×
سیاسی
شناسه خبر : 53000
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/05/22 ساعت 15:18

نورنیوز بررسی کرد؛

آینده لبنان و تحرکات جریان‌های سیاسی/ آیا دست مفسدین کوتاه می‌شود؟

قرائن موجود نشان دهنده مخالفت پارلمان با برگزاری انتخابات زود هنگام است. «سعد حریری» اما بر خلاف «سمیر جعجع» تمایل چندانی به برگزاری انتخابات زود هنگام ندارد. حزب الله نیز به عنوان قوی‌ترین جریان سیاسی که دامنش از مفاسد اقتصادی سیاستمداران این کشور پاک و از پایگاه مردمی بالایی برخوردار است در روند آتی تحولات لبنان می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: انفجار بندر بیروت و خسارت‌های مالی و انسانی فراوان آن در کنار استعفای «حسان دیاب» نخست وزیر لبنان شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پیچیده‌ای را فراروی این کشور قرار داده است.

فردا پنج شنبه قرار است پارلمان لبنان در خصوص انحلال خود و برگزاری انتخابات زود هنگام تصمیم‌گیری کند.

قرائن موجود نشان دهنده مخالفت پارلمان با برگزاری انتخابات زود هنگام است. در حال حاضر تنها گروهی که به شدت در پی برگزاری انتخابات زودهنگام است حزب «قوات لبنانی» به رهبری «سمیر جعجع» است.

این حزب تلاش می‌کند با تشویق نمایندگان منتسب به جریان 14 مارس به استعفا از مجلس، حلقه فشار برای برگزاری انتخابات را تنگ‌تر کند. این درحالی است که جریان «المستقبل» به رهبری «سعد حریری» به دلیل اشتیاق زیاد برای بازگشت به پست نخست‌وزیری تمایل چندانی به برگزاری انتخابات زود هنگام ندارد و به نظر می‌رسد حریری و «ولید جنبلاط» بار دیگر جعجع را در این کارزار تنها بگذارند.

تحول بعدی در فضای سیاسی لبنان تشکیل دولت جدید با توافق گروه‌های سیاسی است. راهبردی که اجرایی‌تر به نظر می‌رسد به ویژه آنکه نیاز چندانی به بحث‌های طولانی و جدال‌های سیاسی رایج در میان احزاب لبنانی ندارد.

اگرچه لبنان قبل از انفجار بندر بیروت نیز وضعیت اسف‌باری در حوزه اقتصادی داشت اما مهمترین چالشی که پیش روی دولت آینده لبنان خواهد بود بازگشت به شرایط قبل از انفجار است که بر اساس برآوردهای اولیه نیازمند هزینه‌ای دست کم معادل ۱۵ میلیارد دلار است.

کشور لبنان پیش از انفجار بندر بیروت بدهکارترین دولت جهان در مقایسه با حجم اقتصاد کشورش بود. این کشور ۱.۵ برابر تولید ناخالص ملی خود، یعنی رقمی حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بدهی خارجی دارد. رتبه فساد در لبنان در میان ۱۷۵ کشور رتبه ۱۳۶ است و به نوشته وال استریت ژورنال به نقل از وزارت خزانه‌داری آمریکا حجم پول به غارت رفته از لبنان حدود ۸۰۰ میلیارد دلار است.

این بحران ساختاری در اقتصاد لبنان در کنار تشدید تحریم‌های اقتصادی طی ماه‌های گذشته موجب شد تا ارزش برابری پول ملی این کشور در مقایسه با دلار از ۱۵۰۰ لیر به ازای هر دلار به هشت هزار لیر برسد، واقعیتی که به مفهوم بر باد رفتن اندوخته بخش عمده‌ای از قشر متوسط شهروندان لبنانی است.

مشکلات ساختاری اقتصاد در کنار ویرانه‌های به جامانده از انفجار بیروت موجب خواهد شد تا پاسخ به مطالبات اقتصادی، اولویت نخست دولت آتی لبنان باشد اولویتی که خزانه خالی دولت قادر به تحقق ان نیست و همه نگاه‌ها را به سمت منابع خارجی متمایل خواهد کرد.

سفر «امانوئل مکرون» رییس جمهور فرانسه به لبنان و متعاقب آن برگزاری وبینار کمک به بازسازی بیروت عملا اولین گام در مسیر جلب کمک‌های خارجی به دولت لبنان بود اما در وبینار برگزار شده که ۳۶ کشور و نهاد بین‌المللی شرکت داشتند توافق اولیه برای کمک تتها حدود ۲۷۰ میلیون دلار برای جبران خسارت 15 میلیارد دلاری انفجار بندر بیروت حاصل شد که طبیعتا نمی‌تواند نتیجه امیدوار کننده‌ای باشد.

اگرچه مبلغ تعهد شده برای کمک با بازسازی بیروت عدد قابل توجهی نیست اما اختصاص آن نیز منوط به تحقق برخی شروط پیدا و پنهانی شده است که مهمترین آن انجام اصلاحات سیاسی است.

