×
سیاسی
شناسه خبر : 51447
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/03/29 ساعت 08:53
گام‌های پرشتاب اروپا در مسیر «مرگ ابدی برجام»

نورنیوز بررسی کرد؛

گام‌های پرشتاب اروپا در مسیر «مرگ ابدی برجام»

اقدامات اخیر تروییکای اروپایی در خصوص ارائه قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و قطعنامه حمایت از تداوم محدود و زمان بندی شده تحریم تسلیحاتی ایران،عملا گام جدیدی در افزایش فشار به جمهوری اسلامی تلقی شده و به طور قطع با واکنش ایران همراه خواهد بود.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: چندی قبل و بدنبال انتشار غیر رسمی پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا در مورد تداوم تحریم تسلیحاتی ایران پس از پایان مهلت قانونی تعیین شده در قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد، دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران،هشدار داد در صورتی که تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی از شورای امنیت سازمان ملل تمدید شود، برجام به «مرگ ابدی خواهد رفت».

اقدامات اخیر ️تروییکای اروپایی که با ارائه قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که علی رغم مخالفت چین و روسیه احتمالا روز جمعه به رای گذاشته خواهد شد عملا گام جدیدی در افزایش فشار به جمهوری اسلامی ایران تلقی می شودو به طور قطع با واکنش ایران همراه خواهد بود.

روزنامه وال استریت جورنال روز چهارشنبه ۲۸ خرداد در گزارشی پیرامون اختلافات آمریکا و سایر قدرت‌های جهانی در مورد توافق هسته‌ای با ایران، نوشت که تروئیکای اروپایی در حال تنظیم قطعنامه ای هستند که طی آن تمدید محدود تحریم‌های تسلیحاتی ایران مورد توجه قرار گرفته است.

️هدف اروپا از این اقدام دستیابی به راه حلی میانه برای ایجاد مصالحه ای برای جلوگیری از نابودی برجام عنوان شده لیکن بسیار روشن است که این اقدام از سوی اروپایی که متعهد شده بود خسارتهای وارد شده به ایران ناشی از خروج آمریکا از برجام را جبران کند عملا اقدامی خصمانه از سوی جمهوری اسلامی محسوب شده و نمی تواند بدون عکس العمل متقابل باشد.

️بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تحریم تسلیحاتی ایران می بایست در تاریخ ۱۸ اکتبر امسال ( ۲۷ مهر ماه ) به پایان برسداما دولت دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا با ارائه پیش نویس قطعنامه‌ای جدید تلاش همه جانبه ای را برای تداوم این تحریم‌ها آغاز کرده است.

️آمریکا هشدار داده که درصورت ناکامی در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران به دنبال فعال کردن «مکانیسم ماشه»در توافقنامه برجام، خواهد بود.

️مکانیسم ماشه، سازوکاری است که در برجام پیش بینی شده و بر اساس آن، اگر ایران به تعهداتش عمل نکند، طرف‌های دیگر توافق می‌توانند پرونده را به شورای امنیت ارجاع دهند و تحریم‌ها علیه ایران را مجددا بازگردانند.

️سایر طرفهای عضو برجام شامل ایران، چین، روسیه و اروپا تاکید دارند که آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شده و دیگر عضوی از این توافق نیست که بتواند مکانیسم ماشه را فعال کند اما آمریکا می گوید که برجام جدا از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و این قطعنامه همچنان آمریکا را «مشارکت‌کننده» در توافق هسته‌ای می‌داند.

️سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، هفته گذشته در نامه‌ای خطاب به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد موضع آمریکا را «مضحک و غیرمسئولانه» توصیف کرد.

️جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ۲۰ خرداد گفت: از آنجا که آمریکا از برجام خارج شده است دیگر نمی‌تواند مدعی شود که نقشی در برجام دارد.

اکنون چنانچه در گزارش نشریه وال استریت ژورنال ذکر شده، سه کشور آلمان،انگلیس و فرانسه که انتظار می رفت در قبال اقدام غیر قانونی آمریکا بایستند می‌خواهند برای جلب نظر واشنگتن با ارائه قطعنامه ای جدید مسیر میانه ای را پیش گرفته اند و بدنبال محدود سازی معاملات تسلیحاتی ایران هستند.

️آنها امیدوارند با ارائه این قطعنامه که نسخه تعدیل شده قطعنامه پیشنهادی آمریکاست، ضمن منصرف کردن واشنگتن از ارائه قطعنامه اولیه،چین و روسیه را نیز برای ارائه رآی ممتنع در شورای امنیت و وتو نکردن قطعنامه خود متقاعد کنند.

️جمهوری اسلامی ایران با صراحت به اروپا، روسیه و چین اعلام کرده که این کشورها در صورتی که علاقه مند به حفظ برجام هستند باید در برابر خواسته آمریکا تسلیم نشده و در برابر فشارهای واشینگتن در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که مغایر برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است بایستند.

️سابقه نحوه مواجهه ایران با قطعنامه های تکلیفی که با هدف وارد کردن فشار و محدود سازی حقوق قانونی جمهوری اسلامی صادر شده نشان می دهد که اینگونه اقدامات نه تنها موجب همراه شدن ایران بادرخواستهای غیر قانونی نشده بلکه واکنش متقابل و تند را از سوی جمهوری اسلامی بدنبال داشته است.

️به نظر می رسد با توجه به رویکرد اعلام شده از سوی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران ، تداوم رفتارهای آغاز شده از سوی اروپا درشورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل متحد می تواند نشانه ای از آغاز شمارش معکوس برای مرگ ابدی جسم نحیف و روبه احتضار برجام تلقی شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
درخواست‌ دسترسی آژانس بر اساس اسناد سازمان‌های جاسوسی قابل‌پذیرش نیست
چهارشنبه 1399/03/28 ساعت 21:00
ابراهیم کارخانه‌ای:
درخواست‌ دسترسی آژانس بر اساس اسناد سازمان‌های جاسوسی قابل‌پذیرش نیست
رئیس کمیسیون هسته‌ای مجلس نهم با اشاره به درخواست‌های بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران تصریح کرد که این مطالبات بر اساس اسناد جاسوسی صهیونیست‌هاست و در نتیجه، قابل‌پذیرش نیستند.
منطق مخالفت ایران با فشار سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چیست؟
چهارشنبه 1399/03/28 ساعت 11:07
منطق مخالفت ایران با فشار سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چیست؟
عَلَم کردن دو مکان ادعایی بیشتر به بهانه‌ای برای فشار یا امتیازگیری سیاسی از تهران می‌ماند تا درخواستی فنی و حقوقی. جالب است که منشأ اطلاعات ادعایی اسرائیل است که اصلا عضو ان‌پی‌تی نیست و دارنده کلاهک‌های هسته‌ای هم هست. عجیب است که آژانس و کشورهای غربی و اروپایی چطور می‌توانند این حد از تناقض را تحمل کنند.
درخواست دسترسی‌های جدید؛ پیگیری حقوقی یا فشار سیاسی برخی اعضای آژانس؟
دوشنبه 1399/03/26 ساعت 20:05
نورنیوز بررسی کرد؛
درخواست دسترسی‌های جدید؛ پیگیری حقوقی یا فشار سیاسی برخی اعضای آژانس؟
ایران در موضوع ارائه دسترسی‌ به بازرسان آژانس همواره به تعهدات خود ذیل برجام، موافقت‌نامه پادمان جامع و پروتکل الحاقی پایبند بوده است، لذا بدیهی است تاکید گزارش جدید بر لزوم دسترسی‌های بیشتر آن هم بر اساس ادعاهای کذب رژیم غاصب صهیونیستی معنایی جز عبور از فاز فنی ـ حقوقی و سوق آن به سیاسی ـ امنیتی شدن موضوع از سوی مدیرکل آژانس ندارد و به همکاری‌های مثبت ایران و آژانس لطمه خواهد زد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی