×
اقتصادی
شناسه خبر : 50961
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/03/13 ساعت 16:03
حجم صادرات در مرزها 3 برابر واردات است

سرپرست وزارت صنعت:

حجم صادرات در مرزها 3 برابر واردات است

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: حجم صادرات در مرزها سه برابر واردات است و در برابر صادرات هیچ مانعی قرار نمی‌دهیم.

نورنیوزـ گروه اقتصاد: به گزارش روز سه شنبه اتاق تعاون، «حسین مدرس خیابانی» در دیدار با فعالان بخش تعاون گفت: در این شرایط و فشارهای اقتصادی، یکصد پروژه با اعتبار ۱۷۰ میلیارد تومان که منجر به اشتغال زایی ۴۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم می‌شود را در دست بهره برداری داریم.

وی بیان کرد: تمام حوزه‌های تجاری ما از جمله کشتیرانی و بانک‌ها گرفتار تحریم هستند و شرایط از زمان جنگ تحمیلی سخت‌تر شده است البته حوزه خصوصی ما بسیار هوشمند است و می‌تواند راه خود را باز کند و همین الان ۴۰۰ میلیون دلار کالا در بنادر است و یک میلیون تن کالا در انبارها و ۷۰۰ تن کالا در بنادر در حال تخلیه است.

مدرس خیابانی تصریح کرد: در زمان کرونا دولت نمی‌توانست به تنهایی کار کند و در بخش تولید نیز اگر می‌خواهیم با جهش تولید رو به رو باشیم باید مردم هم کمک کنند و اگر تقاضا برای کالای ایرانی نداشته باشیم جهش تولید رخ نمی‌دهد.

سرپرست وزارت صنعت بیان کرد: امروز جهش تولید بدون صادرات میسر نمی‌شود و مسیر افزایش تولید از مسیر صادرات عبور می‌کند.

وی گفت: مرزنشینان در صادرات مرزی نقش زیادی دارند، زیرا ۶۰ درصد صادرات از مرزها انجام می‌شود.

سرپرست وزارت صنعت افزود: حجم صادرات ما در مرزها ۳ برابر حجم واردات است. ما در مقابل صادرات هیچ مانعی را قرار نمی‌دهیم، زیرا پاشنه آشیل اقتصاد کشور، ارز حاصل از صادرات است.

مدرس خیابانی بیان کرد: ما به دنبال جهش تولیدی هستیم که با تولید داخل حاصل شود و تولید داخل نیاز به دستیابی فناوری دارد و انتقال فن‌ آوری باید از طریق شرکت‌های دانش بنیان و مهندسی معکوس صورت بگیرد.

وی گفت: تاکید رییس جمهوری فعال کردن معادن کشور است و ما قصد داریم نسبت معادن غیر فعال استان‌ها را به کل معادن  بررسی کنیم و پیشنهاد می‌شود اتاق تعاون مدیریت معادن غیر فعال را به دست بگیرد.

این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: فعال کردن واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی اقدام دیگر ما است.

او تصریح کرد: امروز رونق تولید و جهش تولید شکل نمی‌گیرد تا زمانی که مواد اولیه صنایع فراهم شود و مهمترین برنامه ما فراهم کردن مواد اولیه است.

مدرس خیابانی در جمع خبرنگاران اظهارداشت: اگر بخواهیم جهش تولید داشته باشیم باید تولید داخل را افزایش دهیم در غیر این صورت وابستگی خود را به خارج از کشور بیشتر می‌کنیم.

وی درباره برنامه‌های جهش تولید گفت: مهمترین برنامه فراهم کردن مواد اولیه کارخانه‌هاست؛ امروز اگر مواد اولیه واحدهای تولید فراهم نباشد تولیدی اتفاق نمی‌افتد و با صحبت‌هایی که با کارخانه‌های بزرگ داشتیم مقرر شد یک خط ویژه برای واحدهای تولید در نظر گرفه شود.

سرپرست وزارت صنعت بیان کرد: برای تامین ارز مواد اولیه در تلاش هستیم واحدهای تولید را به ارزهای حاصل از صادرات متصل کنیم که این ساختار در سازمان توسعه تجارت شکل گرفته است و سعی داریم صادرکنندگان را به وارد کنندگان متصل کنیم.

وی گفت: تاکید شده است که یک خط ویژه تامین فولاد برای کارخانه‌های تولید لوازم خانگی ایجاد شود.

