موجب شد تا راهکارهایی غیر از لغو برنامه‌ها، تعطیلی بازار و ادارات دولتی و... مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.

موضوع تجمعات به معنای عام آن نیز به عنوان یکی از مهمترین بسترهای شیوع بیشتر ویروس کووید 19 به صورت جدی در دستور کار مسئولین قرار گرفت تا به هر شکل ممکن شرایط برای انتقال این بیماری سخت‌تر گردد.

برگزاری جلسات آزمون‌های سراسری دانشگاه‌ها هم به عنوان یکی از مصادیق تجمعات از همان ابتدا مطرح شد که البته موضع‌گیری‌های مخالف و موافق متعددی را به دنبال داشت.

اصل بحث در این خصوص، اصل رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی بود که از همین زاویه برخی در دولت و مجلس معتقد بودند که چون امکان رعایت کامل دستورالعمل‌ها وجود ندارد، لذا چاره‌ای جز لغو کنکور نیست و برخی هم با توجه به عوارض لغو یا تعویق کنکور، چاره راه را در تلاش برای رفع موانع و برگزاری آزمون می‌دانستند.

تا همین‌جای ماجرا گرچه علاوه بر فشار و اضطراب ذاتی کنکور، استرس مضاعفی به داوطلبان و خانواده‌های آنها وارد شده بود، اما به هر حال همه این مسئله را پذیرفته بودند که هدف از این بحث‌ها چیزی جز تضمین سلامت داوطلبان و برگزاری عادلانه جلسه آزمون سراسری نیست.

آنچه اما از پس این بحث و جدل‌ها همگان را آزرده خاطر ساخت و موجب تشدید فشار بر خانواده‌ها و فرزندان آنان شد، نه اصل ماجرا که حواشی ناشی از ناهماهنگی‌ها و سوء مدیریت‌ها در رابطه با اعلام تصمیم قطعی دولت برای برگزاری کنکور بود.

اعلام چندباره تاریخ آزمون و سپس منتفی شدن آن که بی‌شک نشان از عدم هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف داشت، بیش از هر چیز اصل موضوع را به حاشیه برد و موجبات نگرانی عمومی را فراهم آورد. این در حالی است که قطعا مجموعه‌های مختلف مرتبط با این موضوع در دولت می‌توانستند با هماهنگی بیشتر و جلوگیری از اظهارنظرهای غیر متقن، از ایجاد فشارهای روانی بر مردم جلوگیری کنند.

    


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
وزیرخارجه لبنان: ما نمی پذیریم ایران به جای ما مذاکره کند!
تیراندازی در کارولینای جنوبی / زخمی شدن چندین نفر در مرکز خرید هیوود
انتقاد وزیر ارشاد از مواضع تفرقه‌افکنانه
ارتش اسرائیلی آماده توقف تجاوزات زمینی در لبنان شد
تحرکات تازه واشنگتن در یمن؛ نیروهای آمریکایی وارد حضرموت شدند
نیروگاه برق دیمونا در فلسطین اشغالی طعمه حریق شد
حمله سایبری محدود به چهار بانک؛ عدم افشای اطلاعات مشتریان+بیانیه
بقایی: دشمن با حمله به ایران سرافکنده شد
نخست‌وزیر بریتانیا از توافق احتمالی ایران و آمریکا استقبال کرد
کانادا و ایرلند: آتش‌بس لبنان باید بخشی از توافق احتمالی ایران و آمریکا باشد
پایان محاصره دریایی ایران با بازگشایی تنگه هرمز
غریب‌آبادی: ایران پیروز نبرد یک‌ساله با متجاوزان است
حمله پهپادی حزب الله به مرکز فرماندهی ارتش اسرائیل
تاریخ‌سازی یوکی ایشیکاوا / سامورایی‌ها در صدر امتیازآوران جهان
گام جدید در شفافیت اقتصادی؛ سامانه «صورا» آغاز به کار کرد
معادل جدید کلمه «هدفون» تصویب شد
احتمال تغییر در برنامه امتحانات نهایی
عکس های منتخب ایران، شنبه 23 خرداد 1405
تصادف زنجیره‌ای در اشرفی اصفهانی تهران چند مصدوم داشت
جدال تاریخی ایران و نیوزیلند برای نخستین‌بار در جام جهانی
ضربه امنیتی به داعش در الانبار؛ حامی مالی داعش دستگیر شد
ادعای ترامپ: فردا با ایران توافق می‌کنیم / تنگه هرمز باز می‌شود
ابرنفتکش از محاصره آمریکا گذشت
اورژانس ایران در لیست 10 کشور برتر جهان
آزادراه شهید شوشتری در تهران پس از 18 سال افتتاح شد
نجات نوزاد یک‌ماهه در زاهدان با راهنمایی تلفنی اورژانس 115
تبانی در کاخ سفید؟ / هدیه ویژه وزارت دادگستری به شرکت‌های ترامپ
بحران انرژی در سایه جنگ منطقه‌ای؛ کشاورزان آمریکا زیر فشار اقتصادی
عملیات گسترده الحشد الشعبی برای تعقیب هسته‌های داعش
نظامیان مست آمریکایی در چنگ پلیس ژاپن/ اوکیناوا علیه واشینگتن برخاست
امتحانات نهایی 1405 چگونه برگزار می‌شود؟
اسلام‌آباد؛ میزبان مراسم امضای توافق ایران و آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس
نقض آتش بس در لبنان ادامه دارد
توقیف تاکسی سمند با 21 میلیون تومان خلافی در خراسان شمالی
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
ورزشگاه آزادی مسقف خواهد شد
«من زنده‌ام»؛ روایت مردی که از دل آوار برخاست و تا آخرین نفس برای ایران ماند+ عکس و فیلم
پرواز ناتمام در شرق هند؛ 5 پرسنل نظامی در سقوط هواپیما جان باختند
ترامپ پیام «شریف» درباره نزدیک بودن توافق با ایران را بازنشر کرد
طباطبایی: کسی فریب وحدت‌شکنان را نمی‌خورد
پزشکیان:دولت در سخت‌ترین شرایط لحظه‌ای از پیگیری مشکلات مردم غفلت نکرد
سرلشکر عبداللهی: شهید شادمانی نماد ابتکار و اقتدار در مسئولیت‌های نظامی بود
«دیار مادری» در راه شبکه یک/ بازگشت زیبا بروفه پس از غیبتی طولانی
نهایی شدن اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/پرداخت بدهی از سوی دولت
شکاف 45 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار آزاد
وزیر کشور: اقتدار و اتحاد ملی بال‌های پرواز جامعه به سمت ثبات است
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
رئیس‌جمهور روسیه از پیشروی نظامی در دونباس خبر داد
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
فیفا ستاره‌های مصر را چید/ تغییرات ناگهانی در پیراهن رقیب ایران