هرچند مکرون در جریان سفر به لبنان حاضر نشد در مسیر اعتبار بخشی به گروه‌های سیاسی عضو جریان ۱۴ مارس گام بردارد و در دیدار نمادین با «محمد رعد» نماینده حزب الله نیز پیام متفاوتی را به سران جریان‌های سیاسی در لبنان منعکس کرد اما نمی‌توان انتظار داشت که رویکرد نهایی غرب در لبنان کمک به تقویت جریان مقاومت و در رأس آن حزب الله باشد چه آنکه با عدم دعوت از ایران، روسیه و ترکیه در وبینار کمک به بازسازی لبنان عملا از این سیاست رونمایی شد.

حزب الله به عنوان قوی‌ترین جریان سیاسی که دامنش از مفاسد اقتصادی سیاستمداران این کشور پاک است و از پایگاه مردمی بالایی نیز برخوردار است در روند آتی تحولات لبنان می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد.

پشتوانه مردمی قابل توجه، سلامت اقتصادی و قدرت بازیگری فعال در صحنه داخلی و خارجی نقش این گروه را شکل‌دهی به روندهای آتی لبنان در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کاملا متفاوت نموده است.

به طور قطع سه کشور ایران، روسیه و ترکیه با همکاری چین نیز می‌توانند در تعامل با دولت آینده لبنان پشتوانه‌های قابل اتکایی در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی برای لبنان محسوب شوند.

از سویی؛ سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان روز جمعه ۲۴ مردادماه به مناسبت سالروز جنگ 33 روزه سخنرانی خواهد داشت.

دبیرکل حزالله لبنان در نخستین اظهارنظر خود پس از انفجار بیروت، موضع‌گیری سیاسی در قبال این حادثه را به زمان دیگری موکول کرد، در صورتی که رهبر حزب الله در سخنرانی روز جمعه، موضع مقاومت و جریان‌های همسو با آن در قبال تحولات اخیر لبنان را تشریح کند می‌توان انتظار داشت که پاسخ ابهامات مهمی که چشم‌انداز آتی این کشور را مبهم کرده است مشخص شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
لبنان در آستانه یک انفجار سیاسی...
دوشنبه 1399/05/20 ساعت 21:42
نورنیوز بررسی کرد؛
لبنان در آستانه یک انفجار سیاسی...
حزب الله با پافشاری بر موضع پیگیری و مجازات مفسدان اقتصادی خود را برای شرایط بعد از استعفای دولت و انحلال مجلس آماده کرده است و به این ترتیب مجبور به مواجه با افکار عمومی به شدت عصبانی مردم لبنان نیست ضمن اینکه شرایط کنونی را فرصتی برای شکستن فشار تحریم بر اقتصاد و معیشت مردم می داند.
مکرون در ویرانه‌های بیروت به دنبال چیست؟
جمعه 1399/05/17 ساعت 12:44
نورنیوز بررسی کرد؛
مکرون در ویرانه‌های بیروت به دنبال چیست؟
آیا رئیس جمهور فرانسه که در میان مردم خود نیز محبوبیتی ندارد و فشار اقتصادی سنگین ناشی از بی‌کفایتی دولت او ماه‌هاست که تظاهرات اعتراضی را به هنجاری پذیرفته شده در سراسر فرانسه تبدیل کرده، گمان می‌کند با بالا زدن آستین‌هایش می‌تواند نقش سیاست‌مداری مقتدر و متمول را بازی کند؟!
رمزگشایی از اظهارات نخست وزیر لبنان درباره انفجار بیروت
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 19:38
نورنیوز بررسی کرد؛
رمزگشایی از اظهارات نخست وزیر لبنان درباره انفجار بیروت
اظهارات شب گذشته «حسان دیاب نخست وزیر لبنان» که طی آن بر ضرورت بررسی علت وقوع انفجار بیروت و مجازات عاملان وقوع آن تأکید کرد، نشان می‌دهد که او این رخداد را دست‌کم از نقطه نظر زمینه‌های بروز آن تصادف تلقی نمی‌کند.
انفجار بیروت؛ فرصتی رسانه ای برای حمله به ایران و حزب الله
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 15:21
انفجار بیروت؛ فرصتی رسانه ای برای حمله به ایران و حزب الله
انفجار روز گذشته بیروت که صدها کشته و زخمی برجای گذاشت، رسانه ها و قلم های مزدور وابسته به محور آمریکایی ـ عبری ـ عربی را برانگیخت تا بار دیگر در آب گل آلود تور ماهیگیری پهن کنند و به جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان حمله ور شوند.
پرواز کرکس‌های سعودی در آسمان غم زده بیروت
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 01:18
پرواز کرکس‌های سعودی در آسمان غم زده بیروت
موضوع قابل توجه در این رخداد تلخ موضع گیری حیرت آور شبکه تلویزیونی العربیه وابسته به عربستان سعودی است که با انتشار اخبار کذب در خصوص این حادثه اعلام نمود که انفجار انبارهای مهمات حزب الله عامل بروز این رخداد بوده است.
بیانیه حزب الله لبنان در پی انفجار مهیب بیروت
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 01:11
بیانیه حزب الله لبنان در پی انفجار مهیب بیروت
در پی انفجار مهیب عصر روز گذشته در بیروت که متاسفانه به مجرحیت و جان باختن تعداد زیادی از شهروندان لبنانی منجر شد، حزب الله لبنان بیانیه ای صادر کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 27 مرداد 1404+جدول
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
آیا توبه تتلو پذیرفته می‌شود؟
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
X
آگهی تبلیغاتی