نورنیوز ـ گروه بین الملل: پس از دیدار «جاسم الخالدی» سفیر سعودی در کابل با «فضل هادی مسلم یار» رئیس مجلس سنای افغانستان رسانههای داخلی و خارجی این کشور به نقل از خبرنامه منتشر شده از سوی دفتر مسلم یار گزارش دادند که الخالدی در این دیدار وعده داده که کشورش افزون بر دانشگاه علوم اسلامی در ننگرهار و یک بیمارستان در کابل، ۱۰۰ «مدرسه دینی» هم در افغانستان میسازد.
اعلام این خبر واکنشهای گستردهای در میان کاربران شبکههای اجتماعی و فعالان رسانهای افغانستان در پی داشت که عمدتا از تکرار تجربه تلخ پاکستان در این خصوص نگران بودند.
به دنبال این واکنشها سفارت سعودی در کابل با صدور اطلاعیهای مدعی شد که در این دیدار درباره موضوعاتی چون «تقویت روابط دو کشور»، «مقررات حج امسال» و کمک عربستان به عرصه «بهداشت و نهادهای آموزشی دولتی» افغانستان گفتگو شده است.
تاکید این اطلاعیه بر عبارت «کمک به نهادهای آموزش دولتی» به جای عبارت «ساخت 100 مدرسه دینی» که در گزارش دفتر مسلم یار قید شده بود، در واقع پاسخی به این واکنشها بود و عملا نشان داد که دولت سعودی دست کم در عرصه اعلامی و رسانهای از این موضوع عقب نشینی کرده است.
به بیان دقیقتر؛ یا باید پذیرفت که رئیس مجلس سنای افغانستان در خصوص این دیدار گزارش دروغ منتشر کرده یا اینکه دولت سعودی پس از مشاهده واکنشهای تند به موضوع ساخت مدارس دینی از سوی افکار عمومی مجبور به عقب نشینی شده است.
تحلیل نوع و چرایی واکنش رسانهها و افکار عمومی افغانستان به این موضوع البته با توجه به سوابق سیاه آل سعود در ایجاد گروههای تروریستی افراطی که سالهاست در کنار ظلم و تجاوز نظامیان آمریکایی ـ اروپایی آرامش و امنیت را از مردم افغانستان ربودهاند، کار دشواری نیست.
در واقع این رویکرد مردم نشان دهنده عمق نفرت جامعه شیعه و سنی افغانستان نسبت به مداخله رژیم سعودی در کشورشان است که با هدف توسعه افراطگرایی و خشونت صورت میپذیرد.
نکته جالب توجه اینکه؛ حتی پوششهای معیشتی و درمانی که در وعدههای سفیر سعودی بر آنها تاکید شده است هم نتوانسته جلوی اعتراض مردم را بگیرد.
این رخداد نشان میدهد که دربار آل سعود دیگر نمیتواند از موضوع فقر در افغانستان و پاکستان برای پیشبرد اهداف ضدامنیتی خود در این منطقه استفاده کند.
نورنیوز