×
سیاسی
شناسه خبر : 52288
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/04/30 ساعت 08:09
ابعاد مختلف سفر الکاظمی به تهران/ آیا عراق از ایران فاصله گرفته است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد مختلف سفر الکاظمی به تهران/ آیا عراق از ایران فاصله گرفته است؟

مناسبات مردمی میان دو کشور بی‌نظیر و پیوندهای دینی و فرهنگی دو کشور گسست‌ناپذیر است. بر این اساس هیچ حاکمی در عراق خواه المالکی، العبادی، عبدالمهدی و یا الکاظمی باشد نمی‌تواند این مولفه‌ها را نادیده بگیرد و متحدی بهتر، صادق‌تر، مطمئن‌تر ، قابل اتکاءتر از ایران پیدا کند. پذیرش این واقعیت اما برای آمریکا مشکل است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: تحولات منتهی به روی کار آمدن «مصطفی الکاظمی» در عراق به عنوان نخست‌وزیر، به اذعان بسیاری از تحلیل‌گران و کارشناسان مسائل غرب آسیا یکی از پردامنه‌ترین رخدادهای سیاسی و بعضا امنیتی در این کشور بود.

الکاظمی که پس از چند ماه خلاء قدرت در عراق با اجماع گروه‌های شیعی به عنوان نخست‌وزیر انتخاب شد و مورد حمایت اکثریت گروه‌های سنی و کرد نیز قرار گرفت، دوران سخت و پیچیده‌ای را از نقطه نظر برقراری توازن بین بلوک‌های قدرت در این کشور و نیز راهبری امور برای برون رفت از شرایط کنونی در تعامل با محیط منطقه‌ای و بین‌المللی تجربه می‌کند.

در میان بازیگران خارجی نیز آمریکایی‌ها که پس از ترور فرماندهان مقاومت با پاسخ سخت و محکم ملت و حاکمیت عراق مواجه شده و با مصوبه پارلمان عراق ملزم به ترک خاک این کشور شدند، تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا هم این شکست را به نوعی جبران کنند و هم در فضای رسانه‌ای خود را به عنوان پیروز میدان معرفی نمایند.

در چنین شرایطی سفر الکاظمی به تهران که قرار است روز سه‌شنبه انجام شود و با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حاوی «برنامه‌های ویژه» و موثری خواهد بود، برای سران کاخ سفید به شدت گران تمام شده و آنها را به انواع تحرکات برای ممانعت از این اتفاق مهم واداشته است.

به هر حال؛ عراق طولانی‌ترین مرز در میان همسایگانش را با ایران دارد و مزیت‌های اقتصادی ایران برای عراق به ویژه در موضوعات استراتژیک مانند برق و گاز بی‌بدیل و کاملا روشن است.

از سویی؛ مناسبات مردمی میان دو کشور بی‌نظیر و پیوندهای دینی و فرهنگی دو کشور گسست‌ناپذیر است. بر این اساس هیچ حاکمی در عراق خواه المالکی، العبادی، عبدالمهدی و یا الکاظمی باشد نمی‌تواند این مولفه‌ها را نادیده بگیرد و متحدی بهتر، صادق‌تر، مطمئن‌تر ، قابل اتکاءتر از ایران پیدا کند.

آمریکایی‌ها اما؛ با فهم و پذیرش این واقعیت مشکل دارند، لذا در سطحی گسترده در تلاش هستند تا روابط راهبردی ایران و عراق و پیوندهای ناگسستنی دو ملت را پر از شکاف و عدم مفاهمه نشان داده و اینگونه القاء کنند که عراقی‌ها هیچ تمایلی به تداوم روابط حسنه خود با تهران ندارند و هم از این جهت به جوسازی‌های گسترده در موضوعات مختلف مانند مسائل مرزی، بحث تامین برق از سوی ایران، روابط اقتصادی میان دو کشور، تعاملات دو دولت و گروه‌های مقاومت و... پرداخته‌اند.

این در حالی است که موضوعات مشترک که با اتفاق نظر از سوی تهران و بغداد در حال پیگیری است به روشنی حکایت از اعتماد دو جانبه داشته و آینده روشنی را در مناسبات دو همسایه ترسیم می‌کند.

به طور قطع می‌توان گفت که تمام تلاش آمریکا برای بر هم زدن مناسبات ایران و عراق بیش از هر چیز به مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج تروریست‌های آمریکایی از خاک این کشور بر می‌گردد، چنانچه حتی مذاکرات راهبردی واشینگتن ـ بغداد هم بر خلاف خواست کاخ سفید، عملا به محملی برای اجرایی شدن این مصوبه تبدیل شد، چنانچه «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر عراق اعلام کرد: «گفتگوی استراتژیک عراق و آمریکا به دنبال تعیین زمان خروج آمریکایی‌ها است.»

این مسئله تا جایی برای آمریکایی‌ها حیاتی است که فرمانده تروریست‌های سنتکام را به بهانه‌گیری‌های مضحک و گزافه‌گویی‌های مداوم واداشته است.

«فرانک کنت مکنزی» که به دلیل لو رفتن برنامه محرمانه آمریکایی‌ها در عراق از خلال نشست مشترک او و «متیو تولر» سفیر این کشور در بغداد با سران داعش و القاعده برای «ناامن‌سازی» عراق به شدت از سوی پنتاگون تحت فشار است در آخرین اظهار نظر خود بدون هیچ سند و مدرکی گفته؛ ایران در حملات اخیر علیه پایگاه‌ها و نظامیان آمریکایی در عراق دست داشته است!

فرمانده تروریست‌های آمریکایی سنتکام با بیان اینکه ایران به قوت قبل برای آمریکا تهدیدآمیز است، ضمن اذعان به توانمندی‌های نظامی قابل توجه ایران، مدعی شده نیروهایش در عراق در حال فشار بر داعش هستند و بر این مبنا خواسته که حضور نظامیان آمریکایی در این کشور ادامه یابد.

بر این اساس؛ به نظر می‌رسد که سفر ویژه الکاظمی به تهران که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قطعا ابعاد رسانه‌ای بزرگی پیدا خواهد کرد، از هم اکنون آمریکایی‌ها را نگران تبعات بعد از آن کرده و توپخانه رسانه‌ای آنها را فعال کرده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد