×
سیاسی
شناسه خبر : 52571
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/05/08 ساعت 10:46
رویاهای «بن‌سلمان» تا پیش از انتخابات آمریکا!

نورنیوز بررسی کرد؛

رویاهای «بن‌سلمان» تا پیش از انتخابات آمریکا!

هر چند پادشاه فعلی عربستان اخیرا به دلیل التهاب کیسه صفرا در بیمارستان بستری شد، به نظر نمی‌رسد که در بستر مرگ باشد، اما نااطمینانی درباره شرایط جسمانی او و نیز وضع انتخابات آینده آمریکا، ممکن است ولیعهد را به تلاش برای انتقال هر چه سریعتر قدرت وادارد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری 2020 در ایالات متحده آمریکا بسیاری از تحولات بین المللی به نوعی متاثر از این رخداد مهم سیاسی شده‌اند.

رفتار و رویکرد دولت ترامپ به ویژه در موضوعات و پرونده‌های بین المللی موجب شده تا مناسبات و تحولات سیاسی در سراسر جهان تا حدود زیادی معطوف به تحولات انتخاباتی آمریکا باشند. این نکته به طور خاص در میان متحدین ترامپ به  چشم می‌خورد.

بر همین اساس بسیاری از کارشناسان مسائل بین المللی بر این باورند که «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی قصد دارد تا پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا، جایگاه خود را به عنوان پادشاه تثبیت کند.

در همین خصوص؛ «نابل نویرا» محقق مستقل کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس با اشاره به وخامت حال «ملک سلمان بن عبدالعزیز» می‌گوید انتظار می‌رود که ولیعهد سعودی تا پایان سال و حتی طی یک ماه آینده به تخت سلطنت بنشیند.

او می‌گوید: هر چند پادشاه فعلی عربستان اخیرا به دلیل التهاب کیسه صفرا در بیمارستان بستری شد، به نظر نمی‌رسد که در بستر مرگ باشد، اما نااطمینانی درباره شرایط جسمانی او و نیز وضع انتخابات آینده آمریکا، ممکن است ولیعهد را به تلاش برای انتقال هر چه سریعتر قدرت وادارد.

این تحلیلگر عرب معتقد است بن سلمان تاکنون رقبای سرسختی را از میدان به در کرده و هر تلاشی برای رسیدن به تخت پادشاهی به منزله یک ماموریت انتحاری تلقی می‌شود.

نویرا در ادامه به تلاش‌های بن سلمان برای هموار کردن مسیر پادشاهی خود اشاره و می‌گوید او شاهزاده احمد بن عبدالعزیز، برادر کوچکتر سلمان را در سال ۲۰۱۸ راهی زندان کرد و محمد بن نایف، ولیعهد مخلوع سعودی نیز به رغم نفوذ بالا در سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، هم اکنون در حبس به سر می‌برد.

از زمان تاسیس پادشاهی عربستان در سال ۱۹۳۲ انتقال قدرت از برادر به برادر و با اجماع نظر خانوادگی صورت گرفته است. در نتیجه محمد بن سلمان اولین پادشاه سعودی خواهد بود که از این نظر فاقد مشروعیت است. نویرا می‌گوید تقریبا همه اعضای خاندان سعودی در بازداشت هستند. ده‌ها شاهزاده سعودی ممنوع الخروج هستند و اقدامات آن‌ها به شدت تحت کنترل است.

این تحلیلگر مسائل حوزه خلیج فارس معتقد است ولیعهد عربستان به جنون خودبزرگ بینی دچار است و از این حقیقت که متعلق به ساختار سنتی حاکم نیست، به خوبی آگاه است و این بخشی از همان پارنویای اوست.

«عبدالله علاود»، محقق سعودی و استاد دانشگاه جورج واشنگتن نیز پیش بینی می‌کند تا ماه نوامبر انتقال قدرت در عربستان صورت گیرد.

این تحلیلگر سعودی از بن سلمان به عنوان شاهزاده‌ای یاد می‌کند که به شدت از آینده هراس دارد. به همین دلیل وقتی موضوع جانشینی پادشاه در میان باشد او همواره یک گام جلوتر از بقیه است. پیش از آنکه فکر جانشینی ملک سلمان به ذهن کسی خطور کند، از سوی ولیعهد سعودی سرکوب می‌شود.

بنا به گفته علاود، بن سلمان تلاش می‌کند تا پیش از انتخابات آمریکا و احتمالا خداحافظی دونالد ترامپ و دارو دسته اش از کاخ سفید، جایگاه خود به عنوان پادشاه عربستان را تثبیت کند. زیرا او به دلیل رسوایی قتل جمال خاشقچی و جنایات فجیع در یمن، بعید می‌داند از سوی جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا مورد حمایت قرار گیرد.

یک محقق غربی که به طور مرتب به عربستان سفر می‌کند، نیز در این باره گفت: بسیار بعید می‌دانم ملک سلمان تا ژانویه آینده همچنان بر تخت پادشاهی نشسته باشد. این دقیقا همان زمانی است که رئیس جمهور منتخب آمریکا در کاخ سفید سوگند یاد خواهد کرد.

با این حالی سوالی که جای تامل دارد این است که در صورت پادشاهی بن سلمان، ولایت عهدی آینده سعودی‌ها به چه کسی خواهد رسید. نویرا معتقد است خالد بن سلمان، سفیر سابق عربستان در واشنگتن گزینه احتمالی محمد بن سلمان برای این مقام خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پشت‌پرده ورود نام ایران به پرونده اوکراین؛ زلنسکی چه چیزی را پنهان می‌کند؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند
شارژ بهمن ماه حکمت‌کارت بازنشستگان لشکری
بازی با کبریت کنار انبار انرژی
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
رکود در معاملات؛ نوسانات طلا و ارز به بازار مسکن نرسید
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد