×
فرهنگی
شناسه خبر : 51067
تاریخ انتشار : شنبه 1399/03/17 ساعت 14:35
لبنیات علیه ابتلا به دیابت و فشار خون بالا

لبنیات علیه ابتلا به دیابت و فشار خون بالا

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف زیاد محصولات لبنی به ویژه از انواع دارای چربی کامل با کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و دیابت ارتباط دارد

نورنیوزـ گروه جامعه: با افزایش میزان ابتلا به دیابت نوع دو و فشار خون بالا در جهان، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی امیداورند تا نحوه پیشگیری از این بیماری‌ها را دریابند. از آنجا که یک رژیم غذایی ناسالم یک عامل مهم خطرساز برای ابتلا به هر دوی این بیماری‌ها محسوب می‌شود، به نظر می‌رسد تنظیم رژیم غذایی می‌تواند روشی امیدوار کننده در این زمینه باشد.

در این میان محصولات لبنی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. همچنین نتیجه مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد لبنیات با کاهش خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد؛اما بیشتر این مطالعات تنها بر روی افراد اروپایی و مردم کشورهای آمریکای شمالی انجام شده است که کلی بودن یافته‌های آنها را محدود کرده است.

اکنون نتیجه یک مطالعه بزرگ بین‌المللی که از اطلاعات حدود 150 هزار نفر در 21 کشور جهان استفاده کرده، نشان داده است که مصرف زیاد محصولات لبنی به ویژه از انواع دارای چربی کامل با کاهش خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا ارتباط دارد. 

یافته‌های این مطالعه که در مجله  BMJ Open Diabetes Research & Care منتشر شده است، همچنین نشان داد که مصرف زیاد محصولات لبنی که چربی کامل دارند با کاهش میزان ابتلا به سندرم متابولیک - مجموعه‌ علائمی که خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهند- ارتباط دارد.

سندرم متابولیک مجموعه‌ای از عوامل خطرزای متابولیک است که در یک فرد وجود دارند . برخی از علل زمینه ای این سندرم که سبب افزایش این عوامل خطرزای متابولیک می شوند عبارتند از چاق بودن یا داشتن اضافه وزن، عدم فعالیت جسمی، داشتن مقاومت به انسولین و عوامل ژنتیک.
سندرم متابولیک حالتی خطرناک برای سلامتی است. افراد دارای سندرم متابولیک میزان خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های مرتبط با رسوب چربی در دیواره سرخرگ‌هادارند . بیماری قلبی کرونری که ممکن است منجر به حمله قلبی شود، و نیز سکته مغزی و بیماری عروق محیطی نمونه‌هایی از این بیماریها هستند. همچنین احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در افراد دارای سندرم متابولیک بیشتر است.

دست کم روزی دو وعده لبنیات مصرف کنید

محققان در این مطالعه که در آن از اطلاعات مردم 21 کشور جهان استفاده شده است، متوجه شدند که اروپایی‌ها و مردم کشورهای آمریکای جنوبی نسبت به مردم آسیا و آفریقا بطور متوسط لبنیات بیشتری مصرف می‌کنند؛ همچنین اروپایی‌ها و مردم کشورهای آمریکای جنوبی بیشتر محصولات لبنی کم چرب و مردم سایر مناطق بیشتر محصولات لبنی از انواع دارای چربی کامل مصرف می‌کنند.

محققان با تجزیه و تحلیل این ارتباطات متوجه شدند که مصرف دست کم دو عده محصولات لبنی در روز با کاهش 24 درصدی خطر ابتلا به سندرم متابولیک ارتباط داشت. 

بعلاوه این مطالعه نشان داد که مصرف دست کم دو وعده محصولات لبنی از نوع دارای چربی کامل با کاهش 28 درصدی ابتلا به سندرم متابولیک ارتباط دارد. این در حالی است که مصرف محصولات لبنی کم چرب با کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک ارتباط نداشت.

لبنیات کم چرب همیشه مفید نیستند

این مطالعه نشان داد که مصرف دست کم دو وعده محصولات لبنی در روز با کاهش 11 تا 12 درصدی خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا ارتباط داشت اما این ارتباط در افرادی که محصولات لبنی از نوع دارای چربی کامل مصرف می‌کردند، قویتر بود.

بطور کلی این مطالعه نشان داد که مصرف زیاد محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر به ویژه از نوع دارای چربی کامل به جای انواع کم چرب آنها، با شیوع پایین سندرم متابولیک و کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و دیابت ارتباط دارد.

با این حال یافته‌های این مطالعه ممکن است خلاف واقع به نظر رسد زیرا بسیاری از مردم تصور می‌کنند که محصولات لبنی از نوع دارای چربی کامل در مقایسه با گزینه‌های کم چرب آنها ، از فواید سلامتی کمتری برخوردارند. این در حالی است که نویسندگان این مطالعه تلاش دارند تا این افسانه را از بین ببرند.  

به گفته محققان، محصولات لبنی و چربی لبنیات، پروتیین با کیفیت و طیف بالایی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری از جمله کلسیم، منیزیم، پتاسیم، روی، فسفر و ویتامین‌های A, B-12 و ویتامین B2 ارائه می‌دهند.

با وجود اینکه هنوز مشخص نیست که چگونه مصرف محصولات لبنی از ابتلا به دیابت و فشار خون بالا پیشگیری می‌کنند اما محققان امیدوارند که یافته های آنها در مطالعات بزرگتر و طولانی مدت‌تری تایید شود. 

به گفته محققان، در صورت تایید این یافته‌ها، افزایش مصرف محصولات لبنی می‌تواند یک «روش عملی و کم هزینه» برای کاهش میزان ابتلا به سندرم متابولیک ، فشار خون بالا و دیابت در سراسر جهان باشد.


ایرنا
کلید واژگان
دیابتلبنیاتفشارخون
نظرات

آخرین اخبار
شناسایی 1250 بیمار پروانه‌ای؛ تحریم هستیم، اما به قدر کافی پانسمان داریم
نور نما | مهدی جان، ای پناه دل های منتظر، مبارک باد امامتت
تل‌آویو دومین هواپیمای سوخت‌رسان را تحویل گرفت
حمله پهپادی روسیه به زادگاه زلنسکی 14 کشته و 120 زخمی بر جای گذاشت
گزارش طلایی‌نیک به مجلس از وضعیت توان دفاعی و پشتیبانی نیروهای مسلح
واکنش تند ترکیه به اظهارات دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
یک‌ نفتکش از هرمز برگشت خورد
دربی حتما در نقش‌جهان برگزار می‌شود
عزیزی: آمریکا با عذرخواهی از مردم ایران، منطقه را ترک خواهند کرد
12 کشور عربی و اسلامی: حمله اسرائیل به ابوالظهور نقض حاکمیت سوریه است
برنامه ریزی جذب 2 میلیون گردشگر و درآمد 6 میلیارد یورویی تا 1407
افتتاح 6 هزار پروژه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در هفته دولت
سرلشکر وحیدی: دشمنان‌‌ هیچ‌گاه‌ از‌ کینه‌توزی‌ علیه‌ این‌ ملت‌‌‌بزرگ‌ دست‌‌برنمی‌دارند
پیروزی هندبال نوجوانان ایران مقابل عربستان در قهرمانی آسیا 2026
پورجمشیدیان: بیش از 3.5 میلیون ایرانی در اربعین امسال شرکت کردند
رئیس مجلس و هیأت پارلمانی همراه وارد تهران شدند
سازمان بین‌المللی دریانوردی ادعای ترامپ درباره باز بودن تنگه هرمز را رد کرد
اعضای ناتو درباره تنگه هرمز گفت‌وگو کردند
کشتی آزاد جوانان جهان؛ خاطری نخستین مدال ایران را ضرب کرد
شکست تیم ملی والیبال ایران مقابل روسیه در تورنمنت اوفا
ناکامی گروهک مسلح برای ورود به ایران در مرز سراوان
جنگ بزرگ ترامپ، به نبرد با قیمت گوشت چرخ کرده رسید!
جدول خاموشی برق چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 31 مرداد اعلام شد
قالیباف: نیروهای خارجی در آستانه خروج نهایی و قطعی از عراق هستند
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 31 مرداد اعلام شد + جدول ساعات خاموشی
گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و عمان
تثبیت جایگاه ایران در توافق ایران و عمان برای مدیریت تنگه هرمز
نامه‌های جنجالی دستیار ترامپ؛ رابطه نزدیک ناتالی هارپ با رئیس‌جمهور آمریکا
قالیباف از توافق ایران و عراق برای توسعه همکاری‌های اقتصادی خبر داد
کسب 13 مدال نمایندگان پاراتکواندو ایران در کاپ آسیا
سرنوشت پل B1 کرج به دست 15 متخصص افتاد
حمله نتانیاهو به اردوغان؛ اسرائیل: تهدیدهای ترکیه را تحمل نمی‌کنیم
بسته شدن ناگهانی همه درهای پایگاه هوایی حریر در نزدیکی اربیل
برکناری‌های نادر در موساد نشانه شکست اسرائیل در جنگ با ایران است
واکنش عراقچی به ادعای کمرشکن‌ترین عملیات اقتصادی تاریخ علیه ایران
'گزارش تصویری | رهاسازی حیوانات در زیستگاه‌هایشان
پولی که از جیب انگلیسی‌ها می‌رود؛ هزینه میلیونی حفاظت از شاهزاده هری و همسرش
قالیباف: ایران وعراق در جنگ رمضان پوزه آمریکا را به خاک مالیدند
راغفر: افزایش قیمت بنزین و انرژی فشار اصلی را به اقشار کم‌درآمد وارد می‌کند
سپاهان نورافکن و واسعی را مقابل استقلال ندارد
تجلیل پزشکیان از 12 چهره نام‌آور پزشکی ایران در آستانه روز پزشک
امیر حاتمی: ملتی که به دست توانای فرزندان خود سپر دفاعی می‌سازد بدون تردید پیروز خواهد بود
تحلیل بازار ارز امروز جمعه 30 مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 31 مرداد
حمله دقیق پهپادهای یمن به تجمع‌ها و تجهیزات مزدوران سعودی
سقوط هواپیمای سسنا در آلاسکا؛ هر 8 سرنشین جان باختند
هشدار رئیس اتحادیه املاک تهران درباره قیمت‌سازی و آگهی‌های جعلی مسکن
طارمی در آستانه پیوستن به الوصل؛ مذاکرات نهایی در امارات
ابوعبیده خواستار قیام فلسطینیان در کرانه باختری و قدس شد
گرجستان به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران نپیوست
فرمانده نیروی دریایی ارتش: دشمن زمین‌گیر شده است؛ اجازه قدم برداشتن نمی‌دهیم