×
فرهنگی
شناسه خبر : 52791
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 16:14
استفاده از ماسک مانع از بروز فاجعه انسانی در ایران می‌شود

استفاده از ماسک مانع از بروز فاجعه انسانی در ایران می‌شود

در مواجهه با کرونا می‌توان با پایبندی به پروتکل‌های بهداشتی، افزایش رعایت بهداشت فردی، فاصله‌گذاری اجتماعی و از همه مهمتر استفاده از ماسک،‌ آمار مرگ و میر‌ها را کاهش داد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: کنار هم قرار دادن چند گزارش سازمان بهداشت جهانی در مورد وضعیت کرونا ویروس در ایران، نشان می‌دهد که باید منتظر یک فاجعه انسانی در کشور باشیم؛ و تنها در صورتی می‌توانیم پیش‌بینی‌ها _ در مورد مرگ براثر ابتلا به کووید-19 _ را ملغی کنیم که امروز را دریابیم. ماسک را به‌عنوان تزیینی در صورت استفاده نکنیم و در فضای باز و یا در جمع‌های دوستانه آن را بر چانه نزنیم، مرتب دست‌ها را ضدعفونی کرده و بیش از هر زمان دیگر  فاصله اجتماعی را رعایت کنیم.

پیش‌بینی‌های رسمی سازمان بهداشت جهانی از وضعیت کووید-19 در ایران نشان می‌دهد؛ گسترش بیماری کووید-19 در ماه‌های آتی در ایران بسیار بدتر خواهد شد. آن‌گونه که از گزارش‌ها برمی‌آید شهریور، ماه سختی برای کادر درمان خواهد بود و در صورت ادامه وضعیت فعلی، در اوایل آبان ماه با آمار وحشتناکی مواجه می‌شویم. همچنین اوایل مهر، تعداد بیماران مبتلابه کووید-19که نیازمند مراقبت ویژه هستند، از تعداد تخت‌های ICU کل کشور بیش‌تر خواهد شد. اوایل آبان نیز تعداد کل بیماران مبتلابه کووید-19 که نیازمند بستری هستند، نصف کل تخت‌های بیمارستانی خواهد بود.

این در حالی است که طبق گزارش دیگری از سازمان جهانی بهداشت (WHO) ممکن است زمان تولید واکسنی برای مقابله با بیماری کووید-19 طولانی باشد. طبق این گزارش دبیر کل سازمان جهانی بهداشت گفته: «درحالی‌که همچنان امیدهایی برای تولید واکسن بیماری کووید-19 وجود دارد اما ممکن است واکسن این بیماری هرگز ساخته نشود. به همین دلیل از مردم جهان درخواست می‌شود تا از قوانین و تدابیر وضع‌شده از قبیل حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی، شستشوی مرتب دست‌ها و استفاده از ماسک پیروی کنند.»

در سطح جهان بیش از 18 میلیون نفر به کروناویروس جدید آلوده‌شده‌اند. همچنین طبق آمارها بیش از 697 هزار نفر از این افراد جان خود را ازدست‌داده‌اند.

حالا می‌توانیم دو سناریو را متصور شویم، اول آنکه با جدی نگرفتن دستورالعملهای بهداشتی طبق پیش‌بینی‌ها پیش رفته و شاهد فاجعه انسانی باشیم و دومین سناریو اینکه با پایبندی به پروتکل‌های بهداشتی، افزایش رعایت بهداشت فردی، فاصله‌گذاری اجتماعی و از همه مهم‌تر استفاده از ماسک پیش‌بینی‌ها را بر هم زده و شاهد کاهش آمار مرگ‌ومیر و بهبود بیشتر مبتلایان باشیم.

