×
فرهنگی
شناسه خبر : 52791
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 16:14
استفاده از ماسک مانع از بروز فاجعه انسانی در ایران می‌شود

استفاده از ماسک مانع از بروز فاجعه انسانی در ایران می‌شود

در مواجهه با کرونا می‌توان با پایبندی به پروتکل‌های بهداشتی، افزایش رعایت بهداشت فردی، فاصله‌گذاری اجتماعی و از همه مهمتر استفاده از ماسک،‌ آمار مرگ و میر‌ها را کاهش داد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: کنار هم قرار دادن چند گزارش سازمان بهداشت جهانی در مورد وضعیت کرونا ویروس در ایران، نشان می‌دهد که باید منتظر یک فاجعه انسانی در کشور باشیم؛ و تنها در صورتی می‌توانیم پیش‌بینی‌ها _ در مورد مرگ براثر ابتلا به کووید-19 _ را ملغی کنیم که امروز را دریابیم. ماسک را به‌عنوان تزیینی در صورت استفاده نکنیم و در فضای باز و یا در جمع‌های دوستانه آن را بر چانه نزنیم، مرتب دست‌ها را ضدعفونی کرده و بیش از هر زمان دیگر  فاصله اجتماعی را رعایت کنیم.

پیش‌بینی‌های رسمی سازمان بهداشت جهانی از وضعیت کووید-19 در ایران نشان می‌دهد؛ گسترش بیماری کووید-19 در ماه‌های آتی در ایران بسیار بدتر خواهد شد. آن‌گونه که از گزارش‌ها برمی‌آید شهریور، ماه سختی برای کادر درمان خواهد بود و در صورت ادامه وضعیت فعلی، در اوایل آبان ماه با آمار وحشتناکی مواجه می‌شویم. همچنین اوایل مهر، تعداد بیماران مبتلابه کووید-19که نیازمند مراقبت ویژه هستند، از تعداد تخت‌های ICU کل کشور بیش‌تر خواهد شد. اوایل آبان نیز تعداد کل بیماران مبتلابه کووید-19 که نیازمند بستری هستند، نصف کل تخت‌های بیمارستانی خواهد بود.

این در حالی است که طبق گزارش دیگری از سازمان جهانی بهداشت (WHO) ممکن است زمان تولید واکسنی برای مقابله با بیماری کووید-19 طولانی باشد. طبق این گزارش دبیر کل سازمان جهانی بهداشت گفته: «درحالی‌که همچنان امیدهایی برای تولید واکسن بیماری کووید-19 وجود دارد اما ممکن است واکسن این بیماری هرگز ساخته نشود. به همین دلیل از مردم جهان درخواست می‌شود تا از قوانین و تدابیر وضع‌شده از قبیل حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی، شستشوی مرتب دست‌ها و استفاده از ماسک پیروی کنند.»

در سطح جهان بیش از 18 میلیون نفر به کروناویروس جدید آلوده‌شده‌اند. همچنین طبق آمارها بیش از 697 هزار نفر از این افراد جان خود را ازدست‌داده‌اند.

حالا می‌توانیم دو سناریو را متصور شویم، اول آنکه با جدی نگرفتن دستورالعملهای بهداشتی طبق پیش‌بینی‌ها پیش رفته و شاهد فاجعه انسانی باشیم و دومین سناریو اینکه با پایبندی به پروتکل‌های بهداشتی، افزایش رعایت بهداشت فردی، فاصله‌گذاری اجتماعی و از همه مهم‌تر استفاده از ماسک پیش‌بینی‌ها را بر هم زده و شاهد کاهش آمار مرگ‌ومیر و بهبود بیشتر مبتلایان باشیم.

به هرحال، تنها راه نجات ما در حال حاضر، استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دست‌ها، رعایت فاصله اجتماعی خارج از منزل و کاهش یا تعطیلی تجمعات و مراسم‌های مختلف است. یادمان باشد محصول رعایت های ما در تیر و مرداد، اوایل شهریور ظاهر می‌شود و طبق پیش‌بینی ها، استفاده از ماسک، به کاهش جدی موارد ابتلا و فوت بر اثر کرونا منجر خواهد شد. پس از تنها سلاح ارزان و موجود استفاده کنیم تا هم خودمان در امان باشیم، هم دیگران.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما