×
سیاسی
شناسه خبر : 52738
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/05/14 ساعت 14:59
ویژگی‌های اختصاصی نظام اطلاعاتی و امنیتی ایران

نورنیوز بررسی کرد؛

ویژگی‌های اختصاصی نظام اطلاعاتی و امنیتی ایران

توانمندی اطلاعاتی ایران در حوزه‌های سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و مغزافزاری کاملا بومی ‌و غیرمشابه با سیستم‌های رایج در جهان بوده و از این رو امکان بهره‌گیری از رویکردهای خلاقانه و بدیع را برای اجرای عملیات‌های پیچیده اطلاعاتی و ضداطلاعاتی فراهم می‌کند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: عملیات پیچیده اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات در دستگیری «جمشید شارمهد» سرکرده گروهک تروریستی موسوم به «تندر» که از آمریکا عملیات مسلحانه و خرابکارانه در ایران را هدایت می‌کرد، واکنش‌های زیادی را از سوی جریانات ضدانقلاب به دنبال داشته است.

این واکنش‌ها که عمدتا ناشی از غافل‌گیری و ترس این جریانات است، از یک سو خط القای بی‌گناهی تروریستی چون شارمهد را در پیش گرفته و از سوی دیگر در حال توجیه رفتارهای خصمانه این جنایتکاران علیه ملت ایران است.

آمریکایی‌ها طی دو سال گذشته ذیل راهبرد «فشار حداکثری» برای فروپاشی نظام جمهوری اسلامی ایران از تمام امکانات خود در جنگ ترکیبی علیه کشور استفاده کردند.

در این مسیر، تلاش گسترده نظام سلطه برای پیروزی در نبردهای اطلاعاتی که در بیشتر موارد، پیش‌نیاز موفقیت در تامین اهداف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی به حساب می‌آید، یکی از اصلی‌ترین اهدافی بوده که به دلیل اقتدار نظام یکپارچه اطلاعاتی و امنیتی کشور، دشمن نتوانسته به توفیقی در کسب آن دست پیدا کند.

این در حالی است که طی این مدت، تبلیغات گسترده رسانه‌ای به عنوان بازوی عملیات روانی دشمن علیه ملت ایران با استفاده از تاکتیک‌های مختلف از جمله «تحریف و وارونه‌نمایی» سعی کرده افکار عمومی داخل ایران را نسبت به اقتدار و توانمندی ایران در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه اطلاعاتی خدشه‌دار کند.

مروری بر موفقیت‌های تحسین‌برانگیز اطلاعاتی طی همین مدت اما؛ بیانگر توان و اشراف مقتدرانه نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در برابر توطئه‌ها و خباثت‌های سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه و عناصر پلید آنها در انجام ماموریت‌های طراحی شده است.

بخشی از اهمیت فوق‌العاده این موفقیت‌ها از آن جهت است که بیشتر کشورهای دنیا در چارچوب وابستگی‌های سیاسی به قدرت‌های بزرگ، معمولا به یکی از قطب‌های اطلاعاتی و امنیتی در جهان وابسته‌اند و همه تجهیزات، آموزش‌ها و... را از آنها دریافت می کنند، اما ایران با دارا بودن ساختار اطلاعاتی و امنیتی صددرصد بومی که مولود انقلاب اسلامی است تقریبا در این بخش استثناء بوده و به همین دلیل هم اقداماتش توسط سرویس‌های دیگر قابل پیش‌بینی و خنثی‌سازی نیست.

توانمندی اطلاعاتی ایران در حوزه‌های سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و مغزافزاری کاملا بومی ‌و غیر مشابه با سیستم‌های رایج در جهان بوده و از این رو امکان بهره‌گیری از رویکردهای خلاقانه و بدیع را برای اجرای عملیات‌های پیچیده اطلاعاتی و ضد اطلاعاتی فراهم می‌کند.

در این راستا می‌توان به نمونه‌هایی از عملیات بزرگ و پیچیده اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در کنار صدها مورد ریز و درشت دیگر اشاره کرد که نه تنها دشمن را غافلگیر و شگفت زده کرد، بلکه رژیم‌های متخاصم و عناصر خودفروخته ضدمردم را به این باور رساند که اقتدار اطلاعاتی ایران یک داستان خیالی نیست.

جذب «گونن سگو» وزیر انرژی سابق اسرائیل، دستگیری «روح‌الله زم» شاه‌ماهی ضدانقلاب و سرکرده سایت «آمدنیوز»، دستگیری و بازگرداندن «رسول دانیال‌زاده» ابر بدهکار بانکی، کشف شبکه گسترده ارتباطی و جاسوسی سازمان سیا در منطقه و اشراف بر سیستم‌های ارتباطی جنگنده‌های آمریکا در منطقه در کنار همین مورد آخر یعنی شکار «جمشید شارمهد» سرکرده گروهک تروریستی تندر، تنها نمونه‌هایی از انواع عملیات‌های اطلاعاتی موفق، مقتدرانه و متکی بر دانش و تخصص بومی ایران است.

عمق غافل‌گیری و ضربه‌پذیری کشورهایی چون آمریکا در برابر عملیات‌های اطلاعاتی ایران به اندازه‌ای است که پس از کشف شبکه گسترده ارتباطی و جاسوسی سایبری سازمان سیا در منطقه از سوی ایران و شناسایی و فروپاشی شبکه افسران اطلاعاتی سیا و دستگیری تعدادی از جاسوسان و مجازات آنها در کشورهای مختلف، آمریکایی‌ها از این رسوایی کم سابقه به عنوان «شکست مفتضحانه اطلاعاتی» نام بردند.

در اختیار داشتن سیستم اطلاعاتی و امنیتی روزآمد و پویا برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی سیاسی که با دشمنی قدرتمندترین سیستم‌های اطلاعاتی جهان مواجه است یکی از الزاماتی است که عدم توجه کامل به آن می‌تواند مخاطرات غیرقابل جبرانی برای کشور و امنیت جامعه به دنبال داشته باشد.

بر این اساس؛ باید به این نکته توجه داشت که «امنیت و ثبات» موجود به عنوان یک مزیت قابل اتکاء در ایران، دستاورد گران‌قیمتی است که بخش مهمی از آن حاصل مجاهدت شبانه‌روزی و پنهان سربازان گمنام امام زمان(عج) در دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
جنجال بزرگ در فوتبال ایتالیا؛ سقوط اینتر در راه است؟
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است
سیل شدید در جنوب چین؛ تخلیه بیش از 200 نفر
گزارش هلال‌احمر: انجام 6003 عملیات در جنگ 40 روزه
مقام وزارت خارجه: تنگه هرمز بخشی از ابزار بازدارندگی ایران است
قیمت جهانی نفت دوباره اوج گرفت
کردستان دروازه ورود بیش از 3 هزار تن کالای اساسی به کشور