×
اقتصادی
شناسه خبر : 51768
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/04/10 ساعت 15:02
آغاز اقدامات عملی برای برخورد با دارندگان تعهد ارزی

آغاز اقدامات عملی برای برخورد با دارندگان تعهد ارزی

رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: آخرین فرصت داده شده از سوی بانک مرکزی برای ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان، پایان تیرماه در نظر گرفته شده است.

نورنیوزـ گروه اقتصاد: حمید زادبوم با اشاره به تعلیق کارت‌های بازرگانی صادرکنندگانی که رفع تعهد ارزی نداشته اند گفت: با توجه به اعلام قبلی در هفتم تیرماه کارت بازرگانی ۲۵۰۰ صادرکننده‌ای که رفع تعهد ارزی آن‌ها صفر بوده است تعلیق شد.

وی گفت: تا پایان تیر ماه نیز کارت بازرگانی تولیدکنندگانی که صادرات داشته‌اند و رفع تعهد ارزی آن‌ها صفر بوده تعلیق خواهد شد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به اینکه این  ۲۵۰۰ صادرکننده چه مقدار از ۵/ ۲۷ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات را که به کشور بازنگشته است به خود اختصاص می‌دهند، گفت: فعلاً این موضوع را سازمان توسعه تجارت احصا نکرده، اما قطعاً اطلاعات مربوط به این موضوع در اختیار بانک مرکزی است. با توجه به اینکه اقدامات در مورد احصای این کارت‌ها به صورت الکترونیکی انجام شده است، اینکه چه تعداد از این افراد صادرکنندگان شناخته شده هستند را تجزیه و تحلیل نکرده‌ایم، اما این اطلاعات نیز به مرور احصا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه صادرکنندگان از سال ۹۷ به بعد براساس روش‌های تعیین شده از سوی بانک مرکزی باید ارز حاصل از صادرات را به کشور برگردانند، بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه «نیما»، واردات در مقابل صادرات یا واگذاری امتیاز واردات به دیگری و فروش ارز بر پایه نرخ سنا را روش‌هایی عنوان کرد که بانک مرکزی برای ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان در نظر گرفته است.

وی با بیان اینکه ایران در زمینه تجارت با ناملایمات بسیار زیادی روبرو است، گفت: هر کدام از کشور‌های دنیا درگیر محدودیت‌ها و ناملایمات تجاری ایران شوند قطعا شرایط به مراتب بدتر از ما را خواهند داشت، به فرض مثال اگر سوئیفت برای یکی از کشور‌های اروپایی بسته شود قطعا اقتصاد آن کشور قفل خواهد شد.

زادبوم در ادامه افزود: با بسته شدن درب چاه‌های نفت، ارز مورد نیاز برای مواد اولیه کارخانجات، مواد اولیه تولید از ارز حاصل از صادرات تامین می‌شود بنابراین انتظار داریم که صادرکنندگان در راستای بازگشت ارز حاصل از صادرات به اقتصاد کشور کمک کنند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ۳۱ تیرماه سال ۹۹ آخرین فرصت برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگانی (تولید‌کنندگان صادرات محور) است که ارز خود رابه کشور بازنگردانده‌اند.

وی گفت: صادرکنندگان معاف از مالیات هستند، اما بعد از وضع قانون رفع تعهد ارزی صادرکننده کسی است که ایفای تعهدات ارزی انجام دهد بنابراین اگر رفع تعهد ارزی انجام ندهد از معافیت مالیاتی نیز برخوردار نخواهد بود لذا برای رفع تعهد ارزی سال ۹۸ اگر صادرکنندگان تا پایان تیرماه رفع تعهد ارزی انجام ندهند، سازمان امور مالیاتی آن‌ها را به عنوان صادرکننده نخواهد شناخت و طبیعتا عملیات تجاری آن‌ها مشمول مالیات خواهد بود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران کشورمان را دارای پتانسیل صادرات ۱۰۰ میلیارد دلاری به کشور‌های همسایه دانست و گفت: ایران امکان تولید این میزان کالای صادراتی را نیز دارد.

زادبوم همچنین اظهار داشت: در حال حاضر پتانسیل صادراتی ۱۵ کشور همسایه به علاوه هند و چین احصا شده و کالا‌های مورد نیاز صادراتی آن‌ها کاملاً شناسایی شده است، اما برای رسیدن به صادرات باید تولید‌کنندگان و صادرکنندگان هم‌جهت شوند.

وی در خصوص توسعه تجارت به روش تهاتر گفت: در سازمان تجارت، دفتری از یک ماه گذشته تحت عنوان مبادله پایاپای تشکیل شده که در این اتاق همکاران ما به صادرکنندگان و واردکنندگان برای چگونگی مبادله پایاپای مشورت می‌دهند و اینکه چگونه ارز فردی را دریافت و به واردات دیگری تخصیص دهند، لذا سازمان توسعه تجارت به صادرکنندگانی که امکان تخصیص ارز به واردات را دارند برای واردات کالا‌های مورد نیاز مواد اولیه، کالا‌های اساسی و ماشین‌آلات، کمک خواهد کرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران درباره رفع تعهد ارزی قبل از انجام فعل صادرات بیان داشت: چنین چیزی وجود ندارد و رفع تعهد ارزی قطعاً پس از صادرات کالا خواهد بود.

وی در ادامه افزود: برای جلوگیری از سوء استفاده از کارت‌های بازرگانی سقف صادراتی 500 هزار دلاری تعیین شده بطوری که صادرکنندگانی که برای اولین بار اقدام به صادرات می‌کنند در دفعه اول تنها امکان صادرات 500 هزار دلار را خواهند داشت.

زادبوم اظهار داشت: مقدمات این کار در حال انجام است و به محض تکمیل فرآیند کسانی که دارای کارت بازرگانی هستند اما تاکنون صادراتی نداشته‌اند، برای صادرات در نوبت اول فقط مجاز به صادرات 500 هزار دلار کالا خواهند بود. 

وی همچنین درباره مشوق‌های صادراتی گفت: براساس تصمیماتی که در سال گذشته در مجلس اتخاذ شد مبلغی برای تشویق صادرات در بودجه تعیین شده که البته مستلزم تعیین بودجه است از طرف دیگر صندوق توسعه ملی مقرر شد برای تسهیلات ریال کمک کند و این‌ها در کارگروه بسته حمایت از صادرات مطرح شد و نهایتا پیشنهادی آماده و به معاون رئیس جمهور تقدیم شد و هفته گذشته معاون رئیس جمهور آن را ابلاغ کرد که شامل دو بخش تهسیلات ریالی صندوق توسعه ملی است که مبلغ آن مانند سال ۹۸ دو هزار میلیارد تومان است که ۵۰ درصد تسهیلاتی است و بانک‌ها نیز ۵۰ درصد آن را تامین می‌کنند و در واقع مبلغ آن به ۴ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: بانک توسعه صادرات دادن تسهیلات ریالی از این محل را آغاز کرده و ۴ بانک عامل دیگر کشاورزی، پارسیان، توسعه تعاون، صادرات اقدامات خود را آغاز کرده‌اند، نرخ این تسهیلات ۱۴.۵ درصد و بازگشت آن ۲ ساله است.

زادبوم در خصوص مشوق‌های مصوب مجلس که به سازمان توسعه تجارت تعلق خواهد گرفت اشاره کرد و گفت: مبلغ آن حدود ۶۰۰ میلیارد تومان است که امیدواریم مبلغ آن محقق شود که البته سازمان برنامه و بودجه در حال تخصیص بخشی از آن به سازمان توسعه تجارت است.

وی در مورد آخرین وضعیت مرزهای کشور پس از شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: تردد در مرزهای ریلی و زمین با ترکیه برقرار است، تردد در مرزهای عراق برقرار است بجز چند مرز خاص، مرزهای آذربایجان، ارمنستان، افغانستان و پاکستان باز است و مرزهای ریلی ترکمنستان نیز باز است و امیدواریم تردد ریلی نیز آغاز شد. 

وی گفت: به علت شرایط کرونا امارات تمایل دارد که تردد کالا از طریق کانینتر و بصورت دریایی انجام شود لذا تردد تجارت با قطر و کویت نیز به همین صورت است و از طریق دریایی ارتباط با روسیه و قزاقستان نیز برقرار است.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت