×
سیاسی
شناسه خبر : 52709
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/05/13 ساعت 16:27

نورنیوز بررسی کرد؛

افشای جزئیات جدیدی از پنهان‌کاری انگلیس در جنایت علیه غیرنظامیان افغانستان

لید: طبق اسناد منتشره یکی از مقامات سرویس ویژه نیروی هوایی انگلیس در ایمیلی به وزارت دفاع، قتل چهار عضو یک خانواده با عنوان «جدیدترین کشتار» یاد کرده است. یکی دیگر از این اسناد نشان می‌دهد که بازبینی محرمانه‌ای بر روی چند قتل مشکوک توسط این بخش از نیروی هوای انگلیس نشان می‌دهد که این نیروهای ویژه تنها در سه عملیات، 23 نفر را کشته‌اند.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: دادگاهی در انگلیس بالاخره به پرونده‌ مربوط به کشتار ۳۳ غیرنظامی در افغانستان ورود کرد و از وزیر دفاع این کشور بابت اختفای این پرونده فجیع توضیح خواست.

این دادگاه «بن والاس» وزیر دفاع را موظف کرده نهایتا تا فصل پائیز در خصوص اختفای پرونده این کشتار توضیح دهد و بگوید که چرا ایمیل‌ها و اسناد مهمی که افشا می‌کنند سرویس ویژه نیروی هوایی انگلیس تنها در یک شب، چهار مرد عضو یک خانواده را به قتل رسانده‌اند، تاکنون مخفی نگه داشته است.

اسناد مربوط به این جنایات جنگی برای اولین بار توسط روزنامه «ساندی تایمز» منتشر شد. طبق این اسناد یکی از مقامات سرویس ویژه نیروی هوایی انگلیس در ایمیلی به وزارت دفاع، قتل چهار عضو یک خانواده با عنوان «جدیدترین کشتار» یاد کرده است.

چنانچه روزنامه «گاردین» گزارش داده، یکی دیگر از این اسناد نشان می‌دهد که بازبینی محرمانه‌ای بر روی چند قتل مشکوک توسط این بخش از نیروی هوای انگلیس انجام شده است. در این بررسی‌ها آمده است این نیروهای ویژه تنها در سه عملیات، ۲۳ نفر را کشته‌اند. در گزارش بازبینی این پرونده آمده است: «از دید من، [شواهد] به قدر کافی در اینجا وجود دارد که مرا متقاعد کند یک جای کار اشتباه است.»

اسناد دیگری از این پرونده نشان می‌دهد که یکی از فرماندهان بخش ویژه نیروی دریایی در گزارشی به مافوق خود در لندن درخصوص «سیاست عامدانه احتمالی» داده است که طبق آن نیروهای ویژه «رفتار غیرقابل دفاعی» را پیش گرفته‌اند که می‌توانند «جنایت‌کارانه» قلمداد شوند.

تنها در یکی از این تخلفات، شماری از سربازان نیروی هوایی انگلیس به خانه «صدام یار» مظنون به عملیات تروریستی یورش برده و پدر، پسرعمو و دو برادر وی را به قتل می‌رسانند. در گزارش مربوط به این عملیات آمده است که افراد این خانواده قصد داشتند با نارنجک و مسلسل به سربازان حمله کنند اما به گفته اعضای این خانواده، چنین سلاح‌هایی در خانه آن‌ها وجود نداشته است.

وکلای دولت انگلیس مدعی هستند که وزارت دفاع تا سال ۲۰۱۳ که خانواده یار اولین شکایت قانونی خود را تنظیم کردند، از این پرونده اطلاعی نداشته است. اما ادعای این وکلا، کاملاً با اسنادی که اخیراً افشا شده‌اند در تناقض کامل است.

پلیس نظامی انگلیس در سال ۲۰۱۴ تحقیقاتی را در ارتباط با شکایت خانواده یار انجام دادند اما نهایتاً هیچ فردی در این ارتباط مورد بازداشت قرار نگرفت.

«استوارت مک‌دونالد» سخنگوی امور دفاعی «حزب ملی اسکاتلند» در این باره گفت: والاس باید درخصوص اتخاذ سیاست عامدانه کشتار غیرنظامیان افغان در حملات شبانه از سوی واحد ویژه نیروی هوایی انگلیس توضیح دهد.

مک‌دونالد افزود:‌ «اکنون مشخص است که چرا زمانی که وزرای دولت مرتب به پارلمان می‌گفتند شواهد موثقی در این باره وجود ندارد، این شواهد موثق وجود داشته‌اند اما در وزارت دفاع مخفی نگه داشته می‌شدند.»

سخنگوی وزارت دفاع انگلیس در این باره پاسخ داد این‌ها شواهد جدیدی نیستند و از سوی مقامات دادستانی ارتش و پلیس نظامی انگلیس، کافی و موثق شناخته نشده‌اند. با این حال وزارت دفاع از هرگونه شواهد جدید در این زمینه استقبال می‌کند.

این افشاگری در حالی صورت گرفته که وزرای دولت انگلیس در حال تدوین لایحه‌ای هستند که به کهنه‌سربازانی که در افغانستان و عراق و هر جنگ دیگری تا پنج سال پیش از آن حضور داشته‌اند، مصونیت قضایی اعطا کنند!

پنهان‌کاری گسترده جنایات جنگی نیروهای انگلیسی در مناطق مختلف به ویژه در افغانستان که سال‌هاست از سوی رسانه‌های مستقل دنبال می‌شود، همواره با زد و بندهای سیاسی داخل این کشور از آن عبور شده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شنبه اداره‌های تهران تعطیل است/کدام استان‌های روز شنبه تعطیل هستند؟
جدول رده‌بندی لیگ برتر پس از پایان دیدارهای امروز
کاهش ساعت کاری ادارات کردستان طی دو روز آینده
ترامپ: در صورت پیشرفت مثبت، نشست سه‌جانبه برگزار می‌شود
ادعای رسانه صهیونیستی در مورد دلیل ترور علی شمخانی
چند پرسش از دوستان جبههٔ اصلاحات
تعویض‌های طلایی هاشمیان؛ پرسپولیس از شکست فرار کرد
عکس های منتخب جهان، 18 آگوست 2025
اروپا و ترامپ؛ نمایش وحدت یا سند تحقیر تاریخی
ایران برنده یک نقره و یک برنز در 4 وزن نخست کشتی آزاد جوانان شد
آغاز ساخت نخستین شهر هوشمند دریامحور ایران در قشم
حماس با طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه موافقت کرد
وزیر اقتصاد: اصلاحات بودجه‌ای 1404 به مجلس می رود
وداع با استاد فرشچیان؛ پیکر «استاد فرشچیان» به خاک سپرده شد
زمان واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد
گل به خودی حسین پورحمیدی در دقیقه 17؛ مس رفسنجان گل دوم را زد + فیلم
ترکیب اصلی تیم فجر مقابل پرسپولیس +جدول
تکلیف امتحانات روز شنبه دانشگاه‌های تهران مشخص شد
درنشست مهم رهبران اروپایی در واشنگتن؛ ترامپ خواستار پایان فوری جنگ اوکراین شد
عارف: حل مسائل از طریق مذاکره، راهبرد اصلی ماست
دوفوریتی | رواج ازدواج سفید و کوررنگی سیاست‌گذاری اجتماعی ما
350 زائر ایرانی هنوز در عراق هستند
صادق: در انتخابات نظام مهندسی امسال هیچ دخالتی نداشتیم + فیلم
بازگشت قطر ایرویز به فرودگاه شیراز/ پروازهای بین‌المللی افزایش یافت
ایستگاه متروی شهید بخارایی تعطیل شد
جزئیات تیراندازی با سلاح گرم در چالوس؛ پلیس در حال شناسایی عاملان
تعطیلی روز چهارشنبه در قم قطعی شد
بزرگ‌ترین محموله شیشه در کرج توقیف شد
ورود هوش مصنوعی به دنیای آموزش/ کتاب‌های درسی هوشمند در راه‌اند؟
علیرضا بیرانوند دروازه‌بان تیم هاکی شد + فیلم
مراسم تشییع استاد فرشچیان در اصفهان آغاز شد + فیلم
بارش شدید باران و تگرگ در ارتفاعات جنوب‌غربی عربستان + فیلم
قیمت جدید طلا در بازار تهران اعلام شد
بازدید کارکنان دولت و نیروهای مسلح از موزه‌ها رایگان شد+جزییات
نتایج کنکور دانشجومعلمان اعلام شد+لینک سامانه
قیمت خودرو امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 +جدول
صدور فیش حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی/ معوقات فروردین پرداخت می شود؟
تعطیلی موقت ایستگاه‌های متروی تهران در خط یک
مرگ دو دختر نوجوان در مهمانی شبانه تهران
نورنما | مرد کلاشینکف به دست به دنبال چماق به دستان در چالوس
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان وارد ایروان شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 27 مرداد 1404+جدول
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
X
آگهی تبلیغاتی