×
سیاسی
شناسه خبر : 52790
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/05/15 ساعت 16:29
تابستان داغ در آمریکا و دلایل «در‌ دست بررسی»! / 20 حادثه بزرگ در 20 روز از تابستان 2020

تابستان داغ در آمریکا و دلایل «در‌ دست بررسی»! / 20 حادثه بزرگ در 20 روز از تابستان 2020

در سال‌های اخیر مقامات آمریکایی گاه‌و‌بیگاه از پیش‌بینی تابستان داغ برای ایران سخن می‌گفتند؛ به مناسبت خروج آمریکا از برجام یا سخت‌شدن تحریم‌ها. حالا این‌طور شده که تابستان داغ در آمریکا رخ داده و مقامات مشغول «بررسی» دلایلش هستند!

نورنیوز ـ گروه سیاست: ۲۲ تیرماه خبری فوری به تیتر یک اخبار رسانه‌ای در آمریکا و سراسر دنیا تبدیل شد؛ آتش‌سوزی در عرشه یک کشتی‌جنگی در بندر سن‌دیه‌گو. بروز حوادث کوچک در کشتی‌های جنگی اتفاقی غریب نیست ولی شعله‌ها و دود ناشی از آتش در ناو هواپیمابر ۲۵۷ متری یو‌اس‌اس بونهام ریچارد(USS Bonhomme Richard) به قدری مهیب بود که از همان ساعات اولیه آتش‌سوزی گمان می‌رفت این ناو، دیگر برای آمریکا ناو نشود! این ناو تهاجمی که ظرفیت یک هزار خدمه را دارد و برای تعمیرات دوره‌ای در اسکله پهلو گرفته بود ۴ روز در آتش سوخت و نزدیک بود، غرق شود. فقط آتش نبود؛ انفجار هم بود و آخر سر یک کشتی سوخته باقی ماند و به‌دلیل پنهان‌کاری همیشگی ارتش آمریکا «تعداد نامشخصی» مجروح؛ مجروحانی که حداقل بین ۲۱ تا ۵۷ نفر بیان شد. پس از مهار آتش، وقتی ماجرا به نظر تمام شده می‌آمد تازه معلوم شد این آغاز یک تابستان داغ در آمریکاست.

درباره حادثه ناو بونهام ریچارد گمانه‌زنی بسیار است. نشریه اقتصادی فوربز (forbes) نیز نابودی این ناو را یک مشکل جدی برای نیروی دریایی آمریکا معرفی می‌کند و می‌افزاید ضعف ناشی از نابودی این ناو چند میلیارد ‌دلاری از نظر قدرت تهاجمی و دفاعی در کل ناوگان احساس خواهد شد. مقامات ارتش هم از زمانی که آتش ناو بونهام ریچارد خاموش شد، رفته‌اند که علت حادثه را بررسی کنند و هنوز نیامده‌اند! به جایش رسانه‌ها شروع کردند به گزارش سریال‌های حوادث و آتش‌سوزی‌های جدید در آمریکا.

روز ۲۷ تیر خبر انفجاری مهیب در کارخانه فولاد آرسلورمیتال (ArcelorMittal) در ایالت ایندیانا رسانه‌ای شد. آرسلورمیتال بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد در جهان و معروف به «سلطان فولاد» است؛ به تنهایی ۱۰ درصد کل فولاد مصرفی دنیا را تولید می‌کند. این حادثه که به گفته مدیران کارخانه تلفات نداشت به علت شکستن گنبد اجاق گاز کوره اصلی ذوب فلز رخ داد و باعث تخریب ساختمان کارخانه شد. سخنگوی کارخانه نیز اعلام کرد که علت دقیق حادثه «در دست بررسی» است و البته هنوز هم در دست بررسی است.

خبر انفجار کارخانه فولاد خیلی زود در میان اخبار یک حادثه دیگر، گم شد؛ انفجار و حریق در نیروگاه برق شافر (Schahfer) در ایالت ایندیانا که اعلام نشد که تلفات نداشته اما از میزان خسارات و تلفات نیز آماری اعلام نشد. فقط مقامات ایالتی و مدیران نیروگاه اعلام کردند به دلیل خسارات وارده، کل نیروگاه تخلیه شده و دلیل حادثه و میزان خسارات «در حال بررسی» است. در نخستین ساعات صبح روز بعد، خبرهای جدیدی از حوادث دیگر آمد؛ از جمله انفجار و حریق در یک کارخانه مواد شیمیایی در ایالت جورجیا و آتش‌سوزی در کارخانه تولید فولاد ایالت پنسیلوانیا.

حوادث پشت سر هم در تاسیسات صنعتی و نظامی آمریکا خیلی زود سوال برانگیز شد و بسیاری دنبال دلیلی احتمالی برای این اتفاقات سریالی می‌گشتند. به‌ویژه آن‌که معلوم شد روز ۲۷ تیرماه حادثه‌ای دیگر برای کشتی نظامی یو‌اس‌اس کرسارج (USS Kearsarge) در بندر نورفولک رخ داده و به توقف عملیات تعمیرات کشتی به دستور مقامات ارتش منجر شده است. شرکتی که این کشتی را تعمیر می‌کرد همان شرکت تعمیرکار ناو یو‌اس‌اس بونهام ریچارد بود.

تعدد حوادث موجب شد در شبکه های اجتماعی و برخی رسانه‌ها ایده احتمال حمله سایبری به تاسیسات صنعتی و نظامی آمریکا مطرح شود. البته پنهان‌کاری مقامات آمریکایی درباره این حوادث و اطلاع‌رسانی ناچیز و غیرمعمول شرکت‌های خسارت‌دیده نیز بر احتمال صحت فرضیه حمله افزود.

سریال انفجارها و تخریب‌ها که تمام شد تازه داستان دنباله‌دار آتش‌سوزی‌ها شروع شد تا تابستان داغ آمریکا بخش‌های وسیعی از این کشور را بسوزاند. ابتدا در ۳۱ تیر خبر حریق گسترده در یک مزرعه بزرگ دامپروری که به پرورش مرغ اختصاص داشت از راه رسید. آتش به مزارع و مرغداری‌های مجاور در محدوده پیلسگروو (Pilesgrove) ایالت نیوجرسی هم رسید و آن قدر گسترده شد که بیش از ۲۸۰ هزار مرغ تلف شدند و چندین ساختمان نیز تخریب شد. در این حادثه آن‌چه انتقادها را برانگیخت نبود امکانات برای اطفای حریق بود. بنا به گزارش شبکه ای‌بی‌سی نیوز، رئیس آتش‌نشانی منطقه درباره مشکلات اطفای حریق گفت: «بزرگ‌ترین مشکل این بود که ما این‌جا به آب‌رسانی از طریق شیرهای هیدرانت دسترسی نداشتیم. باید آب را با تانکر می‌آوردیم.»

همان‌روز آتش‌سوزی‌های گسترده در شمال شرقی کالیفرنیا نیز توجه رسانه‌ها را جلب کرد؛ روزهای بد کالیفرنیا از راه رسیده بود. نشریه گاردین در این باره گزارش داد که در شهرستان لاسن وسعت آتش به چندصد هکتار رسیده، منازل تخلیه شده و ۲ آتش‌نشان نیز مجروح شده‌اند. گاردین همچنین از آتش‌سوزی‌های دیگری در ایالت کالیفرنیا خبر داد؛ آتش‌سوزی ۲۳ کیلومترمربعی در غرب منطقه سوزان‌ویل (Susanville) که با تخلیه اضطراری ساکنان منطقه و ایجاد تهدید یا آسیب کلی و جزئی برای حدود ۱۷۰ ساختمان همراه بود، آتش‌سوزی ۱۱۴ کیلومترمربعی در منطقه فرسنو(Fresno county) که به تخلیه اضطراری ساکنان و تخریب ۷ ساختمان و ایجاد خسارت برای ۶۰ ساختمان منجر شد و مجموعه‌ای از آتش‌سوزی‌های پراکنده از جمله حریق ۴۵۰ هکتاری در منطقه سیسکیو(Siskiyou county) که تخلیه اضطراری اهالی شهر هاوکینزویل (Hawkinsville) را در پی داشت. 

«گلد فایر» (Gold fire) و «هاگ فایر» (Hog Fire) نام‌هایی هستند که آتش‌نشان‌ها به حریق‌های گسترده در ایالت کالیفرنیا داده بودند. حالا آتش‌سوزی اپل فایر (Apple Fire) نیز از راه رسیده است و طبق اعلام در مرحله اول حدود ۸ هزار نفر از ساکنان بیش از ۲۵۰۰ خانه در محدوده ریورساید (Riverside) تخلیه اضطراری شده‌اند. وسعت این آتش‌سوزی ها به بیش از ۲۰ هزار هکتار رسیده است.

چند روز بعد در ۴ مرداد آتش دوباره به تاسیسات و ساختمان‌ها بازگشت! حدود ساعت ۱۰ صبح یک مرکز تجاری در بلوار پیکو شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا آتش گرفت.

هنوز چند ساعت از این ماجرا نگذشته بود که اتفاق دیگری در شهر وست جردن ایالت یوتا به تیتر یک رسانه‌ها تبدیل شد: سقوط یک هواپیما با 6 سرنشین در یک منزل مسکونی. هرچند اخبار رسمی از زخمی شدن چند نفر خبر می‌داد اما پلیس اعلام کرد که احتمال می‌دهد چند نفر کشته شده باشند!

روز بعد شبکه ای‌بی‌سی نیوز از تخریب ۴ قایق تفریحی بزرگ در اسکله منطقه برانکس(The Bronx) شهر نیویورک بر اثر آتش‌سوزی خبر داد و افزود خبری از جراحت افراد منتشر نشده و دلیل حادثه «در دست بررسی» است. 

روز ۷ مرداد نشریه نیویورک تایمز از آتش‌سوزی مهیب در محدوده خیابان مارکت (Market Street) سانفرانسیسکو خبر داد که ۶ ساختمان تجاری و اداری از جمله مراکز خرید، کارگاه‌ها، انبارها و حتی بخشی از کلانتری این شهر را تخریب کرد. بنا به این گزارش واحد عملیات کلانتری سانفرانسیسکو در آتش سوخت و فقط ماموران توانستند مهمات انبار‌شده در کلانتری را از محل حریق دور کنند. ۱۶۰ آتش‌نشان در عملیاتی طولانی و خطرناک حریق را خاموش کردند و یک نفرشان هم مجروح شد.

در همین روز، یک خبر تلخ دیگر هم برای تجهیزات پیشرفته آمریکا منتشر شد، اما این بار در ژاپن. یک فروند هواپیمای جاسوسی «پوسیدان-۸» آمریکا به علت نقص فنی در یک پایگاه هوایی در ژاپن فرود اضطراری انجام داده بود. هرچند نیروی دریایی آمریکا مدعی شد در این سانحه هوایی هیچکدام از خدمه این هواپیما مجروح نشدند اما نوع این حادثه را «سانحه کلاس  A» توصیف کرد که معنای آن، دست‌کم ۲میلیون دلار خسارت، مرگ نظامیان یا معلولیت آنهاست.

روز بعد حادثه بزرگ‌تری رخ داد؛ یک پل ریخت و یک قطار باری از ریل خارج شد و در آتش سوخت. فاکس‌نیوز گزارش داد حوالی ساعت ۶ صبح هنگام عبور قطار باری از پل دریاچه «تمپ تاون» ایالت آریزونا بخشی از پل فرو ریخت و حادثه در نهایت منجر به آتش‌سوزی بزرگ شد. هنوز گزارشی از میزان خسارات و تلفات احتمالی این حادثه نیز منتشر نشده و دلیل واقعه «در دست بررسی» است!

روز ۹ مرداد رسانه‌ها از انفجاری مهیب در یک تاسیسات گاز‌طبیعی در مجموعه صنعتی مونت بلویو (Mont Belvieu) در ایالت تگزاس خبر دادند. درباره علت حادثه نیز انگار دیگر کسی در آمریکا و دنیا چیزی نمی‌پرسد چون عادت شده است که خبری اعلام نشود!

روز بعد حادثه دیگری رخ داد و ای‌بی‌سی نیوز از کشته‌شدن یک تفنگدار دریایی ارتش و مفقود شدن ۸ نظامی در «حادثه‌ای مرگبار» در یک تمرین نظامی خبر داد. رسانه‌ها می‌گویند منظور از حادثه مرگبار، در واقع غرق شدن یک کشتی آبی-خاکی ۲۶ تنی در سواحل کالیفرنیا است ولی ارتش آمریکا از دلیل حادثه و حتی جزئیات آن خبری منتشر نمی‌کند. فقط اعلام شد که استفاده از وسایل حمل‌و‌نقل آبی-خاکی در تمرینات معمول نظامی فعلا ممنوع است. بعد از ۳ روز هم اعلام شد عملیات نجات برای یافتن مفقودها بدون نتیجه پایان یافته است و بالاخره حاضر به پذیرش کشته شدن هر ۹ تفنگدار در این حادثه شدند.


 

تابستان ۲۰۲۰ طی ۲۰ روز با ۲۰ حادثه بزرگ همراه شد و تا همین‌جا هم برای آمریکا زیادی داغ بوده؛ حالا باید دید حرارت این تابستان در آمریکا باز هم بیشتر می‌شود؟!

 

 


 


فارس
نظرات

آخرین اخبار
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟
کنکور ارشد وزارت بهداشت به تعویق افتاد + تاریخ جدید
دستگیری دو آلمانی به جرم همکاری با سرویس‌های اطلاعاتی چین