×
سیاسی
شناسه خبر : 51914
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/04/16 ساعت 14:25

نورنیوز بررسی کرد؛

دعوای شاهزاده‌های فاسد برای بقای در قدرت بالا گرفت

محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در تلاش است به زودی نتیجه تحقیقات خود را در خصوص شاهزاده محمد بن نایف اعلام نماید.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع آمریکایی و سعودی آورده است کمیته مبارزه با فساد عربستان به ریاست محمد بن سلمان ولیعهد این کشور در تلاش است به زودی نتیجه تحقیقات خود را در خصوص شاهزاده محمد بن نایف اعلام نماید.

به گزارش این روزنامه کمیته مبارزه با فساد عربستان معتقد است که بن نایف در زمان مدیریت برنامه‌های مبارزه با تروریسم در وزارت کشور، میلیاردها ریال سعودی را به تعدادی از شرکت‌های صوری و حساب‌های خاص منتقل کرده است.

بر اساس این گزارش مقامات سعودی از بن نایف خواسته‌اند تا ۱۵ میلیارد دلار مسروقه را به خزانه این کشور بازگرداند، هرچند مشخص نیست چگونه این رقم بدست آمده است.

این در حالی است که اسنادی توسط هواداران بن نایف ارائه شده است که نشان می دهد ادعای فوق با حکم سلطنتی ملک عبدالله تناقض دارد زیرا پادشاه سابق برای همه فعالیت‌های بن نایف مجوز صادر کرده و یک گزارش دقیق سالانه دریافت می‌کرده است.

در میان اسناد مذکور یک حکم محرمانه با امضای ملک عبدالله مورخ ۲۷ دسامبر ۲۰۰۷ دیده می شود که در آن آمده است: کمک به وزیر کشور (بن نایف) ادامه خواهد یافت تا وی این مبلغ و هزینه‌ها را به نحوی مدیریت کند که از تلاش‌های ضد تروریستی حمایت شود. این حکم، همچنین به بن نایف مجوز می‌دهد تا «ابزارهای مناسب در بخش خصوصی» را ایجاد کرده و فعالیت‌های حساس را پنهان کند.

بنا بر این گزارش مقام‌های سابق سیا نیز از کنترل بن نایف بر این حساب‌های مخفی مطلع بوده اند. وی از حساب های یاد شده برای تامین هزینه پروژه‌های مشترک آمریکا و عربستان استفاده می‌کرده است.

این روزنامه آمریکایی با اشاره به موارد مشابه، به نقل از نزدیکان بن نایف نوشت که این اسناد در اختیار وکلای وی در انگلیس و سوئیس قرار داده شده است و در جریان یک بررسی حقوقی بین‌المللی در دسترس قرار خواهد گرفت.

واشنگتن پست در گزارش خود مدعی شده است بن سلمان آماده است که رسما رقیب سابقش را به فساد و خیانت متهم کند. این در حالی است که "محمد بن نایف"، ولیعهد سابق عربستان پیش از این «قهرمان آمریکا» در زمان جنگ با تروریسم شمرده می‌شد.

به نظر می‌رسد ریشه‌های این نزاع به رقابت حامیان «ملک عبدالله» پادشاه سعودی با درباریان «ملک سلمان» پادشاه فعلی عربستان و پسرش باز می‌گردد.

محمد بن نایف، در سال ۲۰۱۲ به عنوان وزیر کشور عربستان انتخاب شده و تا سال ۲۰۱۷ در این پُست باقی بود. وی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ همچنین به عنوان ولیعهد عربستان شناخته می شد اما سلمان بن عبدالعزیز پادشاه این کشور، بن سلمان پسر خود را به عنوان ولیعهد انتخاب کرد و از آن پس محمد بن نایف به حبس خانگی فرستاده و در ششم مارس ۲۰۲۰ به همراه عمویش «شاهزاده احمد» بازداشت شد. یک مقام دربار سعودی به شاهزاده‌های ارشد گفته است که این دو نفر در حال طراحی یک کودتا بوده‌اند و به اتهام خیانت محاکمه خواهند شد.

بازی قدرت با سابقه ایست که در عربستان سعودی جهت حذف رقبای قدرت با اشکال مختلف تکرار می شود. محمد بن سلمان با حمایت پدر خود بر سیاست نفتی، اقتصادی، دفاعی و نظامی تسلط کامل داشته و با ایجاد کمیته‌های اقتصادی و توسعه، به دنبال یکه تازی در منطقه خاورمیانه است. وی با ریاست بر کمیته ضد فساد اکنون فرصت مناسبی دارد تا مخالفان و احتمالا رقبای خود را یکی پس از دیگری بدون هیچ مشکلی با اعمال محدودیت های سفر، حبس های خانگی و توقیف اموال کنار بزند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
رئیس‌جمهور: محله‌ها و مساجد نقش کلیدی در حل مشکلات مردم دارند
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
ممنوعیت تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران
آغاز رزمایش مشترک اعضای بریکس با عنوان «اراده برای صلح 2025»
سفیر انگلیس در آمریکا برکنار شد
رشد همکاری‌های استراتژیک ایران و چین در اوج روابط دوطرفه
یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
درخشش فیلم کوتاه «رَمی» در جشنواره جهانی فیلم کوتاه آمریکا
برخورد گسترده با قاچاقچیان؛ انهدام 1700 باند موادمخدر در ایران
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
فون در لاین بر ضرورت محدودیت‌های تجاری و تحریم علیه رژیم صهیونیستی تأکید کرد
سردار اخوان: باید در هوش مصنوعی جزو 10 کشور برتر جهان باشیم
کارزار «شهدای فلسطین برای عدالت» در انگلیس آغاز به کار کرد
تصادف زنجیره‌ای سه خودرو در میامی+ آمار زخمی‌ها
روند افزایشی قیمت نفت معکوس شد
بودجه سال 1405 بر اساس حذف ردیف‌های کم‌اهمیت تنظیم خواهد شد
سخنگوی کمیسیون انرژی: مجلس قصد تغییر یا اصلاح قیمت بنزین و گازوییل را ندارد
پاسخ به جنایت صنعاء در هر نقطه‌ای که صهیونیست‌ها باشند داده خواهد شد
مومنی: دولت انسداد فیزیکی و الکترونیکی مرزها را پیگیری می‌کند
کیفیت هوای تهران «قابل قبول» اعلام شد
جریمه میلیاردی ایران خودرو توسط سازمان تعزیرات
تخصیص بیش از 6.5 میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو
X
آگهی تبلیغاتی