نورنیوز ـ گروه بین الملل: روز گذشته (دوشنبه) مرحله سوم عملیات «اَبطال العراق» (قهرمانان عراق) برای پاکسازی و بررسی برخی مناطق در استان صلاح الدین و مناطق حد فاصل ستاد فرماندهی عملیات دیالی، سامراء و کرکوک از سه محور آغاز شد.
سرلشکر«عبدالامیر الشمری» معاون فرماندهی عملیات مشترک عراق در بیانیهای اعلام کرد: «نیروی زمینی در ستاد فرماندهی عملیات صلاح الدین، عملیات سامراء و دیالی و لشکر زرهی 9 و تیپ نیروهای ویژه در محور اول این عملیات، نیروهای پلیس فدرال، فرماندهی لشکر نیروهای ضربتی، نیروهای ویژه پلیس و پلیس فدرال فرماندهی عملیات مشترک در کرکوک در ضمن محور دوم عملیات و سازمان الحشد الشعبی عراق نیز با تیپهای خود در دیالی، سامراء، صلاح الدین و کرکوک شرکت دارند.»
این عملیات که با هدف بررسی منطقه، تحت پیگرد قرار دادن عناصر گروه تروریستی داعش و دستگیری افراد تحت تعقیب، شناسایی پناهگاه های داعش و از میان برداشتن آثار جنگی برای تقویت امنیت و ثبات در این مناطق آغاز شده 4 هزار و 853 کیلومتر مربع را در بر میگیرد.
«علی الوائلی»، کارشناس مسائل امنیتی نیز در خصوص زمان پایان فعالیت گروههای تروریستی در عراق به پایگاه خبری «المعلومة» گفت: پایان فعالیت تروریستها و از بین رفتن کامل آنها در گرو اجرای مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است، چرا که نیروهای آمریکایی از عناصر گروه تروریستی داعش حمایت کرده و سلاح، تجهیزات و نیروهای آنها را در استانهای مختلف عراق تامین میکنند.
او افزود: همه مناطق در عراق تحت کنترل نیروهای امنیتی عراق و امن هستند در نتیجه داعش نمیتواند بدون دخالت آمریکا به اسلحه و تجهیزات دست یابد.
او اشاره کرد که آمریکا تلاش میکند مذاکرات راهبردی با عراق را طولانیتر کند تا بتواند در صورت عدم توانایی طرف آمریکایی برای باقی نگه داشتن نیروهای خود در عراق حامی و پشتیبانی برای این تروریستها ایجاد کند.
گروه تروریستی داعش اخیرا در استانهای کرکوک، صلاح الدین، دیالی که معروف به مثلث مرگ است و استان الانبار فعالیتهای تروریستی خود از جمله حملات تروریستی، انفجار، کشتن غیرنظامیان و هدف قرار دادن نیروهای امنیتی عراق را آغاز کرده که بنا بر شواهد و قرائن، با هدف ایجاد بهانه برای استمرار حضور آمریکاییها بوده است.
خروج نیروهای نظامی آمریکا در عراق یکی از مطالبات اساسی مردم، مرجعیت و گروههای سیاسی عراق است که پس از تصویب در پارلمان، دولت موظف به پیگیری آن شد و نذاکرات راهبردی بغداد ـ واشینگتن باید نقطه پایانی بر این حضور باشد.
نکته آنکه؛ انجام عملیات اَبطال العراق با اتکاء به مردم و نیروهای مسلح صرفا عراقی بیانگر توانمندی کامل عراق برای مبارزه با تروریسم و عدم نیاز به حضور نیروهای خارجی است به ویژه که راهبرد مردمی کردن موضوع تامین امنیت با تشکیل نیروی مردمی و توانمند الحشد الشعبی در مرحله قبلی مبارزه با داعش موفقیت عراق را در شکست تروریسم تکفیری تضمین کرد.
نورنیوز