×
سیاسی
شناسه خبر : 52193
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/04/26 ساعت 11:27
واقعیت انفجار ناو آمریکایی، پشت تکنیک «بازی پوچ» پنهان شد

نورنیوز بررسی کرد؛

واقعیت انفجار ناو آمریکایی، پشت تکنیک «بازی پوچ» پنهان شد

پنهان‌کاری، عدم شفافیت و بسنده کردن به ارایه اطلاعات آشکار که امکان پنهان سازی ندارد شیوه مرسوم اطلاع رسانی آمریکا در رابطه با موضوعات حساس به ویژه درباره اتفاقات نظامی ـ امنیتی است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با گذشت چند روز از انفجار و آتش‌سوزی گسترده در ناو آمریکایی «یو اس اس بونهام ریچارد» در بندر «سن‌دیگو» کالیفرنیا، ابعاد اصلی و دلیل این حادثه همچنان در هاله‌ای از ابهام است و مقامات ایالات متحده با پنهان‌کاری حاضر به تشریح حقیقت ماجرا نیستند.

اگرچه رسانه‌های آمریکایی با ارایه برخی آمار و ارقام مجروحین و استفاده از تکنیک جابجایی اخبار با تکیه بر متن‌های خبری بسیار کوتاه که متضمن حقایق اصلی نیستند سعی در ارایه تصویری از شفافیت رسانه‌ای در آمریکا در مورد این حادثه دارند اما واقعیت این است که تاکنون هیچ اطلاعات شفاف و متقنی از دلایل و عوامل اصلی انفجار و حدود واقعی خسارات مادی و جانی این رخداد ارایه نشده است.

پنهان‌کاری، عدم شفافیت و بسنده کردن به ارایه اطلاعات آشکار که امکان پنهان سازی ندارد شیوه مرسوم اطلاع رسانی آمریکا در رابطه با موضوعات حساس به ویژه درباره اتفاقات نظامی ـ امنیتی است.

از آن جمله می‌توان به مواردی چون تلفات ناشی از شلیک موشک‌های ایرانی به پایگاه نظامی آمریکایی عین‌الاسد در عراق و سقوط هواپیمای جاسوسی آمریکا در ولایت غزنی افغانستان اشاره کرد.

تکنیک «بازی پوچ» به معنای پنهان کردن حقیقت یک واقعه پشت اطلاعات آشکار و سوخته با روش اطلاع‌رسانی قطره‌چکانی که معمولا از سوی آمریکایی‌ها در مورد رخدادهای حساس استفاده می شود، عملا چیستی، چرایی و چگونگی اصل واقعه را مشمول مرور زمان کرده و حواس افکار عمومی را از ماهیت رخداد منحرف می‌کند.

در رخدادهای مهم یک سال گذشته که ذکر آن رفت نیز همچون انفجار در ناو بونهام ریچارد، کاخ سفید و رسانه‌های آمریکایی تنها به ارایه اطلاعاتی ناقص، کلی و غیر قابل کتمان و تولید گزارشهای انبوه بر اساس همین اطلاعات بسنده کردند و در انتها کسی از حقیقت اصلی ماجرا مطلع نشد.

به طور مثال هنوز معلوم نیست تعداد دقیق کشته‌شدگان در عین‌الاسد و میزان خسارات وارده چقدر بوده و یا افرادی که در هواپیمای جاسوسی آمریکا در افغانستان حضور داشتند دقیقا کدام یک از مدیران آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده بودند.

در ماجرای انفجار ناو نیز هنوز سوالات زیادی از جمله چرایی خاموش نشدن آتش پس از چهار روز، عامل یا عوامل احتمالی وقوع این حادثه، آمار دقیق تلفات و خسارات و... در ذهن افکار عمومی داخل و خارج آمریکا وجود دارد که به هیچ‌یک از آنها پاسخی داده نشده است.

سئوال مهمی که در این خصوص مطرح است این است که آیا این شیوه پنهان‌سازی واقعیت‌های رخداد به انفجار و آتش‌سوزی غیر قابل مهار و شبهات زیادی که پیرامون این موضوع وجود دارد مربوط است؟ آیا ارتباطی میان اعلام نکردن آمار دقیق کشته‌های ناو و اسامی آنها با اعلام ناگهانی کشته شدن یک سرباز آمریکایی در رخدادی غیرجنگی در قندهار افغانستان که می‌تواند ادامه نیز داشته باشد وجود دارد؟

چرا پس از آن که «سی‎ان‌ان» در روز اول رخداد از انتشار دود سمی حاصل از آتش‌سوزی در ناو خبر داد به یک‌باره این خبر سانسور شد و در هیچ‌یک از بخش‌های خبری دیگر تکرار نشد؟

این مجموعه سوالات و گمانه‌ها مواردی است که کاخ سفید و پنتاگون سعی می‌کنند با استفاده از تکنیک «بازی پوچ»، هم‌چون گذشته از پاسخ به آن طفره بروند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار مسکو درباره تحویل موشک‌های تاماهاوک به اوکراین
پایان فاکتورهای جعلی با صورت‌ حساب الکترونیک مالیاتی
هفت کشته و 13 زخمی در انفجار انتحاری پاکستان
گسترش ظرفیت سفرهای زیارتی عراق در آبان ماه
واشنگتن در حال بررسی ارائه پاداش برای اطلاعات درباره اجساد زندانیان در غزه است
طالبان از حمایت تهران در بحران مرزی با پاکستان خبر داد
اتهام زدن چین به آمریکا به دلیل ایجاد وحشت عمدی
رکورد طلای جهانی که از مرز 4360 دلار عبور کرد
وقت ترمیم زخم‌های عمیق جنگ است
حملات بامدادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان+فیلم
اولیانوف:با پایان مهلت قطعنامه 2231 ما شاهد شرایط جدیدی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران هستیم
رسانه عبری: سلاح حزب‌الله بزرگ‌ترین مانع عادی‌سازی با لبنان
ابوترابی‌فرد: بشریت باید برای رفع ستم و جلوگیری از هرگونه جنگ و نزاع، قیام کند
دادگاه کیفری بین‌المللی: احکام بازداشت نتانیاهو و گالانت همچنان معتبر است
وداع آخر با پیکر سردار افشار
لحظه ترکیدن خط لوله سوخت در شمس تبریزی +فیلم
حذف یارانه پردرآمدها/ 10 میلیون نفر در صف خروج
نیوزیلند از سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ایران پیروی کرد
عارف: راهبرد دولت، واگذاری بخشی از وظایف حاکمیتی به بخش خصوصی است
بقائی تحرکات نظامی آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرد
جستجوی اجساد نظامیان صهیونیست در غزه +فیلم
بازار بورس در دست بانک مرکزی؛ نوسان‌ها ادامه دارد
وعده ناتمام تامین اجتماعی؛ چرا معوقات بازنشستگان هنوز واریز نشده است!
صحنه‌ای که علی نصیریان را به دوره جوانی برد
احیای تدریجی بازار مسکن با رشد ساخت‌وساز
روایت قاضی شهریاری از لحظه بخشش پدر مرحوم خالقی پای چوبه دار
راز توافق صلح غزه از زبان معاون ترامپ فاش شد
توافق دفاعی قریب الوقوع میان عربستان و آمریکا
محکومیت 17 متهم در پرونده بندر شهید رجایی
به جای قاتل، کینه و انتقام را دار زدم
ویتکاف: توافقنامه‌های ابراهیم به طور قابل توجهی گسترش می‌یابد
28 تیم راه‌یافته به جام جهانی 2026+ فهرست و20 سهمیه باقی ماند
آزمایش موشکی طالبان با برد 400 کیلومتری برای اولین‌بار +فیلم
پیش‌فروش یک‌ میلیون بلیت جام جهانی 2026
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(102) « بوشهر»
بقائی نقض مکرر آتش‌بس در لبنان توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
آغاز نهمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی
کیفرخواست پرونده بزرگ قاچاق 2 تن طلا در ارومیه بصادر شد
پلیس فتا: مراقب کلاهبرداری با عنوان «کاریابی اینترنتی» باشید
تلاش گوگل، آمازون و مایکروسافت برای کاهش وابستگی به چین
حماس: بازگرداندن اجساد اسرای اسرائیلی زمان‌بر است
افشای دلیل کناره گیری رئیس «فرماندهی جنوبی» ارتش آمریکا
پیام شیخ نعیم قاسم به گردهمایی پیشاهنگان امام مهدی(عج)
وعده ترامپ برای کاهش قیمت گوشت گاو
حراج میلیاردی شمش طلا 27 مهر برگزار می شود
85 سال زندان برای اعضای باند قاچاق سوخت
ونزوئلا خواستار محکومیت حملات آمریکا در شورای امنیت شد
نورنما | پل دریایی بین دو شهر در چین
آیا نفت به زیر 50 دلار سقوط می‌کند؟ بانک آمریکا هشدار داد
3 کشته در سقوط هواپیمای سبک در «میشیگانِ» آمریکا
X
آگهی تبلیغاتی