×
سیاسی
شناسه خبر : 52579
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/05/08 ساعت 15:30
بی‌بی‌سی فارسی و تلاش ویژه برای مبهم ماندن پرونده غلامرضا منصوری

نورنیوز بررسی کرد؛

بی‌بی‌سی فارسی و تلاش ویژه برای مبهم ماندن پرونده غلامرضا منصوری

روایتی که بی‌بی‌سی فارسی با استناد به مدارک ادعایی مطرح می کند ضمن آن که دارای ایرادات فاحشی است، بیش از آن که بیانگر اجرای یک سناریو از سوی ایران باشد اثبات کننده اهمیت حذف فیزیکی غلامرضا منصوری نزد گروه‌های معاند و سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: پرونده غلامرضا منصوری یکی از متهمان پرونده فساد موسوم به پرونده اکبر طبری در حالی به مراحل حساس خود نزدیک می‌شود که تلاش ویژه جریان‌های معاند جمهوری اسلامی برای روایت وارونه از حقیقت ماجرا، موضوع را پیچیده‌تر کرده است.

در همین رابطه؛ شب گذشته تلویزیون «بی‌بی‌سی فارسی» در گزارشی با استفاده از آنچه مدارک و مستندات متقن می‌خواند، تلاش کرد قتل غلامرضا منصوری را به گردن حاکمیت ایران انداخته و این‌گونه وانمود کند که چون منصوری جعبه سیاه فساد بزرگان نظام بوده، ایران تصمیم به حذف فیزیکی او گرفته است!

این در حالی است که به آنچه خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی از آنها با عنوان مدارک و مستندات یاد می‌کند، ایرادات فاحشی وارد است و بیش از آنکه بیانگر یک سناریو از سوی ایران باشد، نشان دهنده اهمیت حذف فیزیکی او نزد گروه‌های معاند و سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه است، به ویژه آنکه وزارت امورخارجه، نیروی انتظامی و دستگاه قضایی ایران از ابتدای ماجرا تلاش گسترده‌ای برای دسترسی به اطلاعات موجود پیرامون منصوری در خاک رومانی انجام دادند اما با اقدامات تاخیری و در مواردی کارشکنی پلیس و دستگاه قضایی این کشور مواجه شد.

در گزارش بی‌بی‌سی فارسی به عکس‌ها و ویدئوهایی استناد شده که خبرنگار این شبکه مدعی است به دست او رسیده و نشان می‌دهد اشخاصی لحظه به لحظه منصوری را تحت کنترل داشته‌اند. این بدان معناست که سرویس‌های بیگانه از ابتدا وارد ماجرا بوده‌اند.

حال سوال اصلی اینجاست که تصاویر ویدیویی که از منصوری نزدیک سفارت ایران گرفته شده را چه کسی و با چه هدفی گرفته و چرا در اختیار بی‌بی‌سی قرار داده است؟ اگر مقتول تحت کنترل این سرویس‌ها بوده، چرا از کشته شدن او توسط آنچه عناصر نظام ایران می‌خوانند جلوگیری نکرده‌اند؟ پاسخ این سوال تا حدود زیادی روشن است و این احتمال را تقویت می‌کند که قتل از سوی خود آنها اتفاق افتاده است.

در این رابطه توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که با وجود درخواست‌های مکرر ایران از پلیس رومانی، تاکنون هیچ ویدئویی از دوربین‌های مداربسته هتل در اختیار دستگاه قضایی جمهوری اسلامی قرار نگرفته است! به طور قطع دولت رومانی برای رفع اتهام از خود باید فیلم دوربین‌ها را در اسرع وقت در اختیار ایران بگذارد.

فردی که در این گزارش از او به عنوان دوست غلامرضا منصوری یاد می‌شود و خبرنگار با او در ارتباط است، کیست؟ اگر این شخص در رومانی حضور داشته و تا این حد به مقتول نزدیک بوده، چرا او را در هتل و رفت و آمد او به سفارت همراهی نمی‌کرده است؟

سوال دیگر اینکه؛ پاسپورت در ردیف مدارک شخصی و حیاتی یک فرد در خارج از کشور است و طبیعتا فقط پلیس و دستگاه‌های اطلاعاتی ـ امنیتی می‌توانسته‌اند به آن دسترسی داشته باشند. در حالی که بی‌بی‌سی فارسی مدعی است، سرویس رومانی در راستای همراهی و همکاری با ایران هیچ‌گونه همکاری با خبرنگاران برای شفاف شدن ماجرا نداشته است، پس چگونه کپی پاسپورت مقتول به دست خبرنگار این شبکه رسیده است؟

نکته دیگر اینکه؛ خبرنگار شبکه لندنی در حالی ادعای مطرح شدن فرضیه خودکشی مقتول را به ایران منتسب می‌کند که ایران هیچ‌گاه نگفته منصوری خودکشی کرده است بلکه آنچه دستگاه قضایی اعلام کرد نقل قول از پلیس و دولت رومانی بوده است.

از سویی؛ باید توجه داشت که خروج غلامرضا منصوری از کشور موضوع روشنی بوده و او به صورت قانونی از کشور خارج شده است. بر این اساس اگر او بنابر ادعای خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی شخصیت مهمی بوده و اسراری نزد خود داشته، طبیعتا دستگاه قضایی می‌توانست موارد اتهامی او را پس از بازگشت به ایران مطرح کند.

در هر صورت؛ در اینکه گروهی نمی‌خواستند منصوری به ایران برگردد، شکی نیست اما این افراد قطعا وابستگی به جمهوری اسلامی نداشتند، چون دستگاه قضایی سرشبکه اصلی یعنی اکبر طبری را که همه این متهمین به او وصل بودند دستگیر کرده و در حال محاکمه اوست و قطعا اهمیت منصوری از طبری بیشتر نبوده است.

به نظر می رسد سرویس‌های خارجی برای انجام فضاسازی‌هایی که امثال بی‌بی‌سی فارسی سردمدار آن است، به پرونده منصوری نیاز داشته اند و زمانی که احساس کردند او قصد بازگشت به ایران را دارد با قتل او زمینه را برای فضاسازی‌های جدید فراهم کردند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمالی
دستور صریح رئیس جمهور برای حل مشکل میدان نفتی آزادگان
هشدار سرعت لحظه‌ای در جاده‌ها؛ رانندگان مراقب باشید!
تنها 29 درصد صهیونیست‌ها احساس امنیت می‌کنند
هوای تهران دوباره آلوده شد
غرب برای مداخله و تاثیرگذاری بر انتخابات دومای دولتی روسیه تلاش می کند
اظهارات بحث‌برانگیز درباره آرزوی مرگ ترامپ توسط زلنسکی
آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد 1405 تا پایان امشب
هشدار صریح روسیه به استقرار نیروی نظامی غرب در اوکراین
موافقت اروپا با ارائه کمک 90 میلیارد یورویی به اوکراین
حمله مرگبار آمریکا در آب‌های آزاد شرق اقیانوس آرام
آزمایش پهپادی که آمریکا از ایران الهام گرفت
دستور ترامپ به اوکراین برای نهایی‌کردن توافق صلح با روسیه
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 28 آذر
شکایت پرسپولیس از سکوهای ورزشگاه تبریز بعد از حذف در جام حذفی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 28 آذر + وضعیت استان ها
چاقی کودکان؛ خطری که در کمین نسل آینده ایرانیان است
کشفی باورنکردنی درباره بیماری‌های خودایمنی
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
X
آگهی تبلیغاتی