×
سیاسی
شناسه خبر : 51619
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/04/04 ساعت 19:50
ابعاد جدید از مرگ غلامرضا منصوری/ چرا دولت رومانی کارشکنی می‌کند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد جدید از مرگ غلامرضا منصوری/ چرا دولت رومانی کارشکنی می‌کند؟

دولت رومانی اطلاعات صحیح را در اختیار رسانه‌ها و مقامات رسمی قرار نداده و در انتشار اطلاعات به صورت قطره چکانی عمل می‌کند. بیشتر اخبار منتشر شده تاکنون بر پایه اطلاعاتی است که از سوی رسانه‌های محلی اعلام شده و غالبا ضد و نقیض هستند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: غروب جمعه 30 خرداد بود که خبرگزاری‌ها از مرگ «غلامرضا منصوری» متهم پرونده اقتصادی موسوم به «پرونده طبری» خبر دادند.

این حادثه که تنها 12 روز پس از آغاز دادگاه رسیدگی به مفاسد اقتصادی برخی کارکنان قوه قضائیه اتفاق افتاد شکل گیری شبهات جدی در اذهان عمومی به دنبال داشت.

 این خبر در زمان کوتاهی تبدیل به خبر اول خبرگزاری‌های فارسی زبان معاند شد و تحلیل‌ها در این شبکه‌ها به گونه‌ای پیش رفت که بر شایعات و شبهات دامن زد.

منصوری که پیش از این در سمت قاضی و بازپرس در ایران فعال بود پس از متهم شدن به دریافت رشوه 500 هزار یورویی در فیلمی مدعی شد به زودی برای بیان توضیحات به ایران باز می‌گردد.

منصوری پس از آن در رومانی به درخواست ایران توسط پلیس اینترپل مورد تعقیب قرار گرفته و بازداشت شد.

با وجود تاکید ایران بر مجرمیت این فرد و اعلام «اعلان قرمز» به اینترپل در خصوص دستگیری او به علت اتهامات وارده، دادگاهی در رومانی مدارک ایران را برای استرداد کافی ندانست و اعلام کرد تا زمان تکمیل مدارک، منصوری آزاد شده و ضمن حضور در خاک رومانی هر هفته باید خود را به پلیس معرفی کند.

هر چند بنابر اعلام مقامات ایران، مرگ منصوری تاثیری بر روند پرونده فساد طبری ندارد اما با توجه به اعلام ایران به پلیس بین الملل و وظیفه‌ای که کشور رومانی به عنوان محل استقرار منصوری بر عهده داشته، طبیعتا پلیس رومانی مسئول مرگ او به هر دلیلی اعم از قتل یا خودکشی است.

وزارت امور خارجه ایران نیز از سفیر رومانی خواسته تا درباره این حادثه اطلاعات شفافی ارائه شود اما به نظر می رسد در این خصوص کارشکنی‌هایی از سوی رومانی وجود دارد.

نخست اینکه؛ با وجود وظیفه پلیس رومانی در محافظت از مجرمی که قرار بود به ایران بازگردانده شود، او طی حادثه‌ای مشکوک از دنیا رفته است.

دیگر اینکه؛ به دنبال مرگ منصوری مقامات رومانی از اعلام نظر صحیح و سریع در این مورد امتناع نموده و اخبار ضد و نقیضی را ارائه کرده‌اند.

به عنوان مثال در مورد چگونگی (خودکشی یا قتل) و مکان دقیق مرگ تاکنون اطلاعات درستی اعلام نشده است. همچنین با انتشار تصاویری از انتقال جسد به آمبولانس، شبهه‌هایی نیز در این مورد به وجود آمده که همچنان بی پاسخ مانده است.

یا مثلا خبری که از سوی دادستانی بخارست منتشر شد و تقریبا اولین اطلاع رسانی رسمی بود بعدا به قرائت متفاوتی از سوی رسانه های آمریکایی منتشر شد ولی دولت رومانی هم واکنشی به آن نداشت!

بر این اساس؛ رفتار دولت رومانی از چند منظر قابل بحث است:

در وهله نخست، دولت رومانی اطلاعات صحیح را در اختیار رسانه‌ها و مقامات رسمی قرار نداده و در انتشار اطلاعات به صورت قطره چکانی عمل می‌کند. بیشتر اخبار منتشر شده تاکنون بر پایه اطلاعاتی است که از سوی رسانه‌های محلی اعلام شده و غالبا ضد و نقیض هستند.

دوم اینکه پلیس رومانی در انجام وظایف خود در قبال تحویل مجرم به ایران کوتاهی کرده است.

دیگر اینکه مقامات رومانی هیچ تصویر واضح و روشنی از حادثه یا جسدی که گفته شده متعلق به منصوری است ارائه نکرده که این امر شبهاتی را در افکار عمومی ایجاد کرده و شرایطی فراهم شده که رسانه‌های معاند، سوار بر موج این حادثه به مسموم کردن ذهن افکار عمومی بپردازند.

 بدیهی است خواسته مقامات و مردم ایران از رومانی شفاف سازی سریع و دقیق این حادثه برای مشخص شدن ابعاد آن و معرفی مقصران احتمالی این رخداد است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مدال نقره و برنز در کوراش بازی‌های آسیایی جوانان بحرین
عقب‌نشینی ترامپ در سیاست تعرفه‌ای خودرو با مشوق‌های مالی
حمایت السودانی از حل دیپلماتیک اختلافات میان ایران و آمریکا
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه: تحریم‌ها واقعی‌اند اما قابل مدیریت
اسامی داوران استقلال و الوحدات اعلام شد
واکنش بقائی به شکنجه شهروند سوئدی
واکنش باشگاه استقلال به تغییر ساعت بازی با فجر سپاسی
انتقال گاز قزاقستان به روسیه متوقف شد
طارمی مقابل بارسلونا بازی خواهد کرد
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی پایان حملات خود به غزه شد
سپاه برای تقویت پیوندهای راهبردی با نیروهای مسلح یمن آماده است
صابر کاظمی به هوش آمد!
حمله مرگبار آمریکا به یک قایق در کارائیب
ترامپ خطاب به زلنسکی: یا شروط پوتین را بپذیرید یا نابود شوید
خاندان سلطنتی انگلیس در باتلاق رسوایی
تکذیب وقوع انفجار در بندر دیر
پیام ویتکاف به اسرائیل: به حماس حمله کنید اما مانع از فروپاشی توافق نشوید
ورزشگاه اختصاصی استقلال در البرز ساخته می‌شود
امکان گشایش اقتصادی با پرتودهی محصولات کشاورزی
کابینه رژیم صهیونیستی ورود کمک‌ها به غزه را متوقف کرد
نورنما | یکی از پیچیده‌ترین میدان‌های دنیا
نتایج اولیه آزمون استخدامی بانک مرکزی اعلام شد + لینک
زلنسکی: برابر روسیه تسلیم نشوید
مشاور امنیت ملی عراق، فردا با علی لاریجانی دیدار می‌کند
سفر هیات حماس به قاهره برای پیگیری اجرای توافق آتش‌بس
گزینه ایتالیایی تیم ملی فوتبال ایران معرفی شد
آغاز مرحله دوم فروش خودروهای وارداتی +جزییات و لینک سایت
تصویر سند درخواست پناهندگی رئیس‌جمهور سابق اسرائیل به فلسطین
آمار جدید وزارت بهداشت غزه: شهادت 35 نفر از زمان آغاز آتش‌بس
السیسی: مصر میزبان کنفرانس بین‌المللی بازسازی غزه است
صدور دستورالعمل اجرایی جدید پاکستان برای توسعه تجارت تهاتری با ایران
جزییات پیشنهاد جدید وزارت رفاه برای ساماندهی طرح کالابرگ+فیلم
شرط اخراج هاشمیان مشخص شد
زمان واریز حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
زمین لزره 4.3 ریشتری کرمان را لرزاند
رژیم صهیونیستی: با قدرت به زیرساخت‌های حماس حمله می‌کنیم
حمایت ظریف از اقدام کشورهای جهان در اجرای بند 8 قطعنامه 2231
هماهنگی تل‌آویو با واشنگتن برای حمله به غزه
کمک مالی آمریکا به کلمبیا قطع می‌شود
پزشکیان: هر مقرره‌ای که بر مردم فشار اقتصادی وارد کند، باید سریع اصلاح شود
وزیر دفاع افغانستان: سیاست ما جنگیدن با همسایگانمان نیست
ترامپ: تاسیسات اتمی ایران را بمباران نمی‌کردیم، در غزه آتش‌بس نمی‌‎شد
لیورپول 0-2 منچستریونایتد؛ چهارمین شکست پیاپی قرمزها ثبت شد+ خلاصه بازی
حکم حبس و جریمه سنگین برای وکیل قلابی
غایبان نماینده اردن در بازی بعدی استقلال در لیگ قهرمانان آسیا
حماس: به آتش‌بس پایبندیم
زرکام و زرماکارون، واحدهای نمونه کنترل کیفیت استان البرز شناخته شدند
فرمانده نیروی دریایی آمریکا: جنگ بعدی در راه است
حمله هوایی رژیم اشغالگر به مرکز نوار غزه و شهادت سه نفر+ فیلم
چین و روسیه، همکار یا رقیب در آسیای مرکزی؟
X
آگهی تبلیغاتی