×
سیاسی
شناسه خبر : 52571
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/05/08 ساعت 10:46
رویاهای «بن‌سلمان» تا پیش از انتخابات آمریکا!

نورنیوز بررسی کرد؛

رویاهای «بن‌سلمان» تا پیش از انتخابات آمریکا!

هر چند پادشاه فعلی عربستان اخیرا به دلیل التهاب کیسه صفرا در بیمارستان بستری شد، به نظر نمی‌رسد که در بستر مرگ باشد، اما نااطمینانی درباره شرایط جسمانی او و نیز وضع انتخابات آینده آمریکا، ممکن است ولیعهد را به تلاش برای انتقال هر چه سریعتر قدرت وادارد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری 2020 در ایالات متحده آمریکا بسیاری از تحولات بین المللی به نوعی متاثر از این رخداد مهم سیاسی شده‌اند.

رفتار و رویکرد دولت ترامپ به ویژه در موضوعات و پرونده‌های بین المللی موجب شده تا مناسبات و تحولات سیاسی در سراسر جهان تا حدود زیادی معطوف به تحولات انتخاباتی آمریکا باشند. این نکته به طور خاص در میان متحدین ترامپ به  چشم می‌خورد.

بر همین اساس بسیاری از کارشناسان مسائل بین المللی بر این باورند که «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی قصد دارد تا پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا، جایگاه خود را به عنوان پادشاه تثبیت کند.

در همین خصوص؛ «نابل نویرا» محقق مستقل کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس با اشاره به وخامت حال «ملک سلمان بن عبدالعزیز» می‌گوید انتظار می‌رود که ولیعهد سعودی تا پایان سال و حتی طی یک ماه آینده به تخت سلطنت بنشیند.

او می‌گوید: هر چند پادشاه فعلی عربستان اخیرا به دلیل التهاب کیسه صفرا در بیمارستان بستری شد، به نظر نمی‌رسد که در بستر مرگ باشد، اما نااطمینانی درباره شرایط جسمانی او و نیز وضع انتخابات آینده آمریکا، ممکن است ولیعهد را به تلاش برای انتقال هر چه سریعتر قدرت وادارد.

این تحلیلگر عرب معتقد است بن سلمان تاکنون رقبای سرسختی را از میدان به در کرده و هر تلاشی برای رسیدن به تخت پادشاهی به منزله یک ماموریت انتحاری تلقی می‌شود.

نویرا در ادامه به تلاش‌های بن سلمان برای هموار کردن مسیر پادشاهی خود اشاره و می‌گوید او شاهزاده احمد بن عبدالعزیز، برادر کوچکتر سلمان را در سال ۲۰۱۸ راهی زندان کرد و محمد بن نایف، ولیعهد مخلوع سعودی نیز به رغم نفوذ بالا در سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، هم اکنون در حبس به سر می‌برد.

از زمان تاسیس پادشاهی عربستان در سال ۱۹۳۲ انتقال قدرت از برادر به برادر و با اجماع نظر خانوادگی صورت گرفته است. در نتیجه محمد بن سلمان اولین پادشاه سعودی خواهد بود که از این نظر فاقد مشروعیت است. نویرا می‌گوید تقریبا همه اعضای خاندان سعودی در بازداشت هستند. ده‌ها شاهزاده سعودی ممنوع الخروج هستند و اقدامات آن‌ها به شدت تحت کنترل است.

این تحلیلگر مسائل حوزه خلیج فارس معتقد است ولیعهد عربستان به جنون خودبزرگ بینی دچار است و از این حقیقت که متعلق به ساختار سنتی حاکم نیست، به خوبی آگاه است و این بخشی از همان پارنویای اوست.

«عبدالله علاود»، محقق سعودی و استاد دانشگاه جورج واشنگتن نیز پیش بینی می‌کند تا ماه نوامبر انتقال قدرت در عربستان صورت گیرد.

این تحلیلگر سعودی از بن سلمان به عنوان شاهزاده‌ای یاد می‌کند که به شدت از آینده هراس دارد. به همین دلیل وقتی موضوع جانشینی پادشاه در میان باشد او همواره یک گام جلوتر از بقیه است. پیش از آنکه فکر جانشینی ملک سلمان به ذهن کسی خطور کند، از سوی ولیعهد سعودی سرکوب می‌شود.

بنا به گفته علاود، بن سلمان تلاش می‌کند تا پیش از انتخابات آمریکا و احتمالا خداحافظی دونالد ترامپ و دارو دسته اش از کاخ سفید، جایگاه خود به عنوان پادشاه عربستان را تثبیت کند. زیرا او به دلیل رسوایی قتل جمال خاشقچی و جنایات فجیع در یمن، بعید می‌داند از سوی جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا مورد حمایت قرار گیرد.

یک محقق غربی که به طور مرتب به عربستان سفر می‌کند، نیز در این باره گفت: بسیار بعید می‌دانم ملک سلمان تا ژانویه آینده همچنان بر تخت پادشاهی نشسته باشد. این دقیقا همان زمانی است که رئیس جمهور منتخب آمریکا در کاخ سفید سوگند یاد خواهد کرد.

با این حالی سوالی که جای تامل دارد این است که در صورت پادشاهی بن سلمان، ولایت عهدی آینده سعودی‌ها به چه کسی خواهد رسید. نویرا معتقد است خالد بن سلمان، سفیر سابق عربستان در واشنگتن گزینه احتمالی محمد بن سلمان برای این مقام خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند