×
سیاسی
شناسه خبر : 50964
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/03/13 ساعت 16:22
معترضان ما و معترضان آنها!

نورنیوز بررسی کرد؛

معترضان ما و معترضان آنها!

بررسی شیوه بازتاب اخبار اعتراضات آمریکا در رسانه‌های حامی گفتمان غرب و معاند انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که این اخبار هر چند در صدر رویدادهای این شبکه‌ها قرار دارد اما رویکرد آنها بر اساس راهبرد «استبداد خبری»، تنها اطلاع رسانی هدفمند برای وابسته نمودن افکار عمومی به خود و کم اثر کردن اقدامات رسانه‌های مستقل است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: تحریف وقایع، ضریب دادن به حوادث و بزرگنمایی، دروغ گویی و آمارسازی واکنش‌ معمول جبهه معاند انقلاب اسلامی برای تحقق اهداف «جنگ ادراکی» چند لایه علیه ملت ایران است.

دقت در شیوه فعالیت این جبهه پیش، حین و پس از هر حادثه‌ای نشان می‌دهد برخلاف آنچه که آن را دوستی با مردم ایران می‌خوانند، تنها هدفشان تشدید فشار بر مردم برای تضعیف اعتماد عمومی به حاکمیت، و ایجاد تزلزل در پایه‌های مردمی نظام است.

این روزها شاهد درگیری‌های گسترده در ایالت‌های مختلف آمریکا به دلیل اعمال خشونت و قتل یک سیاهپوست غیر مسلح به نام «جورج فلوید» توسط پلیس فدرال هستیم.

این اعتراضات که در ابتدا به صورت محدود و تنها در اعتراض به حادثه مذکور آغاز شده بود در زمان کوتاهی تبدیل به موجی گسترده در سرتاسر آمریکا شد تا جایی که راهپیمایی‌ها تا پشت درهای کاخ سفید رسید و رئیس جمهور این کشور را مجبور کرد تا برای در امان ماندن از خشم مردم به پناهگاه برود.

بررسی شیوه بازتاب این خبر در رسانه‌های حامی گفتمان غرب و معاند انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که این اخبار هر چند در صدر رویدادهای این شبکه‌ها قرار دارد اما رویکرد آنها بر اساس راهبرد «استبداد خبری»، تنها اطلاع رسانی هدفمند برای وابسته نمودن افکار عمومی به خود و کم اثر کردن اقدامات رسانه‌های مستقل است.

گذر مزورانه از ریشه‌های شکل‌گیری این بحران رو به تزاید و طراحی خطوط انحرافی که در ظاهر رویکرد اطلاع رسانی مستقل را پیگیری می‌کند، تنها گوشه‌ای از نمایش‌ رسانه‌ای این روزهای شبکه‌های اطلاع رسانی وابسته به نظام سلطه است.

در این عرصه، شبه رسانه‌هایی که با دلارهای نفتی و جذب چهره‌های کم سواد اما پر سر و صدا تنها برای دروغ بافی و فضاسازی‌های عوام پسند ایجاد شده‌اند نیز به دلیل فقدان تخصص و دانش حرفه‌ای رسانه و از ترس لطمه زدن غیر عمدی به ولی نعمتان خود به صورت تهوع آوری کاملا سکوت کرده‌اند.

حال آنکه در مورد کوچکترین نابسامانی‌ها در ایران، این شبکه‌ها با تغییر کنداکتور خبری خود به ارائه اخبار و تحلیل‌های نادرست و پوشش 24 ساعته تحولات و حواشی آن می‌پردازند.

در کنار این رسانه‌ها، مسئولان این کشورها نیز رفتار دوگانه‌ای را در قبال اتفاقات شکل گرفته در آمریکا و ایران (و دیگر کشورهای مخالف خود) در پیش گرفته‌اند.

این در حالی است که در زمان تغییر فاز اعتراضات به اغتشاش در ایران تمامی کشورهای اروپایی و آمریکا ایران را به مدارا با اغتشاش گران دعوت کرده و آن را حق طبیعی مردم می دانستند.

از جمله موارد متناقض و رفتارهای دوگانه‌ نظام سلطه در قیاس این دو موضوع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ــ در ایران هر اغتشاشی اعتراض است اما در کشورهای غربی، هر اعتراضی اغتشاش است.

ــ در ایران هر اغتشاشگری مردم عادی است ولی در غرب هر معترضی تروریست است.

ــ در ایران هر نوع مواجهه حاکمیتی برای برقراری نظم و امنیت سرکوب مردم است اما در غرب هر نوع سرکوب وحشیانه‌ای، اقدام قانونی برای برقراری امنیت است.

ــ در ایران هر نوع مداخله خارجی (اعم از تحریک، تسلیح و حمایت مادی و معنوی) توهم و فرافکنی حکومت است ولی در غرب، هر نوع اعتراضی ریشه در خارج دارد.

این موارد دست کم در همین چند روز اخیر بارها از زبان مقامات رسمی آمریکایی، از شخص دونالد ترامپ گرفته تا وزیر خارجه، مشاور امنیت ملی، رئیس FBI، فرمانداران ایالت‌های درگیر، سناتورهای حامی دولت و... شنیده شده است.

نکته آنکه؛ این رویکرد دوگانه حتی در موضوعاتی چون بحران شیوع کرونا نیز به خوبی خود را نشان داد و پیاده نظام رسانه‌ای غرب در تکمیل راهبرد ضد ایرانی سیاست‌مداران غربی، تا پیش از درگیر شدن کشورهای خود به اپیدمی کرونا، تلاش گسترده‌ای در جهت ناکارآمد نشان دادن جمهوری اسلامی و ضعف نظام بهداشت و سلامت در ایران به کار بستند اما با بروز افتضاح دولت‌های غربی در مدیریت این بحران، زبان در کام فرو برده و عمق فاجعه بایکوت شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نماینده جمهوری‌خواه خواستار قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل شد
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
افزایش 26.5 درصدی نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای کالا از 15 خرداد
سرمربی سابق منچسترسیتی پیشنهاد اینترمیامی را رد کرد
روسیه پنج رسانه و کارشناس انگلیسی را به فهرست سیاه اضافه کرد
آنکارا و ایروان درباره بهبود روابط و تحولات منطقه رایزنی کردند
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد
ما مسیرمان شهادت است هیچگاه این باور از ما سلب نشد
ادعای وزیر خارجه آمریکا از نهایی شدن توافق با ایران
وزیر آموزش و پرورش: تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور قطعی است
رویترز: با وجود هجوم نفت خام آمریکا به آسیا، جای خالی هرمز هرگز پُر نمی‌شود
احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در نقاط جدید اروپا
نورویدیو | لبنان ؛ آزمون واقعی آتش بس یا آغاز یک معادله جدید ؟
مراسم «آن‌ها فرشته بودند» در تهران برگزار می‌شود
رئیس دفتر رئیس جمهور: حضور مردم در دفاع از کشور ستودنی است
علت تاخیر در پرواز تهران - نجف مشخص شد