×
فرهنگی
شناسه خبر : 51399
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/03/27 ساعت 12:48
بدرقه «پدرسالار» به خانه ابدی

بدرقه «پدرسالار» به خانه ابدی

آیین تشییع پیکر محمدعلی کشاورز بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون در حالی برگزار شد که از ساعت9 صبح علاقمندان این هنرمند خود را به قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) رسانده بودند.

نورنیوز ـ گروه جامعه: مراسم تشییع و خاکسپاری زنده‌یاد محمدعلی کشاورز به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون ایران صبح امروز سه‌شنبه ۲۷ خرداد برگزار شد تا پیکر این هنرمند فقید در خانه ابدی خود واقع در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) آرام بگیرد.

جایگاه ایجاد شده برای بدرقه محمدعلی کشاورز از ساعت ۹ صبح میزبان مردم علاقمند و برخی چهره‌های هنری همچون اسماعیل شنگله، امین تارخ و خسرو احمدی است.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، شهرام گیل‌آبادی مدیرعامل خانه تئاتر، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، سیدحسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنرمندان و عباس عظیمی رئیس مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی از مدیران حاضر در این مراسم هستند.

این مراسم ساعت ۹:۴۵ با قرائت آیاتی از قرآن به صورت رسمی آغاز شد.


حضور وزیر ارشاد، رئیس سازمان سینمایی و مدیرکل هنرهای نمایشی در مراسم تشییع محمدعلی کشاورز

پس از قرار گرفتن پیکر استاد محمدعلی کشاورز بر روی سن مراسم، کامران ملکی به‌عنوان مجری پشت میکروفن قرار گرفت و در توضیحات مقدماتی گفت: نلی کشاورز، دختر استاد کشاورز نمی‌خواستند به دلیل شیوع کرونا مراسمی برگزار شود، در غیر این صورت قطعاً بزرگترین مراسم و وداع را برای این هنرمند برگزار می‌کردیم.

در ادامه سعید خال مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (ع) در سخنانی کوتاه به همه هنرمندان و حاضران در مراسم تسلیت گفت.

آبراهه‌ای که رود شد و ما را با خود برد...


 

در ادامه اسماعیل شنگله بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون پشت میکروفن قرار گرفت و بخشی از خاطرات خود از سال‌های همکاری با زنده‌یاد کشاورز را مرور کرد.

این هنرمند ضمن تسلیت ضایعه درگذشت محمدرضا کشاورز گفت: آشنایی من با این مرحوم از ۶۴ سال پیش آغاز شد، از سال ۱۳۳۵ که هر دو برای اولین در هنرستان هنرپیشگی تهران یکدیگر را دیدیم و برحسب اتفاق، چون منزل‌مان نزدیک به هم بود و پیش از آن هم خبر نداشتیم، دوستی میان‌مان شکل گرفت و این دوستی ادامه پیدا کرد و مانند آبراهه‌ای شد که این آبراهه تبدیل به رودی شد که هر دو ما را به‌دنبال خودش کشاند و برد.

وی سپس به مرور برخی از اولین تجربه‌های همکاری خود با زنده‌یاد کشاورز در دهه‌های ۳۰ و ۴۰ پرداخت و گفت: قرار نبود ۶۵ سال رفاقتمان به روز درگذشتش ختم شود و قرار نبود تنهایم بگذارد.

شنگله تأکید کرد: کشاورز هر کاری را به راحتی قبول نمی‌کرد و تنها در کارهای شاخص بازی کرد تا برای همیشه ماندگار بماند.

در ادامه مراسم امین تارخ به ایراد سخنرانی درباره زنده‌یاد کشاورز پرداخت و پس از تسلیت به حاضران متنی را که به این مناسبت تدارک دیده بود، قرائت کرد.

این هنرمند تأکید کرد: محمدعلی کشاورز هرچند از میان ما رفت ولی آثاری بزرگ به جا گذاشت. آقای کشاورز، بهشت مبارک!

دو بالی که کشاورز را به نقطه امروز رساند

در ادامه سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن عرض تسلیت به خانواده کشاورز و جامعه هنری در سخنانی گفت: استاد کشاورز با دو بال حرکت کرد که او را به اینجا رساند؛ یکی به‌عنوان هنرمند نامی ایران و دیگری انسانی ویژه، خاص و متعالی. ترکیب این دو بود که کشاورز را اینگونه در جان و دل ما جای داده است.

وی افزود: در بخش هنر، زنده‌یاد کشاورز با مسیری که طی کرد، به نقطه امروز رسید. عشق او به هنر آنگونه بود که رشته‌های به‌ظاهر پول‌سازی که اعتبارات ظاهری را می‌آفرید، کنار گذشت و به هنر پرداخت. در وادی هنر او سلوک کرد.

در ادامه مراسم آرمان امام‌بخش به نمایندگی از خانواده مرحوم کشاورز به ایراد سخنانی پرداخت.

در پایان مراسم پس از اقامه نماز توسط حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی و با همراهی مردم و علاقمندان، پیکر زنده‌یاد کشاورز در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.


خبرگزاری مهر
نظرات

آخرین اخبار
المشاط: محاصره دریایی عربستان پاسخ به ادامه محاصره یمن است
ادعای جنجالی نماینده اردنی درباره نظامیان آمریکایی
جزئیات حملات دشمن جنایتکار آمریکایی به کشور/صدای پاسخ نیروهای مسلح ایران در اردن شنیده شد
برد پرگل هاکی ایران مقابل عراق در آسیا
درخواست قانونگذاران دموکرات آمریکا برای توقف جنگ علیه ایران
تحلیلگر سابق سیا: آمریکا توان حمله زمینی به جزایر ایران را ندارد
ادامه ناامنی و خشونت در آمریکا؛ 9 کشته و زخمی در حادثه تیراندازی
تبریک عراقچی به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
منابع مالی بازسازی خوزستان تأمین شد
گزافه گویی جدید ترامپ علیه ایران
روسیه، اوکراین را مسئول حمله پهپادی به خط لوله خزر دانست
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 29 تیر 1405
انتقام یا اعتراف؛ کدام آمریکا را رسواتر کرد؟
روسیه: آماده فراهم کردن بستر گفت‌وگوی ایران و کشورهای عربی هستیم
باب‌المندب؛ اهرم فشار جدید صنعا علیه ریاض
ایجاد مسیرهای جدید پرواز اربعین
نماینده پارلمان عراق: خروج آمریکا شرط ثبات منطقه است
مشکل آتش‌بس دقیقاً اینجاست
الزیدی درباره سفرش به تهران با سفیر ایران گفت‌وگو کرد
وزش باد کیفیت هوای تهران را ناسالم کرد
زاخارووا: اوکراین به‌دنبال بی‌ثبات کردن بازارهای جهانی نفت است
روسیه ورود بدون ویزای شهروندان چینی را تا 2027 تمدید کرد
پزشکیان: حل مشکلات کشور بدون مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
نخست‌وزیر جدید انگلیس: حمایت از اوکراین تغییر نمی‌کند
شهادت ستوان دوم مهداد پاشایی در حمله آمریکای جنایتکار به تبریز
ادعای روسیه درباره برنامه هسته‌ای آلمان
آتش‌سوزی منزل مسکونی در بندرعباس 6 قربانی گرفت
عارف: ایران باید در جمع 10 کشور برتر هوش مصنوعی قرار گیرد
رضایت از تصمیم ترامپ برای حمله به ایران به منفی 30 درصد رسیده است
ضربات سنگین نیروی دریایی سپاه در موج 23 عملیات نصر2 به دشمن متجاوز آمریکایی
سخنگوی دولت: شایعات پیرامون افزایش قیمت بنزین کذب است
مسکو و پیونگ‌یانگ بر تعمیق همکاری‌های راهبردی تأکید کردند
تصمیم‌های سیاسی باید پیوست اقتصادی داشته باشند
حادثه دریایی در سواحل عمان
آغاز اجرای طرح آزمایشی توافق لبنان و اسرائیل با نظارت آمریکا
شومر: ترامپ فاسدترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا است
نورنما | حال و هوای مسیر پیاده روی اربعین از بصره تا کربلا
بی‌اطلاعی وزارت ورزش از پاداش 350 میلیاردی تیم ملی فوتبال
سرکنسول جدید ایران در طرابوزان معرفی شد
محدودیت صادرات خرما برداشته شد
پیشنهاد بزرگ ایتالیا به گواردیولا
همتی: اصلاح سیاست ارزی و برخورد با بانک‌های ناسالم در اولویت است
سخنگوی دولت وارد هرمزگان شد
پرسپولیس قرارداد عمری را تمدید کرد
سخنگوی ارتش: تداوم جنگ برای رسیدن به بازدارندگی کامل است
وزیر کشور راهی پاکستان شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و سه
تهدید انصارالله به بستن مسیرهای دریایی عربستان
رایزنی بن سلمان و ژوزف عون درباره تحولات لبنان و منطقه
غلامرضا نوری قزلجه از مدیریت بحران در تامین کالاهای اساسی خبر داد