×
اقتصادی
شناسه خبر : 51063
تاریخ انتشار : شنبه 1399/03/17 ساعت 10:34
نایب رئیس مجلس: حق مردم و کارگران در خصوصی‌سازی ضایع می‌شود

نایب رئیس مجلس: حق مردم و کارگران در خصوصی‌سازی ضایع می‌شود

امیرحسین قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه اولین گروهی که منفعتش در خصوصی سازی قربانی می‌شود مردم‌اند،‌ گفت: بیشترین تلاش هایی که در اصلاح خصوصی‌سازی صورت می‌گیرد برای حفظ منفعت مردم است اما گروهی که معمولاً آنچنان مورد توجه واقع نمی‌شوند، «کارگران» هستند.

نورنیوزـ گروه جامعه: سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، در خصوص ایده کارگر مالکی، اظهار داشت: در خصوصی‌سازی چند ذی‌نفع دخیل هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به دولت که مالک و مدیر دارایی‌ها است، مردم مالک حقیقی دارایی‌هایی می‌باشد که دولت به فروش می‌گذارد، فرد،گروه یا شرکتی که شرکت‌ها به آنها واگذار می شوند و کارگرها اشاره کرد. 

وی افزود: معمولاً در خصوصی‌سازی، حقوق دوگروه در بین گروه‌های مذکور ضایع و قربانی می شود، اما حقوق دو گروه دیگر رعایت می‌شود. اولین گروهی که، حق آنان رعایت می‌شود فرد، گروه یا شرکتی است که شرکت‌ها به آنان واگذار می‌شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: دومین گروه دولت است؛ صورتی که در واگذاری عملکردی درست و سنجیده داشته باشد. اما در غیر این صورت حق دولت هم ضایع می‌شود.

 منفعت مردم در خصوصی سازی قربانی می‌شود

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی همچنین عنوان کرد: اما اولین گروهی که منفعت آنها قربانی می‌شود مردم می باشند. لذا بیشترین تلاش هایی که در اصلاح خصوصی‌سازی صورت می‌گیرد برای حفظ منفعت مردم است. اما گروهی که معمولاً آن چنان مورد توجه واقع نمی‌شوند، «کارگران» هستند. 

قاضی‌زاده هاشمی بر همین اساس اضافه کرد: درحالی که اگر ساز و کاری تدوین و رعایت شود، که منفعت کارگران در آن حفظ شود به طور خود به خود اتوماتیک وار، منفعت تمامی چهار گروه مذکور حفظ می‌شود.

 حفظ و تقویت تولید منفعت کارگران را حفظ می‌کند

وی در همین راستا افزود: چرایی این مطلب به این برمی‌گردد که؛ منفعت کارگر در حفظ استمرار، ارتقاءو تقویت تولید در شرکت یا کارخانه است و اشتغال کارگر در گرو همین مسئله است ‌و اگر تولید حفظ شود منفعت مردم به عنوان مالکین حقیقی دارایی ها حفظ می شود و دولت نیز به منافع ناشی از فروش دارایی‌ها دست پیدا می‌کند. حال اگر خود کارگران افرادی باشند که دارایی ها به آنان واگذار شده باشد، منفعت آنان نیز حفظ خواهد شد.

 قاضی زاده بیان کرد: در برخی کشورها واگذاری‌ها به خود کارگران آن بنگاه سپرده می‌شود که در این بین باید چند نکته را مد نظر داشت.

دولت مسیر کارگر مالکی را هموار کند

 نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کارگر مالکی باید بعد از تفکیک مالکیت عرصه و اعیان در واگذاری‌ها باشد، در غیر این صورت چون ارزش این دارایی‌ها با کل ارزش زمین در نظر گرفته شود،کارگران توانایی خرید آن را از دولت ندارند، یعنی باید بحث زمین از واگذاری‌ها مستثنی شود یا به صورت ۹۹ ساله واگذاری انجام شود؛ یعنی دولت می‌تواند، همچنان مالک زمین‌ها باشد ولی تجهیزات و مالکیت معنوی شرکت‌ها را واگذار نماید و این عامل می‌تواند خرید بنگاه توسط کارگران را میسر کند. 

 قاضی زاده تصریح کرد: دولت تسهیلات را برای واگذاری در اختیار کارگران قرار دهد، یعنی یک قیمت پایه مشخص شود و مبلغی را از کارگران دریافت نماید و سپس مابقی پرداخت ها به صورت اقساطی به دولت پرداخت شود.

وی اضافه کرد: همچنین دارایی‌ها باید بلوک بندی شود؛ یعنی برای حفظ منافع کارگران در شرکتهای واگذاری شده، بخش قابل توجهی ازاین دارایی‌ها به کارگران واگذار شود و بخشی نیز در بورس عرضه شود و بلوک‌های خاصی را هم به افرادی که توانایی اداره بنگاه را دارند اختصاص پیدا کند. توصیه مذکور می تواند مانع تصمیم سازی مضر برای تولید و تضیع منافع کارگر شود.

 سقف مالکیت بر دارایی شرکت‌ها مشخص شود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در واگذاری شرکتهای بزرگ، نباید به دنبال واگذاری به یک شرکت سهامی خاص یا یک فرد بود، بلکه بهترین الگو برای اینکه مالکیت شرکتی یا حکمرانی شرکتی حفظ شود، این است که؛ سقف مالکیت بر دارایی برای شرکت ها مشخص شود. یعنی؛ هیچ فردی مالکیت بیش از ۱۰ یا ۱۵ درصد سهام یک شرکت بزرگ را نداشته باشند تا اختیار عمل از آنان گرفته شودکه نتوانند تصمیمات آن شرکت را به سمتی کانالیزه کند؛ که به جای منافع مستقیم از تولید به دنبال تعطیل کردن بنگاه‌ها و یا واگذاری زمین باشد.

قاضی زاده تصریح کرد: الگوی کارگر مالکی در کنار الگوهایی مانند واگذاری در بورس می‌تواند از اهرم های حفظ موفقیت واگذاری ها و خصوصی‌سازی باشد و سلامت وتداون فعالیت بنگاه را تضمین کند.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
امدادرسانی گسترده هلال‌احمر به 568 نفر در سیل گیلان، مازندران، گلستان
حادثه تلخ در یحیی‌آباد؛ اتوبوس معدن همکار کرمان از مسیر منحرف شد
کارت سوخت یک روزه؛ طرح جدید سامانه هوشمند سوخت برای شهروندان
کی‌یف در آستانه زمستان؛ آلمان و متحدان از ارسال موشک‌های ضدبالستیک خبر دادند
پاسخ موشکی ایران به حمله آمریکا به نفتکش‌های ایرانی؛ پایگاه آمریکایی در اردن هدف قرار گرفت
بازی دو سر باخت؛ در صورت شکست در انتخابات میان‌دوره‌ای، استیضاح ترامپ قطعی است
طرح جامع مسکن از بازار اجاره تا تأمین زمین چه تغییراتی ایجاد می‌کند؟
رئال مادرید 2-1 اینتر ؛ اولین سه امتیاز مورینیو در بازگشت به لیگ قهرمانان اروپا
دیدارهای سفیران و نمایندگان دیپلماتیک با عراقچی
هشدار ایران به سئول: حضور نظامی در خلیج فارس یعنی حمایت از متجاوز
انگلیس در دام آمریکا؛ تحریم‌های انگلیس علیه ایران تروریسم اقتصادی است
هشدار بانک مرکزی انگلیس درباره پیامدهای تورمی تداوم تهاجم آمریکا علیه ایران
نخست‌وزیر کانادا: با پاسخ به تهاجم آمریکا دوباره زنده شدیم
انصارالله یمن عربستان را به پاسخ سخت و غافلگیرکننده تهدید کرد
نورنما | خلاقیت معماران ایرانی برای زندگی بدون کولر !
تماس تلفنی ترامپ و پوتین پس از سفر فرستادگان آمریکا به روسیه
برنامه روسیه برای حملات گسترده زمستانی به اوکراین فاش شد
طباطبایی: هیچ جای تفاهم‌نامه با آمریکا منافع و مصالح کشور نقض نشده است
علی‌آبادی: برق پایدار جنوب در اولویت وزارت نیرو قرار گرفت
تخصیص بودجه برای مرمت بلندترین برج آجری جهان
توپ طلای 2026؛ ستاره‌های بزرگ فوتبال جهان در صف
انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا؛ خطر از دست رفتن سنا برای جمهوری‌خواهان جدی شد
ماجرای قبور میلیاردی در حرم امامزاده‌ها چیست؟
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ پیشرفت مذاکرات هرمز و هشدار تازه پزشکیان به متجاوزان
بخشنامه سازمان امور مالیاتی درباره مالیات کرایه حمل مسافر و کالا
دشمن موضوع دارو را برای سیاه‌نمایی هدف گرفته است
تحریم گسترده صنعت هوایی ایران؛ اسامی 27 ایرلاین تحریم‌شده توسط آمریکا
برنامه قطعی برق مازندران فردا چهارشنبه 18 شهریور اعلام شد+ لینک
بقایی: تسهیل حداکثری صدور روادید برای زائران اماکن مقدسه کشور انجام شد
برنامه قطعی برق گیلان فردا چهارشنبه 18 شهریور اعلام شد + لینک
ایران در شورای حکام: توانمندی هسته‌ای کشور با حمله و ترور از بین نمی‌رود
ساعات فعالیت اماکن گردشگری تهران افزایش یافت
چرا نتانیاهو در شرایط سختی قرار دارد؟
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 18 شهریور +لینک خاموشی مناطق
درآمدهای طرح تنگه هرمز چگونه هزینه می‌شود؟
بن‌گویر خواستار تعطیلی کنسولگری انگلیس در قدس شد
انصارالله ادعای هدف قرار دادن غیرنظامیان در عربستان را رد کرد
رایزنی چین و انگلیس با هدف گستر همکاری ها
نورنما | رجز خوانی حماسی نوجوان عراقی بر مزار رهبر شهید انقلاب
شکار و غنیمت‌گرفتن یک فروند زیرسطحی هوشمند دشمن آمریکایی در تنگه هرمز
تأکید سران قوا بر تحکیم وحدت ملی و صیانت از اقتدار ایران در نشست سه‌قوه
مالیات واحدهای مسکن مهر و نهضت ملی مسکن چقدر است؟
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ دلار برای صعود دوباره آماده می‌شود
هشدار نارنجی هواشناسی در فیروزکوه؛ احتمال سیلاب و روان‌آب در مناطق کوهستانی
واکنش حماس به تشدید تجاوزات اسرائیل در قدس و کرانه باختری
قطعی برق استان البرز فردا 18 شهریور؛ جزئیات خاموشی مناطق مختلف
آغاز پرداخت خسارت آسیب‌دیدگان جنگ
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد
دیدار وزرای خارجه روسیه و عربستان در مسکو؛ تأکید لاوروف بر ثبات خاورمیانه
ایران: افشای اطلاعات محرمانه در آژانس زمینه‌ساز خرابکاری علیه تأسیسات هسته‌ای شده است