×
سیاسی
شناسه خبر : 52823
تاریخ انتشار : جمعه 1399/05/17 ساعت 12:44

نورنیوز بررسی کرد؛

مکرون در ویرانه‌های بیروت به دنبال چیست؟

آیا رئیس جمهور فرانسه که در میان مردم خود نیز محبوبیتی ندارد و فشار اقتصادی سنگین ناشی از بی‌کفایتی دولت او ماه‌هاست که تظاهرات اعتراضی را به هنجاری پذیرفته شده در سراسر فرانسه تبدیل کرده، گمان می‌کند با بالا زدن آستین‌هایش می‌تواند نقش سیاست‌مداری مقتدر و متمول را بازی کند؟!

نورنیوز ـ گروه بین الملل: بازگشت مجرم به محل وقوع جرم، اصلی پذیرفته شده در تمامی پرونده‌های جنائی است، اصلی که در جریان سفر روز گذشته «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه به بیروت پس از انفجار مهیب و مرگبار اسکله این شهر رقم خورد.

گویا مکرون هنوز تصور می‌کند لبنان مستعمره فرانسه است. او که پس از گذشت ماه‌ها از اعتراضات خیابانی مردم فرانسه، پاسخ قانع کننده‌ای در قبال اعتراضات مردمی به سیاست‌های ناعادلانه و فسادآلود دولت خود به مردم کشورش نداده، حالا به بیروت آمده و در مواجهه با مردم مصیبت‌زده این شهر، اعطای کمک‌های بین‌المللی به لبنان را منوط به اصلاحات سیاسی کرده است.

رئیس جمهور فرانسه با تعیین ضرب‌الاجل برای سیاست‌مداران لبنانی تا اول سپتامبر (11 شهریورماه)، وقیحانه مدعی شده است که در صورت عدم وقوع اصلاحات، شخصا مسئولیت سیاسی اجرای اصلاحات را برعهده می‌گیرد!

به راستی منظور مکرون از این موضع‌گیری چیست؟ آیا رئیس جمهور فرانسه که در میان مردم خود نیز محبوبیتی ندارد و فشار اقتصادی سنگین ناشی از بی‌کفایتی دولت او ماه‌ها است که تظاهرات اعتراضی را به هنجاری پذیرفته شده در سراسر فرانسه تبدیل کرده، گمان می‌کند با بالا زدن آستین‌هایش می‌تواند نقش سیاست‌مداری مقتدر و متمول را بازی کند؟!

برای پاسخ به این پرسش باید کمی به عقب‌تر یعنی فروردین ماه سال ۹۶ برگردیم، زمانی که لبنانی‌ها خود را برای برگزاری انتخابات پارلمانی بعد از وقفه‌ای چهارساله آماده می‌کردند.

در آن زمان هم لبنان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کرد و دولت این کشور با بدهی ۱۰۰ میلیارد دلاری در آستانه ورشکستگی بود. «سعد حریری» نخست وزیر وقت لبنان در آن زمان با برگزاری یک کنفرانس بین المللی تحت عنوان «سیدر ۱» به میزبانی فرانسه درصدد جلب کمک‌های بین‌المللی به منظور گذر از این بحران بود.

حریری در این کنفرانس به رای دهندگان لبنانی گفت که آراء شما در انتخابات پیش رو به صورت مستقیم در نقد شدن وعده مالی بین‌المللی مطرح شده در این کنفرانس نقش خواهد داشت، کمک‌هایی به ارزش ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در کنار بخشودگی بخشی از بدهی‌های سر رسید شده لبنان.

بر این اساس فرانسه متعهد شد تا کمکی ۱۵۰ میلیون یورویی را در کنار یک وام ۴۰۰ میلیون یورویی به لبنان اعطا کند و سهم دیگر کشورها و نهادهای مالی بین‌المللی نیز به شرح ذیل بود:

● بانک جهانی متعهد به پرداخت 4 میلیارد دلار وام در مدت 5 سال

● بانک سرمایه گذاری اروپا متعهد به پرداخت ۸۰۰ میلیون یورو در مدت 5 سال

● دولت کویت متعهد به پرداخت وام 180 میلیون دلاری

● قطر متعهد به پرداخت وام 500 میلیون دلاری

● بانک توسعه اسلامی متعهد به پرداخت 750 میلیون دلار وام طی مدت ۵ سال

● انگلیس متعهد به پرداخت 60 میلیون پوند وام

● هلند متعهد به پرداخت 200 میلیون یورو در مدت 4 سال علاوه بر 100 میلیون یورو هم کمک مشروط!

● آلمان متعهد به پرداخت 60 میلیون یورو وام

● ایتالیا متعهد به پرداخت 120 میلیون یورو وام

● ترکیه به پرداخت 200 میلیون دلار وام

● ایالات متحده متعهد به پرداخت 115 میلیون دلار کمک مالی.

● بانک بازسازی و توسعه اروپا متعهد به پرداخت یک میلیارد و 100 میلیون یورو وام در مدت 6 سال.

● اتحادیه اروپا متعهد به پرداخت 150 میلیون یورو کمک مالی که البته در صورت امکان سنجی پروژها و رضایت طرفین این تسهیلات تا یک میلیارد و 500 میلیون یورو هم قابل افزایش است...

لیستی بلند بالا از وعده‌ها که شرط تحقق آن منوط به انتخاب مردم لبنان بود. این وعده‌ها در کنار اجرای طرح فسادآلود خرید رای در جریان برگزاری انتخابات که میلیون‌ها دلار سعودی‌ها برای آن هزینه شد، فرآیند پیچیده‌ای بود که برای تحت فشار قرار دادن مردم لبنان و هدایت آنان به مسیر سیاسی مورد نظر غرب طراحی شد.

با وجود همه این وعده‌ها برای خرید آرا اما؛ مردم لبنان انتخاب خود را کردند و حاصل این انتخابات به پیروزی قاطع گروه‌های سیاسی همراه با محور مقاومت منتهی شد و پس از اعلام نتایج انتخابات، گروه‌های همراه با محور غربی، عبری و عربی علنا اعلام کردند که مردم تاوان این انتخاب را خواهند داد.

پس از تشکیل پارلمان و دولت جدید نه تنها این وعدهای مالی روی کاغذ ماند بلکه تحریم‌های همه جانبه بانکی به بهانه مسدود کردن دسترسی‌های مالی حزب‌الله و البته با هدف اعمال فشار حداکثری به اقتصاد شکننده لبنان و ویران کردن معیشت مردم این کشور آغاز شد.

در کنار تشدید این فشارها، جریان‌های شکست خورده انتخابات این بار نعل وارونه زدند و با سوء استفاده از اعتراضات متراکم مردم نسبت به فساد سیاست‌مدارانی که طی دوره ۳۰ ساله اقتصاد این کشور را به ورطه نابودی کشاندند، دولت را متهم به ناکارآمدی و فساد کردند و با تحریک مردم دست به آشوب خیابانی زدند و برای چند هفته خیابان‌های بیروت و راه‌های اصلی این کشور را مسدود کردند.

واقعیت اعتراض مردم اما متوجه فساد سیاستمدارانی بود که بعد از جنگ‌های داخلی زمام امور لبنان را در اختیار داشتند اما همان جریانات فاسد که حالا با روی کار آمدن دولت جدید دستشان از مواهب فساد آلود سیاست‌ورزی کوتاه شده بود تلاش کردند که دولت مستقر را مسئول شرایط معرفی کنند و مسیر اعتراضات را به سمت استعفای دولت و برگزاری انتخابات زود هنگام هدایت کنند.

سعد حریری به ظاهر برای همدردی با مردم ولی در عمل برای فرار از پاسخگویی از نخست وزیری استعفا کرد تا مسیر را برای تکمیل پازل بعدی یعنی انحلال مجلس فراهم کند. رویایی که با هوشمندی پارلمان محقق نشد و به سرعت نخست وزیر جدید انتخاب شد.

حالا با انفجار بندر بیروت زمان به نقطه صفر بازگشته است و مکرون بار دیگر در نقش منجی ظاهر شده، پمپئو با سعد حریری تماس گرفته و وعده کمک داده، رژیم صهیونیستی برای ابراز همدری پرچم لبنان را در تلاویو به اهتزاز در آورده و رژیم سعودی نقش خود را در بازسازی لبنان پس از جنگ‌های داخلی یادآوری کرده است!

و... لبنان، کشوری که بر اثر این انفجار نیمی از پایتختش ویران شده و با ده‌ها کشته و چند هزار مجروح روبروست، امروز در معرض شرایطی سخت و سرنوشت ساز قرار گرفته است.

حالا مکرون شرط کمک‌های بین‌المللی را اصلاحات سیاسی تعیین کرده و گفته اجازه نخواهد داد دست مفسدان به این کمک‌ها برسد. اصلاحاتی که حذف حزب‌الله از صحنه شطرنج سیاسی لبنان و خلع سلاح مقاومت هدف نهایی آن است.

زمزمه‌ها برای تشکیل تیم تحقیقات بین‌المللی برای بررسی علل انفجار بیروت شنیده می‌شود، تیم تحقیقاتی که مشابه آن ۱۵ سال پیش پس از ترور رفیق حریری تشکیل شد و قرار است حکم دادگاه آن امروز صادر شود، حکمی که دو تن از متهمان آن در قید حیات نیستند و مستندات آن بر پایه شهادت شاهدان دروغین و شنود تلفن همراه متهمان است. شبکه تلفنی که نصب تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی در آن به اثبات رسیده است و مدیر آن هم پس از این افشاگری به اسرائیل گریخت!

حالا پازل بعدی این سناریو چیست؟ سوالی که هرچند پاسخ آن روشن است اما تحولات هفته‌های پیش رو ابعاد آن را برملا خواهد کرد.

موضع‌گیری امشب سیدحسن نصرالله به طور قطع سخنانی تاریخی خواهد بود که می‌تواند مسیر پاسخگویی به بسیاری از سوالات بدون پاسخ را هموار کرده و راهبرد مقاومت را در قبال شرایط پیش روی لبنان ترسیم نماید.


نورنیوز
اخبار مرتبط
قابلمه‌زنی، سنت اعتراضی فرانسویان که در مخالفت با مکرون دوباره احیا شد
سه‌شنبه 1402/02/05 ساعت 19:01
قابلمه‌زنی، سنت اعتراضی فرانسویان که در مخالفت با مکرون دوباره احیا شد
بسیاری از مخالفان مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه با وجود اینکه قانون افزایش سن بازنشستگی از 62 به 64 سال اجرایی شده است، همچنان از هر فرصتی علیه آن استفاده می‌کنند.
پلیس فرانسه ظروف فلزی معترضان اصلاحات مکرون را ضبط کرد
جمعه 1402/02/01 ساعت 21:49
پلیس فرانسه ظروف فلزی معترضان اصلاحات مکرون را ضبط کرد
همزمان با سفرهای داخلی رئیس‌جمهور فرانسه با هدف دفاع از اصلاحات قانون جنجالی بازنشستگی، پلیس این کشور ظروف فلزی معترضان را ضبط کرد!
کنگو آماده استقبال از مکرون با شعار «او قاتل است»
چهارشنبه 1401/12/10 ساعت 21:03
کنگو آماده استقبال از مکرون با شعار «او قاتل است»
سفر رئیس‌جمهور فرانسه به برخی کشورهای آفریقایی با اعتراضاتی در برخی از این کشورها همراه شده است.
آینده لبنان و تحرکات جریان‌های سیاسی/ آیا دست مفسدین کوتاه می‌شود؟
چهارشنبه 1399/05/22 ساعت 15:18
نورنیوز بررسی کرد؛
آینده لبنان و تحرکات جریان‌های سیاسی/ آیا دست مفسدین کوتاه می‌شود؟
قرائن موجود نشان دهنده مخالفت پارلمان با برگزاری انتخابات زود هنگام است. «سعد حریری» اما بر خلاف «سمیر جعجع» تمایل چندانی به برگزاری انتخابات زود هنگام ندارد. حزب الله نیز به عنوان قوی‌ترین جریان سیاسی که دامنش از مفاسد اقتصادی سیاستمداران این کشور پاک و از پایگاه مردمی بالایی برخوردار است در روند آتی تحولات لبنان می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد.
رمزگشایی از اظهارات نخست وزیر لبنان درباره انفجار بیروت
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 19:38
نورنیوز بررسی کرد؛
رمزگشایی از اظهارات نخست وزیر لبنان درباره انفجار بیروت
اظهارات شب گذشته «حسان دیاب نخست وزیر لبنان» که طی آن بر ضرورت بررسی علت وقوع انفجار بیروت و مجازات عاملان وقوع آن تأکید کرد، نشان می‌دهد که او این رخداد را دست‌کم از نقطه نظر زمینه‌های بروز آن تصادف تلقی نمی‌کند.
انفجار بیروت؛ فرصتی رسانه ای برای حمله به ایران و حزب الله
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 15:21
انفجار بیروت؛ فرصتی رسانه ای برای حمله به ایران و حزب الله
انفجار روز گذشته بیروت که صدها کشته و زخمی برجای گذاشت، رسانه ها و قلم های مزدور وابسته به محور آمریکایی ـ عبری ـ عربی را برانگیخت تا بار دیگر در آب گل آلود تور ماهیگیری پهن کنند و به جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان حمله ور شوند.
اظهارنظر مدیرکل امور بین‌الملل مجلس درباره ارتباط انفجار بیروت با آمریکا و رژیم صهیونیستی
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 14:03
اظهارنظر مدیرکل امور بین‌الملل مجلس درباره ارتباط انفجار بیروت با آمریکا و رژیم صهیونیستی
آمریکا نخستین طرف ذینفع از حادثه دیروز لبنان است، ویران شدن زیرساخت مهمترین بندر تجاری بیروت که مایحتاج مردم را تامین می کرد، کمک به فشار تحریم های کاخ سفید علیه ملت لبنان است.
واکنش توئیتری شمخانی به انفجار بیروت
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 02:01
واکنش توئیتری شمخانی به انفجار بیروت
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در حساب شخصی خود در توئیتر به انفجار بیروت واکنش نشان داد.
نخست وزیر لبنان حالت فوق‌العاده اعلام کرد/ تصمیمات جلسه شورای عالی دفاع لبنان
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 01:55
نخست وزیر لبنان حالت فوق‌العاده اعلام کرد/ تصمیمات جلسه شورای عالی دفاع لبنان
«حسان دیاب» نخست وزیر لبنان در اجرای توصیه شورای عالی دفاع، حالت فوق‌العاده در این کشور اعلام کرد.
پرواز کرکس‌های سعودی در آسمان غم زده بیروت
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 01:18
پرواز کرکس‌های سعودی در آسمان غم زده بیروت
موضوع قابل توجه در این رخداد تلخ موضع گیری حیرت آور شبکه تلویزیونی العربیه وابسته به عربستان سعودی است که با انتشار اخبار کذب در خصوص این حادثه اعلام نمود که انفجار انبارهای مهمات حزب الله عامل بروز این رخداد بوده است.
بیانیه حزب الله لبنان در پی انفجار مهیب بیروت
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 01:11
بیانیه حزب الله لبنان در پی انفجار مهیب بیروت
در پی انفجار مهیب عصر روز گذشته در بیروت که متاسفانه به مجرحیت و جان باختن تعداد زیادی از شهروندان لبنانی منجر شد، حزب الله لبنان بیانیه ای صادر کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزییات کشف مجموعه‌ای ارزشمند از اشیای تاریخی در «کمرزرین» اصفهان
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
X
آگهی تبلیغاتی