مدرس خیابانی درباره افزایش قیمت لوازم خانگی در بازار گفت: سازمان حمایت با هر گونه افزایش قیمت افسار گریخته‌ای مقابله می‌کند و باید تمام انبارها نگهداری کالا رصد می‌شود و حتی اگر تولید کنندگان افزایش بیش از حد داشته باشند با آن‌ها برخورد می‌شود.

در دامه رییس اتاق تعاون ایران گفت: تعاونی‌ها موجب اشتغال یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر شده‌اند و  ۱۸ میلیون نفر عضو تعاونی‌ها هستند و با احتساب شرکت‌های تعاونی سهام عدالت ۵۷ میلیون نفر معادل ۲ سوم مردم کشور عضو تعاونی‌ها هستند.

«بهمن عبداللهی» گفت: ۷۰ درصد بخش کشاورزی در دست تعاونی‌ها است و ۶۰ درصد بار و حمل و نقل کشور از طریق شرکت‌های تعاونی انجام می‌شود و تا کنون دو میلیون و ۲۰۰ واحد مسکونی ساخته و تحویل داده است و بخش تعاون در بخش صنعت و معدن نیز فعال است.

وی افزود: تعاون بهترین قالب برای حضور مردم در اقتصاد است و باید به این بخش کمک کرد.

 
 


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
زمان برگزاری جلسه تعیین دستمزد 1405 اعلام شد
قیمت طلای جهانی امروز 1 اسفند 1404
وقتی قدرت به ابزار معامله تنزل می‌یابد
پرسپولیس – خیبر؛ آخرین فرصت اوسمار برای بازگشت به کورس قهرمانی
شهباز شریف: تنها راه صلح پایدار در غزه تشکیل کشور مستقل است
تشخیص هوش مصنوعی در پزشکی چقدر واقعی است؟
کسری تجاری آمریکا به 901 میلیارد دلار رسید
احتمال همکاری نفتی میان ایران و آمریکا
صدور ویزای کشتی‌گیران ایرانی برای حضور در مسابقات رنکینگ آلبانی
آغاز به کار نمایشگاه قرآن از امروز
جدول اوقات شرعی به افق تهران در ماه رمضان
مذاکرات هسته‌ای؛ محور رایزنی معاون وزیرخارجه ایران با سفرای چین و روسیه
نظر رئیس پیشین پلیس راهور در خصوص گواهینامه موتورسیکلت بانوان؛ قابل اجراست
میوه و تره بار هم مشمول اقلام کالابرگ شد
تهران و قاهره به‌سوی برقراری روابط گسترده؛ احتمال تبادل سفیر بین دو کشور
آبِ طلایی؛ پروژه‌ای برای بودجه‌های بی‌پایان؟
مخلوط این شوینده‌ها خطر مرگ را به‌دنبال دارد
روبیو به اراضی اشغال سفر می‌کند
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان در مرز پاوه
نگاهی به برنامه‌های افطار تلویزیون
روایت گروسی از آنچه در مذاکرات میان ایران و آمریکا اتفاق افتاد
آنچلوتی خطاب به برزیلی‌ها: 4 سال دیگر می‌مانم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون جمعه 1 اسفند+ جدول پخش
افزایش نگرانی درخصوص تنگه هرمز قیمت نفت را بالا برد
اعلام برنامه زمان‌بندی بازی‌های دوستانه حریف ایران در جام جهانی
پاسخ ایران در واکنش به تهدیدات آمریکا: در صورت تجاوز قاطعانه پاسخ خواهیم
در زمان روزه‌داری می‌توان خون اهدا کرد؟
وقوع حادثه درمحور شاهین‌شهر/ یک 405 واژگون شد
دیدار ولیعهد عربستان با سناتور آمریکایی پیرامون تحولات منطقه
افزایش 40 درصدی حضور دانش آموزان در المپیادها
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 1 اسفند ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی؛ چالوس یک‌طرفه می‌شود
پایتخت‌نشینان در بهمن ماه چند روز هوای قابل قبول تنفس کردند؟
واردات روغن افزایش یافت
در صورت عدم توافق با ایران اتفاقات بسیار بدی برای آنها خواهد افتاد
ساپینتو ماندنی شد
دانمارک مدعی شد: یک کشتی با پرچم ایران را توقیف کردیم
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!