×
سیاسی
شناسه خبر : 51604
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/04/04 ساعت 13:47
ناکامی کامل آل‌سعود در یمن

سید مرتضی موسوی*

ناکامی کامل آل‌سعود در یمن

مذاکرات یمن و عربستان در سایه سکوت مجامع بین المللی و با زیاده خواهی‌های آل سعود هرگز نمی‌تواند نتیجه بخش باشد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: پس از 5 سال از آغاز حملات ائتلاف عربی به سرکردگی رژیم سعودی به یمن که با درخواست نخست وزیر مستعفی این کشور صورت گرفت، اکنون آل سعود با معضلی جدی در این زمینه مواجه شده است.

طی این سال‌ها مذاکرات متعددی با میانجی‌گری سازمان ملل و نظارت غیرمستقیم ایران و اروپا، میان جنبش انصارالله یمن و دولت سعودی به عنوان طرف متجاوز صورت گرفته که هربار به دلیل مواضع غیرمنطقی عربستان ناکام مانده است  .

ارتش سعودی به منظور دستیابی به اهداف تجاوزگرانه خود در یمن دست به محاصره این کشور زد که با واکنش قاطع انصارالله مواجه شد. این واکنش سریع و شدید باعث شد جایگاه طرف سعودی در مذاکرات سیاسی تضعیف شده و امکان رسیدن به توافق با عربستان به دلیل ناتوانی در القای خواسته‌هایش در مذاکره کاهش یابد.

در مقابل، عربستان سعودی نیز با افزایش فشار نظامی بر یمن به دنبال کسب موقعیت برتر برای موفقیت در مذاکرات بود که با توجه به موفقیت‌های نظامی قابل توجه انصارالله ابتکار عمل در مذاکرات به دست یمن افتاد.

مراکزی که از سوی یمن در عربستان مورد حمله قرار گرفتند اغلب دارای موقعیت استراتژیک هستند از جمله مراکز حساسی همچون پایگاه ملک سلمان، مقر اصلی سازمان اطلاعات نظامی و مقر وزارت دفاع عربستان که وظیفه هدایت حملات به یمن را بر عهده دارد.

حملات جنبش انصارالله به عربستان پیام‌های مهمی برای دربار آل سعود و به ویژه آمریکا به عنوان اصلی‌ترین متحد این رژیم در این جنایات داشت و آن این است که ایستادن در کنار عربستان می‌تواند برای آمریکا خطرساز باشد.

با توجه به شرایط حاکم بر آمریکا و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور در آبان ماه پیش رو و به دنبال شکست‌های سیاسی پی در پی آمریکا در حوزه بین الملل، ترامپ برای بازسازی وجهه سیاسی خود طی دو ماه گذشته تلاش کرده است با فشار بر انصارالله شرایط توافق با عربستان را فراهم کند که به دلیل استنکاف عربستان از رفع محاصره یمن این مسئله محقق نشد.

حملات روزهای اخیر انصارالله به عربستان که احتمال می‌رود در روزهای آینده افزایش یابد، ناشی از رفتار و نحوه عمل نادرست رژیم سعودی و شخص «محمد بن‌سلمان» در اتخاد سیاست‌های منطقه‌ای ارزیابی می‌شود.

آنچه قابل پیش بینی است اینکه ادامه تجاوز به یمن هیچ دستاوردی برای متجاوزین نخواهد داشت، زیرا یمن در طول تاریخ هرگز زیر سلطه هیچ قدرت خارجی نبوده است، بنابراین انتظار می‌رود به زودی شاهد شکل‌گیری دولت انتقالی در یمن باشیم.

البته نقش سازمان‌های بین المللی در مسئله یمن با توجه به سابقه ورود این سازمان‌ها در بحران‌ها و مناقشات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در 50 سال گذشته نشان می‌دهد این سازمان‌ها تنها ناظر ساکت جنایات قدرت‌ها بوده‌اند بنابراین انتظار اثرگذاری از سوی این سازمان‌ها در یمن وجود ندارد. ضمن آنکه این سازمان‌ها برخلاف وظیفه ذاتی و تعیین شده عمل کرده و کمکی به حل بحران نمی‌کنند، در نتیجه سرنوشت یمن و عربستان در میدان جنگ مشخص خواهد شد.

 

*کارشناس مسائل غرب آسیا


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی