×
سیاسی
شناسه خبر : 51818
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/04/11 ساعت 19:42
سانحه هواپیمای اوکراینی و واقعیت‌هایی که دیده نشد

نورنیوز بررسی کرد؛

سانحه هواپیمای اوکراینی و واقعیت‌هایی که دیده نشد

هرچند رسانه‌های بیگانه و برخی در داخل کشور شدیدترین حملات را متوجه مراجع مسئول رسیدگی به حادثه و نحوه اطلاع رسانی پیرامون آن معطوف کردند لیکن روند طی شده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای بررسی ابعاد و دلایل شکل‌گیری این رخداد با توجه به شرایط خاص وقوع آن، مسیری کاملا طبیعی، حرفه‌ای و حقوقی بوده است.

نورنیوزـ گروه سیاست: دادستان نظامی استان تهران در دیدار با جمعی از خانواده‌های شهدای سانحه هواپیمای اوکراینی و تعدادی از وکلای آنان توضیحات کاملی در خصوص تحقیقات صورت گرفته در این زمینه بیان کرد.

او با تشریح ابعاد حادثه و اقدامات صورت گرفته در این زمینه اعلام کرد که خاطیان در این حادثه بلافاصله از سوی دستگاه قضایی احضار شدند و طی این مدت تحقیقات مبسوطی در این زمینه صورت گرفته است.

پس از سقوط هواپیمای اوکراینی که با حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عین الاسد در عراق مقارن بود رسانه‌های گروهی معاند با طرح گمانه‌زنی‌ها و تحلیل‌های مختلف هجمه سنگین رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران را آغاز کردند.

فضاسازی رسانه‌های معاند در شرایطی آغاز شد که حضور میلیونی مردم ایران و عراق در مراسم تشییع پیکر پاک فرماندهان مقاومت که به دست ارتش تروریست آمریکا به شهادت رسیدند حاکمان کاخ سفید و هم‌پیمانان غربی و منطقه‌ای آنان را در شوک و بهت فرو برده بود.

انفعال ایجاد شده در هیئت حاکمه آمریکا ناشی از قدرت‌نمایی امواج خروشان مردمی باعث شد که واشنگتن بعد از حمله موشکی مقتدرانه ایران به پایگاه عین‌الاسد تحقیر کم‌سابقه ارتش این کشور را بپذیرد و کوچکترین واکنشی از خود نشان ندهد.

حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی در شرایطی رخ داد که آمریکا به شدت نیازمند تغییر فضای روانی سنگین ایجاد شده علیه خود بود و از این رو با طراحی رسانه‌ای و فضاسازی‌های همه‌جانبه تلاش کرد که از این رخداد تلخ زمین بازی جدیدی برای افزایش فشار به ایران و کاهش موج انزجار و تنفر ایجاد شده علیه این کشور پس از ترور فرماندهان مقاومت ایجاد کند.

هرچند رسانه‌های بیگانه و برخی در داخل کشور شدیدترین حملات را متوجه مراجع مسئول رسیدگی به حادثه و نحوه اطلاع رسانی پیرامون آن معطوف کردند لیکن روند طی شده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای بررسی ابعاد و دلایل شکل‌گیری این رخداد با توجه به شرایط خاص وقوع آن، مسیری کاملا طبیعی، حرفه‌ای و حقوقی بوده است.

در صورتی که مراجع مسئول اعلام علت اصلی وقوع حادثه تحت تاثیر فشارهای رسانه ای و قبل از انجام کامل تحقیقات اقدام به شرح و توضیح عجولانه و ناقص ماجرا می‌کردند، طبیعتا فضا برای ایجاد شبهات بعدی و به دنبال آن فضاسازی‌های بیشتر فراهم می‌شد.

جمهوری اسلامی ایران در ابتدای وقوع این حادثه تلخ بر اساس قوانین ایکائو، کلیه کشورهای ذی‌نفع در موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی و حتی شرکت آمریکایی سازنده هواپیما را برای حضور در ایران و مشارکت در تعیین علت حادثه دعوت کرد و در کمتر از 72 ساعت، ضمن پذیرش مسئولیت این سانحه تلخ، بدون کمترین پنهان‌کاری، خطای انسانی اپراتور سامانه پدافندی را به عنوان علت حادثه اعلام و از پیگیری کامل این موضوع خبر داد.

با این حال؛ برای جلوگیری از تضییع حقوق جانباختگان و خانواده‌های آنان، گریزی از این نبود که جمهوری اسلامی ایران و تمام دستگاه‌های مرتبط با این حادثه تلخ برای اعلام صادقانه و شفاف ابعاد کامل آنچه رخ داده بود، منتظر پایان روند کامل و جامع تحقیقات بمانند و سپس اقدام به اطلاع‌رسانی کنند.

اظهارات صریح و دقیق دادستان نظامی تهران با توجه به پایان تحقیقات جامع پیرامون چیستی، چرایی و چگونگی این سانحه و تشریح جزئیات ماجرا، انتهای مسیری بود که از ابتدا با هدف احقاق حقوق خانواده‌های جانباختگان این حادثه آغاز شد.

این اعلام رسانه‌ای البته چنانچه پیش‌بینی می‌شد در رسانه‌های بیگانه ضریب نگرفت، زیرا صراحت، صداقت و شرح دقیق جزئیات ماجرا از سوی دادستان نظامی تهران، تمام رشته‌های این رسانه‌ها را پنبه کرد.

رسانه‌های معاند از ابتدای وقوع حادثه در حالی مدعی بودند که ایران مسئولیت این اتفاق را نمی‌پذیرد و برای پنهان‌کاری حاضر به ارسال جعبه سیاه به خارج از کشور نیست که در همان ساعات نخست از کشورهای ذی‌نفع خواسته شد نمایندگانی را برای بررسی حادثه به ایران اعزام کنند تا تحقیقات درباره علت سقوط به صورت شفاف انجام شود.

در ادامه نیز جلسات متعددی با حضور نمایندگان آنها در ایران انجام شد و اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه نیز در تاریخ 24 دی ماه 98 در نشست رسانه‌ای اعلام کرد ایران آمادگی دارد تا حقوق بازماندگان جانباختگان این پرواز را استیفا کرده و جعبه سیاه هواپیما را نیز برای بازخوانی به فرانسه ارسال کند.

دادستان نظامی استان تهران در این گزارش توضیح داد که دلیلی بر هک سایبری و الکترونیکی، اختلال بیرونی در سامانه‌های پدافندی و موشکی و نفوذ در سامانه‌ها یا شبکه‌ها بدست نیامده و به صراحت به خطای فاحش کاربر سامانه پدافندی در اقدام به شلیک بدون اخذ اجازه از شبکه اشاره و تاکید کرد افرادی که مجموعه این خطا‌ها را مرتکب شدند، بازداشت شده و روند قضایی درباره آنها در حال انجام است.

او همچنین با توضیح این مسئله که مطابق دستورالعمل‌های موجود اگر حمله هوایی دشمن خارجی به کشور قطعی باشد باید فرمان توقف پرواز‌ها صادر شود، گفت: برابر شواهد و قرائن و تشخیص سلسله مراتب، فقط احتمال حمله و تهدید وجود داشته و به دلیل عدم قطعیت، مراجع مسئول مطابق مقررات به اتخاذ تدابیر کنترلی اکتفا نموده و آسمان بر روی پرواز‌ها به طور کامل بسته نشده است.

به هر شکل؛ هر چند از دست دادن تعدادی از هموطنانمان و همچنین اتباع سایر کشورها در این حادثه تلخ و دردناک است، اما پیگیری‌های مجدانه و شفاف مقامات ایرانی در این رخداد نشان دهنده عزم جدی برای جبران این اتفاق و جلوگیری از تکرار آن است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
راز هوچی‌گری مقامات و رسانه‌های غربی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
یکشنبه 1402/04/18 ساعت 20:34
نورنیوز بررسی کرد؛
راز هوچی‌گری مقامات و رسانه‌های غربی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
شاید هراس از تبدیل الگوی ایران در بررسی مجدانه و صادقانه این پرونده به رویه‌ای جهانی و بازخواست کشورهای مذکور به خاطر آنچه در چند دهه گذشته رقم زده‌اند، یکی از دلایل هوچی‌گری‌ها و دروغ‌پردازی‌های رسانه‌های غربی باشد.
رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی
شنبه 1401/10/17 ساعت 21:21
نورنیوز بررسی کرد؛
رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی
گرچه ایران با وجود تمام کارشکنی‌های صورت گرفته، بدون کمترین اغماضی در پی روشن شدن کامل ابعاد ماجرا و احقاق حق تمام آسیب‌دیدگان سانحه هواپیمای اوکراینی بوده، اما رسانه‌های معاند با هدف تداوم ناآرامی‌های اخیر به دنبال بازخوانی روایت‌های دروغ و جعلی خود از این ماجرا هستند.
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی؛ اجرای عدالت یا حربه سیاست؟
دوشنبه 1400/09/01 ساعت 12:02
نورنیوز بررسی کرد؛
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی؛ اجرای عدالت یا حربه سیاست؟
دیروز یکشنبه اولین جلسه دادگاه رسیدگی به سانحه هواپیمای اوکراینی برگزار شد. شلوغ‌بازی عده‌ای در مقابل دادگاه و پوشش جهت‌دار رسانه‌های معاند شاهدی دیگر بر رویکرد سیاسی غربی‌ها به این موضوع بود.
استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی؛ از سقوط E11A تا هواپیمای اوکراینی
شنبه 1399/11/04 ساعت 19:54
نورنیوز بررسی کرد؛
استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی؛ از سقوط E11A تا هواپیمای اوکراینی
گرچه «پنهان‌کاری» آمریکایی‌ها در موضوعاتی از این دست مسبوق به سابقه است، اما همراهی رسانه‌های به ظاهر مستقل و مدعی جریان آزاد اطلاعات با این همه دروغ و پنهان‌کاری در حالی رخ می‌دهد که در ماجرای هواپیمای اوکراینی روزانه به تولید «محتوای جنایت‌کارانه» علیه جمهوری اسلامی ایران مشغول بودند تا مانع از کشف حقیقت نزد افکار عمومی شوند.
آیا فضاسازی سیاسی رسانه‌های معاند به نفع حقوق جانباختگان هواپیمای اوکراینی است؟
شنبه 1399/03/24 ساعت 09:09
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا فضاسازی سیاسی رسانه‌های معاند به نفع حقوق جانباختگان هواپیمای اوکراینی است؟
اکنون که موضوع ارسال جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی پس از بررسی‌های لازم در ایران قرار است برای تحلیل بیشتر داده‌ها به فرانسه ارسال شود، رسانه‌های معاند برای سیاسی کردن دوباره موضوع به دنبال بهانه‌گیری‌های جدید هستند تا به هر طریق ممکن از این اتفاق تلخ بهره‌برداری سیاسی کنند.
خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی می‌توانند شکایت کنند
دوشنبه 1399/02/29 ساعت 19:31
سازمان قضایی نیروهای مسلح:
خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی می‌توانند شکایت کنند
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح از بررسی دقیق و جامع ابعاد مختلف پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی خبر داد.
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی در حال بررسی است
پنج‌شنبه 1398/11/10 ساعت 20:55
دادستان کل کشور اعلام کرد:
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی در حال بررسی است
موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی و چگونگی رسیدگی به آن در حال بررسی است ، در این رابطه پرونده قضایی تشکیل شده و به لحاظ پیچیدگی موضوع باید کارشناسان در باره آن نظر جامع بدهند.
ایران از نهاد دولتی کانادا برای بررسی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی دعوت کرد
جمعه 1398/11/04 ساعت 19:12
ایران از نهاد دولتی کانادا برای بررسی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی دعوت کرد
روزنامه شیکاگو تریبیون به نقل از هیات امنیت حمل ونقل کانادا نوشت، ایران از این سازمان دعوت کرده تا در بررسی اطلاعات جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی در هر زمان و مکانی که این بررسی ها انجام شود، شرکت داشته باشند.
خانواده‌های جانباختگان هواپیمای اوکراینی: تهدید شدیم نباید از نظام حمایت کنیم!/ لغو ویزا در صورت مصاحبه با رسانه‌های کشور
پنج‌شنبه 1398/10/26 ساعت 16:12
ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی از زاویه‌ای دیگر؛
خانواده‌های جانباختگان هواپیمای اوکراینی: تهدید شدیم نباید از نظام حمایت کنیم!/ لغو ویزا در صورت مصاحبه با رسانه‌های کشور
در تماس‌هایی که خبرنگاران با بسیاری از خانواده‌های جان‌باختگان پرواز تهران-کیف داشتند، برخی از این عزیزان داغدیده حاضر به مصاحبه و یا اظهار نظری نشدند و علت آن را هم تهدید و برخی مسائل جانبی عنوان می‌کردند.
جان‌باختگان سانحه هواپیمای اوکراینی در حکم شهید محسوب می‌شوند
سه‌شنبه 1398/10/24 ساعت 20:09
بنیاد شهید و امور ایثارگران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد:
جان‌باختگان سانحه هواپیمای اوکراینی در حکم شهید محسوب می‌شوند
جان‌باختگان ایرانی سانحه هواپیمای اوکراینی در حکم «شهید» محسوب می‌شوند.
خسارت حداکثر 150 میلیون دلاری هواپیمای اوکراینی/ دولت ایران پرداخت می‌کند
یکشنبه 1398/10/22 ساعت 18:24
خسارت حداکثر 150 میلیون دلاری هواپیمای اوکراینی/ دولت ایران پرداخت می‌کند
معاون بیمه مرکزی اعلام کرد: خسارت ناشی از ساقط شدن هواپیمای بوئینگ 800-737 اوکراین بین 100 تا 150 میلیون دلار برآورد شده است که با توجه به مشخص بودن مقصر، در نهایت با توافق بین دو دولت ایران و اوکراین این خسارت از سوی ایران پرداخت خواهد شد، اما این رقم از سوی شرکت‌های بیمه ایرانی پرداخت نمی‌شود.
اطلاعیه ستادکل نیروهای مسلح: هواپیمای اوکراینی بر اثر خطای انسانی غیرعمد سقوط کرد
شنبه 1398/10/21 ساعت 16:16
ستادکل نیروهای مسلح درباره سقوط هواپیمای اوکراینی بیانیه‌ای اعلام کرد:
اطلاعیه ستادکل نیروهای مسلح: هواپیمای اوکراینی بر اثر خطای انسانی غیرعمد سقوط کرد
در پی وقوع حادثه دلخراش سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ737 خطوط هوایی کشور اوکراین در اولین ساعات صبح چهارشنبه 98/10/18 و در بحبوحه تهاجم موشکی به پایگاه آمریکای جنایتکار و احتمال تأثیر اقدامات نظامی در این حادثه، ستادکل نیروهای مسلح بلافاصله به‌منظور بررسی این احتمال اقدام به تشکیل هیئت بازرسی متشکل از کارشناسان فنی و عملیاتی، مستقل از سازمان هواپیمایی کشوری نمود که نتایج بررسی شبانه‌روزی و دقیق این هیئت به استحضار ملت شریف ایران می‌رسد:
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شکست کامل نتانیاهو در همه جبهه ها به روایت هاآرتص
ادامه سریال فرار از زندان در فرانسه
مذکرات مرحله دوم آتش‌بس در غزه به بن‌بست کامل رسید
ماجرای صدای تیراندازی در افسریه چه بود؟
هشدار جدی پلیس تهران؛«حتی یک سرقت» هم غیرقابل‌قبول است
هشدار جدی به خریداران ملک؛ پرداخت پول در بنگاه ممنوع شد
40 درصد خودروهای پلاک تهران معاینه فنی را خارج از شهر می‌گیرند
شکرگذاری یا سوگواری؛ جدال بر سر تاریخ
ابلاغ شیوه‌نامه آژانس‌های جذب / فصلی نو در سرمایه‌گذاری خارجی
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 6 آذر + جدول
آلاینده‌ها تا اواسط هفته میهمان پایتخت هستند
قهرمان موتورسواری جهان به تهران آمد
13 مصدوم در واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان همدانی
حماس خواستار توقف کشتار اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی شد
لاریجانی: جنگ 12 روزه از سال‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود
تاکید پوتین بر تقویت توان نظامی «سازمان پیمان امنیت جمعی»
تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال
اگر دانش‌آموز و دانشجوی سالم نداشته باشیم، آموزش به درد نمی‌خورد
مرگ دو کارگر در کارگاه ترشی‌سازی کاشان
ویروس آنفلوآنزا در کودکان تهاجمی‌تر شده است
وقوع دو تصادف مرگبار در زنجان به همراه کشته و مصدوم
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 6 آذر 1404
پوتین بر اهمیت توسعه سامانه‌های پدافند هوایی تاکید کرد
ممنوعیت تردد در جنگل‌های سوادکوه تا بارش‌های پاییزی
هشدار وزارت بهداشت: قرص‌های لاغری عطاری‌ها بی‌خطر نیستند
60 درصد آلودگی هوای تهران از ناوگان حمل و نقل منتشر می‌شود
پیام رئیس‌جمهور به سرمایه‌گذاران: فرصت‌های بی‌نظیر اردبیل در انتظار شماست
بسیج، پیوند قومیت‌ها با ایران را صدچندان کرده است
هنگ‌کنگ در آتش؛ 55 قربانی و 279 مفقودی در حریق مرگبار
زلنسکی شرط تازه‌ای برای گفت‌وگوهای سرزمینی مطرح کرد
صالح حردانی به 100 بازی با پیراهن استقلال رسید
چالش 2 حزب اصلی بر سر پست ریاست جمهوری عراق
تداوم تحرکات نظامیان صهیونیست در جنوب سوریه
پایان پلمب فدراسیون ژیمناستیک؛ تغییر مدیریت و آغاز فعالیت دوباره
پیام رئیس‌جمهور ایران به چین و تاکید بر تقویت همکاری‌های گردشگری و صنایع‌دستی
مدیرعامل کنترل کیفیت هوا: داده‌های سایت‌های خارجی قابل اعتماد نیست
288 هزار خانواده فلسطینی در غزه در سرما و باران رها شده‌اند
ناصر مسعودی خواننده‌ی پیشکسوت گیلان درگذشت
مجری آمریکایی فاکس‌نیوز : نتانیاهو دشمن تمدن غرب است
قطار مرگبار در چین 11 کارگر را زیر گرفت
ایستگاه مترو مریم مقدس شنبه افتتاح می‌شود
نیروی دریایی آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هر تجاوز احتمالی است
تورم در یک قدمی 50 درصدی شدن
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 6 آذر 1404+ جدول
مدرسه تلویزیونی جایگزین آموزش مجازی مدارس می‌شود
زلزله 6.6 ریشتری غرب اندونزی را لرزاند
آمریکا بررسی مهاجرت افغان‌ها را موقتاً متوقف کرد
پیام تبریک شمخانی به مناسبت هفتم آذر: دریا اگر لازم شود، میدان تصمیم خواهد بود
مقامات سوریه پس از تیراندازی درعا را منع تردد شبانه اعمال کردند
X
آگهی تبلیغاتی