×
فرهنگی
شناسه خبر : 52438
تاریخ انتشار : شنبه 1399/05/04 ساعت 16:09
به چه قیمتی دیگران را مبتلا می‌کنیم؟

به چه قیمتی دیگران را مبتلا می‌کنیم؟

عبارت فاصله‌گذاری اجتماعی که بهترین راهکار عبور از بیماری است به معنای طرد کردن و قطع ارتباط نیست؛ فاصله‌گذاری اجتماعی به این معناست که من شما را دوست دارم و ازآنجایی‌که احتمال می‌دهم ناقل ویروس باشم به شما نزدیک نمی‌شوم که خدای‌نکرده مبتلا نشوید.

نورنیوز ـ گروه جامعه: پنهان کردن بیماری کووید 19 آن‌قدر فراگیر شد که در برهه‌ای سخن از مجازات زندان و پرداخت دیه به میان آمد. اما این حربه‌ها نتوانست مبتلایان را قانع کند که بیماری خود را پذیرفته و با رعایت اصول بهداشتی از سرایت ویروس  به سایرین جلوگیری کنند.

بسیاری از مبتلایان با ناوگان حمل‌ونقل عمومی تردد می‌کنند و زمانی که سرفه‌های ممتد و نگاه خسته‌ای به چشمان خیره دیگران می‌اندازند تنها به گفتن جمله «کرونا ندارم، سرما خوردم!»  بسنده می‌کنند. اما این پنهان‌کاری که می‌تواند جان خانواده و عزیزان‌ فرد مبتلا را به خطر بیندازد، از چه عواملی ناشی می‌شود؟

دکتر نیما نهاوندی روانشناس معتقد است: این پنهان‌کاری در تاریخ و در فرهنگ انسانی ریشه دارد و دلیل اصلی آن ترس از طرد شدن و تنها ماندن و سرزنش شدن است.

وی طاعون سیاه را شاهدی بر این ادعا معرفی کرده و گفت: به گواه تاریخ در زمان همه‌گیری طاعون در اروپا خانواده افراد مبتلا شده و فوت‌شده (چراکه عده کمی جان سالم به درمی‌بردند)  چنانچه زنده می‌ماندند، به‌شدت منزوی می‌شدند و حتی اقوام و همسایگان هم از آن‌ها فراری بودند و گاهی به مناطق دیگر مهاجرت می‌کردند تا بتوانند زندگی اجتماعی خود را ادامه دهند. آبله هم‌چنین وحشتی در میان مردم ایجاد کرد و همین عادی‌سازی بیماری صدها میلیون نفر را به کشتن داد.

دکتر نهاوندی در گفتگو با خبرنگار عصر ایران، به همه‌گیری ویروس کرونا در دنیا پرداخته و گفت: افرادی که ابتلای خود به کووید 19 را پنهان می‌کنند، به همان میزان که دیگران را در معرض خطر قرار می‌دهند به خود نیز آسیب می‌زنند؛ چرا که درمان این بیماری درگرو سیستم ایمنی قوی است و یکی از اصلی‌ترین عوامل ضعف سیستم ایمنی بدن، اضطراب و استرس است که به‌واسطه پنهان‌کاری و ترس از انتقال بیماری به همکاران و اعضای خانواده به وجود آمده و درمان بیماری را به تأخیر می‌اندازد.

وی ادامه داد: عبارت فاصله‌گذاری اجتماعی که بهترین راهکار عبور از بیماری است به معنای طرد کردن و قطع ارتباط نیست؛ فاصله‌گذاری اجتماعی به این معناست که من شما را دوست دارم و ازآنجایی‌که احتمال می‌دهم ناقل ویروس باشم به شما نزدیک نمی‌شوم که خدای‌نکرده مبتلا نشوید.

درصورتی‌که بعضی افراد فاصله‌گذاری اجتماعی را به‌اشتباه طرد کردن و انگ زدن تعریف می‌کنند و به افرادی که احتمال دارد به دلایلی همچون کهولت سن، بیماری زمینه‌ای و ... مبتلا و یا ناقل  ویروس باشند، برچسب کرونایی زده و به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند که گویا فرد کار خطا و اشتباهی انجام داده و به سبب آن به این بیماری مبتلا شده است. به همین جهت برای در امان ماندن از قضاوت  افراد،  بیماری خود را پنهان می‌کنند.

به اعتقاد این کارشناس، روحیه دادن و حمایت از افراد مبتلا سبب می‌شود، این بیماری افراد کمتری را درگیر کرده و شیب ابتلا نزولی شود. البته رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دست‌ها و ضدعفونی کردن آن‌ها و از همه مهم‌تر رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی همراه با عشق مضاعف باعث می‌شود به‌سرعت و با تلفات کمتری از این شرایط عبور کنیم.


عصرایران
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
پایان بازی؛ پرسپولیس(1) - آلومینیوم (0)/پرسپولیس به صدر برگشت+ فیلم گل اول
X
آگهی تبلیغاتی