×
فرهنگی
شناسه خبر : 52476
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/05/05 ساعت 17:25

نورنیوز بررسی کرد؛

شرارت آمریکایی علیه هواپیمای ایرانی و ماجرای سلبریتی‌های یک‌جانبه‌گرا!

آیا کودکان معصومی که در پرواز تهران ـ بیروت ماهان ایر تا سرحد مرگ وحشت کردند و سر و صورت و دست و بدنشان مجروح و خونین شد و یا پیرمردی که در حالت اغما به بیمارستان منتقل شد و هنوز هم وضعیت مناسبی ندارد ارزش یک توییت یا یک پست اینستاگرامی هم نداشت یا چون طرف مقابل ارتش آمریکاست از کنار این موضوع عبور شد؟

نورنیوز ـ گروه جامعه: رهگیری هواپیمای مسافربری ماهان توسط جنگنده‌های متجاوز آمریکایی که پنج شنبه دوم تیرماه به وقوع پیوست، صرف نظر از ابعاد حقوقی آن و تاثیری که در ناامن‌سازی مسیرهای بین المللی پروازهای تجاری به دنبال داشت فرصتی برای ارزیابی واکنش فعالان اجتماعی، هنری و ورزشی فراهم کرد.

این گروه معمولا در موضوعاتی از این دست با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فضای مجازی، واکنش‌هایی جهت‌دار و سریع دارند، به ویژه اگر آن رخداد باعث جریحه‌دار شدن عواطف و احساسات عمومی شده باشد.

در جریان رخداد اخیر اما؛ گرچه متاسفانه سرنشینان هواپیمای مسافربری ماهان از جمله کودکان و افراد مسن، دچار آسیب‌های جسمی و روحی شدید شدند که توجه به آن هر انسانی را دچار تاسف و تاثر می‌کند، اما شاهد واکنش‌هایی از این دست نبودیم.

با توجه به جنبه‌های انسانی و عاطفی این رخداد اولین سوالی که در این رابطه مطرح است اینکه چرا افرادی که از آنها به عنوان «سلبریتی‌ها» نام برده می‌شود تاکنون هیچ‌گونه واکنشی به این اقدام جنایتکارانه جنگنده‌های آمریکایی علیه هواپیمای مسافربری ایران نداشته و حرفی از این تهدید و مجروح شدن زنان، کودکان و سالمندان بی‌گناه در این هواپیما نمی‌زنند؟

آیا کودکان معصومی که در پرواز تهران ـ بیروت ماهان ایر تا سرحد مرگ وحشت کردند و سر و صورت و دست و بدنشان مجروح و خونین شد و یا پیرمردی که در حالت اغما به بیمارستان منتقل شد و هنوز هم وضعیت مناسبی ندارد ارزش یک توییت یا یک پست اینستاگرامی هم نداشت یا چون طرف مقابل ارتش آمریکاست از کنار این موضوع عبور شد؟

چرا راهزنی بزدلانه هوایی یک جنگنده بیگانه که هزاران کیلومتر دورتر از کشورش این منطقه را برای مردمان و ساکنانش ناامن و بی‌ثبات کرده رگ غیرت این جماعت را به جوش نمی‌آورد؟ آیا چون هواپیما ایرانی بوده و مسافرانش چشم آبی و مو بلوند کانادایی، سوئدی، انگلیسی و... نبودند، موضوع از نظر این گروه ارزش پرداختن ندارد؟!

اگر این رفتار در هر موضوعی به یک شکل ـ یا همیشه خنثی یا همیشه فعال ـ تکرار می‌شد، شاید این نقد شمایل دیگری پیدا می‌کرد، اما آیا افکار عمومی حق دارد این سوال را بپرسد که چرا خون غربی‌ها برای این جماعت رنگین‌تر است؟ واقعا اگر پای حقوق بشر و عواطف انسانی در میان است چه فرقی میان شهروند ایرانی، افغانستانی، یمنی، سوری، فلسطینی، لبنانی و... با شهروند غربی وجود دارد؟

سلبریتی‌های ایرانی که در زمان سانحه دردناک هواپیمای اوکراینی با علم به سهوی بودن آن اتفاق، نقشه سیاه از ایران را هشتگ کردند و در آتش هجمه بیگانه علیه نیروهای مسلح کشورمان دمیدند چرا در این «عملیات عامدانه» تروریست‌های آمریکایی، میدان‌دار دفاع از حقوق هموطنان و همنوعان خود نشدند؟

اگر حتی موضوع خودنمایی و گرفتن ژست انسان‌دوستی هم مطرح باشد، چرا وقتی متهم یک اتفاق، دشمنان قسم خورده این ملت هستند، حضور سلبریتی‌ها کمرنگ است؟

تهدید هواپیمای ایرانی که می‌توانست به مرگ صدها انسان منجر شود، دست کم می‌توانست از منظر نقض قوانین بین‌المللی محکوم شود، اما هیچ صدایی از این جماعت در نیامد تا از سازمان ملل و سازمانهای حقوق بشری، عدالت را مطالبه کنند.

حتی به سبک قهرمان‌سازی غربی‌ها هم، هیچ اشاره‌ای به خلبان زبده ماهان نشد که چطور در برابر تهدیدات دو جنگنده مزاحم مقاومت کرد و مسافران را سالم به مقصد رساند.

اینجاست که «استانداردهای دوگانه» و «یک‌جانبه‌گرایی‌های منفعت‌طلبانه» که امری مذموم و به دور از عدالت و انسانیت است رخ نشان می‌دهد و مدعیان موج‌سوار بر عواطف عمومی را بی اعتبار می‌کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نقش تکراری یکی از کشورهای منطقه در رهگیری هواپیمای مسافربری ایران
شنبه 1399/05/04 ساعت 17:49
اختصاصی نورنیوز؛
نقش تکراری یکی از کشورهای منطقه در رهگیری هواپیمای مسافربری ایران
پادشاهی اردن باید توجه داشته باشد که پشتیبانی از تروریست‌های آمریکایی عملا به معنای مشارکت در رفتارهای شرورانه و غیرقانونی آنهاست که به ناامن کردن خطوط هوایی منجر شده و تبعات آن دامنگیر این کشور نیز خواهد شد.
یک مقام مسئول: گزارش سنتکام در خصوص رهگیری هواپیمای ایرانی کذب است
جمعه 1399/05/03 ساعت 19:10
اختصاصی نورنیوز؛
یک مقام مسئول: گزارش سنتکام در خصوص رهگیری هواپیمای ایرانی کذب است
بر خلاف اظهارات سخنگوی سازمان تروریستی سنتکام، جنگنده‌های اف-15 آمریکایی در زمان رهگیری هواپیمای مسافربری ایرانی در ماموریت هوایی روتین نبوده‌اند و با تجاوز به آسمان لبنان اقدام به این رهگیری کرده‌اند.
خباثت آمریکایی با مهارت خلبان ایرانی خنثی شد/ شبهات پیرامون اقدام تروریستی سنتکام
جمعه 1399/05/03 ساعت 14:55
نورنیوز بررسی کرد؛
خباثت آمریکایی با مهارت خلبان ایرانی خنثی شد/ شبهات پیرامون اقدام تروریستی سنتکام
اگرچه هنوز قطعی نیست اما با توجه به سابقه چنین رفتاری از سوی جنگنده‌های آمریکایی و صهیونیستی، به نظر می‌رسد که جنگنده‌های آمریکایی با خباثت تمام عمدا اقدام به پرواز در نزدیکی هواپیمای مسافربری ایران کرده‌اند تا پدافند هوایی سوریه به اشتباه آن را ساقط کند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گسترش همکاری نظامی کره‌جنوبی و ژاپن با آمریکا
باکو: قصدی برای جانبداری میان ایران و اسرائیل نداریم
هشدارصدراعظم آلمان نسبت به تداوم اقدامات روسیه
منیر الحدادی؛ از آکادمی بارسلونا تا استقلال تهران
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
امت واحد؛ حلقه مفقوده بازسازی قدرت جهان اسلام
قفقاز جنوبی؛ میدان جدید رویارویی پکن-واشنگتن
عامل اصلی افت قیمت طلا در بازار تهران چه بود؟
افشاگری رونالدینیو از تاریخی‌ترین ویدیو یوتیوب با بیش از 1 میلیون بازدید + فیلم
واکنش پرهام مقصودلو به پیروزی مقابل فیروزجا
زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش مشخص شد
اپل، فردا از آیفون 17 رونمایی خواهد کرد
گروسی: به نزدیک شدن دستیابی به توافق با ایران خوش‌بینیم
مقصران انفجار بندر شهید رجایی معرفی شدند
لحظه هدف قرار دادن برج «الرؤیا» در غرب غزه +فیلم
هشدار وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل به اروپایی ها
ایران (0) - ازبکستان(0) فینال حساس جام کافا
منطقه بقاع لبنان مورد حمله رژیم صهیونی قرار گرفت
نگرانی مسکو از حملات پهپادی به سفارت روسیه
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی درباره مسائل هسته‌ای ایران
معاون اول رئیس‌جمهور: باید از مانع‌تراشی‌های سنتی در مسیر فناوری عبور کنیم
شمار شهدای جنگ علیه غزه به بیش از 64 هزار نفر رسید
پزشکیان: پیشرفت آینده کشور، در گرو عملکرد مسئولانه، بالنده و پویای امروز نظام آموزشی است
وزیر ارتباطات: اقتصاد دیجیتال ایران درگیر موانع ساختاری جدی است
حماس: اشغال و تخریب شهر غزه بی‌پاسخ نخواهد ماند
آمریکا و اروپا؛ آتش‌افروز نسل‌کشی اسرائیل
مدودف: فنلاند آماده حمله به روسیه می‌شود
طرح استیضاح وزیر تعاون با 58 رای روی میز هیئت رئیسه مجلس
بمباران باشگاه فوتبال مقابل چشم یوفا
تبریک پزشکیان به رئیس جمهوری تاجیکستان
مدارس تهران آماده آغاز توزیع کتاب‌های درسی
ایران و روسیه در آستانه نهایی کردن قرارداد صادرات گاز
اژه‌ای: مبارزه با گران‌فروشی وظیفه دولت است
قرارگاه پیشگیری از خودکشی راه‌اندازی شد
کدام اسم پرتکرارترین نام مردان در ایران است؟
اسپانیا در مسیر تصویب فوری قانون تحریم تسلیحاتی علیه رژیم صهیونیستی/تقدیر حماس از اسپانیا
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه ‍17 شهریور 1404
نتاناهو خواستار تعویق محاکمه خود شد
رئیس‌جمهور فردا به مجلس می‌رود
پایان استاندارد اجباری هتل‌ها؛ تحول در ارزیابی خدمات گردشگری
زمان ثبت سفارش پیش فروش سکه یک روز دیگر تمدید شد
توسعه ناوگان هوایی ایران با ورود 22 هواپیمای جدید
جهاد اسلامی: عملیات قدس، واکنشی مشروع به جنایات رژیم اشغالگر
رشد 52 هزار واحدی شاخص کل؛ سبزپوشی در بازار سرمایه
قیمت دلار امروز دوشنبه 17 شهریور 1404
آغاز دومین دور عملیات عمره و اعزام بیش از 7 هزار عمره‌گذار
گروسی خبر داد؛ احتمال دستیابی به نتیجه مثبت مذاکرات ایران در روزهای آینده
نورنما | دعوایی که موجب بستن اتوبان شد
نشان نقره هیکاری ژاپن به نوجوان ایرانی رسید
تغییرات مهم در صدور دسته‌چک؛ محدودیت‌های جدید از امروز اجرایی شد
X
آگهی تبلیغاتی