×
سیاسی
شناسه خبر : 51218
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/03/20 ساعت 13:42
اذعان به سرافکندگی آمریکا در نتیجه فشارِ حداکثری بر ایران و ونزوئلا

نورنیوز بررسی کرد؛

اذعان به سرافکندگی آمریکا در نتیجه فشارِ حداکثری بر ایران و ونزوئلا

سه شنبه گذشته، با گذر پنجمین نفتکش ایرانی از مقابل کشتی‌های جنگی آمریکایی مستقر در دریای کارائیب و پهلوگیری در بنادر ونزوئلا، بار دیگر تحریم‌هایی که آمریکا بر هر دو کشور تحمیل کرده بود، به چالش کشیده شد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: سردبیر «واشینگتن پست» در یادداشتی نوشته است؛ در دوران همه گیری کووید 19، دولت ترامپ پیوسته کارزارِ «فشار حداکثری» خود را علیه ایران و ونزوئلا ادامه داد و بر تحریم ها افزود به امید اینکه یکی از این دولت‌ها یا هر دو، زیر فشارهای ترکیبی ویروس کرونا و تنگنای اقتصادی از هم بپاشند.

با این حال، آشکارترین پیامد این سیاست تا امروز این بود که دو کشور به هم نزدیک‌تر شده و با نمایش اقتدار و استقلال خود، ناتوانی آمریکا را به رخ کشیده و موجب سرافکندگی آن شدند.

سه شنبه گذشته، با گذر پنجمین نفتکش ایرانی از مقابل کشتی‌های جنگی آمریکایی مستقر در دریای کارائیب و پهلوگیری در بنادر ونزوئلا، بار دیگر تحریم‌هایی که آمریکا بر هر دو کشور تحمیل کرده بود، به چالش کشیده شد.

این در حالی است که هواپیماهای ایرانی، تکنسین‌ها و قطعات مورد نیاز برای راه اندازی دوباره پالایشگاه‌های از کار افتاده را به ونزوئلا رسانده بودند.

نتیجه این تحولات، پیروزی بزرگی برای هر دو کشور بود که با پافشاری بر حق خود و کوتاه نیامدن در برابر فشارهای آمریکا، توانستند علاوه بر کنترل و مدیریت فضای داخلی، همکاری‌های خود را نیز گسترش دهند.

این موفقیت، با پیام‌های توئیتری «اِل آیسامی» وزیر نفت ونزوئلا با مضامین اتحاد بین دو کشور و تبادلات علمی، رنگ و بوی جدی‌تری گرفت و توانست توجه افراد بی‌شماری را در فضای مجازی در تمام دنیا به سوی خود جلب کند.

در این میان برخی از فرماندهان ارتش آمریکا از ادامه ارتباط بین ایران و ونزوئلا ابراز نگرانی کرده و آن را زمینه ایجاد نفوذ در همسایگی آمریکا برای مقابله با منافع خود از سوی ایران دانستند.

همچنین، مقام‌های آمریکایی با اعلام این مطلب که نمی‌توانند حمایت و سوخت‌رسانی ایران به ونزوئلا را تحمل کنند، از پایان یافتن تعطیلات به دلیل شیوع ویروس کرونا و افزایش استفاده شهروندان ایرانی از خودروهایشان و به طبع آن افزایش مصرف سوخت در ایران، اظهار امیدواری کردند.

این درحالی است که تحکیم اتحاد میان دو کشور و عملکرد ایران، نه تنها عملا راهبرد فشار حداکثری آمریکا را ناکام گذاشت که روند نزولی سیاست‌های ترامپ در خصوص تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران را نیز نشان داد.

البته موفقیت پهلوگیری نفتکش‌های ایرانی در شرایط تحریم‌های بین المللی و فشارهای حداکثری آمریکا به ایران، اولین شکست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران محسوب نمی‌شود، زیرا چنانچه «زبیگنیو برژینسکی» مشاور امنیت ملی «جیمی کارتر» در خاطرات خود اعتراف کرده؛ «آبرو و حیثیت ملی ما به خاطر انقلاب اسلامی به خطر افتاد»، دقیقا از همان بهمن 1357 به بعد، شکست‌های پی در پی سیاست‌ها و توطئه‌های آمریکا در ایران آغاز شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی
انگلیس: یک کشتی دیگر در تنگه هرمز آتش گرفت
در اسرائیل سانسور رسانه‌ای حکم‌فرماست تا حملات ایران و حزب‌الله مخابره نشوند!
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا
عبور قیمت نفت از 100 دلار
بازگشت آخرین گروه از حجاج ایرانی به کشور
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد
ایران پاسخ حمله به مخازن پالایشگاه تهران را داد
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
بسیاری از مردم و بسیجیان برای حضور در ایست‌های بازرسی داوطلب شدند
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک به بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم