×
اقتصادی
شناسه خبر : 50851
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/03/12 ساعت 09:03
بهره‌برداری از آزادراه کنارگذر جنوبی تهران تا پایان سال/ تقاضا برای بنزین ایرانی افزایش یافت

بهره‌برداری از آزادراه کنارگذر جنوبی تهران تا پایان سال/ تقاضا برای بنزین ایرانی افزایش یافت

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) از تکمیل راه‌آهن چابهار ــ زاهدان تا خرداد 1400 خبر داد و گفت:‌ با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب، به‌دنبال سرمایه‌گذاری در ساخت پتروپالایشگاه‌ها هستیم.

نورنیوزـ گروه اقتصاد: سعید محمد فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) اظهار کرد:‌ راه‌آهن چابهار ــ زاهدان یکی از کریدورهای خیلی مهم شمال ــ جنوب کشور است و جزئی از یک کمربندی یک جاده بزرگ چین محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: این پروژه سال‌ها مغفول مانده بود، که رهبر معظم انقلاب با تخصیص اعتبار از صندوق ذخیره ارزی به این پروژه موافقت کردند، به همین دلیل هم از سال گذشته ساخت این پروژه سرعت گرفته و امیدواریم تا خرداد سال آینده تکمیل شود.

وی در عین حال افزود:‌ تقریباً ماهانه 300 میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد که رئیس سازمان برنامه و بودجه در بازدید از راه‌آهن چابهار ــ زاهدان متعهد شد منابع مالی مورد نیاز تأمین شود. در صورت تأمین منابع مالی راه‌آهن چابهار ــ زاهدان خرداد 1400 تکمیل خواهد شد.

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) بیان کرد: در بحث ساخت آزادراه‌ها، قرارگاه به کمک دولت آمده است و در اکثر آزادراه‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. در کنارگذر جنوبی تهران قرارگاه 70 درصد و وزارت راه 30 درصد سرمایه‌گذاری کرده است، ضمن این‌که هم‌اکنون در آزادراه اراک ــ خرم‌آباد، مراغه ــ هشترود، حرم تا حرم و... در حال فعالیت هستیم.

محمد با بیان این‌که پروژه‌های آزادراهی در دست ساخت قرارگاه از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار هستند،‌گفت: امسال کنارگذر جنوبی تهران و آزادراه اراک ــ خرم‌آباد از بروجرد تا خرم‌آباد تکمیل شده و به‌ بهره‌برداری می‌رسد که ظرفیت آزادراهی کشور را افزایش می‌دهد.

وی با اشاره به این‌که قرارداد ساخت راه‌آهن رشت ــ آستارا در حال نهایی شدن است،‌ ابراز کرد: البته قبل از امضای قرارداد عملیات اجرایی این پروژه آغاز شده و در منطقه آستارا زمین موردنیاز تملک شده و دستگاه‌های اجرایی در حال فعالیت هستند.

وی در خصوص میزان طلب قرارگاه خاتم‌الانبیا از دولت نیز اضافه کرد: دولت سامانه‌ای در وزارت اقتصاد دارد به‌نام سماد (سامانه مدیریت اطلاعات بدهی‌ها و مطالبات دولت) که هم‌اکنون حدود 40 هزار میلیارد تومان مطالبات قرارگاه از دولت در آن ثبت شده است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا همچنین با تأکید بر این‌که "برای افزایش تاب‌آوری اقتصاد باید به‌سمت صنایع پایین‌دستی نفت برویم که سال‌هاست مغفول مانده است"،‌ گفت:‌ ظرفیت بسیار زیادی برای توسعه این بخش در کشور وجود دارد.

محمد افزود: پتروپالایشگاه‌ها یکی از موضوعات مهم برای جلوگیری از خام‌فروشی نفت است. سال‌هاست این موضوع مطالبه رهبر معظم انقلاب است، اما با وجود این، به‌دلایلی مغفول مانده است.

وی با یادآوری این‌که از قدیم مقداری با ساخت پالایشگاه‌ها مخالفت می‌شد،‌ تصریح کرد:‌ به همین دلیل است که کشور در فروش نفت مشکل دارد،‌ اما در فروش بنزین،‌ گازوئیل و فرآورده‌های نفتی هیچ مشکلی نداریم، لذا اگر این تدبیر از گذشته می‌شد که به‌سمت پتروپالایشگاه‌ها می‌رفتیم،‌ امروز تاب‌آوری کشور دربرابر تحریم‌ها بسیار بیشتر بود.

