×
سیاسی
شناسه خبر : 51709
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/04/08 ساعت 19:11
درخواست انجمن دفاع از قربانیان تروریسم از مقامات قضائی و دیپلماتیک هلند

درخواست انجمن دفاع از قربانیان تروریسم از مقامات قضائی و دیپلماتیک هلند

در بخشی از این بیانیه آمده است: محمدرضا کلاهی صمدی عامل اصلی انفجار تروریستی پس از چند ماه زندگی مخفی به عراق متواری شد و در اواخر سال 1394 توسط دو تبهکار هلندی به قتل رسید...

نورنیوز ـ گروه سیاسی: خانواده های قربانیان ترور هفتم تیر با صدور بیانیه ای از مقامات قضائی هلند خواستند تا شرایطی را برای حضور آنها به عنوان ذینفع در فرآیند دادرسی پرونده قتل عامل تروریستی محمدرضا کلاهی (با نام جعلی علی معتمد)، فراهم، تا روند مشارکت این ذینفعان در "حق بر دانستن حقیقت" تسهیل گردد.

متن کامل این بیانیه با عنوان «حق بر دانستن حقیقت» به شرح زیر می باشد:

غروب هفتم تیر ماه سال 1360 شمسی، تبهکاری از تبار خناثان تاریخ، فاجعه ای عظیم را علیه ملتی بزرگ رقم زد، به نحوی که ابعاد هولناک فاجعه موجب شد تا آن را در زمره بزرگترین جنایت تروریستی تاریخ ایران در اذهان و افکار عمومی ثبت نماید. این قساوت قلوب میلیون ها انسان را جریحه دار و صدها خانواده را در ماتم عزیزانشان سوگوار نمود.

انسان هایی که در این جنایت تروریستی به شهادت رسیدند، جملگی از نخبگان و شخصیت های علمی و سیاسی کم نظیری بودند که بواسطه انقلاب اسلامی و سقوط نظام دوهزار و پانصدساله شاهنشاهی اولین گام های مردم سالاری را در مجمع حزبی تجربه می نموند، تا مشکلات اقتصادی و اجتماعی را  چاره اندیشی نمایند. و به جز نجات و تعالی کشور استکبارزده در قرون متمادی، آرزوی دیگری نداشتند و به حق مصداق های واقعی شیفتگان خدمت بودند که تنها زمان برگزاری جلسه در پاسی از شب، آن هم پس از تلاش های طاقت فرسای روزانه، گواه محکمی بر شیدایی خدمت آنها است.

سردمداران آمریت و طراحان جنایت، یک ماه بعد از روز واقعه یعنی 7 مرداد 1360، با ربایش هواپیمایی نظامی با چهره و لباسی مبدل به نحوی فضاحت بار متواری و به فرانسه می گریزند و پس از چند سال فرماندهی و هدایت توطئه و اقدامات تروریستی علیه ملت ایران در بستر پناهندگی، با دعوت رسمی صدام حسین به عراق رفته و با همدستی این دیکتاتور سابق عراق، جنایات دیگری را علیه مردم ایران طراحی و هدایت می نمایند.

محمدرضا کلاهی صمدی عامل اصلی انفجار تروریستی نیز که لحظاتی قبل از انفجار دفتر حزب، آنجا را ترک نموده بود، پس از چند ماه زندگی مخفی به عراق متواری و در رادیو مجاهد با نام مستعار "کریم" فعالیت و سپس در بخش عارفی (روابط با دولت عراق) با همان نام مستعار کریم فعالیت می نماید.

تا اینکه در اوایل دهه هفتاد شمسی به دلیل مشکلات روحی و سرخوردگی، از عراق خارج و به آلمان و سپس هلند منتقل و با هویت جعلی علی معتمد ضمن اخذ پناهندگی به اتفاق همسر دومش در هلند زندگی می کرده و در اواخر سال 1394 توسط دو تبهکار هلندی به قتل رسید.

اوایل سال 1397 رسانه های هلند از قول دادگاه پیگیری قتل می گویند که علی معتمد همان محمدرضا کلاهی صمدی عامل انفجار تروریستی سال 1360 تهران می باشد. این خبر بارقه ی امیدی را به دل های شکسته، داغدار و جویای حقیقت فاجعه هفتم تیر بخشید. هرچند که تروریست مرده بود. لیکن، این سرنخ در دادگاه کشور هلند که مرکز استیناف و عدالت خواهی جهانی است، بسیار امیدوارکننده و گره گشا می نماید.

قرائن و شواهد گوناگون بیانگر آن است که این موضوع یک قتل ساده نیست، بلکه با یک پرونده بین المللی تروریستی پیچیده مواجهیم، که بایستی همه ابعاد آن با دقت بررسی شده و مورد تحقیق قرار گیرد. که مهمترین وجه آن پیشینه تشکیلاتی تروریست مقتول می باشد. که چه بسا دلیل قتل همین پیشینه تشکیلاتی باشد. یکی از اجزاء اصلی پرونده قتل این تروریست، بازماندگان فاجعه هفتم تیر هستند که بایستی هر چه سریعتر از سوی دادگاه مربوطه مورد شناسایی قرار گرفته و فرصتی برای مشارکت آن ها در فرایند دادرسی فراهم گردد.

هرچند مرور پروسه و سرنوشت بانیان جنایت هفتم تیر قصور واضح دولت­های غربی نسبت به مجرم تروریستی و دیگر همدستان جنایت علیه مردم ایران را به وضوح نشان می دهد. اما امروز دادگاه هلند با یک آزمون تاریخی نسبت به حقوق بشر بازماندگان هفتم تیر مواجه است و هیچ توجیه قانونی و عرفی برای گریز از آن در افکار عمومی، قوانین بین المللی، اسناد حقوق بشری،  میثاق های بین المللی و منشور ملل متحد مسموع نبوده.

انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در سی و نهمین سالگرد فاجعه هفتم تیر و از محل  گلزار شهدای گرانقدر آن فاجعه بزرگ از مقامات قضائی و دیپلماتیک هلند به ویژه وزیر دادگستری، دادستان و وزیر خارجه می خواهد، فرصتی را برای بازماندگان فاجعه هفتم تیر به عنوان ذینفعان، در این پرونده فراهم نموده، تا با شناسایی دیگر همدستان این تروریست، حق بر دانستن حقیقت و دسترسی به عدالت برای این بازماندگان فراهم گردد. و از مقامات قضایی و دیپلماتیک ایران به ویژه دادستان کل، وزیر دادگستری و وزیر امور خارجه  می خواهیم از مجاری رسمی نیز این خواسته را تا حصول نتیجه پیگیری نمایند.


انجمن دفاع از قربانیان تروریسم
نظرات

آخرین اخبار
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران