×
سیاسی
شناسه خبر : 51447
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/03/29 ساعت 08:53
گام‌های پرشتاب اروپا در مسیر «مرگ ابدی برجام»

نورنیوز بررسی کرد؛

گام‌های پرشتاب اروپا در مسیر «مرگ ابدی برجام»

اقدامات اخیر تروییکای اروپایی در خصوص ارائه قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و قطعنامه حمایت از تداوم محدود و زمان بندی شده تحریم تسلیحاتی ایران،عملا گام جدیدی در افزایش فشار به جمهوری اسلامی تلقی شده و به طور قطع با واکنش ایران همراه خواهد بود.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: چندی قبل و بدنبال انتشار غیر رسمی پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا در مورد تداوم تحریم تسلیحاتی ایران پس از پایان مهلت قانونی تعیین شده در قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد، دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران،هشدار داد در صورتی که تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی از شورای امنیت سازمان ملل تمدید شود، برجام به «مرگ ابدی خواهد رفت».

اقدامات اخیر ️تروییکای اروپایی که با ارائه قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که علی رغم مخالفت چین و روسیه احتمالا روز جمعه به رای گذاشته خواهد شد عملا گام جدیدی در افزایش فشار به جمهوری اسلامی ایران تلقی می شودو به طور قطع با واکنش ایران همراه خواهد بود.

روزنامه وال استریت جورنال روز چهارشنبه ۲۸ خرداد در گزارشی پیرامون اختلافات آمریکا و سایر قدرت‌های جهانی در مورد توافق هسته‌ای با ایران، نوشت که تروئیکای اروپایی در حال تنظیم قطعنامه ای هستند که طی آن تمدید محدود تحریم‌های تسلیحاتی ایران مورد توجه قرار گرفته است.

️هدف اروپا از این اقدام دستیابی به راه حلی میانه برای ایجاد مصالحه ای برای جلوگیری از نابودی برجام عنوان شده لیکن بسیار روشن است که این اقدام از سوی اروپایی که متعهد شده بود خسارتهای وارد شده به ایران ناشی از خروج آمریکا از برجام را جبران کند عملا اقدامی خصمانه از سوی جمهوری اسلامی محسوب شده و نمی تواند بدون عکس العمل متقابل باشد.

️بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تحریم تسلیحاتی ایران می بایست در تاریخ ۱۸ اکتبر امسال ( ۲۷ مهر ماه ) به پایان برسداما دولت دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا با ارائه پیش نویس قطعنامه‌ای جدید تلاش همه جانبه ای را برای تداوم این تحریم‌ها آغاز کرده است.

️آمریکا هشدار داده که درصورت ناکامی در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران به دنبال فعال کردن «مکانیسم ماشه»در توافقنامه برجام، خواهد بود.

️مکانیسم ماشه، سازوکاری است که در برجام پیش بینی شده و بر اساس آن، اگر ایران به تعهداتش عمل نکند، طرف‌های دیگر توافق می‌توانند پرونده را به شورای امنیت ارجاع دهند و تحریم‌ها علیه ایران را مجددا بازگردانند.

️سایر طرفهای عضو برجام شامل ایران، چین، روسیه و اروپا تاکید دارند که آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شده و دیگر عضوی از این توافق نیست که بتواند مکانیسم ماشه را فعال کند اما آمریکا می گوید که برجام جدا از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و این قطعنامه همچنان آمریکا را «مشارکت‌کننده» در توافق هسته‌ای می‌داند.

️سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، هفته گذشته در نامه‌ای خطاب به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد موضع آمریکا را «مضحک و غیرمسئولانه» توصیف کرد.

️جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ۲۰ خرداد گفت: از آنجا که آمریکا از برجام خارج شده است دیگر نمی‌تواند مدعی شود که نقشی در برجام دارد.

اکنون چنانچه در گزارش نشریه وال استریت ژورنال ذکر شده، سه کشور آلمان،انگلیس و فرانسه که انتظار می رفت در قبال اقدام غیر قانونی آمریکا بایستند می‌خواهند برای جلب نظر واشنگتن با ارائه قطعنامه ای جدید مسیر میانه ای را پیش گرفته اند و بدنبال محدود سازی معاملات تسلیحاتی ایران هستند.

️آنها امیدوارند با ارائه این قطعنامه که نسخه تعدیل شده قطعنامه پیشنهادی آمریکاست، ضمن منصرف کردن واشنگتن از ارائه قطعنامه اولیه،چین و روسیه را نیز برای ارائه رآی ممتنع در شورای امنیت و وتو نکردن قطعنامه خود متقاعد کنند.

️جمهوری اسلامی ایران با صراحت به اروپا، روسیه و چین اعلام کرده که این کشورها در صورتی که علاقه مند به حفظ برجام هستند باید در برابر خواسته آمریکا تسلیم نشده و در برابر فشارهای واشینگتن در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که مغایر برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است بایستند.

️سابقه نحوه مواجهه ایران با قطعنامه های تکلیفی که با هدف وارد کردن فشار و محدود سازی حقوق قانونی جمهوری اسلامی صادر شده نشان می دهد که اینگونه اقدامات نه تنها موجب همراه شدن ایران بادرخواستهای غیر قانونی نشده بلکه واکنش متقابل و تند را از سوی جمهوری اسلامی بدنبال داشته است.

️به نظر می رسد با توجه به رویکرد اعلام شده از سوی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران ، تداوم رفتارهای آغاز شده از سوی اروپا درشورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل متحد می تواند نشانه ای از آغاز شمارش معکوس برای مرگ ابدی جسم نحیف و روبه احتضار برجام تلقی شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
درخواست‌ دسترسی آژانس بر اساس اسناد سازمان‌های جاسوسی قابل‌پذیرش نیست
چهارشنبه 1399/03/28 ساعت 21:00
ابراهیم کارخانه‌ای:
درخواست‌ دسترسی آژانس بر اساس اسناد سازمان‌های جاسوسی قابل‌پذیرش نیست
رئیس کمیسیون هسته‌ای مجلس نهم با اشاره به درخواست‌های بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران تصریح کرد که این مطالبات بر اساس اسناد جاسوسی صهیونیست‌هاست و در نتیجه، قابل‌پذیرش نیستند.
منطق مخالفت ایران با فشار سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چیست؟
چهارشنبه 1399/03/28 ساعت 11:07
منطق مخالفت ایران با فشار سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چیست؟
عَلَم کردن دو مکان ادعایی بیشتر به بهانه‌ای برای فشار یا امتیازگیری سیاسی از تهران می‌ماند تا درخواستی فنی و حقوقی. جالب است که منشأ اطلاعات ادعایی اسرائیل است که اصلا عضو ان‌پی‌تی نیست و دارنده کلاهک‌های هسته‌ای هم هست. عجیب است که آژانس و کشورهای غربی و اروپایی چطور می‌توانند این حد از تناقض را تحمل کنند.
درخواست دسترسی‌های جدید؛ پیگیری حقوقی یا فشار سیاسی برخی اعضای آژانس؟
دوشنبه 1399/03/26 ساعت 20:05
نورنیوز بررسی کرد؛
درخواست دسترسی‌های جدید؛ پیگیری حقوقی یا فشار سیاسی برخی اعضای آژانس؟
ایران در موضوع ارائه دسترسی‌ به بازرسان آژانس همواره به تعهدات خود ذیل برجام، موافقت‌نامه پادمان جامع و پروتکل الحاقی پایبند بوده است، لذا بدیهی است تاکید گزارش جدید بر لزوم دسترسی‌های بیشتر آن هم بر اساس ادعاهای کذب رژیم غاصب صهیونیستی معنایی جز عبور از فاز فنی ـ حقوقی و سوق آن به سیاسی ـ امنیتی شدن موضوع از سوی مدیرکل آژانس ندارد و به همکاری‌های مثبت ایران و آژانس لطمه خواهد زد.
نظرات

آخرین اخبار
آمریکا و اسرائیل صحنه را باخته‌اند
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال از ساعت 13 امروز جمعه یک‌طرفه می‌شوند
پاکستان از حملات هوایی جدید به افغانستان خبر داد
اصابت موشک‌های ایران به شمال فلسطین اشغالی؛ 59 صهیونیست زخمی شدند
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در پایتخت و البرز+ فیلم
اعلام اسامی 15 شهید نظام سلامت
مهاجری: جنگ ترامپ؛ علیه مردم است
بارش برف و باران در جاده‌های 9 استان؛ تردد در محورهای شمالی روان است
آمریکا: دولتی متجاوز ، میزبانی نالایق
گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و هند
طنین «الله‌اکبر» در آسمان بارانی تهران؛ آغاز راهپیمایی روز جهانی قدس در سراسر کشور
تظاهرات گسترده مردم یونان علیه جنگ آمریکا علیه ایران
فلج شدن اقتصاد جهان با جهش قیمت نفت
آمار واحدهای مسکونی و تجاری تخریب شده در حملات اخیر اعلام شد
تنگه هرمز بسته شد؛ بحران سوخت جت در اروپا و افزایش تاریخی قیمت‌ها
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 22 اسفند 1404
گزارش جنجالی؛ ناتوانی ویتکاف در درک پرونده هسته‌ای ایران، مانع توافق مؤثر
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 22 اسفند 1404 +جدول پخش
وزیر آموزش و پرورش: روز قدس نماد پیوند ایمان و اراده در برابر ظلم است
انبارها و سوله‌های همدان هدف حمله هوایی دشمن قرار گرفتند
هوای تهران سالم شد؛ شاخص کیفیت هوا روی عدد 65
حماس: آتش‌ زدن مسجد نابلس جنایتی ننگین و جنگ مذهبی است
حمله به ناوگان اورژانس؛ 14 شهید و 34 پایگاه تخریب شد
عمار حکیم حمله به مقرهای الحشد الشعبی را محکوم کرد
سی‌ان‌ان: آمریکا در حمله به ایران، تاثیر آن بر تنگه هرمز را دست‌کم گرفت
اقدامات آمریکا جهان را به “عصر تاریکی جدیدی” وارد کرده است
مقر الحشد الشعبی در کرکوک هدف حمله هوایی قرار گرفت
50 نظامی اسرائیلی در پی حملات موشکی حزب‌الله زخمی شدند
جان کری: نباید توانایی ایران را دست‌کم گرفت
رئیس پارلمان ترکیه: نتانیاهو، در بهترین حالت، به هیتلر دوم تبدیل خواهد شد، نه داوود دوم
مجوز 30 روزه آمریکا به کشورها برای خرید نفت از روسیه
توصیه مقتدرانه ترامپ: کشتی‌ها باید مقداری شجاعت نشان دهند و از تنگه هرمز عبور کنند!
البوسعیدی : آمریکا با جنگ به توافقی بهتر از آنچه از طریق مذاکره حاصل می‌شود، نخواهد رسید
مسیرهای ده‌گانهٔ راهپیمایی روز جهانی قدس در تهران اعلام شد
رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است
وال‌ استریت‌ ژورنال: قیمت نفت هم‌اکنون به سطحی نزدیک شده که به اقتصاد آسیب می‌زند
وزیر انرژی آمریکا: نیروی دریایی هنوز برای اسکورت نفتکش‌ها از تنگه هرمز آماده نیست
درخواست سناتور آمریکایی برای اخراج وزیر جنگ به دلیل حمله به مدرسه میناب
درخواست مقامات بخش انرژی آمریکا برای پایان فوری جنگ
آغاز موج 44 عملیات وعده صادق 4/شلیک انبوه موشکهای نقطه زن و فوق سنگین به شمال اراضی اشغالی
واکنش قالیباف به هدف قرار دادن هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی
موج43 عملیات وعده صادق4 /ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکاغیرعملیاتی شد
معافیت واردات کالا‌های اساسی از استان‌های مرزی
سازمان اطلاعات سپاه: نو داعشی‌ها ضربه‌ای دردناک خواهند خورد
ترکیه: اسرائیل به دنبال بی ثبات کردن دائمی منطقه است
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد
پیام تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه عمان
دعوت آیت الله آملی لاریجانی برای حضور حماسی در راهپیمایی روز قدس
ایروانی: ادعای کناره گیری ایران از مذاکرات هسته‌ای کاملاً نادرست است
سردار فدوی: در آستانه تحقق پیروزی بزرگ در ماه رمضان هستیم