×
سیاسی
شناسه خبر : 52121
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/04/23 ساعت 18:27
آیا انفجار ناو «بونهام ریچارد» به سرنوشت جت «E-A11» دچار می‌شود؟/ چهار فرضیه محتمل

نورنیوز بررسی کرد؛

آیا انفجار ناو «بونهام ریچارد» به سرنوشت جت «E-A11» دچار می‌شود؟/ چهار فرضیه محتمل

درباره چیستی، چرایی و چگونگی وقوع انفجار در ناو «بونهام ریچارد»، ظرف شب گذشته تاکنون گمانه‌های متعددی در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی بویژه فعالان این حوزه در آمریکا طرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است، از این میان اما دست کم چهار فرضیه می‌تواند احتمال بیشتری داشته باشد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: شب گذشته رسانه‌ها از انفجار و سپس آتش‌سوزی نسبتا سنگین و گسترده در ناو هواپیمابر آمریکایی «یو اس اس بونهام ریچارد» در «پایگاه دریایی سن دیگو» در جنوب غربی آمریکا خبر دادند.

با وجود اهمیت موضوع هنوز وزارت دفاع و یا نیروی دریایی این کشور در مورد چگونگی و علل وقوع این رخداد که در منطقه‌ای نظامی و حفاظت شده به وقوع پیوسته واکنشی نداشته‌اند.

این اتفاق که در نوع خود رخداد ویژه‌ای محسوب می‌شود به دلیل پنهان‌کاری مسبوق به سابقه آمریکایی‌ها در موضوعات مشابه، ابهامات زیادی را به وجود آورده است.

درباره چیستی، چرایی و چگونگی وقوع این انفجار، ظرف شب گذشته تاکنون گمانه‌های متعددی در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی بویژه فعالان این حوزه در آمریکا طرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است، از این میان اما دست کم چهار فرضیه می‌تواند احتمال بیشتری داشته باشد:

احتمال اول اینکه؛ به دلیل دخالت ارتش در سرکوب خشونت‌بار و کم‌سابقه تظاهرات اعتراضی ضدنژادپرستی اخیر در آمریکا و با توجه به شکاف‌های عمیق اجتماعی در این کشور، برخی عناصر معترض در داخل ارتش امریکا دست به این اقدام ‌زده‌اند.

البته با توجه به تداوم سیاست سرکوب در آمریکا این‌گونه اقدامات می‌تواند به صورت خودجوش در موضوعات دیگر نیز ادامه داشته باشد و به سایر حوزه‌ها نیز سرایت کند.

احتمال دوم اینکه؛ چون رقابت‌های حزبی در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به دلیل شرایط خاص این کشور و رفتارهای متناقض و هزینه‌ساز ترامپ بسیار بالا گرفته و پیش‌بینی نتیجه انتخابات را بسیار دشوار کرده، وقوع رخدادهایی از این دست می‌تواند سرنوشت انتخابات را دستخوش تغییر جدی کند، لذا احتمال برنامه‌ریزی و اجرای این اقدام در چارچوب رقابت‌های حزبی نیز متصور است، چه، موارد مشابهی نیز در ادوار قبلی انتخابات وجود داشته که این فرضیه را تقویت می‌کند.

احتمال سوم اینکه؛ رخدادها و حوادث اخیر در آمریکا به ویژه تظاهرات اعتراضی گسترده و همچنین موج مخالفت‌ها و اعتراضات به دولت ترامپ به دلیل ناکارآمدی در مهار شیوع بیماری کرونا وضعیت بسیار سخت و شکننده‌ای را برای ترامپ رقم زده و احتمال موفقیت او را در انتخابات به شدت کاهش داده است. آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که «جو بایدن» رقیب دموکرات او با اختلاف ۷ درصد پیشی گرفته است.

بر این اساس؛ انفجار ناو آمریکایی می‌تواند اقدامی از سوی دولت ترامپ برای امنیتی کردن فضا و امکان حمله بیشتر به مخالفین و سرکوب شدیدتر اعتراضات باشد، به ویژه آنکه ترامپ در چهارسال گذشته نشان داده برای حفظ جایگاه و موقعیت خود از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.

احتمال چهارم اینکه؛ انفجار و آتش‌سوزی در ناو آمریکایی می‌تواند در اثر انجام یک عملیات سایبری با منشاءبیرونی و یا انجام عملیات ویژه باشد، چرا که دولت آمریکا با انجام اقدامات مشابه علیه کشورهای دیگر به صورت طبیعی باید انتظار داشته باشد که در معرض عملیات انتقامی و تلافی‌جویانه قرار بگیرد، از این رو می‌توان انتظار داشت که منشاء انفجار و آتش‌سوزی در ناو آمریکایی، عملیات سایبری یا عملیات ویژه با منشاء خاکستری باشد.

در کنار این فرضیات، آنچه در خصوص این اتفاق فضا را بیش از پیش مبهم ساخته واکنش آمریکا در موارد مشابهی است که هیئت حاکمه این کشور با پنهان‌کاری و عدم انتشار اطلاعات دقیق سعی در طفره رفتن از آنها داشته است.

از جمله این موارد می‌توان به موضوع سقوط هواپیمای جاسوسی «E-11A» آمریکا در ولایت غزنی افغانستان در ژانویه سال جاری اشاره کرد که با وجود پیگیری فراوان رسانه‌ها و افکار عمومی داخل و خارج ایالات متحده، کاخ سفید و پنتاگون تا این لحظه حاضر به ارائه روایت دقیق و شفاف ماجرا و رخدادهای پس از آن نشده‌اند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
X
آگهی تبلیغاتی