×
فرهنگی
شناسه خبر : 52059
تاریخ انتشار : شنبه 1399/04/21 ساعت 16:27
کودک‌آزاری مدرن/ کودکانی که قربانی سوداگری در شبکه‌های اجتماعی می‌شوند

نورنیوز بررسی کرد؛

کودک‌آزاری مدرن/ کودکانی که قربانی سوداگری در شبکه‌های اجتماعی می‌شوند

بسیاری از فعالان حقوق کودکان بر این باورند که طبق پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک، والدین نباید از آن ها به عنوان ابزار تبلیغی استفاده کنند و این کار آن ها نوعی کودک آزاری روانی محسوب می شود.

نورنیوز ـ گروه جامعه: آزار و اذیت کودکان مفاهیم گوناگونی دارد و می توان به صراحت گفت در هر جا که به دلایل مختلف اجتماعی یا روانی، کودک در بستر مناسب خود برای رشد و پرورش قرار نگیرد، مورد آزار واقع شده است، سوء استفاده از کودکان در هر مقیاس و معیاری غیر منطقی و غیر قانونی است و مخاطرات روانی و جسمی زیادی برای کودک دارد.

کار کردن کودکان و به خدمت گرفته شدنشان در هر بستری که روح لطیف و کودکانه آن ها آسیب ببیند و یا به هر دلیلی از  تجربه های لازم ایام کودکی بی بهره بمانند مصداق روشن سوء استفاده از کودک است.

در دنیای مدرن، علاوه بر کودکانی که اغلب آن ها را کنار خیابان ها و با لباس های مندرس و سر روی کثیف می بینیم، شاهد کودکان کاری با لباس های پر زرق و برق هستیم که نه سر چهارراه می ایستند و دست نیاز به سمت کسی دراز می کنند و نه برای فروش آنچه در دست دارند به کسی التماس می کنند، و ظاهرا  کسی هم برای پول در آوردن مجبورشان نمی کند!

رایج ترین شکل این کار پر زرق و برقی که البته پشت پرده سیاهی دارد، کودکانی هستند که این روزها در فضای اینستاگرام دست مایه تبلیغات کالاهای مختلفی شده اند و یا حتی بخاطر سوداگری والدین برای کسب منفعت مالی و شهرت مجبورند توانمندی هایی فراتر از توانایی سن خودشان را به نمایش بگذارند.

کودک توسط والدین به بهانه های مختلف وارد فضای اینستاگرام می شود، توسط مخاطبان پذیرفته می شود و بعد از گذشت مدت زمانی والدین با پیشنهادهای مختلف برای تبلیغات پوشاک و کالاهای تخصصی کودک و یا حتی خوراکی و کالاهایی که هیچ ارتباطی با دنیای کودکان ندارند روبرو می شود.

 هر روز به تعداد تاییدها و دنبال کنندگان صفحه‌شان افزوده می شود، تاییدهایی که عملا بخشی از کسب و کار پدر و مادر هستند و کپشن هایی که پر می شود از هشتگ ها و کلیدواژه نشان‌های تجاری مختلف و اینجاست که اعتیاد به کسب درآمد بیشتر، والدین را در یک گردش مالی بی انتها می اندازد و کودک را ناخواسته و به اجبار در فضای شلوغ و بی انتهای تبلیغات در فضای مجازی وارد می کند.

غافل از این که خطرات زیادی سلامت روحی و جسمی این کودکان را در حال و آینده تهدید می کند و علاوه بر آن حریم شخصی و کرامت انسانی آن هاست که مورد بی احترامی قرار گرفته است؛ چرا که کودک در شرایط ذهنی و سنی مناسبی نیست تا بتواند خودش برای خود تصمیم درستی بگیرد و همه این کارها در حقیقت به اجبار والدین صورت می گیرد.

اما به نظر می رسد آن قدر درآمد حاصل از کار این کودکان برای خانواده ها وسوسه کننده است که به این راحتی نمی توانند از آن دل بکنند.

درآمدی که چشم پوشی از آن بسیار سخت است و بسیاری از خانواده ها را ترغیب می کند کودک شان را مجبور به کارهایی کنند که برای شان بسیار طاقت فرساست؛ شاید باورتان نشود ولی برخی از کودکان در اینستاگرام با وجود داشتن کمتر از یک میلیون دنبال کننده، ماهانه بیش از یک میلیارد تومان درآمد دارند!

درآمد‌های حاصل از تبلیغات آن قدر وسوسه برانگیز است که در نقاط مختلف جهان آدم هایی وجود دارند که حاضرند فرزندانشان را وسیله ای برای درآمد زایی به همین شیوه کنند.

تا آنجا که در سال ۲۰۱۴ میلادی، در فرانسه، قوانین سخت گیرانه ای برای حمایت از حریم شخصی  کودکان وضع شده و به کودکان اجازه می‌دهد از والدین شان برای انتشار جزئیات شخصی و خصوصی زندگی‌شان بدون کسب اجازه، شکایت کنند.

بسیاری از فعالان حقوق کودکان بر این باورند که طبق پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک، والدین نباید از آن ها به عنوان ابزار تبلیغی استفاده کنند و این کار آن ها نوعی کودک آزاری روانی محسوب می شود.

حال آن که مهمترین اثر مخربی که به نمایش گذاشتن کودک به اشکال مختلف برای دست یابی به شهرت یا کسب سود، برای خود کودک دارد ایجاد حرص دیده شدن است که خواسته یا ناخواسته در روحش نهادینه می شود و در بزرگسالی می تواند تبدیل به روحیه اقناع ناپذیری و عدم رضایت واقعی و حس ناخشنودی همیشگی در فرد شود و ادامه این روند در مثلث باطل شهرت، ثروت، قدرت در زیر سایه تبلیغات و خرید نگاه به هر قیمتی، چیزی جز یک نسل خسته و منفعل و منزجر از تلاش و موفقیت به جای نخواهد گذاشت.

بنابراین می توان گفت حل این مشکلات بیش از آن که نیازمند استفاده از ضمانت اجراهای قانونی باشد، نیاز به آموزش و افزایش آگاهی عمومی دارد تا والدین با آگاهی از حقوق اساسی کودکشان و آموزش نحوه استفاده صحیح از فضای مجازی به حریم خصوصی و سلامت روانی و کرامت فرزندانشان بیشتر احترام بگذارند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به 6 شهر
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد
اروپا در تله تناقض؛ ادامه بازی دوگانه در میدان لبنان
دستگیری 7 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر و بابلسر
یک منبع آگاه: بندر فجیره هدف قرار خواهد گرفت
حزب‌الله: اتهام‌زنی حکومت آل خلیفه به مقاومت بی‌اساس است
احتمال پایان جنگ بدون باز شدن تنگه هرمز
حمله سایبری به شرکت نفتی «الصافی» سعودی
اعلام جزئیات درگیری نبرد تن به تن حزب الله با ارتش اسرائیل
ناراحتی بن‌سلمان از ترامپ
تحویل «رضا پهلوی» را در شروط پایان جنگ بگنجانید
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات جنگی در خوزستان
اسپانیا قانون اعدام اسرای فلسطینی را گامی به سوی آپارتاید خواند
فرانسه مانع استفاده از حریم هوایی‌اش برای انتقال سلاح به اسرائیل شد
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا