×
سیاسی
شناسه خبر : 51467
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/03/29 ساعت 15:13
اروپا به‌دنبال تکرار تجربه ناموفق «دیپلماسی اجبار» علیه ایران/ اینجا زور زانو جواب نمی‌دهد!

نورنیوز بررسی کرد؛

اروپا به‌دنبال تکرار تجربه ناموفق «دیپلماسی اجبار» علیه ایران/ اینجا زور زانو جواب نمی‌دهد!

تروئیکای اروپایی با وجود همراهی کاملا شفاف و صادقانه جمهوری اسلامی ایران در پرونده هسته‌ای، متاسفانه راهبردی شکست خورده مبتنی بر «دیپلماسی اجبار» را در پیش گرفته‌ تا به زعم خود ایران را مجبور به پذیرش زیاده‌خواهی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی کند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: چنانچه طی دو روز گذشته رسانه‌های غربی اعلام کرده‌اند، تروییکای اروپایی در حال نهایی سازی قطعنامه‌ای ضد ایرانی برای تصویب در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی است که با وجود مخالفت چین و روسیه احتمالا روز جمعه به رای گذاشته خواهد شد.

این قطعنامه که در چارچوب منویات آمریکا برای برهم زدن برجام تهیه و مورد توجه قرار گرفته، عملا گام جدیدی در افزایش فشار به جمهوری اسلامی ایران تلقی می‌شود و طبیعی است که ایران نمی تواند در قبال این رفتار اروپا واکنش جدی نداشته باشد.

با توجه به واکنش‌های منفی ایران، چین و روسیه در خصوص این قطعنامه، ظرف دو روز گذشته نمایندگان تروئیکای اروپایی با روس‌ها و چینی‌ها در حال مذاکره برای ایجاد تغییراتی در این قطعنامه بودند و با وجود اینکه به جمع بندی اولیه رسیدند اما متن نهایی که به پایتخت‌ها ارسال شد، مورد تایید واقع نشده است.

بر اساس گزارشهای دریافت شده تاکنون تلاشهای روسیه و چین برای متوجه کردن تروییکای اروپایی به پیامدهای سوء و خسارت بار این اقدان و متقاعد کردن انها به اصلاح رفتارشان سودی نداشته و تاثیری در رفتار اروپایی‌ها بدنبال نداشته است

اروپاییها با ادعای ایجادتعدیل در قطعنامه تمام تلاش خود را بکار بسته‌اند تا امروز پنج‌شنبه در جلسه ویدیو کنفرانسی بتوانند آن را با اجماع به تصویب برسانند، اما به نظر نمی رسد که امکان اجماع در تصویب قطعنامه وجود داشته باشد.

از این رو پیش بینی می‌شود در جلسه حضوری روز جمعه، این قطعنامه بتواند دو سوم رای لازم را با وجود رای منفی چین و روسیه کسب کند.

در صورتی که اروپا به هشدارهای روسیه و چین توجه نموده و قطعنامه را پس بگیرد و دیدگاههای خود را در مورد روابط فعلی ایران و آژانس در قالب بیانیه منعکس نماید می توان امیدوار بود که پیچیدگی شرایط فعلی کاهش یابد

در این قطعنامه، اروپایی‌ها ایران را به اجابت خواسته‌های مدیرکل آژانس و صدور اجازه دسترسی‌های جدید فراخوانده‌اند. این در حالی است که به اذعان بسیاری از کارشناسان حقوقی بین المللی، گزارش اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس و خواسته‌‌های او از ایران کاملا سیاسی و غیر فنی ـ حقوقی بوده و هیچ دلیلی برای اجابت ایران وجود ندارد.

به بیان دقیق‌تر؛ این قطعنامه با علم به اینکه ایران زیر بار خواسته‌های غیر حقوقی و زورگویانه نخواهد رفت در پی آن است که مسیر همکاری ایران و آژانس را تخریب نموده و ضمن ایجاد فضای تقابلی در مناسبات ایران و آژانس،زمینه فشار بیشتر به جمهوری اسلامی را فراهم نماید.

اروپا با پیگیری تصویب این قطعنامه در صدد است موضوع ایران در دستور کار شورای حکام نگه داشته ومدیرکل را موظف به ارائه گزارش در جلسات نوبه‌ای شورای حکام کند.

این رفتار اروپایی‌ها البته کاملا غیر متعارف، غیر حرفه‌ای و غیر عادلانه است و تائیدی است بر آنچه ایران آن را ناتوانی اروپا از اتخاذ موضع مستقل از آمریکا در برجام عنوان می‌کرد، چرا که اصولا در شرایطی که رابطه ایران با آژانس در موضوع مورد مناقشه قطع نشده و همچنان فعال است، مسئله نباید تبدیل به گزارش آژانس شده و از سوی شورای حکام به آژانس برود و شورای حکام هم نباید حکم صادر کند.

مجموعه این اتفاقات و باز کردن پرونده‌های قدیمی مختومه شده از یک سو و عدم وجود هیچگونه انحرافی در فعالیت‌های ایران از سوی دیگر، به روشنی بیانگر آن است که این اقدام، کاملا سیاسی بوده و برای تکمیل فشارهای آمریکا و اذنابش بر ایران صورت گرفته است، چرا که شرایط کنونی ما با آژانس مشابه بسیاری از کشورهای دیگر است.

یکی از روشن ترین دلایل سیاسی بودن رفتار اخیر آژانس این است که در حال حاضر وضعیت بسیاری از کشورها که موضوعاتی به مراتب جدی‌تر با آژانس دارند حتی به گزارش آژانس هم تبدیل نمی‌شود.

بر این اساس؛ به نظرمی‌رسد تروئیکای اروپایی با وجود همراهی کاملا شفاف و صادقانه جمهوری اسلامی ایران در پرونده هسته‌ای، متاسفانه راهبردی شکست خورده مبتنی بر «دیپلماسی اجبار» را در پیش گرفته‌ تا به زعم خود ایران را مجبور به پذیرش زیاده‌خواهی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی کند.

این اقدام مخرب و غیرسازنده اروپایی‌ها که بیش از پیش حقارت آنان را در برابر آمریکا و اسرائیل به اثبات می‌رساند، با وجود ادعای فریبکارانه حفظ برجام به نوعی اعلام غیرمستقیم خروج از برجام است و طبیعتا شرایط را پیچیده‌تر و بدتر خواهد کرد.

از سویی؛ این رفتار اروپا نشان می‌دهد که آنها عالما عامدا و به شکلی کاملا هماهنگ نقش موثری در «گروکشی سیاسی» آمریکا از کشورمان ایفا می‌کنند و البته چنانچه «وال استریت ژورنال» در گزارش سفارشی روز چهارشنبه خود در این خصوص آورده، نام این «خباثت سیاسی» را تلاش برای مصالحه بین ایران و آمریکا برای حفظ برجام نامیده‌اند.

این در حالی است که ایران تاکنون در برابر هیچ قطعنامه‌ای «اقدام تنازلی» نداشته و تنها دیپلماسی توانسته به حل و فصل موضوعات منجر شود. لذا به طور قطع رفتارهایی از این دست نمی‌تواند موجب عدول ایران از حقوق قانونی خود شده و باید منتظر واکنش‌های متقابل ایران بود.

اروپا باید بداند که «جمهوری اسلامی ایران عمیقا به موثر بودن راهبرد «مقاومت فعال» در جنگل بی‌قانون و بی‌اخلاق جهانی که آنها ادعای سروری‌اش را دارند، اعتقاد دارد و چنانچه قاضی‌زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس یازدهم در توئیت خود از فعال کردن پنج گام کاهش تعهدات ایران خبر داده، مجلس جدید هم قصد دارد برای افزایش بیشتر این اثرگذاری به دولت کمک کند.

اروپا و آمریکا باید برای همیشه به این نکته پی ببرند که در جهان انسان‌ها بر خلاف جهان حیوانات، «توافق» یعنی «اجرای کامل تعهدات از سوی همه طرف‌ها» و این میزان تعهد انسان‌ها به توافقات است که متمدن بودن آنها را نشان می‌دهد نه میزان زور زانویی که بر گردن یک بی‌دفاع مظلوم وارد می‌کنند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
درخواست‌ دسترسی آژانس بر اساس اسناد سازمان‌های جاسوسی قابل‌پذیرش نیست
چهارشنبه 1399/03/28 ساعت 21:00
ابراهیم کارخانه‌ای:
درخواست‌ دسترسی آژانس بر اساس اسناد سازمان‌های جاسوسی قابل‌پذیرش نیست
رئیس کمیسیون هسته‌ای مجلس نهم با اشاره به درخواست‌های بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران تصریح کرد که این مطالبات بر اساس اسناد جاسوسی صهیونیست‌هاست و در نتیجه، قابل‌پذیرش نیستند.
منطق مخالفت ایران با فشار سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چیست؟
چهارشنبه 1399/03/28 ساعت 11:07
منطق مخالفت ایران با فشار سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چیست؟
عَلَم کردن دو مکان ادعایی بیشتر به بهانه‌ای برای فشار یا امتیازگیری سیاسی از تهران می‌ماند تا درخواستی فنی و حقوقی. جالب است که منشأ اطلاعات ادعایی اسرائیل است که اصلا عضو ان‌پی‌تی نیست و دارنده کلاهک‌های هسته‌ای هم هست. عجیب است که آژانس و کشورهای غربی و اروپایی چطور می‌توانند این حد از تناقض را تحمل کنند.
درخواست دسترسی‌های جدید؛ پیگیری حقوقی یا فشار سیاسی برخی اعضای آژانس؟
دوشنبه 1399/03/26 ساعت 20:05
نورنیوز بررسی کرد؛
درخواست دسترسی‌های جدید؛ پیگیری حقوقی یا فشار سیاسی برخی اعضای آژانس؟
ایران در موضوع ارائه دسترسی‌ به بازرسان آژانس همواره به تعهدات خود ذیل برجام، موافقت‌نامه پادمان جامع و پروتکل الحاقی پایبند بوده است، لذا بدیهی است تاکید گزارش جدید بر لزوم دسترسی‌های بیشتر آن هم بر اساس ادعاهای کذب رژیم غاصب صهیونیستی معنایی جز عبور از فاز فنی ـ حقوقی و سوق آن به سیاسی ـ امنیتی شدن موضوع از سوی مدیرکل آژانس ندارد و به همکاری‌های مثبت ایران و آژانس لطمه خواهد زد.
نظرات

آخرین اخبار
نورنما | سگ‌های رباتیک هم به جام جهانی آمدند
تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی
عارف: ان شاءالله مذاکرات به نتیجه می‌رسد
آغاز نشست چهارجانبه ایران، آمریکا، قطر و پاکستان در سوئیس
بن گویر: آتش‌بس با لبنان اشتباه بود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 31 خرداد 1405
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا وارد مسیر نزولی شد + جدول
60 روز پرچالش؛ از جنگ سایه تا جنگ مذاکره
جزئیات حادثه تلخ نشت گاز در اهواز
حقوق خرداد کارمندان و بازنشستگان دولت پرداخت شد
افشای 214 گلوگاه فساد در کشور؛ پرونده 23 میلیارد یورو تعهد ارزی به دادسرا رسید
روایت پزشکیان از نجات کشور در بحران کالاهای اساسی
آدم‌ربایی با پوشش مأمور در پایتخت ؛ اعضای مسلح باند به دام افتادند
فرانسه چرا از تفاهم ایران و آمریکا این‌گونه وحشت کرده است؟
عاشورا؛ اوج عرفان و حماسه
پیام‌های ویژه اسلام‌آباد به تهران ؛ مذاکرات یکشنبه از سر گرفته می‌شود
5 کشته و مجروح در قطب صنعتی دستگرد
حمایت نبیه بری از توافق آتش‌بس و خروج اسرائیل از لبنان
رضایی: آمریکا از سر استیصال اصرار به مذاکره دارد
رکوردشکنی نقره در معاملات خردادماه
تحلیل انصارالله از تحولات منطقه؛ بازگشت معادلات به نقطه آغاز
پیش بینی قیمت طلای جهانی امروز 31 خرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 31 خرداد 1405 + جدول
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
ترامپ برای نجات خود با ایران توافق کرد
طوفان سامورایی‌ها،بازگشت رویایی آلمان و رکورد تاریخی هلند
جزئیات تازه از کالابرگ؛ برنامه دولت برای جبران گرانی‌ها
وضعیت ترافیک تهران؛ آغاز شلوغی در بزرگراه‌های اصلی
چرا درمان هر روز گران‌تر می‌شود؟
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 31 خرداد 1405 / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته
شهباز شریف و فرمانده ارتش پاکستان وارد سوئیس شدند
آیا جنگ سرنوشت ساز در پیش است؟
مسئولیت حقوقی رهبری و نهادهای نظام
آزمایش DNA راز رابطه پنهانی را فاش کرد
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار
تیم ملی کاراته بانوان ایران قهرمان آسیا شد
خطر چالش‌های حقوقی تفاهم‌نامه
چرا بند اول تفاهمنامه مهم است؟
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ یکشنبه 31 خرداد؛ نبرد بزرگ ایران و بلژیک
مدار دیپلماسی | لبنان، نخستین آزمون تفاهم ایران و آمریکا
کاراته قهرمانی آسیا؛ صعود مقتدرانه ایران با دو مدال طلا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 31 خرداد 1405 + جدول
هشدار سرمربی بلژیک؛ طارمی و قدوس می‌توانند خطرساز شوند
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 +جدول
جزئیات تغییرات در نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان اعلام شد
سی‌بی‌اس نیوز: لبنان در دستور کار مذاکرات سوئیس قرار گرفت
شهیدی که یکسال قبل شهادت نامه خود را منتشر کرد
افزایش 142 هزار نفری یارانه بگیران دهک 4 تا 9
ونس وارد سوئیس شد؛ بحران لبنان نخستین دستور کار مذاکرات ایران و آمریکا
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 + وضعیت استانها