×
سیاسی
شناسه خبر : 51079
تاریخ انتشار : شنبه 1399/03/17 ساعت 14:08
ترامپ نشان داد آمریکایی‌ها غیرقابل اعتمادند/توافق دوباره با تهران سخت‌تر است

استاد دانشگاه روتگرز در گفت‌وگو با ایلنا:

ترامپ نشان داد آمریکایی‌ها غیرقابل اعتمادند/توافق دوباره با تهران سخت‌تر است

استاد روابط بین‌الملل با تاکید بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران پیشرفت چشمگیری داشته است، گفت: ترامپ نشان داد که آمریکایی‌ها غیرقابل اعتماد هستند، برای همین هم رسیدن به برجام 2 سخت‌تر است.

نورنیوزـ گروه بین الملل: روی لیکلیدر استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه روتگرز است، وی سال‌ها به تحقیق و تدریس در حوزه روابط بین‌الملل به‌ویژه در زمینه جنگ‌های داخلی پرداخته است. از آثار وی می‌توان به کتاب‌هایی از قبیل «نتایج جنگ‌های داخلی»، «توصیه‌های اخلاقی و مدیریت جنگ»، «کشتن را متوقف کنید» و «چگونه جنگ داخلی پایان می‌پذیرد؟» اشاره کرد.

نیویورک در حال حاضر مهمترین منطقه از نظر ابتلا به کرونا در جهان است

روی لیکلیدر در ابتدا با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در جهان و رفتار آمریکا در این شرایط عنوان کرد: اکنون یک بیماری همه‌گیر جهانی شیوع پیدا کرده است. هر ایالتی مواردی دارد؛ نیویورک جایی که من در آن زندگی می‌کنم در حال حاضر مهمترین منطقه از نظر ابتلا در جهان است، اما به نظر می‌رسد با گذشت زمان ما حتی به صورت گسترده‌تر درگیر شویم. ما هیچ دارویی برای این بیماری و واکسن نداریم و احتمالاً حداقل تا یک سال دیگر این واکسن ساخته نمی‌شود. 

 وی در ادامه گفت: در این میان اگرچه تصور می‌شود تحریم‌های اقتصادی راهی غیرخشونت‌آمیز برای ترغیب دولت‌های دیگر جهت تغییر برخی از سیاست‌ها یا رفتارها بدون استفاده از جنگ است، اما معمولا افراد بی‌گناه و مردم عادی تحت تاثیر تحریم‌ها قرار می‌گیرند. از نظر سران آمریکا این راهکاری است تا نارضایتی در میان مردم کشور تحریم شده بیشتر شود و در نهایت اعتراض‌ها به تغییر رژیم منجر شود.

مجازات‌های اقتصادی دولت‌ها را برای تغییر سیاست‌هایشان متقاعد نمی‌کند

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه روتگرز یادآور شد: این تغییر معمولاً اتفاق نمی‌افتد. طی هفتاد و هشتاد سال گذشته، تجربیات مختلف در کشورهای مختلف وجود دارد که می‌گوید مجازات‌های اقتصادی دولت‌ها را متقاعد نمی‌کند که سیاست‌هایی را که از نظر آنها مهم هستند، تغییر دهند. تحریم‌ها غالباً با قطع منابع غذایی، جلوگیری از واردات دارو یا اقتصاد رنج آور، بر سلامت جمعیت هدف تأثیر می‌گذارد و بیکاری در آن افزایش می‌یابد.

قدرت‌ها فکر می‌کنند که تحریم راهی برای نشان دادن قدرت بدون استفاده از هزینه نظامی است

وی هم چنین گفت: اخیراً تلاش شده است تا بگویند تحریم‌های هوشمندانه‌ای اعمال می‌شود که به طور مستقیم بر افراد با نفوذ در دولت هدف تأثیر می‌گذارد، اما نه بر جمعیت آن. این موارد شامل بلوکه کردن حساب‌های بانکی خارجی افراد خاص و سازمان‌ها، ممنوعیت سفرهای خارجی توسط افراد و غیره است. البته من هیچ کدام را موفق نمی‌دانم. اما قدرت‌ها تصور می‌کنند که تحریم راهی برای نشان دادن قدرت بدون استفاده از هزینه نظامی است.

حمله آمریکا به ایران غیرممکن است

لیکلیدر افزود: در این میان مطمئناً نوعی درگیری نظامی بین ایالات متحده و ایران به ویژه در خلیج فارس امکان‌پذیر است. با این حال، این فرضیه ممکن است به معنای جنگ نباشد. یک تعریف علوم اجتماعی جنگ بیان می‌کند که جنگ باید حداقل یک هزار کشته در سال داشته باشد. من انتظار ندارم که تنش به آن حد برسد،  اما در هر صورت، حمله آمریکا به ایران به سادگی ممکن نیست، هر چند عده‌ای مانند تندروها ممکن است از جنگ با ایران ترسی نداشته باشند.

رسیدن به برجام ۲ سخت‌تر است

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه روتگرز گفت: اگر ترامپ انتخابات آینده را از دست بدهد، احتمالاً دولت جدید سعی خواهد کرد توافقی مشابه برجام بدست آورد. با این حال، اوضاع حداقل در دو جنبه مهم متفاوت است؛ اول اینکه برنامه هسته‌ای ایران پیشرفت چشمگیری داشته است، دوم اینکه ترامپ نشان داد که آمریکایی‌ها غیرقابل اعتماد هستند، برای همین هم رسیدن به برجام ۲ سخت‌تر است.


ایلنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 5 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
حمایت از بومی‌سازی و صادرات فناوری با قرارداد جدید وزارت ارتباطات
نوراینفو | 6 راز موفقیت برای مدیریت مالی
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
X
آگهی تبلیغاتی