به هرحال، تنها راه نجات ما در حال حاضر، استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دست‌ها، رعایت فاصله اجتماعی خارج از منزل و کاهش یا تعطیلی تجمعات و مراسم‌های مختلف است. یادمان باشد محصول رعایت های ما در تیر و مرداد، اوایل شهریور ظاهر می‌شود و طبق پیش‌بینی ها، استفاده از ماسک، به کاهش جدی موارد ابتلا و فوت بر اثر کرونا منجر خواهد شد. پس از تنها سلاح ارزان و موجود استفاده کنیم تا هم خودمان در امان باشیم، هم دیگران.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
حمله جنگنده‌های صهیونیستی به «نبطیه» و «سحمر»
نشان افتخار واتیکان بر سینه سفیر ایران نشست
ضربات سنگین سپاه تهران به 5 شبکه قاچاق سلاح وابسته به رژیم صهیونی
عبور نفتکش قطری از تنگه هرمز پس از تغییر مسیر اولیه
توضیحات فرهادی درباره حقوق معلمان باسابقه/ رتبه‌بندی ملاک نهایی دریافتی است
هشدار قاطع سخنگوی وزارت دفاع: هرگونه تعرض با پاسخ «تمام‌کننده» مواجه می‌شود
نورنما | خطاطی روی ماشین
ارزش معامله 62 کیلوگرم طلا در حراج امروز چقدر بود؟
چگونه «اینترنت پرو» را به نماد تبعیض تبدیل کردیم؟
لفاظی‌های جدید هگست/ از ادعای پیروزی در جنگ تا تهدید به تشدید تنش
عراقچی پنجشنبه میهمان هندی‌ها خواهد بود
گزارش تصویری | رزمایش سپاه تهران بزرگ
مأموریت ویژه پزشکیان به عارف در حوزه اینترنت
جنایت جنگی جدید اشغالگران در راه است
پیوستن احتمالی دوحه و آنکارا به پیمان دفاعی پاکستان-عربستان
میدان انقلاب آماده خداحافظی با شاگردان قلعه‌نویی
رقابت داوطلبان دکتری داروسازی به تعویق افتاد
آغاز ثبت‌سفارش بدون انتقال ارز برای محصولات پتروشیمی
زمان‌بندی دقیق لیگ نخبگان آسیا و سطح دو اعلام شد
کرملین: توقف جنگ در اوکراین به اراده زلنسکی بستگی دارد
ادعاهای نمایشی جدید ترامپ برای تهران
غرق شدن مشکوک کشتی اتمی روسیه در نزدیکی اسپانیا
ضربه اطلاعاتی به شبکه منافقین در ازنا
لبخند در پکن، زلزله در نظم جهانی
عدم تمایل پکن به میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن
پخش زنده تقابل جذاب سفید و قرمزهای تیم ملی از شبکه سوم
آمریکا به دنبال ایجاد پایگاه نظامی در جزیره گرینلند
مهلت AFC و بن‌بست فدراسیون برای تعیین سرنوشت لیگ نیمه‌تمام
ترامپ کوبا را «کشوری شکست‌خورده» نامید/ احتمال حمله قریب‌الوقوع نظامی آمریکا
گزارش گوگل از تهدید تازه هوش مصنوعی برای امنیت سایبری جهان
چرا کشورهای بزرگ روی الیاف طبیعی سرمایه‌گذاری می‌کنند؟
دستورالعمل اضطراری سازمان جهانی بهداشت درباره مهار هانتاویروس
تاثیر غیرمنتظره قهوه بر واکنش قشر حرکتی مغز
شکایت رسمی ایران از آمریکا در دیوان داوری لاهه
امکان بخشودگی 100 درصدی برخی جرایم مالیاتی برای فعالان بازار طلا
تعیین تکلیف ساعات کاری بر اساس مصوبه هیئت وزیران
جزئیات تمدید بخشودگی جرایم مالیاتی در سال 1405
ادامه حاشیه در پرونده فساد نتانیاهو با ترک ناگهانی جلسه دادگاه
شوک به رئال مادرید ؛ امباپه در آستانه جدایی
تشکیل قرارگاه مشترک پلیس و تعزیرات برای کنترل بازار
تحلیل نخست‌وزیر اسبق عراق از اقتصاد مقاومتی ایران
بحرین 3 نفر را به اتهام همکاری با ایران به حبس ابد محکوم کرد
ادعای سفیر آمریکا: امارات به «گنبد آهنین» مجهز شد
آلن ایر: ادعای ترامپ درباره ایران یا سوءتفاهم است یا دروغ
والدین مهم‌ترین عامل اضطراب کودکان هستند
ترس عجیب رئیس جمهور آمریکا ؛ ترامپ پرندگان را با پهپاد اشتباه گرفت
هشدار درباره پیامدهای ادامه بسته ماندن بورس
انتقاد بولتون از مدیریت ترامپ در بحران ایران و تنگه هرمز
وزیر کار: عدالت در دسترسی، شرط رونق مشاغل خانگی است
قطع انگشت به بهانه چشم چرانی در مهمانی خانوادگی