×
فرهنگی
شناسه خبر : 52438
تاریخ انتشار : شنبه 1399/05/04 ساعت 16:09
به چه قیمتی دیگران را مبتلا می‌کنیم؟

به چه قیمتی دیگران را مبتلا می‌کنیم؟

عبارت فاصله‌گذاری اجتماعی که بهترین راهکار عبور از بیماری است به معنای طرد کردن و قطع ارتباط نیست؛ فاصله‌گذاری اجتماعی به این معناست که من شما را دوست دارم و ازآنجایی‌که احتمال می‌دهم ناقل ویروس باشم به شما نزدیک نمی‌شوم که خدای‌نکرده مبتلا نشوید.

نورنیوز ـ گروه جامعه: پنهان کردن بیماری کووید 19 آن‌قدر فراگیر شد که در برهه‌ای سخن از مجازات زندان و پرداخت دیه به میان آمد. اما این حربه‌ها نتوانست مبتلایان را قانع کند که بیماری خود را پذیرفته و با رعایت اصول بهداشتی از سرایت ویروس  به سایرین جلوگیری کنند.

بسیاری از مبتلایان با ناوگان حمل‌ونقل عمومی تردد می‌کنند و زمانی که سرفه‌های ممتد و نگاه خسته‌ای به چشمان خیره دیگران می‌اندازند تنها به گفتن جمله «کرونا ندارم، سرما خوردم!»  بسنده می‌کنند. اما این پنهان‌کاری که می‌تواند جان خانواده و عزیزان‌ فرد مبتلا را به خطر بیندازد، از چه عواملی ناشی می‌شود؟

دکتر نیما نهاوندی روانشناس معتقد است: این پنهان‌کاری در تاریخ و در فرهنگ انسانی ریشه دارد و دلیل اصلی آن ترس از طرد شدن و تنها ماندن و سرزنش شدن است.

وی طاعون سیاه را شاهدی بر این ادعا معرفی کرده و گفت: به گواه تاریخ در زمان همه‌گیری طاعون در اروپا خانواده افراد مبتلا شده و فوت‌شده (چراکه عده کمی جان سالم به درمی‌بردند)  چنانچه زنده می‌ماندند، به‌شدت منزوی می‌شدند و حتی اقوام و همسایگان هم از آن‌ها فراری بودند و گاهی به مناطق دیگر مهاجرت می‌کردند تا بتوانند زندگی اجتماعی خود را ادامه دهند. آبله هم‌چنین وحشتی در میان مردم ایجاد کرد و همین عادی‌سازی بیماری صدها میلیون نفر را به کشتن داد.

دکتر نهاوندی در گفتگو با خبرنگار عصر ایران، به همه‌گیری ویروس کرونا در دنیا پرداخته و گفت: افرادی که ابتلای خود به کووید 19 را پنهان می‌کنند، به همان میزان که دیگران را در معرض خطر قرار می‌دهند به خود نیز آسیب می‌زنند؛ چرا که درمان این بیماری درگرو سیستم ایمنی قوی است و یکی از اصلی‌ترین عوامل ضعف سیستم ایمنی بدن، اضطراب و استرس است که به‌واسطه پنهان‌کاری و ترس از انتقال بیماری به همکاران و اعضای خانواده به وجود آمده و درمان بیماری را به تأخیر می‌اندازد.

وی ادامه داد: عبارت فاصله‌گذاری اجتماعی که بهترین راهکار عبور از بیماری است به معنای طرد کردن و قطع ارتباط نیست؛ فاصله‌گذاری اجتماعی به این معناست که من شما را دوست دارم و ازآنجایی‌که احتمال می‌دهم ناقل ویروس باشم به شما نزدیک نمی‌شوم که خدای‌نکرده مبتلا نشوید.

درصورتی‌که بعضی افراد فاصله‌گذاری اجتماعی را به‌اشتباه طرد کردن و انگ زدن تعریف می‌کنند و به افرادی که احتمال دارد به دلایلی همچون کهولت سن، بیماری زمینه‌ای و ... مبتلا و یا ناقل  ویروس باشند، برچسب کرونایی زده و به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند که گویا فرد کار خطا و اشتباهی انجام داده و به سبب آن به این بیماری مبتلا شده است. به همین جهت برای در امان ماندن از قضاوت  افراد،  بیماری خود را پنهان می‌کنند.

به اعتقاد این کارشناس، روحیه دادن و حمایت از افراد مبتلا سبب می‌شود، این بیماری افراد کمتری را درگیر کرده و شیب ابتلا نزولی شود. البته رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دست‌ها و ضدعفونی کردن آن‌ها و از همه مهم‌تر رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی همراه با عشق مضاعف باعث می‌شود به‌سرعت و با تلفات کمتری از این شرایط عبور کنیم.


عصرایران
نظرات

آخرین اخبار
روایت مخبر از روز حادثه بالگرد رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
بررسی حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
نبی: لژیونرها تا پایان هفته به اردوی تیم ملی در ترکیه می‌پیوندند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی