×
سیاسی
شناسه خبر : 51387
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/03/26 ساعت 20:05
درخواست دسترسی‌های جدید؛ پیگیری حقوقی یا فشار سیاسی برخی اعضای آژانس؟

نورنیوز بررسی کرد؛

درخواست دسترسی‌های جدید؛ پیگیری حقوقی یا فشار سیاسی برخی اعضای آژانس؟

ایران در موضوع ارائه دسترسی‌ به بازرسان آژانس همواره به تعهدات خود ذیل برجام، موافقت‌نامه پادمان جامع و پروتکل الحاقی پایبند بوده است، لذا بدیهی است تاکید گزارش جدید بر لزوم دسترسی‌های بیشتر آن هم بر اساس ادعاهای کذب رژیم غاصب صهیونیستی معنایی جز عبور از فاز فنی ـ حقوقی و سوق آن به سیاسی ـ امنیتی شدن موضوع از سوی مدیرکل آژانس ندارد و به همکاری‌های مثبت ایران و آژانس لطمه خواهد زد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: گزارش فصلی جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که امروز «رافائل گروسی» آن را در نشست شورای حکام ارائه کرد، با فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی کاملا ضد ایرانی تنظیم شده و خواستار دسترسی به دو مکان با استناد به اطلاعات و اسناد جعلی ادعایی صهیونیست‌ها است.

این گزارش پادمانی که برای دومین بار پس از برجام، به صورت مجزا از گزارش برجامی تهیه و ارائه شده، نه تنها هیچ مبنای حقوقی و پروتکلی وفق اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی ندارد، بلکه به روشنی حاکی از غلبه منویات سیاسی دشمنان ایران بر رویکرد حقوقی آژانس است. 

جمهوری اسلامی ایران البته طی روزهای گذشته؛ این اتهامات را یک بدعت غیراصولی و نامشروع قلمداد کرده و خواستار جلوگیری از ایجاد چنین رویه‌ای در آژانس شده بود.

چنانچه اساسنامه و پروتکل‌های حقوقی آژانس صراحت دارد، چنین درخواست‌هایی باید مبتنی بر دلایل شفاف حقوقی و در چارچوب‌های نظام راستی‌آزمایی آژانس باشند و کشورهای عضو نباید اجازه ایجاد چنین بدعت نامطلوبی در روند نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی زیر فشارهای سیاسی را بدهند.

نکته آنکه؛ چنانچه در گزارش‌های متعدد مدیرکل پیشین و فعلی آژانس بارها عنوان شده، سال‌هاست قوی‌ترین نظام راستی‌آزمایی در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران ذیل موافقت‌نامه پادمان جامع، معاهده منع‌گسترش سلاح‌های هسته‌ای و پروتکل الحاقی در حال اجراست و مطابق همین گزارش‌ها، ایران بیشترین و بهترین سطح همکاری‌ها را با آژانس چه در موضوعات پادمانی و چه در موضوعات برجامی داشته است.

بر همین اساس؛ ایران در موضوع ارائه دسترسی‌ به بازرسان آژانس نیز همواره به تعهدات خود ذیل برجام، موافقت‌نامه پادمان جامع و پروتکل الحاقی پایبند بوده است، لذا بدیهی است تاکید گزارش جدید بر لزوم دسترسی‌های بیشتر آن هم بر اساس ادعاهای کذب رژیم غاصب صهیونیستی که نه تنها عضو آژانس نیست بلکه بر دشمنی با ایران تاکید دارد، معنایی جز عبور از فاز فنی ـ حقوقی و سوق آن به سیاسی ـ امنیتی شدن موضوع از سوی مدیرکل آژانس ندارد و به همکاری‌های مثبت ایران و آژانس لطمه خواهد زد.

واضح است که در جریان تهیه و تنظیم این گزارش غیر حقوقی و جهت‌دار، رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا با بازار گرمی رژیم سعودی و امارات، مدیر کل آژانس را زیر فشار بسیار زیادی قرار داده‌اند تا موضوعاتی که قبلاً تحت عنوان «PMD» در مورد برنامه هسته‌ای ایران خاتمه یافته‌اند از طریق طرح اتهامات یا اطلاعات بی‌پایه و اساس دوباره بازگشایی شوند.

نکته مهمتر اینکه؛ جمع‌آوری اطلاعات توسط طرف‌های ثالث (به ویژه غیر عضو آژانس) برای بهره‌برداری‌های سیاسی به روشی متناقض با حق حاکمیتی کشورها و همچنین پیگیری و راستی‌آزمایی‌های آژانس بر این اساس، با اهداف و اصول منشور سازمان ملل و اساسنامه آژانس مغایر است.

جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر فتوای رهبر انقلاب مبنی بر حرام بودن تولید، تکثیر، انباشت و استفاده از سلاح‌های کشتارجمعی، اساسا نیازی به سلاح هسته‌ای نداشته و شفاف‌سازی گسترده بی‌سابقه توأم با یک مکانیسم شدید راستی‌آزمایی طی سال‌های گذشته شاهدی بر این مدعاست.

این در حالی است که رژیم خبیث و غاصب اسرائیل که صحنه گردان این جنگ جدید علیه ملت ایران شده، خود یکی از خطرناک‌ترین رژیم‌ها در موضوع تولید، گسترش و استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی در جهان است که هیچ یک از معاهدات بین المللی در این خصوص را نپذیرفته است.  

بر این اساس؛ چون طرح هرگونه درخواست از سوی آژانس مبتنی بر مدارک ادعایی و جعلی در مغایرت با اساسنامه آژانس و نظام ‌راستی‌آزمایی است، هیچ‌ تعهدی را برای ایران ایجاد نمی‌کند وگرنه هر بار باید شاهد طرح سئوالات بی‌شماری باشیم که تنها منشأ آن‌ها اسناد جعلی است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
اروپا به‌دنبال تکرار تجربه ناموفق «دیپلماسی اجبار» علیه ایران/ اینجا زور زانو جواب نمی‌دهد!
پنج‌شنبه 1399/03/29 ساعت 15:13
نورنیوز بررسی کرد؛
اروپا به‌دنبال تکرار تجربه ناموفق «دیپلماسی اجبار» علیه ایران/ اینجا زور زانو جواب نمی‌دهد!
تروئیکای اروپایی با وجود همراهی کاملا شفاف و صادقانه جمهوری اسلامی ایران در پرونده هسته‌ای، متاسفانه راهبردی شکست خورده مبتنی بر «دیپلماسی اجبار» را در پیش گرفته‌ تا به زعم خود ایران را مجبور به پذیرش زیاده‌خواهی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی کند.
گام‌های پرشتاب اروپا در مسیر «مرگ ابدی برجام»
پنج‌شنبه 1399/03/29 ساعت 08:53
نورنیوز بررسی کرد؛
گام‌های پرشتاب اروپا در مسیر «مرگ ابدی برجام»
اقدامات اخیر تروییکای اروپایی در خصوص ارائه قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و قطعنامه حمایت از تداوم محدود و زمان بندی شده تحریم تسلیحاتی ایران،عملا گام جدیدی در افزایش فشار به جمهوری اسلامی تلقی شده و به طور قطع با واکنش ایران همراه خواهد بود.
منطق مخالفت ایران با فشار سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چیست؟
چهارشنبه 1399/03/28 ساعت 11:07
منطق مخالفت ایران با فشار سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چیست؟
عَلَم کردن دو مکان ادعایی بیشتر به بهانه‌ای برای فشار یا امتیازگیری سیاسی از تهران می‌ماند تا درخواستی فنی و حقوقی. جالب است که منشأ اطلاعات ادعایی اسرائیل است که اصلا عضو ان‌پی‌تی نیست و دارنده کلاهک‌های هسته‌ای هم هست. عجیب است که آژانس و کشورهای غربی و اروپایی چطور می‌توانند این حد از تناقض را تحمل کنند.
نظرات

آخرین اخبار
دستور خروج 5 هزار نظامی آمریکایی از آلمان صادر شد
فشار آمریکا به عون برای دیدار با نتانیاهو در کاخ سفید
رایزنی ویتکاف و عبدالعاطی درباره پرونده مذاکرات میان ایران و آمریکا
جزئیات گفتگوی تلفنی «عراقچی» و «کایا کالاس»
آغاز سفر دریایی گردشگران به کیش از فردا
چین ریاست شورای امنیت را بر عهده گرفت
صادرات نفت خام عراق از مرز سوریه آغاز شد
سناتور دموکرات تلفات ارتش آمریکا را فاش کرد
پالتیکو: ترامپ مدعی پایان جنگ ایران شد
آرامگاه محمدرضا لطفی ساخته می شود
پیام تبریک عراقچی به نخست وزیر جدید عراق
محسن رضایی: آمریکایی‌ها درس‌های زیادی در خلیج فارس یاد خواهند‌ گرفت
نبیه بری: تجاوزات اسرائیل در آتش‌بس تشدید شد
مدیریت جدید خلیج فارس بر مدار فرمان رهبر معظم انقلاب
احتمال شنیدن صدای انفجارهای کنترل شده در عسلویه
ازسرگیری پروازهای رشت- مشهد و بالعکس
جو کنت: اسرائیل امریکا را برای جنگ متقاعد کرد
دیدار اعضای فراکسیون وفاداری به مقاومت لبنان با سفیر ایران در بیروت
سی ان ان:تقریبا همه سایت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه تخریب شده اند
سودجویان بازار خودرو را آشفته کردند
فرماندهی کل سپاه: کارگران پیشران‌ پیشرفت عزت و عظمت کشور
مخالفت ترامپ با ضرب‌الاجل 60 روزه برای جنگ با ایران
دیدار فیدان با رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق
توقف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم یک اثر تاریخی در لرستان
شهادت 14 نفر در عملیات پاکسازی مهمات در زنجان
ترور امام جماعت حرم حضرت زینب (ع) در سوریه
ترامپ در دستیابی به اهداف جنگ علیه ایران ناکام مانده است
جسد مرد مفقودی در سد شاه‌قاسم بویراحمد کشف شد
محاصره دریایی آمریکا پرخطر و کم‌دستاورد است
8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای محور آذرشهر-گنبرف
61 درصد آمریکایی‌ها مخالف اقدام نظامی علیه ایران
امارات با خروج از اوپک تنش نفتی با عربستان را آغاز کرد
رایزنی تلفنی عراقچی و لاوروف
چین: تنگه هرمز باید هرچه سریع‌تر بازگشایی شود
5 کشته در سانحه سقوط هواپیما در تگزاس
واردات خودرو ممنوع نیست
موزه هنرهای معاصر تهران میزبان نمایشگاه «هنر و جنگ» می شود
کشف 8000 فشنگ جنگی در شهرستان شوش
دلافوئنته: یامال را برای مراحل حذفی نگه می‌داریم
ناوشکن آمریکایی در اقیانوس آرام آتش گرفت
تحریم سه صرافی ایرانی از سوی آمریکا
معلمان و کارگران ستون فقرات عرصه فرهنگ و اقتصاد هستند
تعرفه واردات خودرو از اتحادیه اروپا 25 درصد شد
دستگیری قاتل در پیشوا در کمتر از یک ساعت
حمله به مدرسه میناب، یک جنایت جنگی از پیش طراحی شده
حملات بی سابقه حزب‌الله به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی
نگرانی سازمان جهانی بهداشت از فروپاشی نظام سلامت در غزه
معاون صدراعظم آلمان: به توصیه‌های ترامپ نیازی نداریم
صعود فوتسالیست های دائم‌پناه مشهد به لیگ برتر
رونمایی چین از جدیدترین ابررایانه خود