×
سیاسی
شناسه خبر : 52107
تاریخ انتشار :

سخنگوی وزارت خارجه: برنامه هسته‌ای ایران با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی مواجه نیست

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که برنامه هسته‌ای ایران با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی مواجه نیست.

نورنیوزـ گروه سیاست: سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در جمع اصحاب رسانه پاسخگوی سئوالات آنان شد.

سخنگوی وزارت خارجه در ابتدا گفت: در سالگرد انعقاد برجام هستیم و بیانیه‌ای کوتاهی می‌خوانم... برنامه هسته‌ای ایران با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی مواجه نیست. پیش از این ریاست جمهوری ایران هشدارهای لازم را به اعضای برجام داده است که در صورت عدم انتفاع ایران، واکنش ایران قاطع خواهد بود.

سند چین و ایران

موسوی در ادامه در خصوص سند توافق همکاری ایران و چین گفت: ایران به عنوان‌ کشوری مهم در غرب آسیا و چین به عنوان کشوری مهم در ابعاد مختلف همواره دارای روابط دیرینه و سنتی حسنه بوده‌اند. در سفری که آقای شی به تهران داشتند قرار شد که دو کشور یک نگاه درازمدت برای روابط متصور شوند. در آن سند که نقشه راه است روابط دو کشور جامع و راهبردی توصیف شد. آقای دکتر لاریجانی سال گذشته پیشنهادات ایران را به چین بردند و بعدها سند به ایران بازگشت. بعد ایران پیش نویس نهایی را آماده کرد که به چین ارسال خواهد شد این سند و رابطه راهبردی برای طرف‌های مختلف غیرقابل باور و غیرقابل قبول است. آنها فکر می‌کنند که این کار تحریم‌های آنها را بی اثر خواهد کرد که بی‌جا فکر نمی‌کنند. هجمه‌هایی که وجود دارد ریشه خارجی دارد. اما ملت ایران هوشیار است.

سند با چین در حال مذاکره است و نه قرارداد است و نه معاهده. هنوز پیشنهاد است که باید چکش کاری شود. قطعا سند اگر نهایی شود در اختیار افکار عمومی قرار خواهد گرفت. هر گونه پرداختن اضافی به این موضوع به دشمنان ایران کمک می‌کند که خواستار روابط خوب دنیا با دنیا نیستند.

نتایج تحقیقات درباره حادثه نطنز

وی درباره حادثه نطنز و علت آن نیز گفت: توضیحات را دوستان در سازمان انرژی اتمی و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ارائه کردند. بررسی‌ها انجام شده، اما هنوز جمع بندی نهایی نشده است. فکر می‌کنم هر وقت جمع‌بندی نهایی شد سازمان انرژی اتمی و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام خواهند کرد.

موسوی درباره تاثیر حادثه نطنز بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: هیچ. این یک سوله‌ای بود برای آماده سازی برخی اقلام. کار نطنز روی زمین نیست و اتفاقی که افتاده تاثیری بر روی فعالیت آن ندارد و آن بخشی که دچار حادثه شده بلافاصله بازسازی یا جایگزین خواهد شد.

مقام معظم رهبری فصل الخطاب هستند

سخنگوی وزارت خارجه همچنین افزود: داشتن نعمت رهبری و ولایت از نعماتی است که در چنین مواقعی ما بیشتر قدر آن را خواهیم دانست. مقام معظم رهبری فصل الخطاب هستند. دولت و وزارت خارجه آمادگی خود را به ویژه پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه تعامل اعلام می‌دارد و حتما وزارت خارجه فرمایشات ایشان را آویزه گوش قرار خواهد داد. ما  در مرحله‌ حساسی هستیم، تحریم‌های آمریکا  و کرونا را داریم.

همکاری نظامی ایران و سوریه

موسوی درباره همکاری‌های نظامی ایران و سوریه یادآورد شد: درباره همکاری نظامی ما با سوریه باید بگویم که چیز جدیدی نیست و ما از گذشته دور با سوریه همکاری در زمینه‌های مختلفی از جمله سیاسی و امنیتی و اقتصادی داشته‌ایم. این قراردادها  و همکاری‌های گسترده سیاسی، نظامی و اقتصادی بیش از پیش ادامه خواهد یافت.

انتخابات آمریکا

وی درباره بحث انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم گفت: هم دولت و هم وزارت خارجه مجری منویات و دستورات مجموعه نظام خواهد بود. اینکه چه فرد و حزبی در آمریکا سر کار بیاید تفاوتی ندارد و هر کدام براساس دیدگاه‌های خود اقداماتی  را علیه ایران داشته‌اند. خیلی برای تصمیم گیرندگان ایرانی اهمیتی ندارد که چه کسی در آمریکا حکومت می‌کند.

موسوی در واکنش به خبر آتش گرفتن یک ناو آمریکایی در سن دیگو نیز گفت: جالب است که ناوهای آمریکایی چه زود آتش می‌گیرند. من اظهارنظری ندارد.

مکانیزم حل اختلاف در برجام

سخنگو گفت: اروپایی‌ها در برجام نقش دارند. هم عضو برجام هستند و هم هماهنگ کننده برجام هستند که اگر نکته یا شکایتی داریم باید به آنها اعلام کنیم. این بحث فنی است که وقتی نقض برجام را مشاهده می‌کنیم  به آنها اعلام می‌کنیم.

آقای دکتر ظریف با صراحت در توییتی که داشتند و نامه‌ای که به آقای بورل نوشتند گفتند که ایران قبلا بارها مکانیزم حل اختلاف را راه اندازی کرده‌ است. ما منتظر پاسخ آنها هستیم و آنها باید پاسخ دهند و پاسخگوی این همه نقض باشند. اروپایی‌ها سردمدار قطعنامه شدند که بسیار عجیب بود. اروپایی‌ها بعد از اینکه نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند سعی کردند که مواضع بینابین اتخاذ کنند که ما اعلام کردیم آنها  را قابل قبول نمی‌دانیم. متاسفانه در انجام تعهدات خود به دلیل فشارهای آمریکا شکست خوردند و این شکست برای وجهه اروپایی‌ها و برای صلح بین‌الملل خوب نیست.

تعامل با همسایگان

وی در ادامه گفت: وزارت خارجه با همسایگان و بسیاری از کشورها که ما در آنجا بازارهای سنتی داریم، سعی کردیم مکانیزم‌های دوجانبه‌ای را تعبیه کنیم و صادرات خود را افزایش دهیم و هم با ارزهای ملی و محلی تجارت کنیم و از فشارهای دیگران ممانعت کنیم. وزارت خارجه نمی‌تواند جای نهادهای اقتصادی را بگیرد اما می‌تواند راه را باز کند.

هشدار به کره جنوبی

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور در ادامه با اشاره به عدم پرداخت بدهی‌ها به ایران توسط دولت کره جنوبی گفت: ما به صراحت به کره‌ای‌ها گفتیم که آنچه آنها به بهانه عدم پرداخت بدهی‌های خود به ملت ایران ذکر می‌کنند مسموع و پذیرفته نیست. کره جنوبی موظف نیست که تحریم‌های آمریکا را رعایت کند. بنابراین بهانه آنها قابل قبول نبوده و در هیچ محکمه‌ای مورد پذیرش نیست. ما می‌خواهیم که بدهی خود را هر چه زودتر پرداخت کنند. اگر ببینیم روزنه‌ها بسته می‌شود حتما سایر اقدامات در دستور کار قرار خواهد گرفت.

گزارش سازمان ملل درباره ترور سردار سلیمانی

موسوی درباره گزارش سازمان ملل درباره ترور سردار سلیمانی هم گفت: تحول اخیری که اتفاق افتاد این بود که در یکی از مجامع بین‌المللی این ترور غیرقانونی تلقی شده است. هیچ وجدان بیدار و آگاهی این‌گونه اقدامات را تأیید نمی‌کند، جز دو رژیم منفور که آن را تأیید کردند که هر کدام به‌نوعی در آن دست داشتند. در این خصوص مرحله به مرحله اقدام خواهد شد.

پیگیری‌ها درباره مرگ قاضی منصوری در رومانی

سخنگو در پایان درباره پیگیری‌ها درباره مرگ قاضی منصوری در رومانی گفت: در خصوص قاضی منصوری، براساس گزارش سفارت ما در رومانی، همکاران سفارت با مسئولان پزشکی قانونی آنجا دیدار داشتند که گفته‌اند علل مرگ را به دادگاه ارائه کرده‌اند.


تسنیم
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اضهارات گستاخانه ترامپ: ایران باید قبل از نابودی توافق کند!
حملات مجدد رژیم صهیونیستی به کرمانشاه +فیلم
حزب مؤتلفه اسلامی: پیروان مکتب حیدر کرار(ع) تجاوز رژیم صهیونیستی را بی‌پاسخ نمی‌گذارند
حمله به قلب هسته‌ای ایران؛ آلودگی فقط داخل سایت
پیام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای شهادت سردار حاجی‌زاده
هشدار به مردم: از خریدهای هیجانی خودداری کنید
تهران: بیانیه امروز صبح گروسی خیلی دیر بود!
آماده‌باش سراسری هلال‌احمر؛ 95 مصدوم در 12 استان
فضای پروازی کشور بسته شد
نامۀ عراقچی به سازمان ملل: اسرائیل پشیمان خواهد شد
سازمان انتقال خون: فعلاً نیاز فوری به اهدای خون نداریم
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به اطراف تبریز
سردار رادان: انتقام سخت و پشیمان کننده‌ای از رژیم جعلی خواهیم گرفت+فیلم
گروسی: اقدامات نظامی تهدید کننده تأسیسات هسته‌ای عواقب وخیمی برای جهان دارد
آغاز تظاهرات گسترده مردم پاکستان در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی علیه ایران
رییس ستاد کل نیروهای مسلح،فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاءوفرمانده کل سپاه پاسداران
واکنش باشگاه‌های ورزشی و تیم ملی فوتبال به حمله رژیم صهیونیستی علیه خاک ایران
نامی بر گذر، پژواکی در جهان
بیانیه سازمان انرژی اتمی ایران درباره حمله رژیم صهیونیستی به خاک ایران
هدف، «ایران قوی» است
فعال‌شدن آژیر هشدار در اردن + فیلم
جانشین ستادکل نیروهای مسلح: پاسخ ایران به تجاوز اسرائیل، دردآور و پشیمان‌کننده خواهد بود
معاون استاندار اصفهان: حادثه نطنز بدون تلفات و آلودگی هسته‌ای بود
ایران خواستار نشست فوری شورای امنیت برای رسیدگی به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی شد
سخنگوی دولت: پاسخ ایران قاطع، مشروع و در زمان مناسب خواهد بود
لحظه حمله جنگنده‌های اسرائیل به تبریز+ فیلم
قالیباف: وقت، وقت انتقام است و این انتقام به هر طریقی و با هر ابزاری گرفته خواهد شد
تصاویر منزل شهید دکتر عبدالحمید مینوچهر
سید حسن خمینی: امروز، وحدت حول محور ایران اسلامی راه حفظ کشور از تجاوزات و تهدیدات است
تصاویر منزل شهید ذوالفقاری، استاد هسته‌ای دانشگاه بهشتی+ فیلم
بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در توئیت عبری صفحۀ رهبر انقلاب
واکنش‌های بین‌المللی و موج محکومیت جهانی علیه حمله اسرائیل به ایران
شهادت 6 دانشمند هسته‌ای در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی
هواپیمای نخست‌وزیر اسرائیل به مقصدی نامعلوم پرواز کرد
شهید سلامی: فقط آرزو دارم که به شهدا و حاج قاسم بپیوندم+ فیلم
تصویری از پهپاد شاهد در آسمان عراق که در حال عزیمت به سرزمین‌های اشغالی است+ فیلم
مقامات اسرائیلی تحت حفاظت کامل قرار گرفتند
نفت در آستانه جهش تاریخی؛ بازار جهانی پس از حمله به ایران لرزید
اقامت زائران ایرانی در عربستان تمدید و پروازها فعلاً لغو شد
محکومیت قاطع عربستان سعودی علیه حملات رژیم صهیونیستی به ایران
شهادت یک نظامی در پی حمله اسرائیل به پادگان بعثت بروجرد
تل‌آویو: ایران 100 پهپاد به سمت اسرائیل پرتاب کرده است+ فیلم
لحظه برخورد موشک به سایت هسته‌ای نطنز+فیلم
رنجبر جانشین شهید طهرانچی در دانشگاه آزاد شد
برق تهران در شرایط پایدار است
حال دریابان شمخانی وخیم است
بیانیه دولت جمهوری اسلامی ایران
با دستور رهبر معظم انقلاب فرمانده موقت کل نیرو های مسلح جمهوری اسلامی ایران منصوب شد
نخستین واکنش ترامپ به حملات رژیم صهیونیستی به ایران
اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در پی شهادت دکتر محمد مهدی طهرانچی
X
آگهی تبلیغاتی