×
سیاسی
شناسه خبر : 51169
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/03/19 ساعت 12:18
اعتراضات آمریکا و جوکری که خالق خودش را به اسارت گرفت!

نورنیوز بررسی کرد؛

اعتراضات آمریکا و جوکری که خالق خودش را به اسارت گرفت!

بر خلاف آنکه ماشین رسانه‌ای نظام سلطه سعی داشت از «جوکر» قهرمانی برای بر هم زدن نظم و امنیت در کشورهای مخالف خود بسازد، اما با اعتراضات ضدنژادپرستی که سراسر آمریکا و بلکه دیگر کشورهای پیرو مکتب «لیبرال سرمایه‌داری» را فرا گرفته، ظاهرا این بار «صیاد در دام افتاده» و جوکری که ماموریتش نجات لیبرال سرمایه‌داری از قهر طبقه مستضعف بود، این بار به قاتل این مکتب تبدیل شده است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: «جوکر» اولین‌بار به عنوان یک شخصیت شرور و خیالی در داستان‌های مصور «دی سی کمیکس» معرفی شد. او دشمن اصلی «بتمن» بود که باعث مشکلات زیادی برای او شد و ترس و وحشت شدیدی در شهر «گاتهام» ایجاد کرد.

این معرفی مختصری از شخصیت جوکر در فیلم‌های ساخته شده قبل از ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» است. ولی زوایای مخفی این شخصیت گویا عمیق‌تر از ظاهر شرورش است و این در آخرین فیلم جوکر در سال ۲۰۱۹ کاملا مشهود بود.

این بار قهرمان فیلم، بتمن که شهر را از اشرار نجات می دهد نیست، بلکه خود جوکر قهرمان فیلم است.

این بار فیلم «جوکر» به کارگردانی «تاد فیلیپس» موازین مرسوم درباره خیر و شر را در جامعه آمریکا عوض می‌کند و قهرمان فیلم خود جوکر است، شخصیتی که چند دهه در شهر گاتهام خرابکاری می‌کرد، شهری که در حقیقت همان «نیویورک» بود.

اما این بار جوکر مرکز تمامی شرها است و پولدارها و طبقه سرمایه‌داری صاحب همه چیز هستند و حتی روح مردم را در کنترل دارند و رسانه‌ها ابزاری در راستای از بین بردن واقعیت در افکار عمومی هستند.

در واقع؛ جوکر این بار قهرمان مردم آمریکا و ناجی آن‌ها از نظام سرمایه‌داری ظالمانه آمریکایی است.

اما طبقه محروم مستضعف برای عبور از این مسیر باید راه جوکر را بروند که پادشاه هرج و مرج ناشی از تراکم ظلم و ستم و خیانت از سوی سیستم سرمایه‌داری است.

جوکر این مرحله با جوکر سابق متفاوت است، جوکر در ۳۰ سال گذشته نمایشگر هر مرحله از دوران حکمرانی روسای جمهور آمریکا بوده است.

جوکر در مرحله‌ای نمایش دهنده خطرات عصر ترس از توحش و بزهکاری نوجوانان بود و جوکر «هیث لیدگر» در سال آخر دولت «جورج بوش» به یک تروریست تبدیل شد که بتمن را به سمت تشکیل دولتی بر اساس نظارت بر شهروندان هدایت کرد.

اما جوکر سال ۲۰۱۹ و در دوره سرمایه‌دار مغرور ترامپ بسیار متفاوت است و منعکس کننده وضعیت کنونی و اکثریت له شده در آمریکا است.

«مایکل مور» کارگردان آمریکایی درباره جوکر می‌نویسد: شهر جوکر مرکز همه شرارت‌ها است و پولدارها بر همه چیز حاکم هستند و مرکز بانک‌ها و شرکت‌هایی است که از شهروندان باج‌خواهی می‌کنند و رسانه‌های آن خدمتی به مردم نمی‌کنند.

مایکل مور معتقد است که این فیلم فقط درباره ترامپ نیست، بلکه درباره جامعه آمریکایی است که اجازه داد فردی مثل او به قدرت برسد و این ناشی از کثیف‌تر و پولدارتر شدن سرمایه‌داران بود.

مایکل مور در ادامه درباره حقیقت جوکر مرحله ترامپ می‌افزاید: ترس و خشونت حاکم بر افراد پس از پخش جوکر واقعی نیست چون هدف این است که مردم حقیقت خشونت جامعه به خصوص خشونت نظام حاکم آمریکا را نبینند، بنابراین سخن راندن از این که هدف فیلم تبلیغ هرج و مرج است این است که ذهن مردم را از سرمایه‌داران و سیاست‌مداران حاکم بر آمریکا که سرنوشت مردم در دست آنها است دور کنند.

بیشتر اعمال خشونت‌بار فیلم، خود جوکر را قربانی می‌کند چون او کمک می‌خواست و تلاش می‌کرد در حاشیه این جامعه بد زنده بماند و به رغم مسائلی که برایش پیش می‌آمد به سلامت و آرامش زندگی کند ولی بعد از اینکه در دست یافتن به کمک به نتیجه نمی‌رسد جنایت می‌کند، ولی سرمایه‌داران آمریکایی بدون هیچ نگرانی زندگی خود را ادامه می‌دهند.

نویسنده آمریکایی «جف یانگ» معتقد است جوکر مرحله ترامپ ناشی از حالت نارضایتی است که به دلیل سخنان نژادپرستانه رئیس جمهور کنونی آمریکا در سخنرانی‌های انتخاباتی‌اش به وجود آمده است.

شخصیت «توماس واین» مدیر مادر جوکر در این فیلم که یک فرد مغرور پولدار است، فقرا را دلقک خطاب می‌کند و آن ها را تحقیر می‌کند و نویسنده فیلم نامه جوکر ۲۰۱۹ شخصیت ترامپ را بر توماس واین تطبیق داده است.

بر این اساس و با توجه به آنچه پس از قتل وحشیانه «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی سراسر آمریکا و بلکه دیگر کشورهای پیرو مکتب «لیبرال سرمایه‌داری» را فرا گرفته، به نظر می‌رسد بر خلاف آنکه ماشین رسانه‌ای نظام سلطه سعی داشت از جوکر قهرمانی برای بر هم زدن نظم و امنیت در کشورهای مخالف خود بسازد اما ظاهرا این بار «صیاد در دام افتاده» و شبیه‌سازی‌های جوانان معترض آمریکایی با جوکر، ماجرا را به سمت دیگری کشانده و جوکری که ماموریتش نجات لیبرال سرمایه‌داری از قهر طبقه مستضعف بود، این بار به قاتل این مکتب تبدیل شده است.  


نورنیوز
اخبار مرتبط
خشونت پلیس معترضان انگلیسی را به خیابان‌ها کشاند
یکشنبه 1401/06/27 ساعت 14:10
خشونت پلیس معترضان انگلیسی را به خیابان‌ها کشاند
صدها نفر در اعتراض به قتل مرد سیاهپوست غیرمسلحی که با گلوله پلیس در جنوب لندن از پا درآمد، مقابل ساختمان مرکز پلیس این شهر تجمع کردند
طرح مشترک «کوشنر ـ آیپک» برای عبور ترامپ از اعتراضات ضدنژادپرستی
دوشنبه 1399/03/26 ساعت 09:27
اختصاصی نورنیوز؛
طرح مشترک «کوشنر ـ آیپک» برای عبور ترامپ از اعتراضات ضدنژادپرستی
پس از تماس تلفنی دو هفته پیش ترامپ با «مارک زاکربرگ» مدیرعامل فیسبوک، جلسه محرمانه‌ای با حضور ترامپ، مشاور امنیت ملی او، مدیرعامل فیسبوک، مدیرعامل توییتر، کارشناسان اسرائیلی، جرد کوشنر و برخی اعضای کمپین تبلیغاتی ترامپ تشکیل شده است.
«حقوق بشر»؛ حقیقت گمشده در سیاست و حکومت آمریکایی
سه‌شنبه 1399/03/20 ساعت 10:33
نورنیوز بررسی کرد؛
«حقوق بشر»؛ حقیقت گمشده در سیاست و حکومت آمریکایی
در سال های اخیر، شلیک بی‌دلیل ماموران پلیس به جوانان و نوجوانان سیاه پوست به معضل بزرگی تبدیل شده است. تحقیقات نشان می‌دهد، یک نوجوان سیاه پوست آمریکایی تقریبا 9 بار بیشتر در معرض تفحص ماموران پلیس و شلیک بی‌دلیل آنان قرار دارند.
اغتشاشات «جوکر» یا خروش «جادریه»؛ خیابان‌های خاورمیانه در تسخیر کیست؟
شنبه 1398/11/05 ساعت 14:06
نورنیوز بررسی کرد؛
اغتشاشات «جوکر» یا خروش «جادریه»؛ خیابان‌های خاورمیانه در تسخیر کیست؟
مردم عراق روز جمعه با حضور میلیونی در خیابانهای عراق ضمن پاسخ مثبت به رفراندوم اخراج تروریست‌های آمریکایی، نشان دادند که تنفر از آمریکایی‌ها رویکردی درون زا و منبعث از خصلت ضد استکباری مردم این کشور است.
«نمادسازی» برای هدایت آشوب/ از «سازماندهی رنگین» تا «صورتک جوکر»
یکشنبه 1398/10/08 ساعت 15:46
«نورنیوز» بررسی کرد؛
«نمادسازی» برای هدایت آشوب/ از «سازماندهی رنگین» تا «صورتک جوکر»
نظام سلطه در استفاده از سبک و سیاق های مختلف برای براندازی نظام های سیاسی مخالف خود، در چارچوب تئوری های براندازی نرم، به الگویی رسیده است که به زعم آنها در صورت اجرای کامل و بی عیب و نقص، می تواند مکمل دیگر سناریوها برای دگرگونی نهایی نظام حاکم در آن کشورها باشد.
نظرات

آخرین اخبار
تیراندازی در بیمارستانی در شیکاگو و کشته شدن یک افسر پلیس آمریکا
مسن‌ترین بازیکنان جام جهانی
ترامپ: هدف حمله بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
بارش باران و رعد و برق در 18 استان
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ در هتل واشنگتن هیلتون+ فیلم تیراندازی
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد