×
سیاسی
شناسه خبر : 50964
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/03/13 ساعت 16:22
معترضان ما و معترضان آنها!

نورنیوز بررسی کرد؛

معترضان ما و معترضان آنها!

بررسی شیوه بازتاب اخبار اعتراضات آمریکا در رسانه‌های حامی گفتمان غرب و معاند انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که این اخبار هر چند در صدر رویدادهای این شبکه‌ها قرار دارد اما رویکرد آنها بر اساس راهبرد «استبداد خبری»، تنها اطلاع رسانی هدفمند برای وابسته نمودن افکار عمومی به خود و کم اثر کردن اقدامات رسانه‌های مستقل است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: تحریف وقایع، ضریب دادن به حوادث و بزرگنمایی، دروغ گویی و آمارسازی واکنش‌ معمول جبهه معاند انقلاب اسلامی برای تحقق اهداف «جنگ ادراکی» چند لایه علیه ملت ایران است.

دقت در شیوه فعالیت این جبهه پیش، حین و پس از هر حادثه‌ای نشان می‌دهد برخلاف آنچه که آن را دوستی با مردم ایران می‌خوانند، تنها هدفشان تشدید فشار بر مردم برای تضعیف اعتماد عمومی به حاکمیت، و ایجاد تزلزل در پایه‌های مردمی نظام است.

این روزها شاهد درگیری‌های گسترده در ایالت‌های مختلف آمریکا به دلیل اعمال خشونت و قتل یک سیاهپوست غیر مسلح به نام «جورج فلوید» توسط پلیس فدرال هستیم.

این اعتراضات که در ابتدا به صورت محدود و تنها در اعتراض به حادثه مذکور آغاز شده بود در زمان کوتاهی تبدیل به موجی گسترده در سرتاسر آمریکا شد تا جایی که راهپیمایی‌ها تا پشت درهای کاخ سفید رسید و رئیس جمهور این کشور را مجبور کرد تا برای در امان ماندن از خشم مردم به پناهگاه برود.

بررسی شیوه بازتاب این خبر در رسانه‌های حامی گفتمان غرب و معاند انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که این اخبار هر چند در صدر رویدادهای این شبکه‌ها قرار دارد اما رویکرد آنها بر اساس راهبرد «استبداد خبری»، تنها اطلاع رسانی هدفمند برای وابسته نمودن افکار عمومی به خود و کم اثر کردن اقدامات رسانه‌های مستقل است.

گذر مزورانه از ریشه‌های شکل‌گیری این بحران رو به تزاید و طراحی خطوط انحرافی که در ظاهر رویکرد اطلاع رسانی مستقل را پیگیری می‌کند، تنها گوشه‌ای از نمایش‌ رسانه‌ای این روزهای شبکه‌های اطلاع رسانی وابسته به نظام سلطه است.

در این عرصه، شبه رسانه‌هایی که با دلارهای نفتی و جذب چهره‌های کم سواد اما پر سر و صدا تنها برای دروغ بافی و فضاسازی‌های عوام پسند ایجاد شده‌اند نیز به دلیل فقدان تخصص و دانش حرفه‌ای رسانه و از ترس لطمه زدن غیر عمدی به ولی نعمتان خود به صورت تهوع آوری کاملا سکوت کرده‌اند.

حال آنکه در مورد کوچکترین نابسامانی‌ها در ایران، این شبکه‌ها با تغییر کنداکتور خبری خود به ارائه اخبار و تحلیل‌های نادرست و پوشش 24 ساعته تحولات و حواشی آن می‌پردازند.

در کنار این رسانه‌ها، مسئولان این کشورها نیز رفتار دوگانه‌ای را در قبال اتفاقات شکل گرفته در آمریکا و ایران (و دیگر کشورهای مخالف خود) در پیش گرفته‌اند.

این در حالی است که در زمان تغییر فاز اعتراضات به اغتشاش در ایران تمامی کشورهای اروپایی و آمریکا ایران را به مدارا با اغتشاش گران دعوت کرده و آن را حق طبیعی مردم می دانستند.

از جمله موارد متناقض و رفتارهای دوگانه‌ نظام سلطه در قیاس این دو موضوع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ــ در ایران هر اغتشاشی اعتراض است اما در کشورهای غربی، هر اعتراضی اغتشاش است.

ــ در ایران هر اغتشاشگری مردم عادی است ولی در غرب هر معترضی تروریست است.

ــ در ایران هر نوع مواجهه حاکمیتی برای برقراری نظم و امنیت سرکوب مردم است اما در غرب هر نوع سرکوب وحشیانه‌ای، اقدام قانونی برای برقراری امنیت است.

ــ در ایران هر نوع مداخله خارجی (اعم از تحریک، تسلیح و حمایت مادی و معنوی) توهم و فرافکنی حکومت است ولی در غرب، هر نوع اعتراضی ریشه در خارج دارد.

این موارد دست کم در همین چند روز اخیر بارها از زبان مقامات رسمی آمریکایی، از شخص دونالد ترامپ گرفته تا وزیر خارجه، مشاور امنیت ملی، رئیس FBI، فرمانداران ایالت‌های درگیر، سناتورهای حامی دولت و... شنیده شده است.

نکته آنکه؛ این رویکرد دوگانه حتی در موضوعاتی چون بحران شیوع کرونا نیز به خوبی خود را نشان داد و پیاده نظام رسانه‌ای غرب در تکمیل راهبرد ضد ایرانی سیاست‌مداران غربی، تا پیش از درگیر شدن کشورهای خود به اپیدمی کرونا، تلاش گسترده‌ای در جهت ناکارآمد نشان دادن جمهوری اسلامی و ضعف نظام بهداشت و سلامت در ایران به کار بستند اما با بروز افتضاح دولت‌های غربی در مدیریت این بحران، زبان در کام فرو برده و عمق فاجعه بایکوت شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اتحادیه اروپا 19 مقام و نهاد ایرانی را تحریم کرد
شهرک نشینان صهیونیست: دیگر بیش از این نمی‌توانیم توان تاب بیاوریم
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم
بی‌اعتمادی مسکو به ترامپ درپی حمله آمریکا در میانه مذاکرات
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
بی‌توجهی مجامع بین‌المللی به زیست‌بوم خلیج فارس
معاریو: حزب‌الله زنده است
مدافع برزیلی چادرملو: مردم ایران فوق‌العاده هستند
شلیک بیش از 850 موشک از سوی حزب الله به سمت سرزمین‌های اشغالی
مشاور سخنگوی وزارت امور خارجه: هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نخواهد شد
خبر خوش به فرهنگیان؛ پرداخت حقوق زودتر از موعد
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند
گزارش تصویری | احیای شب بیست و یکم ماه رمضان میدان تجریش
قیمت نفت برنت در 2 ماه آینده به بالای 95 دلار می‌رسد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به ترامپ
متجاوزان آمریکایی و شرکایش حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
اندونگ: با استقلال و ایران می‌مانم
تحلیل رسانه‌های آسیایی: جنگ آمریکا و اسرائیل تهدیدی برای ثبات منطقه است
گوگل عامل‌های هوش مصنوعی به پنتاگون می‌دهد
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه
حادثه برای کشتی تایلندی در تنگه هرمز
اکونومیست: آمریکا قدرت محافظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز را ندارد
قلعه نویی: شهادت دختران لکه سیاهی بر شعارهای دشمنان است
اختلاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر جنگ ایران
تهران تا شنبه بارانی است
اذعان مقام صهیونیست: حملات حزب‌الله خواب و امنیت را از اسرائیل گرفته است
تاجگردون: در تلاشیم بودجه در موعد مقرر ابلاغ شود
اردوغان: جنگ علیه ایران باید متوقف شود
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت