×
سیاسی
شناسه خبر : 52442
تاریخ انتشار : شنبه 1399/05/04 ساعت 17:49
نقش تکراری یکی از کشورهای منطقه در رهگیری هواپیمای مسافربری ایران

اختصاصی نورنیوز؛

نقش تکراری یکی از کشورهای منطقه در رهگیری هواپیمای مسافربری ایران

پادشاهی اردن باید توجه داشته باشد که پشتیبانی از تروریست‌های آمریکایی عملا به معنای مشارکت در رفتارهای شرورانه و غیرقانونی آنهاست که به ناامن کردن خطوط هوایی منجر شده و تبعات آن دامنگیر این کشور نیز خواهد شد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: پنجشنبه شب دوم مردادماه دو فروند جنگنده اف-۱۵ آمریکایی اقدام به رهگیری هواپیمای مسافربری ماهان کردند که بدلیل انجام مانور «کاهش ارتفاع شدید» از سوی خلبان ایرانی، گروهی از مسافران پرواز دچار آسیب‌های روحی و جسمی شدند.

اطلاعات رسیده به «نورنیوز» حاکی از آن است که با توجه به بعد مسافت و مسیرهای پروازی به احتمال قوی دو جنگنده اف- ۱۵ مزاحم از پایگاه هوایی آمریکا در اردن موسوم به «الازرق» به پرواز در آمده و این عملیات را اجرا کرده‌اند.

«الازرق» یکی از پایگاه‌های محل استقرار هواپیماهای جنگنده اف- ۱۵ آمریکا در منطقه است.

این همان پایگاهی است که به احتمال بسیار زیاد پهپادها و هواپیماهای آمریکایی اجرا کننده طرح ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس نیز از آنجا برخاستند.

دولت اردن سال گذشته و پس از مطرح شدن موضوع پرواز هواپیماهای اجرا کننده طرح ترور شهدای مقاومت از پایگاه الازرق، این رخداد را تکذیب کرد و حاضر به پذیرش مسئولیت آن نشد، اما تواتر بهره‌گیری ارتش تروریست آمریکا از خاک این کشور برای ایجاد ناامنی در منطقه و تهدید منافع سایر کشورها، موضوعی نیست که امکان کتمان و تکذیب آن وجود داشته باشد.

پادشاهی اردن باید توجه داشته باشد که پشتیبانی از تروریست‌های آمریکایی عملا به معنای مشارکت در رفتارهای شرورانه و غیرقانونی آنهاست که به ناامن کردن خطوط هوایی منجر شده و تبعات آن دامنگیر این کشور نیز خواهد شد.

احضار کاردار پادشاهی اردن از سوی وزارت امور خارجه کشورمان و اخذ توضیح از او، اولین اقدامی است که برای روشن شدن نقش اردن در این رخداد باید مورد توجه قرار بگیرد.

از سویی؛ لازم است کشورهایی که در این رخداد حقوقشان از سوی ارتش متجاوز آمریکا مورد تعدی قرار گرفته و یا شهروندانشان در پرواز حضور داشته‌اند، نسبت به پیگیری قانونی رفتارهای تروریستی و ضدامنیتی آمریکا اقدام کنند.

این نکته از آنجا حائز اهمیت بیشتری است که قطعا اگر عراق هم در موضوع ترور فرماندهان مقاومت به شکل جدی‌تری ورود کرده بود، آمریکا اکنون این‌گونه بی‌محابا رفتار نمی‌کرد و موجب ناامنی خطوط هوایی نمی‌شد.

شکایت مشترک ایران، سوریه و لبنان به ایکائو و شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌تواند ضمن افزایش حساسیت‌های بین‌المللی نسبت به رفتارهای خطرناک و غیرقانونی آمریکا که این بار در قالب تهدید امنیت هوانوردی بروز و ظهور یافته، تاثیر مضاعفی بر پیگیری حقوقی این رخداد داشته باشد.

علاوه بر این به نظر می‌رسد برای جلوگیری از رفتارهای قلدرمآبانه آمریکایی‌ها که در منطقه‌ای با هزاران کیلومتر فاصله از مرزهای این کشور صورت می‌پذیرد باید مجموعه کشورهای منطقه و سازمان‌های بین‌المللی ذیربط ایفای نقش فعال داشته باشند.

به صورت طبیعی انجام اقدامات حقوقی لازم و شکایت همه مسافران پرواز و همچنین سازمان هواپیمایی کشوری از دولت تروریست آمریکا نیز در زمره اقداماتی است که باید به سرعت پیگیری شود.

البته در این خصوص سکوت مجامع بین المللی و کشورهای دیگر به ویژه اروپایی‌ها نیز جای سوال بسیار دارد. در حالی که اروپایی‌ها با ناامن اعلام کردن آسمان ایران از هیچ تلاشی برای فشار بر کشورمان بدلیل خطای سهوی اپراتور سامانه موشکی و وقوع سانحه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی فروگذار نکردند، در قبال این اقدام عامدانه ارتش آمریکا که می‌توانست به فاجعه‌ای غیرقابل جبران تبدیل شود کاملا سکوت کرده‌اند.

جالب‌تر اینکه؛ با وجود نقض صریح معاهده بین‌المللی هوانوردی شیکاگو، سازمان هواپیمایی بین‌المللی غیرنظامی موسوم به «ایکائو» نیز تاکنون نسبت به این اقدام غیرقانونی آمریکا در به خطر انداختن جان مسافران پرواز هیچ واکنشی نشان نداده است.

تداوم اینگونه اقدامات شرارت‌بار و ضدامنیتی واشنگتن در منطقه دلایل غیرقابل کتمانی بر ضرورت خروج نظامیان تروریست آمریکا ازمنطقه است.

امروز بیش از هر زمان دیگری واقعیت خسارت‌بار حضور آمریکا در منطقه بر همگان روشن شده است، زیرا اگرچه آمریکا به دروغ اعلام کرده که برای مبارزه با تروریسم در عراق و منطقه حضور دارد اما با اقداماتی که نماد شرارت، راهزنی و تروریسم است عملا به عامل اصلی ناامنی در منطقه غرب آسیا تبدیل شده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
شرارت آمریکایی علیه هواپیمای ایرانی و ماجرای سلبریتی‌های یک‌جانبه‌گرا!
یکشنبه 1399/05/05 ساعت 17:25
نورنیوز بررسی کرد؛
شرارت آمریکایی علیه هواپیمای ایرانی و ماجرای سلبریتی‌های یک‌جانبه‌گرا!
آیا کودکان معصومی که در پرواز تهران ـ بیروت ماهان ایر تا سرحد مرگ وحشت کردند و سر و صورت و دست و بدنشان مجروح و خونین شد و یا پیرمردی که در حالت اغما به بیمارستان منتقل شد و هنوز هم وضعیت مناسبی ندارد ارزش یک توییت یا یک پست اینستاگرامی هم نداشت یا چون طرف مقابل ارتش آمریکاست از کنار این موضوع عبور شد؟
یک مقام مسئول: گزارش سنتکام در خصوص رهگیری هواپیمای ایرانی کذب است
جمعه 1399/05/03 ساعت 19:10
اختصاصی نورنیوز؛
یک مقام مسئول: گزارش سنتکام در خصوص رهگیری هواپیمای ایرانی کذب است
بر خلاف اظهارات سخنگوی سازمان تروریستی سنتکام، جنگنده‌های اف-15 آمریکایی در زمان رهگیری هواپیمای مسافربری ایرانی در ماموریت هوایی روتین نبوده‌اند و با تجاوز به آسمان لبنان اقدام به این رهگیری کرده‌اند.
خباثت آمریکایی با مهارت خلبان ایرانی خنثی شد/ شبهات پیرامون اقدام تروریستی سنتکام
جمعه 1399/05/03 ساعت 14:55
نورنیوز بررسی کرد؛
خباثت آمریکایی با مهارت خلبان ایرانی خنثی شد/ شبهات پیرامون اقدام تروریستی سنتکام
اگرچه هنوز قطعی نیست اما با توجه به سابقه چنین رفتاری از سوی جنگنده‌های آمریکایی و صهیونیستی، به نظر می‌رسد که جنگنده‌های آمریکایی با خباثت تمام عمدا اقدام به پرواز در نزدیکی هواپیمای مسافربری ایران کرده‌اند تا پدافند هوایی سوریه به اشتباه آن را ساقط کند.
نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد