×
اقتصادی
شناسه خبر : 51547
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/04/02 ساعت 10:09
نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری برق کشور متصل شد

نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری برق کشور متصل شد

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر گفت: عملیات تعویض سوخت سالیانه و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه اتمی بوشهر انجام و این نیروگاه پس از انجام موفقیت‌آمیز تست‌های مربوطه مجدداً به شبکه‌ سراسری برق کشور متصل شد.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: رضا بنازاده با بیان این مطلب که برای اولین بار عملیات تعویض سوخت سالیانه و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه اتمی بوشهر به دست توانای متخصصان این مرکز پیشرفته هسته‌ای انجام شده است گفت: این نیروگاه پس از انجام موفقیت‌آمیز تست‌های مربوطه مجدداً به شبکه‌ سراسری برق کشور متصل شد.

وی تصریح کرد: این دستاورد ملی با لحاظ نمودن شرایط ویژه کنونی و در راستای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این مرکز حیاتی کشور و به‌کارگیری تمهیدات لازم و پروتکل‌های بهداشتی، با استفاده حداقلی از کارکنان شرکت‌های پیمانکاری فعالیت‌های تعویض سوخت و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه اتمی بوشهر حصول یافت و پس از انجام موفقیت‌آمیز تعویض سوخت و تست‌های مربوطه، هم زمان با آغاز دوره‌ اوج مصرف تابستانه کشور، روز یکشنبه اول تیرماه سال‌جاری نیروگاه اتمی بوشهر مجدداً با موفقیت تولید انرژی الکتریکی را آغاز کرد و به شبکه‌ی سراسری برق کشور متصل شد.

رییس نیروگاه اتمی بوشهر با بیان اینکه فرایند تعویض سوخت هسته‌ای برای نیروگاه‌های اتمی، فرایندی بسیار حساس و پیچیده است، یادآور شد: این فرایند هر سال توسط اپراتورهای متبحر ایرانی و با استفاده از یک تجهیز تکنولوژیک و منحصربه‌فرد با عنوان «ربات تعویض سوخت» یک سوم از سوخت هسته‌ای درون قلب راکتور تخلیه شده و پس از انجام رشته فعالیت‌های تخصصی، سوخت هسته‌ای تازه درون قلب راکتور بارگذاری و جایگزین سوخت‌های کارکرده می‌شود.  

بنازاده افزود: در این برهه‌ زمانی و با توجه به اهمیت انجام اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، محدودیت‌هایی در استفاده از خدمات نیروهای پیمانکاری داخلی و خارجی در سایت نیروگاه اتمی بوشهر وجود داشت که با تبدیل این محدودیت به یک فرصت ارزشمند و با تکیه بر دانش و مسؤولیت‌پذیری نیروهای خدوم نیروگاه و بر اساس برنامه‌ریزی‌های دقیق و مدون صورت گرفته، آماده‌سازی و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه توسط نیروهای توانمند این مجموعه‌ی عظیم صنعتی و با حداقل بهره‌گیری از خدمات پیمانکاری صورت گرفت.

وی با اشاره به نوپا بودن صنعت هسته‌ای در کشورمان، تصریح کرد: علیرغم پیچیدگی‌ها و تکنولوژی بسیار پیشرفته‌ی این مرکز هسته‌ای، نیروهای متخصص صنعت هسته‌ای به ویژه کارکنان خدوم نیروگاه اتمی بوشهر ثابت کردند پس از کسب دانش و تخصص لازم در حوزه بهره‌برداری و تولید برق، هم‌اکنون به جایگاه ویژه‌ای در حوزه تعمیر و نگهداری تأسیسات هسته‌ای نیز دست یافته‌اند و مایه مباهات و افتخار است که همزمان با سال جهش تولید، پس از قرار گرفتن کشور عزیزمان در باشگاه کشورهای دارنده‌ راکتورهای قدرت، هم‌اینک در مسیر باشگاه کشورهای دارای توانایی بهره‌برداری و تعمیرات و نگهداری نیروگاه‌های اتمی نیز قرار گرفته‌ایم.

رییس نیروگاه اتمی بوشهر با اشاره به اهمیّت و نقش ویژه‌ این نیروگاه در تولید انرژی الکتریکی ایمن و مطمئن، تاکید کرد: نیروگاه هسته‌ای بوشهر به صورت مداوم تحت نظارت و کنترل نهادهای نظارتی داخلی و مجامع بین‌المللی از جمله نظام ایمنی هسته‌ای کشور، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و انجمن جهانی بهره‌برداران هسته‌ای قرار دارد.  

بنازاده ادامه داد: نیروگاه اتمی بوشهر با توان تولید هزار مگاوات برق هسته‌ای به عنوان اولین نیروگاه اتمی هزار مگاواتی غرب آسیا در ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۰ به شبکه‌ی سراسری برق کشور متصل شد و اینک با عبور از مرز تولید ۴۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، علاوه بر تبلور تلفیق علم و صنعت و در کنار تربیت و آموزش نیروهای متخصص در این دانشگاه عظیم صنعتی، نقش ویژه‌ای در تأمین انرژی مورد نیاز کشور خصوصاً در استان‌های جنوبی در فصول گرم و سرد سال ایفا می‌کند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی