×
سیاسی
شناسه خبر : 52193
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/04/26 ساعت 11:27
واقعیت انفجار ناو آمریکایی، پشت تکنیک «بازی پوچ» پنهان شد

نورنیوز بررسی کرد؛

واقعیت انفجار ناو آمریکایی، پشت تکنیک «بازی پوچ» پنهان شد

پنهان‌کاری، عدم شفافیت و بسنده کردن به ارایه اطلاعات آشکار که امکان پنهان سازی ندارد شیوه مرسوم اطلاع رسانی آمریکا در رابطه با موضوعات حساس به ویژه درباره اتفاقات نظامی ـ امنیتی است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با گذشت چند روز از انفجار و آتش‌سوزی گسترده در ناو آمریکایی «یو اس اس بونهام ریچارد» در بندر «سن‌دیگو» کالیفرنیا، ابعاد اصلی و دلیل این حادثه همچنان در هاله‌ای از ابهام است و مقامات ایالات متحده با پنهان‌کاری حاضر به تشریح حقیقت ماجرا نیستند.

اگرچه رسانه‌های آمریکایی با ارایه برخی آمار و ارقام مجروحین و استفاده از تکنیک جابجایی اخبار با تکیه بر متن‌های خبری بسیار کوتاه که متضمن حقایق اصلی نیستند سعی در ارایه تصویری از شفافیت رسانه‌ای در آمریکا در مورد این حادثه دارند اما واقعیت این است که تاکنون هیچ اطلاعات شفاف و متقنی از دلایل و عوامل اصلی انفجار و حدود واقعی خسارات مادی و جانی این رخداد ارایه نشده است.

پنهان‌کاری، عدم شفافیت و بسنده کردن به ارایه اطلاعات آشکار که امکان پنهان سازی ندارد شیوه مرسوم اطلاع رسانی آمریکا در رابطه با موضوعات حساس به ویژه درباره اتفاقات نظامی ـ امنیتی است.

از آن جمله می‌توان به مواردی چون تلفات ناشی از شلیک موشک‌های ایرانی به پایگاه نظامی آمریکایی عین‌الاسد در عراق و سقوط هواپیمای جاسوسی آمریکا در ولایت غزنی افغانستان اشاره کرد.

تکنیک «بازی پوچ» به معنای پنهان کردن حقیقت یک واقعه پشت اطلاعات آشکار و سوخته با روش اطلاع‌رسانی قطره‌چکانی که معمولا از سوی آمریکایی‌ها در مورد رخدادهای حساس استفاده می شود، عملا چیستی، چرایی و چگونگی اصل واقعه را مشمول مرور زمان کرده و حواس افکار عمومی را از ماهیت رخداد منحرف می‌کند.

در رخدادهای مهم یک سال گذشته که ذکر آن رفت نیز همچون انفجار در ناو بونهام ریچارد، کاخ سفید و رسانه‌های آمریکایی تنها به ارایه اطلاعاتی ناقص، کلی و غیر قابل کتمان و تولید گزارشهای انبوه بر اساس همین اطلاعات بسنده کردند و در انتها کسی از حقیقت اصلی ماجرا مطلع نشد.

به طور مثال هنوز معلوم نیست تعداد دقیق کشته‌شدگان در عین‌الاسد و میزان خسارات وارده چقدر بوده و یا افرادی که در هواپیمای جاسوسی آمریکا در افغانستان حضور داشتند دقیقا کدام یک از مدیران آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده بودند.

در ماجرای انفجار ناو نیز هنوز سوالات زیادی از جمله چرایی خاموش نشدن آتش پس از چهار روز، عامل یا عوامل احتمالی وقوع این حادثه، آمار دقیق تلفات و خسارات و... در ذهن افکار عمومی داخل و خارج آمریکا وجود دارد که به هیچ‌یک از آنها پاسخی داده نشده است.

سئوال مهمی که در این خصوص مطرح است این است که آیا این شیوه پنهان‌سازی واقعیت‌های رخداد به انفجار و آتش‌سوزی غیر قابل مهار و شبهات زیادی که پیرامون این موضوع وجود دارد مربوط است؟ آیا ارتباطی میان اعلام نکردن آمار دقیق کشته‌های ناو و اسامی آنها با اعلام ناگهانی کشته شدن یک سرباز آمریکایی در رخدادی غیرجنگی در قندهار افغانستان که می‌تواند ادامه نیز داشته باشد وجود دارد؟

چرا پس از آن که «سی‎ان‌ان» در روز اول رخداد از انتشار دود سمی حاصل از آتش‌سوزی در ناو خبر داد به یک‌باره این خبر سانسور شد و در هیچ‌یک از بخش‌های خبری دیگر تکرار نشد؟

این مجموعه سوالات و گمانه‌ها مواردی است که کاخ سفید و پنتاگون سعی می‌کنند با استفاده از تکنیک «بازی پوچ»، هم‌چون گذشته از پاسخ به آن طفره بروند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
6 دلیل علمی برای اینکه همین امروز باغبانی را شروع کنید
پایان وابستگی پیل‌های سوختی به آب
دنیای VR چگونه درک مغز از «بدن» را دگرگون می‌کند؟
زنگ خطر برای جوانان/چرا ایست قلبی در بازه 25 تا 44 سال افزایش یافت؟
فریاد و تنبیه بدنی چه بلایی سر بچه‌ها می‌آورد؟
انتخاب پارچه مناسب برای بهار + معرفی بهترین الیاف و اشتباهات رایج
کشف 1785 «پروتئین تاریک» در ژنوم انسان/آیا آنها در سرطان نقش دارند؟
گزارش تصویری| جشن پیوند آسمانی زوج‌های جان‌فدای ایران
عنوان «بهترین خط‌زن آسیا» به ایران رسید
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد: از مذاکرات ایران آمریکا حمایت می کنیم
ترفند جدید ترامپ برای جنجال‌آفرینی در «تروث سوشال» با تصاویر جعلی
شراکت نظامی جدید امارات و اسرائیل برای توسعه تسلیحاتی!
استارت جدی ملی‌پوشان در اردوی ترکیه با توپ‌های جام جهانی
درگیری پدافند با ریز پرنده‌های آمریکایی- صهیونی در قشم
برد نفت آبادان مقابل نفت زاگرس در انتخابی بسکتبال غرب آسیا
بمب خبری یاسر آسانی: از لالیگا پیشنهاد دارم اما عاشق استقلالم
گراهام: ایران پس از جنگ جسورتر شده است
پزشکیان: گفت‌ وگو به معنای تسلیم نیست
گلایه پزشکیان از رواج «پیام غلط»
ترامپ بار دیگر عقب‌نشینی از ادعاهای خود را گردن دیگران انداخت!
رابرت مالی: تنها راه خروج از جنگ علیه ایران، توافقی بااحترام به منافع دو طرف است
آمریکا مدعی شد منشأ محموله‌های ال‌پی‌جی آدانی ایران بوده است
انصارالله: مواضع تحریمی می‌تواند فشار قابل توجهی بر دشمنان وارد کند
خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت و املاک و ورود به طلا
جنگ علیه ایران، عامل گرانی سوخت و کالا در آمریکا
اعتراف گزارش صهیونیستی به تداوم قدرت و ظرفیت بازسازی ایران
فیلمبرداری «سونیک 4»، پرفروشترین فیلم دوره کرونا به پایان رسید
ترامپ تهدیدات خود علیه ایران را تکرار کرد
شوک تورمی گریبان‌گیر اتحادیه اروپا
اندیشکده واشنگتن: گزینه نظامی برای هرمز پرهزینه است
نوراینفو | هشت حقیقت مهم در مورد اثرات کمبود ویتامین B12
حمله گسترده حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
وزرای جدید دفاع و اطلاعات بزودی به مجلس معرفی می‌شوند
مذاکرات محرمانه آمریکا درباره آینده گرینلند
جزئیات واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از فردا + صدور احکام جدید تا پانزدهم خرداد
ترکیه: اختلافات اصلی در مذاکرات هسته‌ای ایران بر سر شروط و امتیازهاست
جزئیات تکان‌دهنده از قتل فجیع زن ایرانی در ترکیه ؛ راز جنایت در پیام واتساپ نهفته بود
معافیت خرید نفت روسیه دوباره تمدید شد
سازمان بورس از پشت‌پرده بسته ماندن 42 نماد بازار چه گفت؟
واکنش سخنگوی وزارت دفاع و مجلس به اظهارات ترامپ درباره توان دفاعی
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 28 اردیبهشت 1405
عراق ادعای عبور پهپادها به سمت عربستان را رد کرد
پاداش طلایی‌های بازی‌های آسیایی 2026 دو برابر می‌شود
مشارکت راهبردی مسکو و پکن/ امضای 40 سند همکاری در سفر پوتین به چین
ولی نصر: ترامپ یک شانس دیگر برای خروج از جنگ با ایران دارد
«کر استارمر» شایعه استعفا را رد کرد/ تا سال 2029 در قدرت می‌مانم
چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به ایران!
ضربه پاسداران گمنام به گروهک‌های تروریستی ضد انقلاب
آمار جدید اوپک از اثر تکان‌دهنده هرمز بر انرژی جهان
داستان باند بزرگ سرقت رمزارز؛ از هک تا سرقت حضوری