×
سیاسی
شناسه خبر : 52253
تاریخ انتشار : شنبه 1399/04/28 ساعت 19:56
121 خبر منفی BBC فارسی و ایران اینترنشنال در 10 روز علیه سند همکاری ایران و چین!

121 خبر منفی BBC فارسی و ایران اینترنشنال در 10 روز علیه سند همکاری ایران و چین!

رسانه‌های فارسی‌زبان از دو هفته پیش حملات خود را علیه سند راهبردی 25 ساله ایران و چین آغاز کردند و در این میان اینترنشنال گوی سبقت را از بی‌بی‌سی فارسی ربوده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: چند روزی است که بحث همکاری بلند مدت ایران و چین به نقل محافل خبری، پیچ‌های اینستاگرامی شده و تایملاین توئیتر نیز پر شده از اظهارنظر موافقان ومخالفان این همکاری؛ حتی این موضوع به کوچه و خیابان هم کشیده شده و همه جا صحبت از این تعامل است..

بسیاری از رسانه‌های آن ور آبی سعی کردند که این موضوع را پنهانی جلوه دهند اما برخلاف ادعای پنهانی بودن این موضوع، همکاری ایران و چین نه مخفیانه بوده و نه موضوع جدیدی است چرا که در  بهمن ۹۴ و یک هفته پس از شروع اجرای برجام در سفر «شی جین پنگ» رئیس جمهور چین به ایران بیانیه ای مشترک میان دو کشور تنظیم و منتشر شد که در بند ششم آن آمده است «نظر به اراده راسخ طرفین برای توسعه روابط دو کشور و با توجه به مکمل بودن ظرفیت های اقتصادی و همچنین وجود زمینه های مختلف همکاری در عرصه های انرژی، زیرساختی، صنعتی، فناوری و دیگر زمینه های مشترک، دو طرف توافق می کنند رایزنی ها و مذاکرات لازم برای انعقاد قرارداد همکاری های جامع ۲۵ ساله را در دستور کار قرار دهند».

از آن مهم تر این که «شی جین پنگ» موضوع همکاری های ۲۵ ساله را در دیدار با رهبر انقلاب نیز مطرح کرد که ایشان هم ضمن تایید فرمودند: «توافق رؤسای جمهوری ایران و چین برای یک روابط استراتژیک ۲۵ ساله، کاملاً درست و حکمت‌آمیز است».

انتشار گزارشی توسط نشریه پترولیوم اکونومیست که مدعی افشای جزئیاتی از قرارداد ایران و چین بود، باعث شد این تعامل استراتژیک دوباره بر سر زبان‌ها بیافتد؛ این نشریه شایعاتی مانند واگذاری جزایر ایرانی(کیش) به چینی‌ها، ورود نیروهای نظامی ارتش سرخ به ایران را مطرح کردهبود؛ شایعاتی که توسط مسئولان بالارتبه دولتی و حتی مسئولان محلی بارها تکذیب شد.

همچنین درحالی که رسانه‌های معاند در طی روزهای اخیر با مانور روی کلیدواژه‌هایی مثل «استعمار»، «ترکمنچای دیگر» از این همکاری راهبردی بین دو قدرت برتر جهانی یاد می‌کنند که  نمونه‌های چنین همکاری‌های بلندمدتی بین کشورهای پیشرفته جهان مسبوق به سابقه است.

نکته دیگر آن که برخلاف ادعاها، تا کنون خبری از عقد قرارداد در میان نبوده و نیست و و آن چه مسجل است «سند همکاری بلندمدت» خواهد بود که برای تبدیل شدن به قرارداد باید به تصویب نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برسد.

همچنین باید تاکید کرد که امضای قرارداد با چین، به معنای عدم همکاری با سایر کشورهای دیگر نیست بلکه هر زمان کشورهای دیگر قصد تعامل با ایران را داشته باشند می‌توانند با ایران همکاری کنند. البته دولتمردان کشورمان باید از تجربه کشورهای اروپایی که در زمان نیاز ایران به آن‌ها، از کشورمان خارج شدند  و زیر قراردادهایشان زدند، عبرت بگیرد.

البته باید گفت که  این شایعات و القائات پس از انتشار در نشریه پترولیوم اکونومیست، از سوی شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان داغ شد و با ناآگاهی برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نسبت به جزئیات به آن دامن زده شد تا جوی ضدچینی در بین افکار عمومی ایران به وجود بیاید.

واقعیت این است که اجرایی شدن سند راهبردی ایران و چین و منافعی برای هر دو کشور از جمله ایران به همراه خواهد داشت، که این منافع باعث خواهد شد که نقشه‌های چند سال اخیر آمریکا، انگلیس و سعودی‌ها نقش برآب شود.پس  طبیعی است که آن‌ها برای برهم زدن این تفاهمنامه دست به هرکاری بزنند و حمله به ایران و چین را در دستور کار خود قراردهند و با ویژه برنامه‌هایی آن را زیر سوال ببرند.

به همین مناسبت، اخبار منتشر شده ۱۰ روز اخیر ۱۵ تا ۲۵ تیرماه (۵ تا ۱۵ ژوییه)  دو شبکه ماهوره‌ای فارسی زبان بی‌بی‌سی فارسی و ایران اینترنشنال در ۳ خروجی اینستاگرام، تلگرام و توییتر را (فارغ از تلویزیون و سایت) مورد بررسی قرار دادیم.

اینترنشنال در این مدت ۱۲۶ مطلب را منتشر کرد که ۸۷ تای علنا هجمه به این تفاهم نامه بود. بیشترین هجمه آن‌ها نیر در توییتر (با ۴۱ خبر منفی) است.

بی‌بی‌سی فارسی نیز در این مدت ۶۱ مطلب مرتبط با قرارداد ایران و چین را در این ۳ خروجی بازنشر داد که ۳۴ مطلب علنا علیه این سند راهبردی است. 

نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهد  رسانه‌هایی که علیه تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران هیچ تلاشی نکردند و ویژه برنامه خاصی تدارک ندیده‌اند  و برعکس با گرا دادن به آمریکا، راه های عبور از تحریم‌ها را هم برای مردم ایران بستند  حالا به این توافق حمله می‌کنند تا زندگی را برای مردم سخت تر کنند، که البته با همدلی مردم و کار و تلاش جدی تر مسئولان به این هدف نخواهند رسید.


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
حضرتی: دشمن با جنگ رسانه‌ای آمد، اما ایران رکورد تازه‌ای از تاب‌آوری ثبت کرد
عارف: هوش مصنوعی مسیر جهش ایران است
رویای پیدا کردن گنج به حبس ختم شد؛ دستگیری 4 حفار غیرمجاز در سمنان
هزاران کامیون پشت مرز دوغارون؛ ترافیک سنگین در مسیر تجارت ایران و افغانستان
بلاروس وب‌سایت یورونیوز را «افراطی» خواند
هشدار به قولنامه‌ای‌ها؛ فقط 2 سال برای ثبت ادعا فرصت دارید
ادعای جنجالی ونس درباره تنگه هرمز؛ ایران چه تصمیمی گرفته است؟
سفر رئیس اطلاعات عربستان به بغداد؛ پیام ریاض چیست؟
وزیر علوم:خبرنگاران اجازه ندادند، حقیقت در هیاهوی جنگ گم شود
پرفروش‌های گیشه هفته دوم مرداد معرفی شدند؛ کدام فیلم‌ها صدرنشین سینماها شدند؟
توافق جدید کی‌یف و واشنگتن؛ اوکراین منتظر موشک‌های ماهانه
استاندار تهران: قطعی برق تولیدی‌ها بدون اطلاع قبلی ممنوع
جزئیات 6 شرط شورای امنیت ملی برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
زمان اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری مشخص شد
عراقچی درگذشت رئیس دفتر نمایندگی وزارت خارجه در همدان را تسلیت گفت
هشدار درباره طرح‌های آمریکا برای ایجاد شکاف در نیروهای مسلح عراق
سخنگوی ارتش درباره تنگه هرمز؛ آمریکا چاره‌ای جز پذیرش ندارد
هشدار 4 قدرت اروپایی به مسکو درباره اوستیای جنوبی
هشدار «نشنال اینترست» به ترامپ درباره مارپیچ تشدید تنش با ایران
واکنش معاون رئیس جمهور ترکیه به ناتوی اسلامی
74 شاخص برای سنجش وضعیت اجتماعی کشور
کشف 5100 لیتر گازوئیل قاچاق در رباط کریم
چگونه رهبر معظم انقلاب، زمین بازی جنگ را تغییر داد؟
دریادار سیاری: خبرنگاران خط مقدم جنگ شناختی هستند
عربستان بیشتر ذخایر پاتریوت خود را در 38 روز از دست داد
رشد 15 درصدی سفر به کیش؛ بیش از 11 هزار مسافر جابه‌جا شدند
قتل هولناک مداح سرشناس پس از ربوده شدن؛ عاملان جنایت دستگیر شدند
دلیل آلودگی هوای چند روز اخیر تهران مشخص شد
تأکید عمان بر فضای مثبت و سازنده مذاکرات تنگه هرمز
قیمت گوشت قرمز امروز 17 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
پولیتیکو: بحران انرژی دوباره اروپا را تهدید می‌کند
روایت متفاوت کی‌یف و بلگراد از سفر «نمایشی» زلنسکی به صربستان
اتصال دو تفرجگاه تهران؛ بوستان نهج‌البلاغه به اکوپارک می‌رسد
قیمت گوشی‌های اقتصادی امروز شنبه 17 مرداد + جدول قیمت ها
محدودیت جدید ترکیه برای کشتی‌های عازم روسیه
پشت دود تحریم‌ها، کدام شکست نظامی در حال پنهان‌شدن است؟
قیمت گوشی‌های پرچمدار امروز شنبه 17 مرداد+ جدول قیمت ها
اظهارات تأمل برانگیز مدودف درباره رهبران غربی، سرنوشت زلنسکی و وضعیت ارمنستان
خبر مهم درباره پرونده کلثوم اکبری؛ 10 حکم قصاص برای قاتل سریالی مازندران
آخرین اخبار و گزارش ها از نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس شنبه 17 مرداد
نورویدئو | نبرد بر سر زمان ؛چرا ترامپ برای هرمز عجله داد ؟
احسان پهلوان به فجر سپاسی پیوست
پیام قاطعانه دبیر شورای عالی امنیت ملی به آمریکا
جنایت هولناک در قیامدشت؛ مردی همسرش را کشت و جسدش را دفن کرد
تاریخ نهایی خروج نیروهای ائتلاف آمریکا از عراق اعلام شد
حادثه هولناک در پاساژ علاءالدین؛ 6 نفر به بیمارستان منتقل شدند
پزشکیان: مصلحتی بالاتر از وحدت نداریم؛ نگرانی اصلی من معیشت مردم است
هشدار جدی دادستان کل به اظهارنظرهای تفرقه‌افکنانه
قیمت نقره امروز شنبه 17 مرداد 1405؛ شمش نقره وارد کانال 5 میلیونی شد + جدول
خبر تلخ برای لیونل مسی؛ خورخه مسی در 68 سالگی درگذشت