×
سیاسی
شناسه خبر : 52193
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/04/26 ساعت 11:27

نورنیوز بررسی کرد؛

واقعیت انفجار ناو آمریکایی، پشت تکنیک «بازی پوچ» پنهان شد

پنهان‌کاری، عدم شفافیت و بسنده کردن به ارایه اطلاعات آشکار که امکان پنهان سازی ندارد شیوه مرسوم اطلاع رسانی آمریکا در رابطه با موضوعات حساس به ویژه درباره اتفاقات نظامی ـ امنیتی است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با گذشت چند روز از انفجار و آتش‌سوزی گسترده در ناو آمریکایی «یو اس اس بونهام ریچارد» در بندر «سن‌دیگو» کالیفرنیا، ابعاد اصلی و دلیل این حادثه همچنان در هاله‌ای از ابهام است و مقامات ایالات متحده با پنهان‌کاری حاضر به تشریح حقیقت ماجرا نیستند.

اگرچه رسانه‌های آمریکایی با ارایه برخی آمار و ارقام مجروحین و استفاده از تکنیک جابجایی اخبار با تکیه بر متن‌های خبری بسیار کوتاه که متضمن حقایق اصلی نیستند سعی در ارایه تصویری از شفافیت رسانه‌ای در آمریکا در مورد این حادثه دارند اما واقعیت این است که تاکنون هیچ اطلاعات شفاف و متقنی از دلایل و عوامل اصلی انفجار و حدود واقعی خسارات مادی و جانی این رخداد ارایه نشده است.

پنهان‌کاری، عدم شفافیت و بسنده کردن به ارایه اطلاعات آشکار که امکان پنهان سازی ندارد شیوه مرسوم اطلاع رسانی آمریکا در رابطه با موضوعات حساس به ویژه درباره اتفاقات نظامی ـ امنیتی است.

از آن جمله می‌توان به مواردی چون تلفات ناشی از شلیک موشک‌های ایرانی به پایگاه نظامی آمریکایی عین‌الاسد در عراق و سقوط هواپیمای جاسوسی آمریکا در ولایت غزنی افغانستان اشاره کرد.

تکنیک «بازی پوچ» به معنای پنهان کردن حقیقت یک واقعه پشت اطلاعات آشکار و سوخته با روش اطلاع‌رسانی قطره‌چکانی که معمولا از سوی آمریکایی‌ها در مورد رخدادهای حساس استفاده می شود، عملا چیستی، چرایی و چگونگی اصل واقعه را مشمول مرور زمان کرده و حواس افکار عمومی را از ماهیت رخداد منحرف می‌کند.

در رخدادهای مهم یک سال گذشته که ذکر آن رفت نیز همچون انفجار در ناو بونهام ریچارد، کاخ سفید و رسانه‌های آمریکایی تنها به ارایه اطلاعاتی ناقص، کلی و غیر قابل کتمان و تولید گزارشهای انبوه بر اساس همین اطلاعات بسنده کردند و در انتها کسی از حقیقت اصلی ماجرا مطلع نشد.

به طور مثال هنوز معلوم نیست تعداد دقیق کشته‌شدگان در عین‌الاسد و میزان خسارات وارده چقدر بوده و یا افرادی که در هواپیمای جاسوسی آمریکا در افغانستان حضور داشتند دقیقا کدام یک از مدیران آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده بودند.

در ماجرای انفجار ناو نیز هنوز سوالات زیادی از جمله چرایی خاموش نشدن آتش پس از چهار روز، عامل یا عوامل احتمالی وقوع این حادثه، آمار دقیق تلفات و خسارات و... در ذهن افکار عمومی داخل و خارج آمریکا وجود دارد که به هیچ‌یک از آنها پاسخی داده نشده است.

سئوال مهمی که در این خصوص مطرح است این است که آیا این شیوه پنهان‌سازی واقعیت‌های رخداد به انفجار و آتش‌سوزی غیر قابل مهار و شبهات زیادی که پیرامون این موضوع وجود دارد مربوط است؟ آیا ارتباطی میان اعلام نکردن آمار دقیق کشته‌های ناو و اسامی آنها با اعلام ناگهانی کشته شدن یک سرباز آمریکایی در رخدادی غیرجنگی در قندهار افغانستان که می‌تواند ادامه نیز داشته باشد وجود دارد؟

چرا پس از آن که «سی‎ان‌ان» در روز اول رخداد از انتشار دود سمی حاصل از آتش‌سوزی در ناو خبر داد به یک‌باره این خبر سانسور شد و در هیچ‌یک از بخش‌های خبری دیگر تکرار نشد؟

این مجموعه سوالات و گمانه‌ها مواردی است که کاخ سفید و پنتاگون سعی می‌کنند با استفاده از تکنیک «بازی پوچ»، هم‌چون گذشته از پاسخ به آن طفره بروند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(4) - گوام(0) در مقدماتی جام ملت‌های زیر 23 سال آسیا + گل چهارم
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
X
آگهی تبلیغاتی