×
سیاسی
شناسه خبر : 51169
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/03/19 ساعت 12:18
اعتراضات آمریکا و جوکری که خالق خودش را به اسارت گرفت!

نورنیوز بررسی کرد؛

اعتراضات آمریکا و جوکری که خالق خودش را به اسارت گرفت!

بر خلاف آنکه ماشین رسانه‌ای نظام سلطه سعی داشت از «جوکر» قهرمانی برای بر هم زدن نظم و امنیت در کشورهای مخالف خود بسازد، اما با اعتراضات ضدنژادپرستی که سراسر آمریکا و بلکه دیگر کشورهای پیرو مکتب «لیبرال سرمایه‌داری» را فرا گرفته، ظاهرا این بار «صیاد در دام افتاده» و جوکری که ماموریتش نجات لیبرال سرمایه‌داری از قهر طبقه مستضعف بود، این بار به قاتل این مکتب تبدیل شده است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: «جوکر» اولین‌بار به عنوان یک شخصیت شرور و خیالی در داستان‌های مصور «دی سی کمیکس» معرفی شد. او دشمن اصلی «بتمن» بود که باعث مشکلات زیادی برای او شد و ترس و وحشت شدیدی در شهر «گاتهام» ایجاد کرد.

این معرفی مختصری از شخصیت جوکر در فیلم‌های ساخته شده قبل از ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» است. ولی زوایای مخفی این شخصیت گویا عمیق‌تر از ظاهر شرورش است و این در آخرین فیلم جوکر در سال ۲۰۱۹ کاملا مشهود بود.

این بار قهرمان فیلم، بتمن که شهر را از اشرار نجات می دهد نیست، بلکه خود جوکر قهرمان فیلم است.

این بار فیلم «جوکر» به کارگردانی «تاد فیلیپس» موازین مرسوم درباره خیر و شر را در جامعه آمریکا عوض می‌کند و قهرمان فیلم خود جوکر است، شخصیتی که چند دهه در شهر گاتهام خرابکاری می‌کرد، شهری که در حقیقت همان «نیویورک» بود.

اما این بار جوکر مرکز تمامی شرها است و پولدارها و طبقه سرمایه‌داری صاحب همه چیز هستند و حتی روح مردم را در کنترل دارند و رسانه‌ها ابزاری در راستای از بین بردن واقعیت در افکار عمومی هستند.

در واقع؛ جوکر این بار قهرمان مردم آمریکا و ناجی آن‌ها از نظام سرمایه‌داری ظالمانه آمریکایی است.

اما طبقه محروم مستضعف برای عبور از این مسیر باید راه جوکر را بروند که پادشاه هرج و مرج ناشی از تراکم ظلم و ستم و خیانت از سوی سیستم سرمایه‌داری است.

جوکر این مرحله با جوکر سابق متفاوت است، جوکر در ۳۰ سال گذشته نمایشگر هر مرحله از دوران حکمرانی روسای جمهور آمریکا بوده است.

جوکر در مرحله‌ای نمایش دهنده خطرات عصر ترس از توحش و بزهکاری نوجوانان بود و جوکر «هیث لیدگر» در سال آخر دولت «جورج بوش» به یک تروریست تبدیل شد که بتمن را به سمت تشکیل دولتی بر اساس نظارت بر شهروندان هدایت کرد.

اما جوکر سال ۲۰۱۹ و در دوره سرمایه‌دار مغرور ترامپ بسیار متفاوت است و منعکس کننده وضعیت کنونی و اکثریت له شده در آمریکا است.

«مایکل مور» کارگردان آمریکایی درباره جوکر می‌نویسد: شهر جوکر مرکز همه شرارت‌ها است و پولدارها بر همه چیز حاکم هستند و مرکز بانک‌ها و شرکت‌هایی است که از شهروندان باج‌خواهی می‌کنند و رسانه‌های آن خدمتی به مردم نمی‌کنند.

مایکل مور معتقد است که این فیلم فقط درباره ترامپ نیست، بلکه درباره جامعه آمریکایی است که اجازه داد فردی مثل او به قدرت برسد و این ناشی از کثیف‌تر و پولدارتر شدن سرمایه‌داران بود.

مایکل مور در ادامه درباره حقیقت جوکر مرحله ترامپ می‌افزاید: ترس و خشونت حاکم بر افراد پس از پخش جوکر واقعی نیست چون هدف این است که مردم حقیقت خشونت جامعه به خصوص خشونت نظام حاکم آمریکا را نبینند، بنابراین سخن راندن از این که هدف فیلم تبلیغ هرج و مرج است این است که ذهن مردم را از سرمایه‌داران و سیاست‌مداران حاکم بر آمریکا که سرنوشت مردم در دست آنها است دور کنند.

بیشتر اعمال خشونت‌بار فیلم، خود جوکر را قربانی می‌کند چون او کمک می‌خواست و تلاش می‌کرد در حاشیه این جامعه بد زنده بماند و به رغم مسائلی که برایش پیش می‌آمد به سلامت و آرامش زندگی کند ولی بعد از اینکه در دست یافتن به کمک به نتیجه نمی‌رسد جنایت می‌کند، ولی سرمایه‌داران آمریکایی بدون هیچ نگرانی زندگی خود را ادامه می‌دهند.

نویسنده آمریکایی «جف یانگ» معتقد است جوکر مرحله ترامپ ناشی از حالت نارضایتی است که به دلیل سخنان نژادپرستانه رئیس جمهور کنونی آمریکا در سخنرانی‌های انتخاباتی‌اش به وجود آمده است.

شخصیت «توماس واین» مدیر مادر جوکر در این فیلم که یک فرد مغرور پولدار است، فقرا را دلقک خطاب می‌کند و آن ها را تحقیر می‌کند و نویسنده فیلم نامه جوکر ۲۰۱۹ شخصیت ترامپ را بر توماس واین تطبیق داده است.

بر این اساس و با توجه به آنچه پس از قتل وحشیانه «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی سراسر آمریکا و بلکه دیگر کشورهای پیرو مکتب «لیبرال سرمایه‌داری» را فرا گرفته، به نظر می‌رسد بر خلاف آنکه ماشین رسانه‌ای نظام سلطه سعی داشت از جوکر قهرمانی برای بر هم زدن نظم و امنیت در کشورهای مخالف خود بسازد اما ظاهرا این بار «صیاد در دام افتاده» و شبیه‌سازی‌های جوانان معترض آمریکایی با جوکر، ماجرا را به سمت دیگری کشانده و جوکری که ماموریتش نجات لیبرال سرمایه‌داری از قهر طبقه مستضعف بود، این بار به قاتل این مکتب تبدیل شده است.  


نورنیوز
اخبار مرتبط
خشونت پلیس معترضان انگلیسی را به خیابان‌ها کشاند
یکشنبه 1401/06/27 ساعت 14:10
خشونت پلیس معترضان انگلیسی را به خیابان‌ها کشاند
صدها نفر در اعتراض به قتل مرد سیاهپوست غیرمسلحی که با گلوله پلیس در جنوب لندن از پا درآمد، مقابل ساختمان مرکز پلیس این شهر تجمع کردند
طرح مشترک «کوشنر ـ آیپک» برای عبور ترامپ از اعتراضات ضدنژادپرستی
دوشنبه 1399/03/26 ساعت 09:27
اختصاصی نورنیوز؛
طرح مشترک «کوشنر ـ آیپک» برای عبور ترامپ از اعتراضات ضدنژادپرستی
پس از تماس تلفنی دو هفته پیش ترامپ با «مارک زاکربرگ» مدیرعامل فیسبوک، جلسه محرمانه‌ای با حضور ترامپ، مشاور امنیت ملی او، مدیرعامل فیسبوک، مدیرعامل توییتر، کارشناسان اسرائیلی، جرد کوشنر و برخی اعضای کمپین تبلیغاتی ترامپ تشکیل شده است.
«حقوق بشر»؛ حقیقت گمشده در سیاست و حکومت آمریکایی
سه‌شنبه 1399/03/20 ساعت 10:33
نورنیوز بررسی کرد؛
«حقوق بشر»؛ حقیقت گمشده در سیاست و حکومت آمریکایی
در سال های اخیر، شلیک بی‌دلیل ماموران پلیس به جوانان و نوجوانان سیاه پوست به معضل بزرگی تبدیل شده است. تحقیقات نشان می‌دهد، یک نوجوان سیاه پوست آمریکایی تقریبا 9 بار بیشتر در معرض تفحص ماموران پلیس و شلیک بی‌دلیل آنان قرار دارند.
اغتشاشات «جوکر» یا خروش «جادریه»؛ خیابان‌های خاورمیانه در تسخیر کیست؟
شنبه 1398/11/05 ساعت 14:06
نورنیوز بررسی کرد؛
اغتشاشات «جوکر» یا خروش «جادریه»؛ خیابان‌های خاورمیانه در تسخیر کیست؟
مردم عراق روز جمعه با حضور میلیونی در خیابانهای عراق ضمن پاسخ مثبت به رفراندوم اخراج تروریست‌های آمریکایی، نشان دادند که تنفر از آمریکایی‌ها رویکردی درون زا و منبعث از خصلت ضد استکباری مردم این کشور است.
«نمادسازی» برای هدایت آشوب/ از «سازماندهی رنگین» تا «صورتک جوکر»
یکشنبه 1398/10/08 ساعت 15:46
«نورنیوز» بررسی کرد؛
«نمادسازی» برای هدایت آشوب/ از «سازماندهی رنگین» تا «صورتک جوکر»
نظام سلطه در استفاده از سبک و سیاق های مختلف برای براندازی نظام های سیاسی مخالف خود، در چارچوب تئوری های براندازی نرم، به الگویی رسیده است که به زعم آنها در صورت اجرای کامل و بی عیب و نقص، می تواند مکمل دیگر سناریوها برای دگرگونی نهایی نظام حاکم در آن کشورها باشد.
نظرات

آخرین اخبار
تسهیلات میلیاردی برای احیای بازار جنت/ واریز 50 میلیون تومان کمک بلاعوض تا فردا صبح
توافق صلح لبنان با اسرائیل، توافقی جنجالی تر از سال 1983
20 جام، 10 سال، یک پپ!
بتن‌ریزی واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر زیر سایه امنیت
هماهنگی مسکو و پکن برای دفاع از ایران در تنگه هرمز
بحران در عدن، بازداشت‌ در سایه اختلافات امارات و عربستان
زلزله در صندوق‌های درآمد ثابت، کوچ به سمت املاک و طلا
سقوط برج ترامپ زیر سایه جنگ ایران
برگ‌های برنده ایران در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا
سید صولت مرتضوی :در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
اشاره رئیس‌جمهور به کهن‌سال‌ترین موجود زنده آسیا که ریشه در خاک ایران دارد
محمدمهدی اسماعیلی:در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
سپهر خلجی : در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
قدرت نامتقارن، لایه رسوخ‌ناپذیر دفاعی ایران در برابر حملات
سقوط آزاد اوراق قرضه از واشنگتن تا توکیو
فراخوان عارف برای مدیریت بی‌ساعت در صنایع/ساعت‌ها را از مچ باز کنید
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما
معاریو: ارتش اسرائیل با کمبود 15 هزار سرباز روبه‌روست
تحلیلگر رمزارز: جنگ با ایران ضعف بازارهای مالی سنتی را آشکار کرد
پرده‌برداری امام جمعه بغداد از یک پرونده قدیمی
روایتی از تخلیه 4 بیمارستان تهران در دوران جنگ
اردوی ترکیه و اعزام به آمریکا زیر ذره‌بین دولت/ فدراسیون منتظر نقد شدن وعده‌ها
کامبک قهرمانانه سلتیک/ جام از چنگ هارتس خارج شد
نورنما | سالروز شهادت باب الحوائج امام جواد (ع) تسلیت باد
سیرجانی‌ها در انتظار فتح جام
طوفان حمایت از فلسطین در نیویورک
تدابیر پلیس راه برای ترافیک شمال؛ از انسداد کندوان تا یک‌طرفه شدن مرزن‌آباد
چایکاران بخوانند؛ نیمی از مطالبات بهاره پرداخت شد
نقوی در دیدار با مؤمنی: پاکستان به دنبال تسهیل گفتگوهاست
نظارت دقیق بر جیب بیماران/ پرونده تخلفات بیمارستانی به تعزیرات می‌رود
نرخ تورم سالانه در سرزمین‌های اشغالی صعودی شد
ترخیص از بخش مراقبت‌های ویژه/ حال عمومی اکبر عبدی رو به بهبود است
تلاش اسلام‌آباد برای نزدیک‌کردن مواضع تهران و واشنگتن
سرمربی سابق استقلال تهران از هدایت تیم جدیدش کنار رفت
سقوط پهپاد در محله‌ای مسکونی در ترکیه
هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و رگبار در تهران
یک والیبالیست قدیمی در رأس مدیریت تیم‌های ملی هندبال
توازن در سیاست خارجی؛ راهبرد جدید بغداد در دوران الزیدی
جوما علیه استقلال در دادگاه عالی فوتبال
خداحافظی احساسی لواندوفسکی از بارسلونا
ارسال کوله‌پشتی کودکان شهید میناب به موزه سازمان ملل
فاصله زیاد عرضه تا تقاضا در بازار گازوئیل بورس انرژی
صوفی: با مدیریت مصرف، تهران وارد جیره‌بندی آب نمی‌شود
1729 تماس مزاحم با اورژانس تهران در یک هفته
ادعای الاخبار: لبنان به شریک امنیتی رژیم صهیونیستی می شود
امارات :خروج از اوپک و اوپک‌پلاس یک تصمیم راهبردی است
صادرات 10 میلیون بشکه‌ای نفت عراق از تنگه هرمز