×
سیاسی
شناسه خبر : 52797
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 19:38
رمزگشایی از اظهارات نخست وزیر لبنان درباره انفجار بیروت

نورنیوز بررسی کرد؛

رمزگشایی از اظهارات نخست وزیر لبنان درباره انفجار بیروت

اظهارات شب گذشته «حسان دیاب نخست وزیر لبنان» که طی آن بر ضرورت بررسی علت وقوع انفجار بیروت و مجازات عاملان وقوع آن تأکید کرد، نشان می‌دهد که او این رخداد را دست‌کم از نقطه نظر زمینه‌های بروز آن تصادف تلقی نمی‌کند.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: انفجار مهیب عصر سه شنبه بیروت که ابعادی فاجعه بار پیدا کرد و خسارات بسیاری را در پی داشت، در ذهن افکار عمومی این سوال را ایجاد کرده است که واقعا چه اتفاقی رخ داده است.

چنانچه در خبرهای اولیه عنوان شد، حادثه اصلی مربوط به آتش سوزی در یک انبار نگهداری مواد اولیه تولید اقلام محترقه بوده که با سرایت آتش به محل دپوی حدود 2700 تن نیترات آمونیوم، انفجار دوم که بسیار شدید و خسارت بار بوده به وقوع پیوسته است.

اگرچه‌ در حال حاضر و به دلیل درگیر بودن بیشتر مردم لبنان با خسارت‌ها و تبعات انسانی، اقتصادی و زیستی ناشی از تخریب گسترده پایتخت این کشور، چگونگی و دلایل اصلی وقوع این رخداد تلخ در صدر اولویت‌های افکار عمومی نیست ولی به طور قطع پاسخ به سوالات متعددی که در این خصوص وجود دارد به زودی تبدیل به مطالبه اول مردم خواهد شد و طبیعتا دولت این کشور باید در قبال آن پاسخگو باشد.

بنابر اخبار رسمی منتشره و مبتنی بر برآوردهای اولیه کارشناسان، شرایط نامناسب نگهداری از یک سو و مشکل قطع و وصل مکرر برق، احتمالا موجب آتش‌سوزی شده و این فاجعه بزرگ را رقم زده است.

شب گذشته «حسان دیاب» نخست وزیر لبنان در اولین واکنش رسمی نسبت به وقوع انفجار در بندر بیروت به صورت کاملا هوشمندانه بر ضرورت بررسی علت وقوع این انفجار تأکید کرد و اظهار داشت: در حال حاضر نمی‌خواهیم که زود گمانه‌زنی کنیم، اما چیزی که می‌توانم بگویم این است که اجازه نخواهیم داد عاملان وقوع این فاجعه بدون مجازات باقی بمانند.

او خاطرنشان کرد: کسانی که مسئول وقوع این انفجار بوده‌اند باید تاوان آن را بپردازند.

اظهارات دیاب نشان می‌دهد که او این رخداد را دست‌کم از نقطه نظر زمینه‌های بروز آن، یک تصادف تلقی نمی‌کند و بر مجازات مسببین آن تاکید دارد.

به گفته برخی منابع لبنانی، در سال ۲۰۱۴ و در جریان جنگ داخلی سوریه برخی افراد از جمله «اشرف ریفی» رییس پیشین سازمان اطلاعات داخلی لبنان که از جریان معارضه مسلح ضد حکومت قانونی «بشار اسد» حمایت می‌کردند، ‌اقدام به ورود مواد اولیه لازم برای مواد منفجره کردند که این محموله‌های بزرگ کشف، توقیف و در بندرگاه انبار شد.

گروه‌هایی که این افراد به آنها وابسته‌اند به صورت تاریخی بر بندرگاه بیروت تسلط دارند و شاید به همین دلیل است که مواد منفجره خطرناک بدون رعایت استانداردهای ایمنی در بندر، انبار شده است.

اگرچه اظهارنظرهای اولیه همگی بر انفجار مواد محترقه آتش‌بازی و سرایت آن به انبار آمونیاک و نیترات به عنوان دلیل رخداد این فاجعه دلالت می‌کند اما چیستی، چرایی و چگونگی این مسئله همچنان در هاله‌ای از ابهامات باقی مانده است.

از سویی؛ صرف نظر از واکنش اولیه صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها که در لحظات اولیه وقوع این رخداد منکر داشتن هرگونه نقشی در این ماجرا شدند و همچنین اظهارات ضد و نقیض «ترامپ»، «پمپئو» و سخنگوی سنتکام تردیدها را افزایش دادند، بیشترین نفع از این واقعه دلخراش نصیب آنها خواهد شد.

سالیان متمادی است که هر اتفاق تروریستی یا هر انفجاری در لبنان با برنامه‌ریزی و هدایت مستقیم یا غیرمستقیم رژیم صهیونیستی انجام شده و به طور قطع اگر این بار هم عمدی در کار پیدا شود حتما انگشت اتهام به سمت تل آویو می‌رود.

به عبارت دقیق‌تر؛ از آن جهت که گلوگاه اقتصادی و انبار بخش عمده واردات لبنان از بین رفته است، یکی از مهمترین منافع این حادثه برای آمریکا و اسرائیل وارد شدن صدمات شدیدتر بر پیکر نحیف اقتصاد لبنان و معیشت نابسامان مردم این کشور است که طی ماه‌های اخیر به شدت به دنبال تحقق آن بوده‌اند.

بر این اساس؛ اگر سخنان حسان دیاب را در اشاره به وجود برخی پشت پرده‌ها مدنظر قرار دهیم باید به دنبال پاسخ به این سوالات باشیم که این بندر در اختیار کدام جریان سیاسی در لبنان است؟ وارد کننده ترقه و مواد محترقه چه کسانی هستند؟ چرا این مواد در کنار انبار نیترات آمونیم نگهداری شده است؟ مسئولیت این بی‌مبالاتی بر عهده کیست؟ و چرا رسانه‌های سعودی در همان ابتدا و بدون هیچ مستندی انگشت اتهام خود را به سوی حزب‌الله نشانه رفته‌اند؟

پاسخ به این سوالات می‌تواند بخش زیادی از معما را حل کرده و با شناسایی عوامل انفجار بیروت، ضمن کور کردن مسیر روایت‌گری‌های مغرضانه، چنانچه نخست وزیر و وزیر دفاع لبنان اعلام کردند زمینه را برای مجازات عاملان فراهم نماید.


نورنیوز
اخبار مرتبط
آینده لبنان و تحرکات جریان‌های سیاسی/ آیا دست مفسدین کوتاه می‌شود؟
چهارشنبه 1399/05/22 ساعت 15:18
نورنیوز بررسی کرد؛
آینده لبنان و تحرکات جریان‌های سیاسی/ آیا دست مفسدین کوتاه می‌شود؟
قرائن موجود نشان دهنده مخالفت پارلمان با برگزاری انتخابات زود هنگام است. «سعد حریری» اما بر خلاف «سمیر جعجع» تمایل چندانی به برگزاری انتخابات زود هنگام ندارد. حزب الله نیز به عنوان قوی‌ترین جریان سیاسی که دامنش از مفاسد اقتصادی سیاستمداران این کشور پاک و از پایگاه مردمی بالایی برخوردار است در روند آتی تحولات لبنان می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد.
مکرون در ویرانه‌های بیروت به دنبال چیست؟
جمعه 1399/05/17 ساعت 12:44
نورنیوز بررسی کرد؛
مکرون در ویرانه‌های بیروت به دنبال چیست؟
آیا رئیس جمهور فرانسه که در میان مردم خود نیز محبوبیتی ندارد و فشار اقتصادی سنگین ناشی از بی‌کفایتی دولت او ماه‌هاست که تظاهرات اعتراضی را به هنجاری پذیرفته شده در سراسر فرانسه تبدیل کرده، گمان می‌کند با بالا زدن آستین‌هایش می‌تواند نقش سیاست‌مداری مقتدر و متمول را بازی کند؟!
پرواز کرکس‌های سعودی در آسمان غم زده بیروت
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 01:18
پرواز کرکس‌های سعودی در آسمان غم زده بیروت
موضوع قابل توجه در این رخداد تلخ موضع گیری حیرت آور شبکه تلویزیونی العربیه وابسته به عربستان سعودی است که با انتشار اخبار کذب در خصوص این حادثه اعلام نمود که انفجار انبارهای مهمات حزب الله عامل بروز این رخداد بوده است.
بیانیه حزب الله لبنان در پی انفجار مهیب بیروت
چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 01:11
بیانیه حزب الله لبنان در پی انفجار مهیب بیروت
در پی انفجار مهیب عصر روز گذشته در بیروت که متاسفانه به مجرحیت و جان باختن تعداد زیادی از شهروندان لبنانی منجر شد، حزب الله لبنان بیانیه ای صادر کرد.
نظرات

