×
اقتصادی
شناسه خبر : 51076
تاریخ انتشار : شنبه 1399/03/17 ساعت 11:55
پیش‌بینی آینده شاخص بورس تهران توسط تحلیلگران تکنیکال

پیش‌بینی آینده شاخص بورس تهران توسط تحلیلگران تکنیکال

بورس اوراق بهادار تهران پس از ثبت دو هفته نزولی در سال 99، هفته گذشته را با رشد 6/ 9 درصدی نماگر اصلی خود به پایان رساند و توانست بار دیگر از مرز یک میلیون واحد عبور کند.

نورنیوزـ گروه اقتصاد:  افزایش توجه به گروه‌های بزرگ کالایی اما سبب شد تا شاخص هم وزن که نشانی از اثرگذاری یکسان نمادها دارد، به رشد ۹/ ۵ درصدی بسنده کند. در مقابل اما شاخص ۳۰ شرکت بزرگ سهام افزایش ۸/ ۱۲ درصدی را ثبت کرد.

در این میان اما نکته قابل توجه افزایش معاملات این روزها سهامداران بر اساس اصول تکنیکال یا همان نموداری است. موضوعی که در نهایت بازتاب آن در نوسان‌های شاخص کل نمایان می‌شود. حالا نیز با سومین عبور این نماگر از مرز یک میلیون واحد تمام نگاه‌ها به روند آینده این بازار دوخته شده است؟ آیا شاخص کل می‌تواند مقاومت فعلی را پشت‌سر بگذارد؟ در صورت عبور از این مقاومت مهم تا کجا امکان پیشروی دارد؟ آیا اصلاح شاخص سهام به پایان رسیده است؟

اوایل هفته گذشته بود که «دنیای اقتصاد» در گزارشی با عنوان «سومین هجوم بورس به مرز یک میلیون» به گفت‌وگو با ۲۰ کارشناس بازار سهام پرداخت. تحلیلگرانی که با استناد به عوامل تکنیکال (نموداری) و فاندامنتال (بنیادی) معتقد بودند با توجه به پایداری برخی ابهامات، در کوتاه‌مدت شاهد نوسان‌های کوچک بازار در محدوده فعلی خواهیم بود. با این حال شاخص کل بورس تهران در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته دومین رشد بزرگ (مقداری) خود را در سال ۹۹ تجربه و برای سومین بار از مرز مهم یک میلیون واحد عبور کرد. در این میان فارغ از عوامل اثرگذاری بنیادی اعم از مباحث مربوط به فعالیت تولید و فروش شرکت‌ها یا روند قیمتی کالاها در بازار جهانی، این روزها نگاه بسیاری از بورس‌بازان به نمودارهای تکنیکال دوخته شده است. بر مبنای تحلیل‌های نموداری اما کف یک میلیون و ۲۵ هزار واحد برای شاخص کل در نظر گرفته شده است و در مسیر صعودی با مقاومت مهم یک میلیون و ۶۵ هزار واحد مواجه خواهد شد. در صورتی که نماگر بازار سهام بتواند از این مقاومت مهم عبور کرده و موقعیت خود را تثبیت کند (در صورت عدم بروز رخداد اثرگذار بنیادی) می‌تواند ارقام بالاتری را تجربه کند. به عبارت دیگر پس از عبور شاخص کل از این سطح، عملا مقاومت جدی پیش‌رو نخواهد داشت و معامله‌گران تالار سهام تابستانی صعودی را شاهد خواهند بود. اما احتمال تحقق این مهم چه میزان است؟

مسیر شاخص کل از منظر تکنیکالیست‌های بازار

ابهامات شاخص کل در مسیر صعود: محسن مصدق یکی از تحلیلگران تکنیکال بازار سهام در این خصوص معتقد است: برای تحلیل الگوی تکنیکالی شاخص کل با قدری ابهام مواجه هستیم و نمی‌دانیم آیا اصلاح این نماگر تمام شده یا همچنان ادامه دارد. در صورتی که این اصلاح تمام نشده باشد، الگوی ایجاد شده در نماگر اصلی بورس تهران می‌توان به‌صورت یک مثلث یا پهنه باشد که به اصطلاح نرمال بودن یا دونده بودن آن طی روزهای آینده مشخص خواهد شد. در این میان در صورتی که شاخص بتواند قله تاریخی خود را در محدوده یک میلیون و ۵۰ هزار واحد پشت سر بگذارد، احتمال ایجاد این پهنه ضعیف‌تر خواهد بود. با این حال باید اندکی تامل کرد و معاملات روزهای آینده را مورد رصد قرار داد.

وی اضافه کرد: آنچه مشخص است در صورت عبور قدرتمند شاخص کل از قله قبلی خود، اصلاح را باید تمام شده قلمداد کرد. در صورت تحقق این مهم، شاخص کل با قدرت به سمت محدوده یک میلیون و ۴۰۰هزار واحد حرکت خواهد کرد. مقاومت‌های بعدی شاخص در سطوح به مراتب بالاتری خواهد بود.

حمله به هدف جدید بعد از اصلاحی دیگر: حسین زمانی درمزاری دیگر تحلیلگر نموداری بازار سهام نیز در این خصوص اظهار کرد: شاخص کل بورس تهران این روزها در حال گذر از موج صعودی B در موج چهار است و احتمال صعود این نماگر تا محدوده یک میلیون و ۵۰هزار واحد نیز وجود دارد، اما پس از آن مجددا با یک روند اصلاحی مواجه خواهد شد. بعد از آن است که شاخص حرکت صعودی خود را به سمت اهداف بالاتر ادامه خواهد داد.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد شاخص به لحاظ تکنیکالی در موج ۴ خود و اصطلاحا درون یک رنج متراکم است. از این رو شاخص کل در حال حاضر برای عبور از محدوده قبلی یعنی همان سقف یک میلیون و ۵۰ هزار واحد ناتوان به نظر می‌رسد. در حال حاضر بازار در قالب یک موج صعودی B قرار دارد و احتمالا بار دیگر تا همان محدوده قبلی برود اما نتواند عبور کند و شاهد یک افت در قالب موج C نزولی باشیم. پیش‌بینی می‌شود دست کم تا پایان خرداد ماه شاهد این روند باشیم و بعد از آن انتظار می‌رود شاخص کل حرکت صعودی خود را برای حمله به هدف یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد آغاز کند.

حرکت شاخص در قالب الگوی مسطح: محمد خیری نیز در این خصوص به «دنیای اقتصاد» گفت: واقعیت این است که تحلیل تکنیکال تنها در ظرف بازار می‌گنجد و عوامل خارجی همچون جریان نقدینگی و مولفه‌های بنیادی همانند آزادسازی سهام عدالت، نرخ بهره بانکی و تصمیمات سیاستگذار به‌عنوان ریسک‌های سیستماتیک می‌تواند تحلیل‌های تکنیکال را دستخوش تغییراتی کند. به هر صورت اما شاخص سقف جدیدی را در محدوده یک میلیون و ۵۰ هزار واحد تجربه کرد اما با توجه به شتاب بالایی که داشت با افزایش عرضه‌ مواجه شد.

خصوصیات این ریزش نیز که شیب تندی داشت به موج A نزدیک بود که ریزشی بیش از ۱۲۰هزار واحد در کوتامدت داشت و در ادامه موج صعودی B که با شیب ملایم‌تری ٦١ درصد موج A را برگشت داد. این موج اصلاحی را می‌توان در دو الگوی مثلث یا زیگزاگ تحلیل کرد. البته با توجه به مولفه‌های اقتصادی در سطح کلان از جمله حمایت نظام و بانک مرکزی از بازار سرمایه بعید است شاخص فعلا به پایین‌تر از اصلاح فعلی نفوذ کند. به نظر می‌رسد شاخص کل در قالب الگوی مسطح (flat) به‌صورت نوسانی و فرسایشی همراه با جابه‌جایی جریان نقدینگی بین هر یک از صنایع بورسی بین سقف یک میلیون و ٥٠ هزار و کف ٩٠٠ هزار نوسان کند.


اقتصادنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دو فوریتی | الو ! من می خوام خودکشی کنم !
روابط بین‌المللی 25 سال بعد از 11 سپتامبر
قیمت خودروهای سایپا امروز 23 شهریور 1405؛ افزایش قیمت شاهین، اطلس، کوییک و سهند
مشکل کشور کمبود نیروی اجرایی نیست انتخاب‌های اشتباه است
آخرین قیمت طلای جهانی امروز 23 شهریور 1405؛ طلا در آستانه یک تصمیم مهم
جبهه قدرتمند بریکس در مقابل آمریکا
جدول قطعی برق کرمانشاه امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 ؛ برنامه و لینک ساعت خاموشی
معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی واریز می‌شود؟جزئیات جدید
تشکیل پرونده قضایی برای شهردار دورود به اتهام ترک فعل
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ کاهش دما از اواخر هفته+ وضعیت استان ها
برنامه بازی‌های امروز دوشنبه 23 شهریور؛ ساعت بازی استقلال و تراکتور در لیگ نخبگان آسیا
مصرف استامینوفن در دوران بارداری؛ آری یا خیر؟
دارو‌های کاهش وزن با افزایش خطر افسردگی و افکار خودکشی ارتباط دارند؟
از سلیاک؛ بیماری هزارچهره‌ چه می‌دانید؟
راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم
علائم شایع آنفلوآنزا در کودکان+توصیه‌ها
آیا امکان سفارش ترکیبات دارویی موثر در درمان سرطان پستان وجود دارد؟+پاسخ
سردار رادان: پلیس در بالاترین سطح آمادگی است
سوریه در التهاب؛ انفجار در حماه و اعتراضات سوختی در ادلب + فیلم
تردد کامیون‌ها از شلمچه و چذابه از سر گرفته می‌شود
فراخوان «جان‌فدا» برای تشکیل هزار گردان
تریتا پارسی: فقط 2 درصد نظامیان آمریکا کاملاً حامی جنگ با ایران هستند
هالند باز هم رکودشکنی کرد
سطح هوشیاری قهرمان کشتی به 7 رسید
جدیدترین مدل سهمیه بنزین اعلام شد
وزیر خارجه عمان: همچنان متعهد به گفتگو هستیم/علت تعویق نشست صلاله
تعویق نشست صلاله درباره تنگه هرمز
واشنگتن پست: ایران همچنان کنترل اوضاع را محکم در دست دارد
ابلاغ دستور جدید دولت برای صرفه‌جویی سوخت
حمله جنگنده‌های سعودی به بازار یمن
پزشکیان وارد تهران شد
احتمال لغو دیدار آتی شی و ترامپ چند درصد است؟
ادعای وزیر انرژی آمریکا؛ مذاکره با ایران را ترجیح می‌دهیم
واکنش طنز قالیباف به بنزین 9.99 دلاری در آمریکا
58 حمله هوایی عربستان به یمن در 24 ساعت
لبنان و اسرائیل دوباره پای میز مذاکره می‌روند
حکیم: عراق نمی‌تواند گذرگاه آغاز تهدید برای کشورهای همجوار باشد
راه‌اندازی کریدور سبز میان ایران و ارمنستان
خشونت شهرک‌نشینان به «تهدید استراتژیک» تبدیل شده است
گزارش عملکرد 2 ساله دولت پزشکیان منتشر شد
ادعای شکست روسیه در صورت حمله به لهستان!
رونالدو به جنجال هواداران التعاون واکنش نشان داد
خبر مهم برای معلمان غیردولتی
مس شهر بابک 1-1 نساجی مازندران/طلسم مس شهربابک نشکست، نوار بردهای نساجی قطع شد
منچستریونایتد 0-1 منچسترسیتی/ نمایش پراضطراب شیاطین سرخ
فیدان چه پیامی را به الجولانی رساند؟
جلسه هماهنگی استقلال و السد در بصره برگزار شد؛ آبی‌ها،آبی می‌پوشند
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا؛ به دنبال حل و فصل جنگ هستیم
فاصله حرکت قطارهای خط 7 مترو کاهش یافت
هشدار مدیر مرکز رصد اجتماعی درباره فشار معیشتی و نارضایتی عمومی