×
سیاسی
شناسه خبر : 51972
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/04/18 ساعت 10:53
خبرنگار آمریکایی: سلیمانی، فرمانده‌ای بود که نقشی محوری در مبارزه با داعش ایفا کرد

خبرنگار آمریکایی: سلیمانی، فرمانده‌ای بود که نقشی محوری در مبارزه با داعش ایفا کرد

خبرنگاری آمریکایی ضمن اذعان به نقش محوری سردار شهید «قاسم سلیمانی» در تأمین امنیت منطقه، جنایت آمریکا در ترور وی را ادامه اقدامات غیرقانونی این کشور برای گسترش نفوذ خواند.

نورنیوز- گروه سیاست: «کی پریتسکر» خبرنگار آمریکایی در مصاحبه با رادیو اسپوتنیک روسیه، به اظهارنظر در خصوص جنایت آمریکا در ترور و به شهادت رساندن سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران پرداخت.

وی گفت: در بخش بزرگی از تاریخ آمریکا، ما فقط برای منافع خود به کشورهای دیگر حمله کرده‌ایم تا حوزه نفوذ خود را برای قدرت گسترش دهیم و دولت‌هایی را که دوست نداریم از میان برداریم، و در خصوص قاسم سلیمانی هم همین مسئله صدق می‌کند.

پریتسکر افزود: او فرمانده‌ای بود که وجودش در مبارزه علیه داعش در عراق و تامین منافع امنیتی ایران در منطقه بسیار محوری بود. اما از نگاه آمریکا اینطور است که «اینجا قلمروی ماست ... ایران چطور جرأت کرده از مرزهای خود دفاع کند؟» این دیوانگی است.

این خبرنگار در ادامه گفت که امپریالیسم آمریکا در خارج از این کشور با فقر در داخل آن ارتباط دارد. وی گفت: این همان مسئله و همان چیزی است که [دکتر مارتین لوتر کینگ] گفت. احتمالاً تعدادی از شنوندگان بدانند که او در سال‌های آخر زندگی منتقد سرسخت جنگ ویتنام بود و از جنبش ضد جنگ حمایت می‌کرد. او می‌گفت که بمب‌هایی که در ویتنام ریخته می‌شوند در شهرهای آمریکا منفجر خواهند شد.

وی در توضیح صحبت‌هایش گفت: منظور او (لوتر کینگ) این بود که ما میلیاردها، صدها میلیارد اگر نگویم تریلیون دلار اکنون و امروز برای ویرانی و کشتن مردم فقیر در کشورهای دیگر هزینه کرده‌ایم. مردمی که —بچه‌های سیاه‌پوست فقیر—به خارج کشور برای کشتن مردم فقیرتر می‌فرستیم، به خانه و جامعه خود که بودجه ندارد و توسعه‌نیافته، برمی‌گردند، جایی که پلیس‌ها مانند هیولا با آزادی عمل بر این بچه‌ها سلطه دارند.

او اینطور ادامه داد: طنزش این است که ما مردم را به خارج از کشور می‌فرستیم و می‌گوییم در حال گسترش آزادی هستیم، اما همان مردم که به آمریکا برمی‌گردند می‌فهمند اینجا حتی آزادی هم ندارند.

او در اشاره به اعتراضات اخیر در روز استقلال آمریکا گفت: در این خصوص مثال بهتری از چهارم جولای وجود ندارد، وقتی کشور در میانه این قیام است و مردم می‌پرسند: ما درباره آزادی برای همه می‌گوییم، هر کسی این حق را دارد که به دنبال آزادی، اختیار و هر چیز دیگری باشد؛ این آزادی برای چه کسی است؟ زیرا مردم در این کشور قطعاً احساس آزادی نمی‌کنند، بخصوص همه آن افرادی که در دوره بحران «کووید-۱۹» شغل خود را از دست داده‌اند و قادر به پرداخت اجاره و تامین معیشیت خود نیستند. چطور آزادی، وقتی چیزی برای خوردن نداری؟.

روز گذشته «اَگنِس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه ترورهای غیرقانونی و خودسرانه در دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر این سازمان نیز، جنایت آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی را غیرقانونی خواند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، کالامارد در گزارشی ضمن رد کردن ادعاهای مقامات آمریکایی درباره دلیل ترور سردار سلیمانی، نوشت واشنگتن نتوانسته مدارک کافی از تهاجم قریب‌الوقوع یا در حال انجام به منافعش را ارائه کند تا حمله به کاروان سردار سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بغداد را توجیه نماید.

وی در ادامه تاکید کرد که ترور سردار سلیمانی به همراه «ابو مهدی المهندس» معاون شهید سازمان الحشدالشعبی در عراق و چند تن دیگر از همراهانشان، نقض منشور سازمان ملل متحد بود و خواستار اعمال قوانین حسابرسی و مقررات سخت‌تر درباره کشتار به وسیله پهپادهای تهاجمی شد.

این کارشناس سازمان ملل در گفت‌وگو با رویترز توضیح داد: «در حوزه استفاده از پهپادها، جهان در برهه حساسی و احتمالا نقطه بحرانی قرار دارد... شورای امنیت اقدامی [در این باره] انجام نمی‌دهد، جامعه جهانی نیز عامدانه یا سهواً ساکت مانده است».

وی همچنین در این گزارش تصریح کرده است: «به دلیل نبود تهدید واقعی، مسیر اقدامی که آمریکا انجام داد، غیرقانونی بود».

ارتش آمریکا بامداد ۱۳ دی‌ماه ۱۳۹۸ طی یک عملیات تروریستی به دستور «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور این کشور، سردار سلیمانی و شماری از همراهان ایشان از جمله المهندس را لحظاتی بعد از ترک فرودگاه بغداد به شهادت رساند. 


فارس
نظرات

آخرین اخبار
اعلام قیمت جدید محصولات پارس خودرو +جدول
ترامپ: تعرفه واردات از همه کشورها به 15 درصد افزایش یافت
مخالفت اکثریت مردم انگلیس با استفاده آمریکا از پایگاه‌های نظامی این کشور علیه ایران
شلیک پلیس به ‌خودروی حامل اتباع؛ ماجرا چه بود؟
جریمه چند صد میلیونی ملی‌پوش والیبال
4 دانشجوی بازداشتی دانشگاه شهید بهشتی آزاد شدند
آغاز پیش فروش طرح عادی محصولات سایپا از فردا 3 اسفند +جزئیات
دونالد ترامپ برای ریسک چهارم در قبال ایران آماده می‌شود
انتقاد جانسون از استارمر برای رد درخواست ترامپ در حمله به ایران
شهادت شماری از رزمندگان حزب‌الله در حمله اخیر اسرائیل
کشف 15 کیلوگرم شمش طلا در مرز پاوه
یک ژنرال آلمانی مدعی شد: مسکو در یک ماموریت علیه غرب قرار دارد
دبیر شورای عالی ترافیک: احداث خط 11 متروی تهران قانونی نیست
گشت‌زنی پهپادهای ناشناس در آسمان کابل/ انگشت اتهام طالبان به سوی پاکستان
ایجاد سپر مشترک امنیت سایبری اولویت بریکس
چین نسل جدیدی از تسلیحات هسته‌ای را توسعه می‌دهد
هلال‌احمر: شایعات آزمون استخدامی کذب است
پزشکیان: کسانی که نگاهشان به قله‌هاست، در مقابل هیچ محدودیتی سر خم نمی‌کنند
عارف: راهبرد تعامل با نخبگان ضرورتی راهبردی است
هوای تهران گرمتر می‌شود
شرایط سفر زوج‌های جوان به عمره اعلام شد
با عرضه‌کنندگان خارج از شبکه شیرخشک‌های تخصصی برخورد می شود
لندن به دنبال حذف اندرو از جانشینی تاج‌وتخت
نگرانی رژیم صهیونیستی از تقویت همکاری بین مصر و ایران
افزایش 13 درصدی واردات کالاهای اساسی از گمرک
پادکست | پیشگیری از سرطان روده بزرگ با تغذیه سالم
رئیس کل دادگستری اصفهان: صدور حکم اعدام برادران کیانی‌وفا کذب محض است
نامه به عارف درباره بازگشت برخی اساتید بازنشسته به دانشگاه
رای شکایت سپاهان از خیبر صادر شد
آغاز انتخاب واحد تکمیلی دانشگاه آزاد + جزئیات زمانبندی
ساعت کاری ادارات مازندران در ماه رمضان تغییر کرد
سقوط بالگرد در روسیه 3 کشته برجای گذاشت
واکنش حماس به وضعیت اسرا در زندان الجنید
تدوین پیشنهاداتی برای اختصاص محل رسمی اعتراضات دانشجویی
ایران ونزوئلا نیست و گزینه‌های ویرانگری علیه تهدیدها دارد
ابزار جدید دولت برای نجات نقدینگی دامداران و مرغداران
ارزی که تراستی‌ها به کشور بازنگردانده‌اند بیشتر از 11 میلیارد دلار است
یک شناور در اقیانوس آرام شرقی هدف ارتش آمریکا قرار گرفت
اردن: مالکیت اسرائیل بر غزه و کرانه باختری غیرقانونی است
واکنش ها به تهدید علی کریمی به سوزاندن قرآن کریم
تدابیر امنیتی در دهلی نو پس از تهدید تروریستی تشدید شد
واشنگتن در حال بازآرایی نیروهای خود در سوریه
رگبار باران و کاهش دما از سه‌شنبه برای تهران
استاندار تهران: 51 درصد مالیات کشور در استان تهران وصول می‌شود
دیگر محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی سودی ندارد
کمک رهبر انقلاب به آزادی زندانیان نیازمند در ماه رمضان
2 کشته در پی حمله انتحاری به نیروهای ارتش پاکستان
افشاگری جدید در پرونده جفری اپستین و ردپای رژیم صهیونیستی
9 آزادراه دولتی بدون عوارض هستند
محدودیت خرید کالا در روش دوم کالابرگ برداشته شد + جزئیات خرید