×
سیاسی
شناسه خبر : 51307
تاریخ انتشار : جمعه 1399/03/23 ساعت 18:10
کارت‌های بازی آمریکا در افغانستان فاقد اعتبار شده است

نورنیوز بررسی کرد؛

کارت‌های بازی آمریکا در افغانستان فاقد اعتبار شده است

اشرف غنی رییس جمهور افغانستان و عبدالله عبدالله که اخیرا در جریان توافقات سیاسی جایگاه قابل ملاحظه‌ای در دولت افغانستان به دست آورده، نسبت به توافق آمریکا و طالبان مشکوک بوده و تمایلی ندارند که این روند که پیشبرد آن قدرت طالبان را در افغانستان افزایش می‌دهد به پیش رود.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با گذشت حدود چهار ماه از امضای توافق صلح میان آمریکا و طالبان در فوریه 2020، همچنان اختلافات میان این دو و البته ضلع سوم موثر بر اجرای توافقات یعنی دولت حاکم بر افغانستان ادامه دارد و اجرای این توافق عملا با چالش‌های جدی مواجه شده است.

این در حالی است که در همان زمان امضای توافق در دوحه از سوی «ملا برادر» نماینده طالبان و «زلمای خلیلزاد» نماینده آمریکایی‌ها، هر دو طرف به شروع روند کاهش خشونت‌ها تاکید کرده و این توافق را توافقی عملیاتی عنوان کرده بودند.

 چنانچه در این توافق ذکر شده؛ نیروهای ناتو و آمریکایی باید ظرف ۱۴ ماه افغانستان را ترک کنند و گفتگوهای صلح بین الافغانی آغاز شود.

در همان زمان البته «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان با گلایه از آمریکایی‌ها گفته بود توافقی که دولت افغانستان در ان مشارکت نداشته، از نظر آنها بی‌معنی است و عملا چیزی را تغییر نخواهد داد. این موضع‌گیری غنی البته کمی بعد به دلیل فشار آمریکا و تهدید به قطع کمک یک میلیارد دلاری تعدیل شد اما هیچگاه دولت افغانستان را به صورت جدی پای کار اجرای توافق نیاورد.  

حال با گذشت حدود چهار ماه از امضای این سند، ژنرال «فرانک مکنزی» سرپرست فرماندهی مرکزی و فرمانده ناظر بر نیروهای آمریکایی در افغانستان گفته است که طالبان هنوز شرایط لازم برای کامل کردن برنامه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تا ماه مه آینده را برآورده نکرده است.

او که در فلوریدا مستقر است، همچنین در نشستی ویدئویی به میزبانی موسسه خاورمیانه در واشینگتن گفته است آمریکا از بخش اولیه این برنامه که بر اساس آن قرار است شمار سربازان خود را تا ماه ژوئیه به ۸۶۰۰ نفر برساند جلوتر است و خروج کامل نیروها تا بهار آینده یعنی ماه مه به شرایط بستگی خواهد داشت.

مکنزی معتقد است آنچه که آمریکا را تهدید می‌کند طالبان نیست، بلکه منبع تهدید گروه‌هایی (داعش و القاعده) هستند که آنها اجازه حضورشان در افغانستان را می‌دهند!

نکته آنکه؛ پیش شرط‌ طالبان مبنی بر رهایی پنج هزار زندانی و پیش شرط غنی مبنی بر آتش بس، قطع رابطه این گروه با پاکستان و پایان تجارت مواد مخدر همچنان بر آورده نشده است. با این وجود منابع مطلع افغانستانی گفته‌اند اولین دور گفتگوهای بین‌الافغانی در ۱۱ ژوئن سال جاری میلادی در قطر برگزار خواهد شد.

اشرف غنی رییس جمهور افغانستان و عبدالله عبدالله که اخیرا در جریان توافقات سیاسی جایگاه قابل ملاحظه‌ای در دولت افغانستان به دست آورده، نسبت به توافق آمریکا و طالبان مشکوک بوده و تمایلی ندارند که این روند که پیشبرد آن قدرت طالبان را در افغانستان افزایش می‌دهد به پیش رود.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ بازی آمریکا در افغانستان در این مقطع به دلیل اختلافات میان آنها با طالبان و دولت اشرف غنی به نوعی دچار توقف شده و پیش‌بینی می‌شود آمریکا از طریق راه‌اندازی بازی‌های ایذایی، به ویژه میان افغانستان و همسایگانش، ماجرا را تا پیش از اوج‌گیری رقابت‌های انتخاباتی 2020 به نقطه مطلوبی برساند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تکذیب عبور کشتی نفتی با اسکورت آمریکا
نورنما | ادای احترام مردم برلین مقابل سفارت ایران
رهبر اقلیت سنا: ترامپ یک دروغگوست
تاج: پلیس استرالیا مقابل گیت گفته باید پناهنده شوید!
چطور فعالیت همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی را گزارش دهیم؟+ تصویر
پایگاه آمریکایی در عراق زیر آتش نیروهای مقاومت
آغاز برخورد با ایرانیان خارج‌نشین «همکار دشمن» از سوی قوه قضائیه
اجرای طرح‌های حمایتی در 12 استان برای مسافران
مقر فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل، هدف حمله پهپادی حزب‌الله
اعلام تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای مراسم تشییع پیکر فرماندهان شهید
آغاز سی و پنجم موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های راهبردی فتاح، عماد، خیبر و قدر
مرتس: هیچ منفعتی از یک جنگ بی‌پایان نداریم
تاکید وزیر ارتباطات بر تقویت شبکه ارتباطی در استان‌های مهمان‌پذیر
تاکید قطر بر برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران
سازمان اطلاعات سپاه: تعدادی از عوامل و عناصر وطن فروش دستگیر شدند
برلین: آمریکا برای یک راه‌حل دیپلماتیک آماده است؛ اما ایران نه
واکنش کابینه عربستان به حملات ایران به منافع آمریکایی‌ها
نامه ایران به سازمان ملل درباره شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
دومین تماس تلفنی پوتین و پزشکیان در طول جنگ
دریادار تنگسیری: شناورهای مرتبط با متجاوزان حق عبور از ‎تنگه هرمز را ندارند
فعال شدن ستاد مردمی حمایت و پشتیبانی از دفاع مقدس
صادق خرازی: رژیم صهیونسیتی بعد از ایران سراغ عربستان، امارات و ترکیه خواهد رفت
آخرین اخبار از کیفیت هوای تهران
بقائی: اکنون که لبنان مقاومت می‌کند، ناگهان به یاد «حقوق بین‌الملل» افتاده‌اند!
عارف در گفت‌وگو با الجزیره: به دفاع از کشور ادامه می‌دهیم
گزارش تصویری | حمله آمریکایی - صهیونیستی به بزرگراه شهید باقری تهران
اعلام تمهیدات ترافیکی تشییع پیکر مطهر شهدای جنگ رمضان
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
9 راهکار کاهش ترس و نگرانی در شرایط جنگ
متوسط قیمت بنزین در آمریکا به 3.54 دلار رسید
قالیباف: چشم در برابر چشم را حکم می کنیم
دیدار معاون وزارت خارجه روسیه و سفیر ایران در مسکو پیرامون جنگ علیه ایران
برطرف شدن بخشی از اختلال خدمات بانک سپه
وزیر کشور: امنیت مرزهای کشور تامین است
واریز مستمری اسفندماه مددجویان کمیته امداد
مقاومت یک تانک مرکاوا را منهدم کرد
سناتور آمریکایی: جنگ با ایران هدر دادن روزانه یک میلیارد دلار است
واشنگتن به دنبال طرح صلح سه‌جانبه میان لبنان، سوریه و اسرائیل
درگیری ایران جهانی می‌شود
تا زمان شکست ترامپ، ایران به مبارزه ادامه می‌دهد
هزینه مراکز روزانه، نگهداری فرزندان بهزیستی واریز شد
سردار شکارچی: آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند
انهدام بیش از 100 پهپاد و اف-15 آمریکا و رژیم صهیونیستی
تل‌آویو توانمندی‌های ایران را دست کم گرفته بود
نورنما | شهادت مولای متقیان علی (ع) تسلیت‌باد
ادعای ترامپ: ممکن است با ایران گفتگو کنم!
وزیر جنگ آمریکا: روسیه در جنگ با ایران دخالت نکن
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
تعطیلی مدارس و دور کاری اجباری؛ نتیجه افزایش شدید قیمت نفت