آخرین اخبار
برنهام وزرای دولت جدید انگلیس را منصوب کرد
بحران در سازمان ملل؛ تهدید آمریکا به قطع کمک‌های مالی به آژانس پناهندگان
جشنواره «لالایی‌های بیداری» برای افشای جنایات صهیونیست‌ها در میناب
حملات نظامی موضع ایران را تغییر نمی‌دهد
تجهیزات دارویی پویش «مرهم مهر» راهی عراق شد
فرانسه خواستار توقف واردات محصولات اسرائیلی به اتحادیه اروپا شد
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران ؛از انهدام رادارهای آمریکا تا هدف قرار گرفتن زیرساخت آمازون
چاپ نمونه اولیه گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
فروش بلیت پروازهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
مدافع آلومینیوم اراک به استقلال پیوست
بلغارستان به دنبال استقرار سوخت‌رسان‌های آمریکایی در پایگاه نظامی
هشدار جدی هواشناسی؛ تلاطم شدید خلیج فارس و دمای 50 درجه در بوشهر
استقرار بیش از 250 موکب درمانی در مسیر نجف تا کربلا
انسداد محور هراز و ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
برنامه مرحله نهایی لیگ ملت‌های والیبال 2026 اعلام شد
تنگه هرمز همچنان بسته است؛ هشدار درباره تبعات اقدامات تنش‌زا در منطقه
یمن عربستان را تهدید به تشدید تنش دریایی کرد
رشد قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 30 تیر 1405
تب کریمه کنگو در کشور 5 قربانی گرفت+ توصیه‌های حیاتی
وقوع حادثه دریایی در شرق امارات
چطور از خودمان مراقبت کنیم؟ 7 راهکار مؤثر برای ساختن حال بهتر
نقره ناهید کیانی در تکواندو کره جنوبی؛ چشم امید به طلای حنا زرین‌کمر
هشدار زرد گردوغبار در یزد؛ توصیه‌های بهداشتی برای گروه‌های حساس
حمله موشکی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای دارخوین و واکنش تند ایران در سازمان ملل
مردادماه خطرناک‌ترین زمان برای شنا؛ روایت آمارهای تلخ پزشکی قانونی از قربانیان
تراژدی در گالیکش؛ دعوای مسلحانه بزرگ‌ترها جان کودک 11 ساله را گرفت
قالیباف قانون برگزاری جلسات مجلس در شرایط اضطرار را ابلاغ کرد
تغییر در هیات مدیره استقلال؛ چه کسانی از باشگاه جدا می شوند؟
درگیری خیابانی دو راننده در تهران؛ راننده عصبانی گوش مرد میانسال را با دندان کند
خداحافظی رودری با سیتی؛ مقصد بعدی کجاست؟
تصویب طرح ایمن‌سازی بیمارستان رسول اکرم (ص) و اصلاح طرح خیابان لومومبا
تراژدی در جاده سیدآباد؛ 4 کشته در تصادف زنجیره‌ای بم
خروج ایرفرانس از آسمان خاورمیانه؛ تعلیق پروازها به دلیل تنش‌های منطقه‌ای
اعتراف روزنامه اسرائیلی به برتری راهبردی ایران در تنگه هرمز
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ حملات اسرائیل به بنت جبیل ادامه دارد
تابوت تروریست‌های به هلاکت‌رسیده در جنگ ایران در راه بازگشت به آمریکا
کاهش قیمت نفت برنت و وست تگزاس در پی تغییرات ژئوپلیتیکی منطقه
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در 2 استان جدید
پرونده فساد در شهرداری بابلسر؛ رؤسای سابق و فعلی یک سازمان بازداشت شدند
هشدار آلودگی هوا در تهران؛ 8 نقطه شهر در وضعیت قرمز
سیاست نامه | نمایشنامه ناشیانه جنگ طلبان برای همدردی با جنوب ایران
قیمت جهانی طلا امروز 30 تیر ماه 1405
آمریکا در پی چیست؟
پایان زندگی «مایتی ماوس»؛ خداحافظ کوین کیگان+ زندگینامه
آغاز رسمی پیش‌فروش بلیت قطار برای بازه اول تا 16 مرداد 1405
پیامدهای فاجعه‌بار بسته شدن باب المندب برای آمریکا و کشورهای خلیج فارس
از قطعنامه تا تفاهم‌نامه
آتش‌بس دائمی، نه موقت
قیمت گوشت قرمز امروز 30 تیر 1405 + جدول
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 30 تیر 1405