وی بیان کرد: با توجه به این‌که در این حوزه خیلی پروژه‌ای از سوی وزارت نفت تعریف نشده است،‌ قرارگاه خاتم‌الانبیا برای ورود به این حوزه به‌صورت سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کرده‌ است، یعنی سرمایه‌گذاری کنیم، سهامدار شویم و بهره‌برداری کنیم. اصل این است که پروژه‌ها عملیاتی شود به‌دنبال مالکیت در آنها نیستیم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا با یادآوری این‌که 40 درصد بنزین کشور در پالایشگاه خلیج فارس تولید می‌شود،‌ اظهار کرد: هم‌اکنون روزانه 105 میلیون تن بنزین در کشور تولید می‌شود که مصرف داخلی خیلی از این میزان کمتر است.

محمد با بیان این‌که بحث صادرات بنزین نه‌فقط به ونزوئلا برای همه کشورها ادامه پیدا می‌کند،‌ اضافه کرد: با وجود تحریم، خیلی از کشورها متقاضی بنزین تولید ایران هستند؛ هم‌اکنون حجم زیادی از بنزین ایران به عراق،‌ افغانستان و ترکیه صادر می‌شود.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
روسیه توافق‌نامه‌های نظامی با 11 کشور غربی را فسخ کرد
پیشنهاد تأسیس سازمان بین‌المللی آب از سوی قزاقستان
شمار شهدای غزه به 70هزار و 925 نفر رسید
مرگ خاموش پدر و پسر در اسدآباد
هوای تهران تا چهارشنبه آلوده می‌شود
هشدار سازمان بازرسی: مواظب دلالی در بازار باشید
فوت 12 نفر در همدان به علت ابتلا به بیماری‌های تنفسی
بخشی از فاضلاب شهر بندرعباس به خلیج فارس می‌ریزد
دولت آمریکا به قتل ورزشکاران اعتراف کرد
نورنما | خوب بود این مردم،دانه‌های دلشان پیدا بود...
آشفتگی در قیمت‌گذاری بلیت هواپیما؛ سود برای دلالان، زیان برای مردم
دهقانی فیروزآبادی دبیر شورای راهبردی روابط خارجی شد
ضارب فرمانده انتظامی مشهد پس از شناسایی بازداشت شد
صدور مجوز استخدام 20 هزار بابای مدرسه
مقام‌های آمریکایی: حملات در سوریه احتمالا چند هفته تا یک ماه ادامه دارد
آغاز ساخت مسکن کارگری پس از 4دهه
روسیه به دنبال تصرف کامل اوکراین و جمهوری‌های پیشین شوروی در اروپا
توزیع شیر رایگان برای 8.3 میلیون دانش‌آموز با 6 هزار میلیارد تومان اعتبار
تهرانی‌ها در شب یلدا خون اهدا کنند
برگزاری آزمایشگاه شبیه‌سازی دیپلماسی پارلمانی ایران و چین
ترامپ فرمانده جدید «فرماندهی جنوبی» آمریکا را منصوب کرد
حمله نیروهای اشغالگر صهیونیستی به جنوب سوریه
عارف: برخی به‌دلیل منافع شخصی عدم شفافیت را با مسائل امنیت ملی توجیه می‌کنند
مجروح شدن 3 محیط‌بان در عملیات تعقیب شکارچیان غیرمجاز
بمباران سوریه؛ مبارزه با داعش یا فرار به جلو؟
شهادت 2 مامور مرزبانی میرجاوه در تصادف جاده‌ای
جاده‌های چهار استان کشور زیر بارش برف
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 29 آذر 1404+ جدول
پادکست | گردن درد و عوامل آن
وزیر نیرو: شرایط نرمال بارشی هم قادر به جبران کم‌بارشی‌های گذشته نیست
افزایش 10 تا 270 درصدی قیمت برخی داروها
هریس: بایدن از من حمایت نکرد
محور چالوس از فردا برای 3 روز مسدود می‌شود
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراها غیرحضوری است
خواهران منصوریان نقره داغ شدند
عمران خان و همسرش به 17 سال حبس محکوم شدند
همه فرودگاه‌های کشور عملیاتی است
کندوان 3 روز مقطعی مسدود می‌شود
هوای اهواز و کارون در وضعیت «قرمز»
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 29 آذر 1404+ جدول
عراقچی: حمل‌ونقل نقش کلیدی در تحقق منافع ملی دارد
میوه شب یلدا با قیمت متعادل عرضه می شود
جزئیات قتل قهرمان کشتی در نزاع خانوادگی در بیمارستان
فتح قله 3.8 میلیون واحدی در بورس تهران
یوسف صیادی در بیمارستان بستری شد
موج بعدی بارش‌ها ازراه می‌رسد/افزایش شمارجانباختگان به7نفر/ رشد 260 درصدی بارش‌ درهرمزگان
پادکست | تاثیرات افزایش نرخ سود بین بانکی
پیام تبریک دکتر پزشکیان به مناسبت روز ملی قطر
چاه‌های 200متری منابع زیرزمینی پایتخت را از بین می‌برد
روایت نابغه ایرانی گوگل از انقلاب سرعت پردازش داده‌ها
X
آگهی تبلیغاتی