×
فرهنگی
شناسه خبر : 51969
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/04/18 ساعت 10:37
جزئیات بازگشایی مدارس و حضور دانش‌آموزان در شرایط قرمز، زرد و سفید

جزئیات بازگشایی مدارس و حضور دانش‌آموزان در شرایط قرمز، زرد و سفید

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش وضعیت فعالیت مدارس از 15 شهریور و نحوه حضور دانش‌آموزان را در شرایط قرمز، زرد و سفید تشریح کرد.

نورنیوز-گروه جامعه: رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره بازگشایی مدارس از 15 شهریور ماه اظهار کرد: با توجه به اهمیت سلامت دانش‌آموزان و اینکه اولویت شماره یک سلامت آنهاست با تصمیمات ستاد ملی کرونا هماهنگ هستیم. آموزش و پرورش تمهیدات لازم را برای بازگشایی مدارس اندیشیده است و سناریوهای مختلف برای مناطق مختلف کشور داریم اما درباره زمان بازگشایی تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم و هر زمان به ما اجازه داده شود مدارس را بازگشایی می‌کنیم.

اگر در وضعیت قرمز بودیم آموزش مجازی ارائه خواهد شد

وی افزود: زمانی که‌ فعالیت مدارس را آغاز کنیم تدریس همه محتوای برنامه‌های درسی مدنظر است و اگر در وضعیت قرمز باشیم از طریق شبکه شاد و فضای مجازی آموزش‌ها ارائه خواهد شد بنابراین مشکلی برای شروع فعالیت مدارس از 15 شهریور نداریم و اطمینان می‌دهیم در هر شرایطی آموزش دانش‌آموزان با جدیت دنبال می‌شود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره سناریوهای مختلف بازگشایی مدارس گفت: با توجه به شرایط مناطق مختلف و تجربه‌ای که از سال تحصیلی گذشته کسب کردیم سناریوهای مختلفی طراحی شده است، در سال تحصیلی گذشته آموزش‌ها از طریق شبکه شاد ارائه شد و در مناطق محروم از طریق راهبران آموزشی و ارائه درسنامه آموزش‌ها را پیگیری کردیم بنابراین تجارب را واکاوی و نقاط ضعف و قوت شناسایی شد و در مرحله بعد به جای تصمیم برای کل کشور با توجه به شرایط مناطق مختلف اصول شناسایی می‌شود و این اختیار را به شورای مدرسه می‌دهیم تا بتواند در محدوده مشخص شده درباره نوع ارائه آموزش‌ها تصمیم‌گیری کند.

آموزش‌ها در سه وضعیت قرمز، زرد و سفید

حکیم زاده با اشاره به اینکه در وضعیت قرمز آموزش‌ها به صورت مجازی و تلویزیونی خواهد بود، ادامه داد؛ در وضعیت زرد ترکیبی از آموزش مجازی و حضوری را داریم و در وضعیت سفید که بیشتر شامل مناطق روستایی و عشایری است که تعداد جمعیت دانش آموزی آنها کم است و امکانات فناوری در اختیار ندارند، در این مناطق معلم می‌تواند با رعایت نکات بهداشتی کلاس درس را به صورت حضوری برگزار کند.

وی بیان کرد: نقش خانواده‌ها تعریف و به آن توجه کرده‌ایم تا بتوانیم شرایط مختلف را فراهم و اطمینان پیدا کنیم هیچ دانش‌آموزی از آموزش بی بهره نمی‌ماند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است کلاس‌های درس یک روز در میان برگزار شود، متذکر شد یکی از مدلهای ترکیبی که در شرایط زرد ارائه خواهد شد تقسیم بندی دانش‌آموزان به گروه‌های کوچک و حضور در کلاس‌های درس برای رفع اشکال است این سبک از آموزش که به روش معکوس معروف است در دنیا برای استفاده بهینه از کلاس درس مورد استفاده است اما این تنها روش نیست و ممکن است شورای مدرسه موارد دیگری را با خلاقیت خود پیشنهاد کند در تمام این شرایط برای ما بسیار مهم است که حتماً پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود و هر تصمیمی که شورای مدرسه می‌گیرد رعایت موارد بهداشتی و حفظ سلامت دانش‌آموزان اولویت نخست باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه بر عملکرد مدارس و رعایت نکات بهداشتی نظارت می‌کنید، عنوان کرد: آموزش و پرورش یک شبکه گسترده است و حتی در نقاط صفر مرزی مدرسه داریم و از طریق مناطق و استان‌ها بر اجرای دستورالعمل‌ها نظارت داریم همچنین از طریق سامانه، فعالیت‌های مجازی را رصد می‌کنیم، خانواده‌ها نیز شرکای آموزشی ما هستند و برای اولین بار به صورت جدی وارد میدان شده در کنار آموزش و پرورش هستند و اگر بحران کرونا نباشد نقش آفرینی جدی خانواده‌ها را باید داشته باشیم.

مدارس باید برای دریافت شهریه فوق‌برنامه‌ها صبر کنند

حکیم‌زاده درباره وضعیت مدارسی که شهریه دریافت می‌کنند و ممکن است برای ارائه خدمات دانش‌آموزان را ملزم به حضور فیزیکی در مدارس کنند، گفت: اینکه به شورای مدرسه اختیار می‌دهیم تا در چهارچوب دستورالعمل اقدام کند این گونه نیست که اگر وضعیت منطقه‌ای قرمز باشد شورای مدرسه بتواند به دانش‌آموزان بگوید حتماً باید به مدرسه بیایید، نقش آفرینی شورای مدرسه متوجه وضعیت زرد است همچنین امسال برای ثبت‌نام تاکید شده است در مرحله اول فقط شهریه ثابت را دریافت کنند و برای دریافت شهریه فوق برنامه‌ها باید صبر کنند تا وضعیت مشخص شود، آموزش و پرورش وظیفه خود می‌داند حافظ منافع خانواده‌ها باشد و بخشنامه‌ای را وزیر به استان‌ها ارسال کرد تا مدارس هزینه خدمات ارائه نشده را به خانواده‌ها بازگردانند و این اتفاق افتاد.

99 درصد مدارس عضو شاد شدند

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا شاد با توجه به وضعیت اینترنت و گرانی گوشی‌های هوشمند انتظارات را برآورده کرد، متذکر شد: شاد یک گام رو به جلو بود اما بدین معنا نیست که مشکلی نداشتیم، آموزش و پرورش در ماجرای تعطیلی کرونایی مدارس سریع واکنش نشان داد و برنامه‌های آموزشی از طریق تلویزیون پخش شد اما چون تعامل وجود نداشت و نیاز بود بین معلم و دانش‌آموز ارتباط حفظ شود شبکه شاد در زمان کوتاه را‌ه‌اندازی شد و نتایج آن هم خوب بود. افرادی که گوشی هوشمند و اینترنت داشتند عضو شدند و 99 درصد مدارس به این سامانه پیوستند و برای دانش‌آموزانی که امکان استفاده از شاد نداشتند برنامه‌های تلویزیونی و درسنامه‌ها ارائه شد، بعد از اتمام سال تحصیلی جلسات منظمی داریم که موضوع شاد بررسی می‌شود تا قابلیت‌ها افزایش و نقاط ضعف کاهش یابد.

وی ادامه داد: در تابستان با شبکه آموزش برنامه مشترک مهارت‌آموزی داریم که هر روز پخش می‌شود همچنین برای توانمندسازی معلمان به منظور استفاده بهتر از فضای مجازی برنامه‌هایی داریم و اگر کرونا هم نباشد باید برای غنی سازی یادگیری و تنوع بخشی به منابع یادگیری باید از فناوری استفاده شود از معلمان تشکر می‌کنم که در این شرایط با دغدغه پای کار آمدند.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
پاسخ به نگرانی مادران شیرده درباره مصرف قهوه
ترکیه، عربستان و پاکستان در یک قاب؛ رایزنی درباره بحران‌های خاورمیانه
ضربات سنگین منابع طبیعی مازندران به تصرف‌کنندگان اراضی و قاچاقچیان چوب
اذعان قانونگذار دموکرات به «عدم توازن» موشکی آمریکا در برابر ایران
محرمانه عربستان در مرز یمن
ادعای جنجالی ترامپ درباره ایران؛ «اوضاع در ایران بسیار خوب پیش می‌رود!»
واقعیت‌ها را بپذیرید و به تعهدات خود عمل کنید
حضور چهره‌های کلیدی در دیدار استقلال و استقلال خوزستان؛ پیروزی 3-0 آبی‌ها
واکنش دیپلماتیک به تهاجم رژیم صهیونیستی و آمریکا؛ گفتگوهای عراقچی و وزیر خارجه موریتانی
پزشکیان: کالابرگ افزایش می‌یابد؛ ارز باید مستقیم به مردم برسد
تأمین اجتماعی؛ تمامی سامانه‌ها و خدمات بدون هیچ‌گونه اختلالی در دسترس هستند
عملیات تروریستی در جرمانای سوریه؛ انفجار خودروی بمب‌گذاری شده قربانی گرفت
ردپای شرکت آلمانی در حملات به ایران؛ کشف بقایای تجهیزات دشمن در فرودگاه جهرم
بن‌بست در مذاکرات لبنان و اسرائیل؛ چرا حزب‌الله از ابتدا به نتیجه آن بدبین بود؟
حمله یمنی‌ها به مراکز فرماندهی نیروهای سعودی در مرز
تداوم خشونت علیه رسانه‌ها؛ حمله نظامیان صهیونیست به خبرنگار پرس تی وی
هشدار آتشین انصارالله: هدف قرار گرفتن اردوگاه‌های عربستان در راه است
ثبت 67 میلیون تردد در محورهای منتهی به مرزها
درخشش داوران ایرانی در سمینار سالانه AFC در تاشکند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه کوبا
افشای برکناری در موساد پس از شکست پروژه علیه ایران
نگاه سفارت ایران به بیانیه اتریش؛ تقابل حقوق بشر و جنایات رژیم صهیونیستی
اتصال ریلی چابهار به زاهدان؛ گام بزرگ برای توسعه سواحل مکران
افسردگی و اُفت شدید روحیه ملوانان ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن
کریدورهای شمالی و جنوبی تنگه هرمز؛ برنامه جدید برای مدیریت عبور کشتی‌ها
هشدار امنیتی در آلمان؛ پهپاد بمب‌گذاری‌شده در فرودگاه لایپزیگ خنثی شد
قطعی سامانه تأمین اجتماعی و افزایش پرداخت از جیب مردم؛ انتقادها بالا گرفت
چگونه تاب‌آوری تهران، ترامپ را غافلگیر کرد؟
رشد فعالیت‌های تجاری در قشم؛ بندر کاوه 22 هزار تن کالا تخلیه کرد
هومن برق‌نورد و محمد بی‌ریا در جدیدترین اثر اطیابی
تراژدی ساحل توسکسرای رامسر؛ ضرورت بازنگری در مدیریت ایمنی سواحل
کهکشانی‌ها شکار بزرگ خود را معرفی کردند؛ دیومانده با قرارداد 7 ساله در رئال
عملیات یگان حفاظت منابع طبیعی علیه قاچاقچیان بلوط در کرمانشاه
ایران و چین به‌دنبال جهش همکاری‌های اقتصادی؛ از تجارت تا سرمایه‌گذاری مشترک
درگذشت یک پیشکسوت دیگر از سینما
کریدور قفقاز؛ اهرم ژئوپلیتیکی ضد ایران
توزیع 20 تن گاز مایع یارانه‌ای در مرز چذابه
جزئیات حملات موشکی یمن به مواضع نیروهای وابسته به عربستان
مخابره پیام وحدت و عدالت راهپیمایی اربعین 1405 به جهان
طرح جدید همدان برای افزایش درآمد روستاییان؛ از تولید تا بازار فروش آنلاین
هشدار پلیس فتا درباره شگردهای کلاهبرداران در حوزه گردشگری
رقم ناچیز فسخ قرارداد رضاییان با استقلال
جلوگیری از فاجعه در همدان؛ آتش‌نشانی مانع انفجار پست برق در آتش‌سوزی برج شد
حاجی‌بابایی: انسجام ملی و پیروی از رهبری، سد محکم ایران در برابر جنگ رسانه‌ای است
تکرار تجربه ناموفق ائتلاف از سوی عربستان
هشدار کارشناسان سازمان ملل؛ شکل‌گیری «غزه‌ خاموش» در کوبا
فرصت ویژه برای متخصصان IT؛ تمدید مهلت ثبت‌نام مسابقات ملی مهارت
نورنما | تصاویری از مراسم تشییع مریم همتیان،بازیگر جوان سینما
حادثه هولناک در یاسوج؛ تریلی خودروهای پلیس و امداد را در هم کوبید
برج‌های بادی متحرک در ایتالیا؛ بازخوانی هوشمندانه هنر معماری بومی ایران