×
سیاسی
شناسه خبر : 51745
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/04/10 ساعت 09:38
نماینده ایران: آمریکایی‌ها در نشست شورای امنیت بار دیگر حمایت جهانی از برجام را خواهند شنید

نماینده ایران: آمریکایی‌ها در نشست شورای امنیت بار دیگر حمایت جهانی از برجام را خواهند شنید

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، تلاش آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران را در تضاد کامل با قطعنامه 2231 و برجام دانست و گفت: آمریکایی‌ها در نشست شورای امنیت بار دیگر حمایت جهانی از برجام و این قطعنامه را خواهند شنید.

نورنیوزـ گروه بین الملل: مجید تخت روانچی  نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، تلاش آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران را در تضاد کامل با قطعنامه 2231 و برجام دانست و گفت: آمریکایی‌ها در نشست شورای امنیت بار دیگر حمایت جهانی از برجام و این قطعنامه را خواهند شنید.

تخت‌روانچی روز سه‌شنبه در گفت‌وگویی درباره پیش‌بینی از فضای کلی نشست امروز شورای امنیت که به بحث پیرامون گزارش دبیرکل سازمان ملل با موضوع قطعنامه 2231 برگزار خواهد شد، این مطلب را مطرح کرد.

وی افزود: فضای کلی جامعه بین‌المللی در جهت اجرای برجام و قطعنامه 2231 است، هم دبیرکل سازمان ملل متحد بارها گفته است و هفته پیش هم تکرار کرد و هم رهبران جهان خواهان آن هستند که خود، مغایرت صریح با مواضع آمریکا است.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با یادآوری خروج آمریکا از برجام که رئیس جمهوری این کشور به صراحت آن را پایان مشارکت در این برنامه خواند، ادامه داد: سابقه ندارد که یک عضو دائم شورای امنیت علیه قطعنامه‌ای که خود بانی آن بوده است، اقدام کند.

تخت‌روانچی اضافه کرد: بدتر اینکه کشورهایی که بخواهند اجرا کنند را هم تنبیه می‌کنند. این نشان‌دهنده ایجاد هرج و مرج در نظام بین‌المللی است که آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند. می‌خواهند فضایی ایجاد کنند که آنچه را خودشان تصور می‌کنند در جهت منافعشان است، به دست آورند. حال اگر خلاف قوانین و مقررات بین المللی هم باشد، برایشان اهمیتی ندارد.

وی با بیان اینکه قطعنامه 2231 جزو تعهدات بین‌المللی کشورها است، یادآور شد: در خود قطعنامه به صراحت از کشورها می‌خواهد در جهت همکاری با ایران در موضوع تجارت و سایر موضوعات اقدام کنند.

سفیر ایران در سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در حال متوقف کردن این خواسته قطعنامه هستند، در حالی که جامعه جهانی مخالف آن است. وقتی آمریکا حرکتی در جهت اعمال تحریم‌های تسلیحاتی انجام دهد که نقض قطعنامه 2231 است، خود به خود با واکنش کشورها مواجه خواهد شد.

تخت‌روانچی تصریح کرد: از این رو، به نظرم نشست امروز، هم در مواضع کشورها و هم در موضع دبیرکل، حکایت از آن است که خواهان اجرای برجام و قطعنامه 2231 هستند، همان چیزی که آمریکا علاقه‌ای به شنیدن آن ندارد اما بار دیگر مجبور می‌شود در این نشست آن‌ها را بشنود.

نابودی برجام هدف نهایی آمریکا

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد درباره هدف اصلی آمریکا از دنبال کردن تمدید تسلیحاتی چیست، گفت: هدف اصلی ممنوعیت تسلیحاتی که خودشان هم می‌دانند در شورای امنیت مورد اقبال قرار نمی گیرد، این است که برجام را از بین ببرند.

تخت‌روانچی افزود: آنها ادعای مضحکی را هم مطرح می‌کنند که  هنوز عضو برجام هستند و می‌توانند از عباراتی که در قطعنامه 2231 آمده است، برای بازگرداندن تحریم‌ها استفاده کنند. این هم از طنزهای روزگار است که مطرح می‌کنند.

وی ادامه داد: هدف هم به طور کلی از بین بردن برجام است و خود ترامپ هم از ابتدا گفته بود که این توافق را قبول نداریم. در طول این چند سال هم تلاش زیادی کردند که مجبور نشوند به این کاری که الان به دنبالش هستند، برسند اما موفق نشدند و هرچه گذشت بیشتر در انزوای بین‌المللی قرار گرفتند. از این رو الان تلاش می‌کنند به سمتی بروند که دیگر برجامی در کار نباشد.

اروپا در جهت خلاف تعهدات برجامی

نماینده ایران در سازمان ملل متحد درباره هدف قطعنامه شورای حکام که به پیشنهاد سه کشور اروپایی صادر شد هم گفت: قطعنامه بسیار نابجایی بود و هیچ مبنای حقوقی نداشت، دلیل آن هم این است که بر مبنای یک سری ادعاهای واهی توسط دشمنان ملت ایران ارائه شده بود و آن را مبنایی برای طرح مطالبی در آژانس علیه فعالیت ایران قرار دادند.

تخت‌روانچی ادامه داد: در طول سال‌های گذشته در چارچوب برجام، فعالیت‌های ما کاملا شفاف بوده است و همکاری داشتیم و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم تایید کرده است. حتی در زمانی که کرونا همه جهان را با مشکل مواجه کرده بود و برخی کشورها به دلیل کرونا نمی‌توانستند بازدیدها را انجام دهند، ایران با آژانس همکاری داشت و هیچ وقفه‌ای ایجاد نکرد.

وی اضافه کرد: اینکه صحبت می‌شود ایران باید با آژانس همکاری کند، حرف باطلی است. ما به نحو احسن همکاری داریم و در گزارش‌ها هم منعکس شده است.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه متاسفانه سه کشور اروپایی برخلاف تعهدات برجامی خود مبتکر این قطعنامه شدند، اظهار کرد: این قطعنامه، نوع رای‌گیری و رای نهایی آن، نشان‌دهنده آن بود که یک حرکت سیاسی است و برای فشار بر ایران تنظیم شده بود.

تخت‌روانچی یادآور شد: در حالی که ما با آژانس در حال همکاری بودیم، ناگهان قطعنامه‌ای را علم می‌کنند و به تصویب آن اصرار می‌ورزند. این اصرار درباره موضوعی که ادعا می‌کنند 17 سال پیش اتفاق افتاده است و خودشان هم می‌گویند که هیچ مشکل و خطر اشاعه‌ای نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: تصویب و اصرار این قطعنامه سوال برانگیز است و نشان می‌دهد یک حرکت سیاسی برای ایجاد فشار بر ایران است و به نظر ما در ادامه حرکت آمریکا است که در شورای امنیت دنبال می‌کند.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: ممکن است مبتکران این قطعنامه ادعا کنند که برای جلوگیری از بدترشدن وضعیت، این کار را انجام داده اند؛ در حالی که پذیرفتنی نیست و از نظر ما مردود است.

آمریکا معتاد به تحریم

تخت‌روانچی درباره تحریم‌های آمریکا پس از نشست هفته گذشته با اعضای شورای امنیت که برای توجیه ضرورت قطعنامه پیشنهادی علیه ایران انجام شد هم گفت: آمریکایی‌ها به تحریم عادت کرده‌اند و تصور می‌کنند می‌توانند از آن طریق اعمال فشار کنند.

وی افزود: در حقیقت آمریکایی‌ها به تحریم اعتیاد پیدا کرده‌اند و دیگر توجه ندارند عواقب آن چیست و در سطح بین‌المللی چگونه با آنها برخورد می‌شود. این روشی است که در ارتباط با ایران از ابتدای انقلاب وجود داشت اما در سال‌های اخیر شدت یافته است.

دست رد شورای امنیت به آمریکا

سفیر ایران در سازمان ملل متحد  درباره نشست برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با دیگر اعضای شورای امنیت  که چهارشنبه گذشته انجام شد هم گفت: این نشست به طور غیر رسمی و به دعوت نمایندگی آمریکا انجام شد تا به زعم خود دیگر اعضا را برای لزوم تداوم ممنوعیت تسلیحاتی علیه ایران توجیه کنند.

تخت‌روانچی افزود: همانطور که می‌دانید در مهرماه امسال مطابق با قطعنامه 2231 ممنوعیت تسلیحاتی لغو می‌شود. آمریکایی‌ها در چند ماه گذشته تلاش کرده‌اند فضای بین‌المللی را به شدت ضد ایرانی سازند تا به زعم خود نشان دهند که این ممنوعیت‌ها باید ادامه یابد و یکسری اتهامات واهی هم  به ایران می‌زنند تا بگویند فضا برای تمدید این ممنوعیت مساعد است.

وی ادامه داد: اما رویکرد جامعه جهانی به برجام و قطعنامه 2231 با رویکرد آمریکا متفاوت است. به استثنای آمریکا و چند کشور اندک، جامعه بین‌المللی خواهان اجرای برجام و قطعنامه 2231هستند که با نظر آمریکا در تضاد است.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: هر چند وقت یکباری که در چارچوب برجام نشستی برگزار می شود، انزوای آمریکا نشان داده می‌شود و اینکه آنها یک طرف قضیه هستند و بقیه کشورها در طرف دیگر هستند.

تخت‌روانچی یادآور شد: نوع نگاه اعضای شورای امنیت تغییری نکرده است و هنوز هم معتقدند که برجام و قطعنامه 2231 باید اجرا شود. از این رو در مجموع می‌توان گفت که آمریکایی‌ها با دست رد اعضای شورای امنیت مواجه شدند.

وی تشریح کرد: آمریکایی‌ها می‌خواستند قطعنامه‌ای را تشریح کنند که از نظر جامعه جهانی با قطعنامه 2231 شورای امنیت مغایرت دارد. کشورها نمی‌توانند همزمان خواهان اجرای قطعنامه باشند و در عین حال با تضعیف آن موافقت کنند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: وقتی قرار است ممنوعیت تسلیحاتی در ماه مهر لغو شود، هر اقدامی در جهت خلاف آن با قطعنامه و چارچوب زمانی مندرج در قطعنامه مغایرت خواهد داشت.

تخت‌روانچی افزود: از این رو، نشست هفته گذشته جلسه‌ای نبود که آمریکایی‌ها انتظار آن را داشته باشند و اعضای شورا با طرح سوالات خود، نشان دادند که با آمریکا همراهی نمی کنند.

وی خاطرنشان کرد: به نظر من این جلسه خود نشان دهنده فضای موجود در جلسه امروز شورای امنیت بود و این جلسه هم موقعیت مشابهی دارد که برخلاف نظر آمریکایی‌ها، خواهان اجرای برجام و قطعنامه 2231 هستند.

نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر سه‌شنبه برای بررسی نهمین گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین وضعیت اجرای قطعنامه 2231 به صورت مجازی برگزار می‌شود.

قرار است در این نشست، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم مشارکت داشته باشد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین